ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زلزله دوباره در سیاست ایران؛ پزشکیان بداقبال‌تر از روحانی؟ ایالات متحده آمریکا

زلزله دوباره در سیاست ایران؛ پزشکیان بداقبال‌تر از روحانی؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عصر ایران نوشت: آرای الکتورال دونالد ترامپ از270 گذشت و بدین ترتیب بار دیگر رییس جمهوری ایالات متحده است.
برخی البته معتقدند برای آمریکا نمی‌توان مانند فرانسه تعبیر رییس جمهوری را به کار برد و در واقع او رییس ایالات متحد است. چون آمریکا یک کشور نیست. 50 کشور است و تلقی ما که هر ایالت را مانند یک استان می‌دانیم نادرست است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آرای هر ایالت در الکتورال کالج به کارت‌های الکتورال تبدیل می‌شود و در نهایت کسب 270 حداقل نیل به پیروزی است و در لحظه نگارش این متن چنین اتفاقی رخ داده است.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید را می‌توان مرثیه‌ای برای دموکراسی آمریکایی دانست و به حال مردمی که در رقابت دادستان و متهم به دومی رأی دادند افسوس خورد یا نوشت تنِ جورج واشینگتن در گور می‌لرزد که می‌بیند میراث او به دست کسی می‌افتد که در ذهن خود بیشتر شیفته دیکتاتور کره شمالی است تا رهبران دموکراتیک و می‌توان جامعه آمریکا را در لایه‌های زیرپوستی سنتی توصیف کرد که دو بار فرصت ریاست جمهوری یک زن را نابود کردند اما سیاست علم واقعیت‌ها و فن اولویت‌ها ست و دموکراسی از آفت پوپولیسم برکنار نیست و در نهایت مردمان عادی اند که اثرگذارند. در چرایی بازگشت و پیروزی ترامپ بر 10 نقطه می توان انگشت گذاشت و 10 نکته را با درنگ بیشتر بررسید:
1. در جهان امروز بیش از سیاست‌مداران و دانشمندان چهره‌هایی چون ایلان ماسک تعیین کننده‌اند. حمایت ایلان ماسک از ترامپ یک رییس جمهور مجدد ساخت. چون اصل در دنیای سرمایه‌داری کسب و کار است و ماسک نماد سرمایه‌گذاری‌های مدرن و آینده تجارت و اقتصاد در جهان به حساب می‌آید. او از ترامپ خواسته دولت را کوچک و کارآمد کند و کارآمد سازی دولت را هم به او بسپارند. در واقع به ایلان ماسک هم رأی دادند. برگ برنده ترامپ بی‌شک ایلان ماسک بود.
2. شکست ترامپ در 4 سال قبل به نوع عملکرد و باور او در قبال ویروس کرونا نسبت داده شد. در واقع 4 سال قبل هم چه بسا در وضعیت غیر کرونایی برنده می‌شد و حال در جهان بعد از کرونا به کاخ سفید بازمی‌گردد.
3. عملکرد بین المللی جو بایدن فاجعه‌بار بود. بی‌عملی مفرط و گیجی به وجهه دموکرات‌ها آسیب رساند و کامالا هریس هم در 4 سال بایدن منهای چند ماه اخیر در سایه بود و در زمان کم نتوانست خود را بشناساند. ضمن این که به هر رو ریشه مهاجر دارد. تمایل به ترامپ میل به برتری آمریکایی است و رگه‌هایی از فاشیسم در آن دیده می شود. فاشیسم هیتلر هم از دل دموکراسی برآمد.
هر ساختاری نقایصی دارد. ظهور و پیروزی ترامپ نشان از نقص و کاستی دموکراسی آمریکایی دارد. اگر این نقص‌ها و حفره‌ها نیود هیچ امپراتوری‌یی فرو نمی‌پاشید. این که بازگشت او چه بر سر دموکراسی آمریکایی می‌آورد روشن نیست.
4 . هریس از ترامپ مدرن‌تر است ولی بافت جامعه آمریکا مانند اروپا نیست و هنوز به زنان اعتماد ندارند. درست است که نزدیک به نیمی از جامعه به هریس رأی دادند ولی شکست او نشان داد سنت‌گراها و نگاه‌های محافظه کارانه همچنان نفوذ دارند. هر چند ترجیح مردی زن‌باره بر زنی مبادی آداب اجتماعی می‌تواند موضوع بررسی‌های جامعه‌شناختی و حتی روان‌شناختی باشد!
