ایرانیان جهان

آخرين مطالب

این کشورها پرستاران ما را می‌قاپند/ حقوق باورنکردنی پرستاران در اروپا اروپا

این کشورها پرستاران ما را می‌قاپند/ حقوق باورنکردنی پرستاران در اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین ،پرستاری، یکی از سخت‌ترین مشاغل دنیا است اما در ایران به دلیل وجود مشکلات متعدد، این شغل بسیار فرسایشی است.
همشهری در خبری نوشت:ساعت‌های کاری زیاد، کمبود شدید نیرو به نسبت بیماران، حجم سنگین کار، شیفت‌های زیاد، اضافه‌کاری‌های اجباری‌ با ساعتی 20 هزار تومان!، حقوق‌های ناچیز، استرس و فشار عصبی، تاخیر در پرداخت معوقات، کارانه‌های اندک و ده‌ها مشکل دیگر موجب شده که خیلی از پرستاران استعفا و تغییر شغل دهند یا برای گذران زندگی شغل دوم و سوم داشته باشند، یا بی‌انگیزه به کار ادامه دهند.
موضوعی که می‌تواند امنیت و سلامت بیماران را هم به خطر بیندازد.
مشکلات متعدد پرستاران، خیلی از آنها را وادار به مهاجرت از کشور کرده است. طی چند سال اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران کشور - حتی در سنین بالا - به کشورهای خلیج فارس و اروپا بوده‌ایم. مشکلات حوزه پرستاری، دانشجویان این رشته را نیز بی‌انگیزه کرده است، به طوری که خیلی از آنها بعد از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار این رشته نمی‌شوند. این مسائل به کمبود نیروی کار دامن زده و موجب ایجاد دردسرهای زیادی برای بیماران می‌شود.
از راه‌اندازی آنلاین‌شاپ تا تغییر شغل هر سال در آستانه روز پرستار (17 آبان) خبرهای متعددی درباره افزایش مبلغ اضافه‌کاری، پرداخت معوقات و افزایش دستمزد پرستاران از سوی مسئولان رسانه‌ای می‌شود اما تا امروز اراده‌ای برای رفع بنیادینِ مشکلات این قشر
این فعال صنفی حوزه سلامت که خود پرستار بالین است، می‌گوید: بی‌توجهی به مطالبات پرستاران، این قشر را با بحران‌های شدید مالی و روحی روانی مواجه کرده است. خیلی از پرستاران برای گذران زندگی آنلاین‌شاپ راه انداخته‌اند، در پارچه‌فروشی و میوه‌فروشی کار می‌کنند، مسافرکشی می‌کنند و خلاصه شغل دوم و سوم دارند تا امورشان بگذرد. خیلی‌ها هم تغییر شغل می‌دهند.
علوی می‌گوید: با آنکه مقام معظم رهبری بارها بر لزوم رسیدگی به مشکلات معیشتی پرستاران تأکید کرده‌اند، ولی تا امروز اقدام عملی خاصی از مسئولان انجام نشده و آنچه انجام شده و فقط تعدادی شعار تکرار شده است.
مقایسه حقوق پرستاران ایران و کشورهای عربی تا از مشکلات پرستاران حرفی زده می‌شود، مسئولان فوری قول پرداخت معوقات را می‌دهند. درحالی‌که حقوق عقب‌افتاده، تنها بخشی از خواسته‌های پرستاران است و مسئولان باید تفاوت دو مقوله «معوقات» و «مطالبات» را درک کنند. این را علوی به عنوان فعال صنفی حوزه سلامت می‌گوید و تاکید می‌کند: بی‌عدالتی‌ها به‌ویژه در زمینه اجرای ناقص و سلیقه‌ای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، به نارضایتی و کاهش انگیزه پرستاران منجر شده است.
به گفته علوی، درحال‌حاضر کشورهای حاشیه خلیج فارس و بعد کشورهای اروپایی به دلیل اقتصاد قوی و تقاضای بالا برای نیروی کار ماهر در بخش سلامت، به یکی از مقاصد اصلی مهاجرت پرستاران ایرانی تبدیل شده‌اند و با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی ایران، پیش‌بینی می‌شود که روند مهاجرت پرستاران در سال‌های آینده افزایش بیشتری پیدا کند.
این پرستار به اختلاف میزان درآمد پرستاران در ایران و کشورهای عربی اشاره می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر حداقل حقوق پرستاران در ایران 8 میلیون تومان و حداکثر حقوق آنها حدود 22.5 میلیون تومان است. در حالی که میانگین حقوق پرستاران در کشور امارات 12000 تا 18000 درهم است که معادل حدود 150 تا 220 میلیون تومان در ماه است. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، 6 برابر حقوق یک پرستار در ایران است.
او ادامه می‌دهد: در قطر پرستاران ماهانه بین 11000 تا 16000 ریال قطری دریافت می‌کنند که معادل 130 تا 200 میلیون تومان ایران است. حقوق پرستاران در عربستان هم بین 9000 تا 13000 ریال سعودی متغیر است که معادل 100 تا 145 میلیون تومان است.
