ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رفع منع ریجستری آیفون اخبار ایران

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خبری که هرچند انتشارش از ساعت‌های نخستین صبح گذشته، کمی بازار گوشی‌های موبایل آیفون مدل 13 و بالاتر را به هم ریخت. به طوری که موبایل فروشان اغلبشان دیروز می‌گفتند که فعلا خرید و فروشی نداریم و قیمت آیفون 13 هم با افزایش روبه‌رو بود.
دیروز هیأت وزیران در جلسه خود به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون جمهوری اسلامی ایران تصویب کردند که واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، با سود بازرگانی ٩6 درصد مجاز است.
بر این اساس پس از دو سال ممنوعیت واردات گوشی‌های اپل به کشور و توقف ثبت سفارش آن، واردات این برند گوشی با سود بازرگانی ٩6 درصد از سر گرفته می‌شود.
ابتدای پاییز 1401 واردات آیفون 14 به‌ بعد به شکل تجاری و مسافری به کشور ممنوع شد. هر چند که برای مدت کوتاهی‌ اجازه واردات به صورت محدود و به شکل مسافری آزاد بود، اما پس از مدت کوتاهی واردات به هر شکل، ممنوع اعلام شد.
خرداد ماه امسال بود که تصویب‌نامه هیات وزیران منتشر شد که بر اساس آن با توجه به ممنوعیت واردات تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، در صورت لغو ممنوعیت آن در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی آن به میزان 96 درصد پیش بینی خواهد شد.
اما این خبر هنوز آنقدر داغ هست که خریداران فرصت نکردند آماده خرید شوند. هرچند بازار موبایل ایران دچار نوساناتی شده است و آن شوک ابتدایی این خبر حتما سبب سوءاستفاده برخی فروشندگان و صعود مقطعی در بازار این نوع گوشی خواهد شد، اما در طولانی مدت، طبق گفته کارشناسان با تثبیت و افت قیمت روبه‌رو خواهیم شد. این درحالی است که روز گذشته هیچ تثبیت قیمتی در عرضه گوشی‌های آیفون وجود نداشت و موبایل فروشان هم از وضعیت پیش آمده راضی نبودند و می‌گفتند هنوز در حد خبر است. این درحالی است که قیمت آیفون‌های جدیدی که در ایران رجیستر خواهند شد هنوز قطعی نیست اما بین 60تا120 میلیون تومان در نوسان خواهد بود.
با وجودی که امروز خبر از رفع ممنوعیت رجیستری از سوی سخنگوی دولت اعلام شد. اما موبایل فروشی‌ها آن را هنوز در حد خبر می‌دانند و برخی‌شان می‌گویند که فقط نوسانات بازار را افزایش داده است و درحال حاضر خرید و فروشی نمی‌شود و قیمت‌ها هم واقعی نیست. این درحالی است که قیمت‌های اعلام شده توسط چند موبایل فروشی به «آرمان ملی» با یکدیگر تفاوت‌های فاحشی داشت. البته این فروشنده‌ها معتقد بودند که این خبر هنوز راه درازی تا عملی شدن دارد. یکی از آنها قیمت آیفون13 معمولی را حدود48میلیون تومان و فروشنده‌ای دیگر قیمت آن را 50میلیون تومان اعلام کرد.
این درحالی است که ابراهیم درستی، نماینده پیشین وزیر صمت و دبیر کل انجمن صنفی تلفن همراه کشور هم در گفت‌وگو با خبرآنلاین، گفت: در حال حاضر بالای 110 هزار آیفون‌ 14، 15 و 16 در دست مردم است که تعدادی از آن‌ها از مبادی قانونی و به شکل مسافری به دست مردم رسیده است و تعدادی نیز به شکل غیرقانونی وارد کشور شده است. 
آیفون دارانی که کاربردهایش را نمی‌دانند
زنی خانه دار است و فرزند کوچکی دارد. آیفون 100میلیونی‌اش را در دست دارد و مدام از گرانی قیمت‌ها و وضعیت اقتصادی بد مردم می‌گوید. در همین حال کودک کوچکش به سمت گوشی می‌رود و او فریاد می‌زند که دست به گوشی من نزن! 100میلیون پولشو دادم! همه می‌زنند زیر خنده و می‌گویند، خانم پس اون سخنرانی‌ات در راستای وضعیتِ بدِ اقتصادی چه شد؟ سرخ و سفید می‌شود! با این گوشی که هنوز رجیستری نشده است، فقط می‌توانست تماس بگیرد. حالا اما حتما خوشحال‌تر از قبل است.
خانمی که سال‌هاست از گوشی آیفون استفاده می‌کند، معتقد است که اغلب خانم‌های اطرافش گوشی‌های جدید آیفون را دارند. می‌گوید حتی اگر شرایط اقتصادی‌شان آنقدر خوب نباشد که بتوانند مثلا سفرخارجی بروند، اما ترجیح می‌دهند گوشی آیفون به‌روز داشته باشند. او می‌گوید نکته جالب اینجاست که بیشتر دوستانم که گوشی آیفون دارند، هیچ کدام از کارآیی‌های آن را نه می‌دانند و نه بلد هستند. می‌گوید من اما همان سال‌ها که آیفون از دیگر گوشی‌ها امکانات بهتری داشت، می‌خریدم و از امکاناتش استفاده می‌کردم. اما حالا افرادی که آیفون دارند، اغلبشان به خصوص در خانم‌هایی که من می‌بینم، برایشان کاربرد چندانی ندارد، اما صرفا چون به نوعی مد و همه گیرشده است، دریک قشر خاص، اغلب از آن استفاده می‌کنند.
