ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زنگ خطر برای کاهش درآمد نفتی ایران/ترامپ چه بر سر درآمد نفتی ایران خواهد آورد؟ آسیا و اقیانوسیه

زنگ خطر برای کاهش درآمد نفتی ایران/ترامپ چه بر سر درآمد نفتی ایران خواهد آورد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز |
یک کارشناس انرژی گفت: آمریکا می تواند به چین فشار وارد کند که نفت ایران را خریداری نکند
به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، با توجه به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نگرانی هایی بابت کاهش درآمد نفتی ایران و از بین رفتن احتمال ازسرگیری مذاکرات به وجود آمده است. مرتضی بهروزی فرد، کارشناس انرژی می گوید: آمریکا می تواند به چین فشار وارد کند که نفت ایران را خریداری نکند.
در شرایطی که گزارش ها حاکی از کاهش تخفیف نفتی ایران به زیر 5 دلار است، با پیروزی دونالد ترامپ و انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا، احتمال افزایش دوباره تخفیف نفتی و کاهش درآمد نفتی ایران بالا گرفته است.
دونالد ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری خود، با خروج از برجام و تشدید تحریم ها علیه ایران، منجر به کاهش درآمد نفتی ایران و کاهش مشتریان نفتی ایران شد. طوری که صادرات نفت ایران به یک باره بیش از یک میلیون بشکه سقوط کرد. 
بعد از اجرای برجام، صادرات نفت ایران به بیش از دو میلیون بشکه در روز افزایش یافته بود، اما بعد از خروج آمریکا از برجام، رقم صادرات به یک میلیون بشکه قبل از برجام هم برنگشت و به کمتر از 100 هزار بشکه در روز رسید. از آن زمان تاکنون، به دنبال تشدید تحریم ها علیه ایران، مسئولان کشور، نفت را با تخفیف های هنگفتی به واردکنندگان نفت، می فروختند. 
همچنین به دنبال تشدید تحریم ها دیگر بسیاری از کشورها ریسک خرید نفت از ایران را متحمل نشدند و اکنون تقریبا 90 درصد نفت ایران به چین صادر می شود.
به گزارش رویترز، تخفیف نفتی ایران زمانی به 13 دلار به ازای هر بشکه می رسید و در چندین ماه گذشته تقریبا 6 دلار بود. اما حالا با توجه به پایان سال چینی و اختلالات عرضه نفت در منطقه، تخفیف نفتی به زیر 5 دلار رسیده است.
بازگشت تخفیف 450 دلاری در صورت تشدید تحریم ها
پیش تر تجارت نیوز در گزارشی، میزان تخفیف ماهانه نفتی با توجه به تخفیف نفتی حال حاضر بررسی کرده بود. حال اما باید گفت با توجه به پیروزی ترامپ و احتمال تشدید تحریم ها علیه ایران، احتمال افزایش تخفیف نفتی بالا گرفته است.
اگر تخفیف نفتی دوباره به بیش از 10 دلار به ازای هر بشکه بازگردد، تخفیف ماهانه نفتی ایران، بیش از 450 میلیون دلار خواهد شد. البته این محاسبات بر اساس 1.5 میلیون بشکه صادراتی ایران در روز است و احتمال کاهش میزان صادرات نفت ایران به دلیل تشدید تحریم ها وجود دارد. تمامی این موارد در کنار هم به معنای کاهش چشم گیر درآمد نفتی به عنوان مهم ترین منبع درآمد کشور است.
اگر ترامپ قصد تشدید محدودیت ها را داشته باشد، بازار نفت متزلزل خواهد شد
مرتضی بهروزی فرد، کارشناس انرژی، در گفت وگو با تجارت نیوز وضعیت بازار نفت را با توجه به پیروزی ترامپ این طور عنوان کرد: پیش بینی کردن وضعیت صنعت نفت ایران، با توجه به نامساعد بودن بازار، کار دشواری است. ظرفیت مازاد زیادی در دنیا وجود ندارد که بخواهد پشتوانه بازار نفت باشد و وضعیت بازار چندان مشخص نیست. اما باید گفت که چشم انداز مثبتی برای افزایش مصرف نفت وجود ندارد و چه هریس رئیس جمهور می شد و چه ترامپ، در کوتاه مدت تاثیر معناداری بر بازار نمی گذاشت.