نداشته است. پرستاران معتقدند به جای وعده‌دادن، مشکلات باید به طور جدی و ریشه‌ای حل شود. طی یک سال گذشته، پرستاران بسیاری از شهرها با برگزاری تجمعات گوناگون سعی کردند اعتراض صنفی خود را به وضعیت موجود نشان دهند. سال گذشته موجی از استعفای دسته‌جمعی پرستاران در کشور به راه افتاد؛ تنها در یک مورد حدود 50 پرستار در تهران استعفای گروهی دادند تا اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.
سید محمد علوی، فعال صنفی حوزه سلامت درباره وضعیت معیشتی و شغلی پرستاران کشور هشدار جدی می‌دهد و از بی‌توجهی عمیق مسئولان به این قشر مهم انتقاد می‌کند. او بر این باور است که بی‌توجهی به نیازهای پرستاران تبدیل به یک بحران ملی شده است.
حقوق باورنکردنی پرستاران در اروپا این فعال صنفی حوزه سلامت، حقوق پرستاران در کشورهای اروپایی را هم بسیار بالاتر از پرستارهای ایران عنوان می‌کند و می‌گوید: در آلمان پرستاران به طور متوسط بین 2500 تا 3500 یورودر ماه دریافت می‌کنند؛ یعنی معادل 150 تا بالای 200 میلیون تومان.
علوی ادامه می‌دهد: در کشورهایی مثل سوئد و نروژ پرستاران بین 3500 تا 5000 یورو دریافت می‌کنند که به پول ما می‌شود حدود 200 تا 300 میلیون تومان! خب با این اوصاف چطور می‌توان انتظار داشت که پرستار بماند و تحمل کند؟ تفاوت فاحش درآمد، شرایط کاری و رفاهی مناسب و امنیت شغلی خیلی از پرستاران را به مهاجرت ترغیب می‌کند. این شرایط باعث شده که کشورهای عربی و اروپایی، پرستاران ما را روی هوا بزنند و بقاپند. موضوعی که می‌تواند به یک بحران جدی تبدیل شود. چون نیروی انسانی کارآزموده را از سیستم بهداشتی کشور خارج می‌کند.
علوی می‌گوید: پرستاران در ایران با فشارهای کاری شدید، کمبود نیروی انسانی، ساعت‌های طولانی و ... مواجه‌اند. در حالی که در کشورهای مقصد شرایط کاری برای آنها بهتر است، ساعات کاری متعادل‌تر است، حمایت‌های رفاهی بیشتر است، امنیت شغلی و ثبات اقتصادی وجود دارد، پرستاران امکان رشد و پیشرفت حرفه‌ای دارند. این فرصت‌ها نه تنها باعث بهبود درآمد پرستاران می‌شود، بلکه رضایت شغلی و امنیت روانی آنها را به همراه دارد.
پرستاران دقیقا چه می‌خواهند؟ اما پرستاران دقیقا چه مطالباتی دارند و چرا مسئولان، بهبود وضعیت این قشر را در اولویت برنامه‌های کشور نمی‌گذارند؟ علوی در تحلیل مشکلات پرستاران به سه سطح کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: در سطح کوتاه‌مدت، اولین اولویت، پرداخت فوری معوقات و اصلاح نرخ اضافه‌کار پرستاران است. همچنین اجرای کامل قانون تعرفه خدمات پرستاری و جذب نیروهای طرحی بدون سهمیه‌ی دوران کرونا ضرورت دارد. در سطح میان‌مدت، همسان‌سازی حقوق پرستاران سازمان‌های مختلف از ضروریات است. بسیاری از پرستاران شاهدند که همکارانشان در سازمان‌های دیگر، حقوق بسیار بیشتری دریافت می‌کنند و این مساله بر انگیزه و کارایی آنان تأثیر منفی می‌گذارد. در سطح بلندمدت هم ایجاد یک سیستم جامع برای تأمین رفاه و امنیت شغلی پرستاران ضروری است.
این فعال صنفی حوزه سلامت می‌گوید: سیاست‌گذاری‌ها باید بر اساس نیازهای واقعی کادر درمان باشد. نه صرفاً به‌منظور رفع بحران‌های مقطعی و دوره‌ای. علوی به بی‌عدالتی‌های گسترده در ضرایب حقوقی پرستاران انتقاد کرده و تأکید می‌کند که این ضرایب هیچ تطابقی با شرایط سخت کاری و فشارهای روانی شغلی ندارند.
به گفته این پرستار، بی‌توجهی به مطالبات پرستاران نه ‌تنها به فرسایش نیروهای درمانی منجر می‌شود، بلکه سلامت عمومی جامعه را هم تهدید خواهد کرد. بنابراین از دولت، مجلس و وزارت بهداشت انتظار می‌رود که به این مشکلات با نگاه جدی رسیدگی کنند.
233217
کد خبر 1980745

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1257087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امارات بزرگترین سرمایه‌گذار خارجی در آفریقا

دشمن به دنبال توسعه رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است

واکنش پاکستان به تحریم جدید آمریکا

ترامپ: ترنس‌ها را از مدارس، ارتش و دیگر حوزه‌های زندگی حذف می‌کنم!