پیرمردی حدود80ساله، می‌گوید همه امکاناتی که برای استفاده از گوشی لازم دارد را همین گوشی‌های مدل پایین‌تر و مدل‌هایی غیراز آیفون هم دارند. او که از ابتدا علاقه‌ای به استفاده گوشی آیفون نداشته، تنها به اصرار فرزندانش آیفون 13 را برایش از دیارفرنگ دست‌به‌دست کردند، تا برسد به تهران! می‌گوید اصلا علاقه‌ای به آن نداشتم و به اصرار بچه‌ها گرفتم. همین سال گذشته که داخل خودرویش نشسته بود، یکی از پنجره آنقدر راحت گوشی را از دستش می‌قاپد که حتی فرصت نمی‌کند سرش را برگرداند. می‌گوید بعد از آن به بچه‌ها گفتم دیگر گوشی آیفون نمی‌خواهم. باهمین مدل معمولی از یک برند دیگر راحت‌تر هستم. او که پیگیر پیداکردن گوشی دزدی خود شده بود گفت که به من گفتند گوشی را خاموش می‌کنند و می‌فروشندو دیگر ردی از آن پیدا نمی‌شود. انگار این گوشی‌های دزدی را در افغانستان می‌فروشند.
بارقه امید در اقتصاد
درحالی که اغلب افراد ممنوعیت رجیستری این گوشی پرطرفدار در ایران را در سال‌های اخیر اتفاق نادرستی دانسته‌اند، اما این خبر رفع ممنوعیت قطعا سبب خوشحالی طرفداران گوشی‌های جدید خواهدشد. در همین راستا وحیدشقاقی شهری به «آرمان ملی» با نگاهی به ممنوعیت رجیستری آیفون گفت: هرگونه محدودیتی که وضع می‌شود، دو جنبه دارد، یک جنبه اینکه عدم اطمینان را افزایش می‌دهد. وقتی شما روی تکنولوژی که مردم مایل به استفاده از آن هستند، محدودیت می‌گذارید، عدم اطمینان را افزایش می‌دهید. این درحالی است که این عدم اطمینان و نارضایتی به دیگر حوزه‌ها هم تسری پیدا می‌کند. سرمایه‌گذاران یا مصرف کنندگان سایر حوزه‌ها هم دل نگران هستند، که این بلایی که سر آیفون آمد، سر حوزه‌های دیگر هم نیاید.
این اقتصاددان درباره خبر رفع ممنوعیت رجیستری آیفون افزود: از حیث کاهش ریسک و نااطمینانی می‌تواند یک امید و بارقه‌ای در داخل کشور ایجاد کند. این یک بخش آن است. بخش دیگر هم این است که یک گروه اجتماعی در کشور هستند، که به سبب توانایی‌های اقتصادی که دارند، از یک مدل خاصی در خودرو، در گوشی تلفن، در حوزه‌های مختلف استفاده می‌کنند.
زمانی که محدودیت ایجاد می‌شود، هم بحث اقتصاد زیرزمینی مطرح می‌شود و هم سبب ناامیدی و عدم اطمینان و سرکوب تمایل جامعه می‌شود که خود این مساله تبعات کوتاه مدت و بلندمدتی دارد.
یکی از مشکلاتی که ما در اقتصاد ایران داریم، این است که ما نباید با نظام غیرتعرفه‌ای مانع ایجاد کنیم. باید نظام تعرفه‌ای را داشته باشیم. مفهوم نظام تعرفه‌ای این است که تعرفه بالا ببندیم، ولی اینکه محدودیت ایجاد کنیم برای استفاده، این خودش هم با عدالت اقتصادی همخوان نیست و هم با اداره یک حکمرانی اقتصادی همراهی ندارد. ما باید اجازه دهیم که این کالا یا هرکالای دیگری ابتدا عرضه شود، و دولت با استفاده از ابزار تعرفه بندی که دارد، آن را مدیریت کند. اما زمانی که شما با محدودیت‌های غیرتعرفه‌ای مانع ایجاد می‌کنی، یعنی اجازه واردات را نمی‌دهی، باعث رونق قاچاق هم می‌شوی و هم نارضایتی عمومی را در جامعه افزایش می‌دهی.
شقاقی شهری درباره محاسن برطرف شدن ممنوعیت رجیستری گوشی آیفون در ادامه گفت: حالا این رجیستری که برطرف شود، یک محاسنی دارد، یک گروه طبقات اجتماعی اینها پول دارند و پول بیشتری هم حاضرند پرداخت کنند تا استفاده کنند. یک حسنش این است که حداقل یک امید را در اقتصاد ایران ایجاد می‌کند، عدم اطمینان را کاهش می‌دهد. سرمایه اجتماعی را تقویت می‌کند. طبقات اجتماعی مختلف جامعه هم که برخوردار هستند و تمایل دارند هم می‌توانند از فوایدش بهره‌مند شوند.
در همین راستا عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ١٠ درصد بازار و 4٠ درصد صنعت درگیر و متعلق این برند هستند؛ به هر روی لوازم جانبی آن، تعمیرکاران، نمایندگی و... هم مطرح هستند؛ با رفع این ممنوعیت، حتماً بازار این‌ها هم رونق خواهد گرفت و رونق صنعت را هم در پی خواهد داشت.
این مقام صنفی تأکید کرد: اینکه این مسیر به بهانه‌ بحث‌های ارزی بسته بود، اشتباه بود؛ چرا که آیفون‌های 14 و 15 به‌ صورت غیررسمی وارد کشور می‌شدند و همان ارز به صورت غیررسمی توسط حساب‌های یکبار مصرف، از کشور خارج می‌شد. طبق آمار غیررسمی که وجود دارد، حدود 900 میلیون دلار به‌صورت غیررسمی، آیفون وارد کشور و ارز آن به صورت غیر رسمی خارج می‌شد. این عدد مختص به شش ماهه دوم سال گذشته است که در مقایسه با پیش از معرفی آیفون 15، در حدود 300 میلیون دلار وارد شده بود. در مجموع برای آیفون‌های 14 و 15 در حدود 900 میلیون دلار (از شهریور سال گذشته که آیفون 15 رونمایی شد) وارد شده است. این عدد با معرفی آیفون 16 تا پایان سال، چنانچه ممنوعیت برداشته نمی‌شد، به بیش از 1.3 تا 1.4 میلیارد دلار هم می‌رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1249309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هک شدن تلفن‌های سیاسیون آمریکا صحت دارد؟