5 . حزب دموکرات که 48 سال قبل در چنین روزهایی یک صاحب مزرعه بادام زمینی را به ریاست جمهوری رسانده بود (‌ جیمی کارتر ) اکنون بیش از هر زمانی نخبه‌گرا و از مردمان عادی دور شده و نتوانستند با توده‌ها که رأی دهندگان اصلی‌اند ارتباط موثر برقرار کنند. دموکرات‌ها مثل کارتر پیر شده‌اند.
6. درست است که ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه بود اما از نگاه برخی کاندیدای جریان سوم به حساب می‌آمد چون از جمهوری خواهان کلاسیک فاصله گرفته است و همین به سود او تمام شد. هر چه جمهوری خواهان قدیمی از او فاصله گرفتند او خرسندتر شد چون به روش دیگری نمی‌توانست خود را از آنان متمایز نشان دهد.
7 . شهرت ترامپ به این است که مردد نیست. یا زنگی زنگ یا رومیِ روم. خاورمیانه در آتش می‌سوزد و بایدن نتوانست کاری انجام دهد. هواداران ترامپ امیدوارند او تکلیف جنگ‌های خاورمیانه و اوکراین را روشن کند. الزاما نه به نفع مردمانی که مورد ظلم قرار گرفته‌اند که به سود دلارهای آمریکایی!یعنی ناگهان کمک به اوکراین را قطع کند یا با پوتین وارد مذاکره شود. به هر حال تصمیم می‌گیرد و مثل بایدن مردد نیست. بایدن حتی در قضیه اوکراین هم به رغم کمک‌های فراوان نتوانست اروپا را کاملا همراه کند و این اواخر دچار تردیدهایی شده بود. در ماجرای اسراییل هم از چشم حامیان آرمان فلسطین و حتی راه حل دو دولتی افتاد و این رویکرد به هریس هم نسبت داده شد.
8. از ویژگی های ترامپ این است که اصل مشکلات زیست محیطی و گرمایش زمین را انکار می‌کند و از این نظر دغدغه آدم‌هایی را که حوصله اندیشیدن و تفکر ندارند رفع می‌کند. پوپولیسم یعنی راه حل آنی و سریع برای مشکلات پیچیده. او از کلمات ساده استفاده می کند و جهانی که ترسیم می کند باب میل آدم‌هایی است که زیاد اهل تعمق و تأمل نیستند.
9. برای آمریکایی‌ها دلار و اقتصاد مهم‌تر است. وقتی برای ما که مدعی معنوی‌ترین جامعه جهان هستیم اقتصاد و قیمت دلار آمریکا به ریال ما مهم‌ترین دغدغه زندگی شده برای خود جامعه کاپیتالیستی هم طبعا چنین است! با این نگاه چرا آقای دلار را به خانم دادستان ترجیح ندهند؟
10. با نگاهی فراتر و انسانی‌تر از دیگ دموکرات‌ها برای نجات فلسطینی‌های مظلوم آبی گرم نشد. درست است که ترامپ به نتانیاهو نزدیک‌تر است اما شاید و فقط شاید انگیزه برخی از رأی به او این باشد که برای خاورمیانه کاری کند تا از این وضعیت نجات یابند. تصور آنها را می‌گویم وگرنه روشن است که طرف کیست.
به هر رو ترامپ اکنون بار دیگر رییس جمهوری آمریکاست. مسعود پزشکیان که ناگهان وارد گود اصلی و رییس جمهوری ایران شده به جای این که زانوی غم بغل بگیرد و حس کند به گرفتاری حسن روحانی دچار شده و حتی بداقبال‌تر از اوست چون او 3 سال اول را بی ترامپ سر کرده بود و به جای تکرار ادبیات تکراری که برای ما فرقی نمی‌کند کی رییس جمهور آمریکا شده ناچار است و باید سراغ واقعیت ها برود و فارغ از شعار ببیند کدام رویکرد واقعی و به سود ایران است. فراموش نکنیم یکی از اضلاع سیاست خارجی ما «مصلحت» است.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1257062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش‌های تازه در مسیر اکتشاف حیات در قمر اروپا