وعده ترامپ درباره حذف ترنس‌ها از مدارس و ارتش

آیا ترامپ می‌تواند ائتلاف ناهمگون خود را حفظ کند؟

توافق الجولانی با رهبران گروه‌های مسلح سوری برای انحلال آنها

«شهباز شریف» تحریم‌های آمریکا علیه پاکستان را محکوم کرد

اردن: با دولت جدید سوریه تماس سیاسی داریم

نخست‌وزیر لبنان خواستار خروج فوری رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی شد

اوکراین اولین قسط وام 50 میلیارد دلاری غرب را دریافت کرد

پنج هلندی به دلیل درگیری با هواداران صهیونیست فوتبال در آمستردام محکوم شدند

کشف فرار مالیاتی 7 صندوق قرض‌الحسنه

چرا ارز تک نرخی نشد؟

وزیر راه: توسعه تجهیزات کشور برای دفاع و توسعه اقتصادی است

حذف فاصله بین نرخ ارز نیمایی و بازار تجاری نیازمند تحلیل جامع است + فیلم

بررسی 657 پرونده در کمیته مشاغل سخت و زیان‌آور استان ایلام

عدم انطباق رشد اقتصادی، بهره وری و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست های کلی برنامه هفتم

از شوک درمانی تا جراحی اقتصادی | تک‌نرخی‌سازی ارز یا بازی با معیشت مردم؟

بازگشت ترامپ و تغییر چشم‌انداز اقتصاد جهانی؟

بررسی بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت نظام کلید خورد

بازدید نماینده ولی فقیه از اراضی کشاورزی «باهوکلات»

رشیدی کوچی: رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل‌پلی مثبت ارزیابی می‌شود

همکاری تازه Glacier و OMNIA؛ آغاز فصلی نو در دنیای فناوری!

رویکرد مذاکره دونالد ترامپ در رابطه با ایران

امضاء بودجه 895 میلیارد دلاری دفاعی آمریکا توسط جو بایدن

تمامی پرواز‌ها در آمریکا لغو شد/ علت چیست؟

چرا پرواز های آمریکا لغو شد؟

بایدن بودجه دفاعی 895 میلیارد دلاری آمریکا را امضا کرد

بازگشت دوباره ترامپ؛ اروپا به سمت آتش‌بس در اوکراین می‌رود؟

بایدن بودجه دفاعی آمریکا را امضا کرد

درگیری ما با آمریکا سر اعتقادات و بنیان های دینی‌مان است

بودجه دفاعی آمریکا با مبلغ نجومی به امضای بایدن رسید

تحلیل نیویورک‌تایمز از اشتباهات آمریکا در افغانستان: زمینه‌سازی ناخواسته برای پیروزی طالبان

فیلم | آمریکا بشقاب پرنده فرازمینی‌ها را شکار کرد؟ | پهپاد مشکوکی که در آمریکا سقوط کرد از کجا آمده؟

انتخاب‌های عجیب FIVB: ستاره آمریکا بالاتر از لئون

پازل جدید تندروها برای حذف ظریف

تایلند، هند، بنگلادش، تدابیر امنیتی در مرز میانمار را افزایش دادند

نتانیاهو برای ششمین بار در ماه جاری میلادی به دادگاه رفت

پیام‌های راهبردی عملیات‌‌های اخیر یمن

رسانه فرانسوی: برج ایفل تخلیه شد

درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت

اشپیگل: دولت آلمان مجوز صادرات بیشتر تسلیحات به اسرائیل را صادر کرده‌است

حزب «استارمر» در بحران؛ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

رییس جمهور کره جنوبی در جلسه بازجویی روز چهارشبنه حاضر نمی‌شود

انتقاد چین به گزارش پنتاگون در مورد توانمندی نظامی پکن

196 کیلوگرم شمش طلا معامله شد

خبر شوکه‌کننده برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امروز سه‌شنبه 4 دی ماه 1403

5 تجربه شکست آزادسازی در ایران/چرا ارز تک نرخی نشد؟

المانیتور: شراکت ایران و روسیه عمیق‌تر شده است