کاخ سفید: ایران به حمله اسرائیل پاسخ ندهد

رشد اقتصادی منطقه یورو پیش‌بینی‌ها را دست کم گرفت

ادعای رسایی مبنی بر اینکه ‌در آمریکا «چیزی به اسم تابعیت قهری نداریم» کاملا خلاف واقع است/ ترک تابعیت به این آسانی نیست/ حتی به فرض اینکه فرزندان بزرگسال دکتر ظریف بپذیرند مراحل را در یک سفارتخانه آمریکایی طی کنند، آیا مصلحت است یک مقام آمریکایی برای ماند

2 حمله پهپادی مقاومت عراق به جولان اشغالی

ارتش کره جنوبی: پیونگ یانگ موشک بالستیک دوربرد به سمت دریای شرق پرتاب کرد

تجاوز جنگنده‌های آمریکا و انگلیس به یمن

انعقاد تفاهم نامه همکاری‌های مشترک تجاری میان اروند و اقلیم کردستان عراق

حمله دوباره مقاومت اسلامی عراق به سرزمین‌های اشغالی

مقام سازمان ملل:آمریکا جنگ غزه و لبنان را پایان دهد

فقط جمشید شارمهد "بشر" بود و "حقوق" داشت ؛ بقیه را بمباران کنید!

تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به استان الحدیده یمن

صعود تورم بزرگترین اقتصاد اروپا

اعتراض بنزما به اهدای توپ طلا به یامال؛ حق وینیسیوس بود!

اعلام حمایت سندرز از هریس در انتخابات

افشاگری خبرنگار آمریکایی از وحشت برای نتانیاهو

سندرز از هریس حمایت کرد

اختراع درمانی جدید برای ترک قطعی سیگار

رئیس پارلمان لبنان: قطعنامه 1701 شورای امنیت تغییری نمی‌کند

چه کسی رئیس جمهور آمریکا می‌شود؟ / برای ایران ترامپ بهتر است یا هریس؟

برنی سندرز: در صورت ریاست جمهوری، ترامپ از ادامه جنگ غزه حمایت خواهد کرد

اسکواش قهرمانی غرب آسیا؛ صعود اعتمادپور به جمع 4 بازیکن برتر

بازگشت تیلور با باخت قاسم پور/ 2 شانس برنز برای ایران

تصاویر: در آستانه میهن تجارتات ریاست جمهوری 2024 آمریکا

اخبار ضد و نقیض درخصوص توافق اسرائیل و لبنان

درخواست آمریکا از ایران

اعلام حمایت سندرز از هریس در انتخابات؛ جمهوری‌خواهان درباره جنگ غزه بدتر عمل می‌کنند

آمریکا از اسرائیل در برابر ایران دفاع خواهد کرد

انفجار در پایگاه نظامیان آمریکا در دیرالزور سوریه

پایان دلالی با شفافیت در نظام ارزی

جنگنده «جی-20» چینی مناسب ایران/ موانع فروش رفع شد؟

تدوین پیش‌نویس توافق لبنان و اسرائیل

آرنولد شوارتزنگر به چه کسی رای خواهد داد؟

کاخ‌سفید: ایران نباید به حمله اسرائیل پاسخ دهد

هریس یا ترامپ؛ کدام بیشتر هدف اعتراضات آمریکا بودند؟

جاسوسی 50 کشور برای آمریکا | سردار نقدی همه سفارت‌های آمریکا در کشور‌های جهان ابزار جاسوسی است

خبر جدید نخست وزیر لبنان درباره آتش‌بس با اسرائیل

نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان: امیدواریم در ساعات آینده آتش‌بس با اسرائیل برقرار شود

ایران قبل از انتخابات آمریکا به اسرائیل حمله می‌کند؟

کاهش ذخایر موشکی آمریکا در سایه حمایت‌های گسترده از اوکراین و اسرائیل

ابراز امیدواری میقاتی برای برقراری آتش بس در لبنان ظرف چند ساعت آینده

نخست وزیر لبنان: امیدواریم که آتش‌بس [با اسرائیل] در ساعات آینده برقرار شود / آنچه مورد نیاز است، آتش‌بس با تضمین آمریکا است؛ گزینه‌ای جز اجرای قطعنامه 1701 نداریم

تروریست‌ها در دام/ درخواست آمریکا از ایران/ دلار تک‌نرخی می‌شود/ نخستین شکست قرمزها

آمریکا هم حریف کشتی‌گیر ایران نشد/ حیدری طلا استخراج کرد – رسانه7 | اخبار ورزشی

پیش‌نویس توافق لبنان و اسرائیل در حال تدوین است

صف مقامات ارشد آمریکا در مسیر خاورمیانه پس از حمله اسرائیل

آمریکا نگران ناتوانی در تأمین موشک‌های پدافندی

واکنش ترامپ به اظهارات بایدن: اگر آمریکایی‌ها را دوست ندارید، نمی‌توانید رهبری کنید

ابراز امیدواری میقاتی درباره آتش‌بس در لبنان/ نماینده ویژه آمریکا در راه اسرائیل

شنیده شدن صدای انفجار از پایگاه نظامیان آمریکا در سوریه