وی در مورد وضعیت صنعت نفت ایران بیان کرد: وضعیت بازار طوری است که اگر ترامپ فشار را بیشتر کند و همین 1.5 میلیون بشکه صادراتی ایران هم از دور خارج کند، بازار متلاطم خواهد شد. این وضعیت در زمان دولت حسن روحانی و خروج ترامپ از برجام هم اتفاق افتاد.
به گفته او، باید در نظر داشت که مسلما قیمت های بالای نفت، چندان مورد علاقه مردم آمریکا نیست. شاید در بلندمدت ترامپ با اقدامات خود تغییری در این وضعیت ایجاد کند، اما در کوتاه مدت باید ملاحظات و چشم پوشی هایی که بایدن انجام می داد را ادامه دهد. در غیر این صورت، بازار نفت دچار تزلزل خواهد شد.
تا مساله ایران با دنیا حل نشود، وضعیت صنعت نفت مسلما روز به روز بدتر خواهد شد
بهروزی فرد در مورد احتمال ازسرگیری مذاکرات تشریح کرد: ایران متاسفانه در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. تا مساله ایران با دنیا حل نشود، یعنی موضوع تامین مالی، تامین قطعات، دانش فنی، تکنولوژی و ورود شرکت های بزرگ دنیا به کشور اتفاق نیفتد، وضعیت صنعت نفت مسلما روز به روز بدتر خواهد شد.
وی افزود: کشور چاره ای جز شل کردن پیچ ها و برقراری ارتباط با دنیا ندارد. یکی از سیاست ها و شعارهای اعلامی پزشکیان حل مسئله FATF، برجام و ارتباط با دنیا بود. سیاست گذاران کشور می دانند که ادامه وضعیت کنونی در کشور تقریبا غیرممکن است.
او ادامه داد: وضعیت کشور به گونه ای است که در گاز، برق و بنزین ناترازی شدیدی وجود دارد و این ناترازی به زودی در مساله گازوئیل نیز رخ خواهد داد. حل تمام این مسائل، به سرمایه، دانش فنی، تکنولوژی، تجهیزات و ورود شرکت های بزرگ دنیا نیاز دارد تا بتوان از این وضعیت نجات پیدا کرد.
بهروزی فرد در مورد ادامه شرایط کنونی متذکر شد: اگر این اتفاق نیفتد و کشور با دنیا ارتباط نداشته باشد، مسلما وضعیت روز به روز بدتر خواهد شد. یعنی وضعیت در زمستان امسال، به مراتب بدتر از زمستان پارسال خواهد بود و این روند در سال های آینده هم ادامه خواهد داشت. مگر این که یک تغییر اساسی اتفاق بیفتد.
آمریکا می تواند به چین فشار وارد کند که نفت ایران را خریداری نکند
او در مورد احتمال افزایش تخفیف نفتی و کاهش درآمد نفتی ایران تصریح کرد: اکنون شرکت های معتبر چین از ایران نفت نمی خرند. پالایشگاه های کوچک محلی در چین، خریدار نفت ایران هستند. این پالایشگاه ها هیچ گونه ارتباط و مراوده ای با دنیا ندارند و همین پالایشگاه ها نفت ایران را با تخفیف می خرند.
آن طور که او توضیح داد: اگر ترامپ بخواهد رفتاری مشابه سال آخر دولت روحانی داشته باشد و قصد داشته باشد که صادرات نفت را به حداقل برساند، می تواند منجر به افزایش تحفیف نفتی و کاهش درآمد نفتی ایران شود.
گرچه ایران، چین را یک شریک استراتژیک می داند اما چین چنین دیدگاهی ندارد
وی خاطرنشان کرد: آمریکا می تواند دولت چین را تحت فشار قرار دهد و اجازه خرید نفت از ایران را به او ندهد. آمریکا می تواند چنین کاری انجام دهد. باید در نظر داشت که گرچه ایران، چین را یک شریک استراتژیک می داند اما چین چنین دیدگاهی ندارد. چین حتی در مناقشه با کشورهای عربی خلیج فارس هم از آن ها حمایت می کند و از ایران طرفداری نمی کند.
این کارشناس انرژی در نهایت بیان کرد: مسلما اگر ترامپ تصمیم داشته باشد که به چین فشار وارد کند تا واردات نفت از ایران را کم کند یا به صفر برساند، چین هم از آمریکا حمایت خواهد کرد. چرا که چین مراوده ای بیش از یک تریلیون دلار با آمریکا دارد. می توان گفت که متاسفانه آمریکا می تواند بر چین به جهت کاهش واردات نفت از ایران فشار وارد کند و برای آن ها کار چندان دشواری نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1257016/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش‌های تازه در مسیر اکتشاف حیات در قمر اروپا