پیچیدگی‌های جدید فروش گاز روسیه به اروپا

خاطرات فوتبالی با بروس گروبلار؛ از حضور در جنگ رودزیا و بازی در تیم ملی زیمباوه تا سنگربانی لیورپول و قهرمانی در اروپا

بازار چین، دلیل ادغام هوندا و نیسان؟

نخبگان موتور محرکه کشور‌ها هستند

کاهش 98 درصدی ابتلا به سرخک در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

تلاش‌های صادق قطب‌زاده برای تحویل شاه به ایران

حجت‌الاسلام سعیدی: فضای مجازی باید مدیریت شود، نه فیلتر

شکست استراتژی افزایش جمعیت

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

اشپیگل: برنامه اسرائیل برای شهرک‌سازی در غزه جدی‌است

دمشق: سوریه نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را باز می‌یابد

رسانه عربی المعلومه: آمریکا تلاش می‌کند یک پایگاه نظامی جدید در ایجاد کند

نیروهای نظامی آمریکا و ترکیه به سوریه چه تاثیری در میدان تحولات مناطق شمالی این کشور دارد؟

چرا رژیم صهیونیستی حریف یمن نمی شود

ظاهر شدن ترامپ با استایل جدید و موهای پشت کفتری !

پیش بینی قیمت دلار 5 دی 1403

آمریکا در جریان «عملیات کربلای 4» چگونه به عراق کمک کرد؟

عدم انطباق رشد اقتصادی و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست‌های کلی برنامه هفتم

امارات بزرگترین سرمایه‌گذار خارجی در آفریقا

دشمن به دنبال توسعه رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است

واکنش پاکستان به تحریم جدید آمریکا

ترامپ: ترنس‌ها را از مدارس، ارتش و دیگر حوزه‌های زندگی حذف می‌کنم!

وعده ترامپ درباره حذف ترنس‌ها از مدارس و ارتش

آیا ترامپ می‌تواند ائتلاف ناهمگون خود را حفظ کند؟

توافق الجولانی با رهبران گروه‌های مسلح سوری برای انحلال آنها

«شهباز شریف» تحریم‌های آمریکا علیه پاکستان را محکوم کرد

اردن: با دولت جدید سوریه تماس سیاسی داریم

نخست‌وزیر لبنان خواستار خروج فوری رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی شد

اوکراین اولین قسط وام 50 میلیارد دلاری غرب را دریافت کرد

پنج هلندی به دلیل درگیری با هواداران صهیونیست فوتبال در آمستردام محکوم شدند

کشف فرار مالیاتی 7 صندوق قرض‌الحسنه

چرا ارز تک نرخی نشد؟

وزیر راه: توسعه تجهیزات کشور برای دفاع و توسعه اقتصادی است

حذف فاصله بین نرخ ارز نیمایی و بازار تجاری نیازمند تحلیل جامع است + فیلم

بررسی 657 پرونده در کمیته مشاغل سخت و زیان‌آور استان ایلام

عدم انطباق رشد اقتصادی، بهره وری و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست های کلی برنامه هفتم

از شوک درمانی تا جراحی اقتصادی | تک‌نرخی‌سازی ارز یا بازی با معیشت مردم؟

بازگشت ترامپ و تغییر چشم‌انداز اقتصاد جهانی؟

بررسی بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت نظام کلید خورد

بازدید نماینده ولی فقیه از اراضی کشاورزی «باهوکلات»

رشیدی کوچی: رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل‌پلی مثبت ارزیابی می‌شود

همکاری تازه Glacier و OMNIA؛ آغاز فصلی نو در دنیای فناوری!

رویکرد مذاکره دونالد ترامپ در رابطه با ایران

امضاء بودجه 895 میلیارد دلاری دفاعی آمریکا توسط جو بایدن

تمامی پرواز‌ها در آمریکا لغو شد/ علت چیست؟

چرا پرواز های آمریکا لغو شد؟

بایدن بودجه دفاعی 895 میلیارد دلاری آمریکا را امضا کرد

بازگشت دوباره ترامپ؛ اروپا به سمت آتش‌بس در اوکراین می‌رود؟

بایدن بودجه دفاعی آمریکا را امضا کرد