پیچیدگی‌های جدید فروش گاز روسیه به اروپا

خاطرات فوتبالی با بروس گروبلار؛ از حضور در جنگ رودزیا و بازی در تیم ملی زیمباوه تا سنگربانی لیورپول و قهرمانی در اروپا

بازار چین، دلیل ادغام هوندا و نیسان؟

نخبگان موتور محرکه کشور‌ها هستند

کاهش 98 درصدی ابتلا به سرخک در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

تلاش‌های صادق قطب‌زاده برای تحویل شاه به ایران

حجت‌الاسلام سعیدی: فضای مجازی باید مدیریت شود، نه فیلتر

شکست استراتژی افزایش جمعیت

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

اشپیگل: برنامه اسرائیل برای شهرک‌سازی در غزه جدی‌است

دمشق: سوریه نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را باز می‌یابد

رسانه عربی المعلومه: آمریکا تلاش می‌کند یک پایگاه نظامی جدید در ایجاد کند

نیروهای نظامی آمریکا و ترکیه به سوریه چه تاثیری در میدان تحولات مناطق شمالی این کشور دارد؟

چرا رژیم صهیونیستی حریف یمن نمی شود

ظاهر شدن ترامپ با استایل جدید و موهای پشت کفتری !

پیش بینی قیمت دلار 5 دی 1403

آمریکا در جریان «عملیات کربلای 4» چگونه به عراق کمک کرد؟

عدم انطباق رشد اقتصادی و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست‌های کلی برنامه هفتم

امارات بزرگترین سرمایه‌گذار خارجی در آفریقا

دشمن به دنبال توسعه رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است

واکنش پاکستان به تحریم جدید آمریکا

ترامپ: ترنس‌ها را از مدارس، ارتش و دیگر حوزه‌های زندگی حذف می‌کنم!

وعده ترامپ درباره حذف ترنس‌ها از مدارس و ارتش

آیا ترامپ می‌تواند ائتلاف ناهمگون خود را حفظ کند؟

توافق الجولانی با رهبران گروه‌های مسلح سوری برای انحلال آنها

«شهباز شریف» تحریم‌های آمریکا علیه پاکستان را محکوم کرد

اردن: با دولت جدید سوریه تماس سیاسی داریم

نخست‌وزیر لبنان خواستار خروج فوری رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی شد

اوکراین اولین قسط وام 50 میلیارد دلاری غرب را دریافت کرد

پنج هلندی به دلیل درگیری با هواداران صهیونیست فوتبال در آمستردام محکوم شدند

کشف فرار مالیاتی 7 صندوق قرض‌الحسنه

چرا ارز تک نرخی نشد؟

وزیر راه: توسعه تجهیزات کشور برای دفاع و توسعه اقتصادی است

حذف فاصله بین نرخ ارز نیمایی و بازار تجاری نیازمند تحلیل جامع است + فیلم

بررسی 657 پرونده در کمیته مشاغل سخت و زیان‌آور استان ایلام

عدم انطباق رشد اقتصادی، بهره وری و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست های کلی برنامه هفتم

از شوک درمانی تا جراحی اقتصادی | تک‌نرخی‌سازی ارز یا بازی با معیشت مردم؟

بازگشت ترامپ و تغییر چشم‌انداز اقتصاد جهانی؟

بررسی بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت نظام کلید خورد

بازدید نماینده ولی فقیه از اراضی کشاورزی «باهوکلات»

رشیدی کوچی: رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل‌پلی مثبت ارزیابی می‌شود

همکاری تازه Glacier و OMNIA؛ آغاز فصلی نو در دنیای فناوری!

رویکرد مذاکره دونالد ترامپ در رابطه با ایران

امضاء بودجه 895 میلیارد دلاری دفاعی آمریکا توسط جو بایدن

تمامی پرواز‌ها در آمریکا لغو شد/ علت چیست؟

چرا پرواز های آمریکا لغو شد؟

بایدن بودجه دفاعی 895 میلیارد دلاری آمریکا را امضا کرد

بازگشت دوباره ترامپ؛ اروپا به سمت آتش‌بس در اوکراین می‌رود؟

بایدن بودجه دفاعی آمریکا را امضا کرد