ترامپ به دنبال اجرای سیاست چماق و هویج در قبال ایران است/ دیدار ایروانی و ایلان ماسک یک سیگنال مثبت برای موازنهسازی است
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - در برنامه گفتوگوی ویژه خبری جمعه شب 25 آبانماه که به موضوع کابینه ریاست جمهوری ترامپ اختصاص داشت، ابراهیم متقی، کارشناس مسائل بینالملل اظهار کرد: ائتلاف ترامپ با ایلان ماسک به وی کمک کرد تا بتواند افکار عمومی را جلب کند و این مسئله شانس بسیار بنیادی برای رئیسجمهور منتخب آمریکا به همراه داشت.
وی با اشاره به شکست حزب دموکرات در انتخابات آمریکا افزود: رویکرد دموکراتها بر پایه اقتصاد لیبرال است که برای سرمایهداران شرایط مطلوبی را به وجود میآورد، اما به لایههای ضعیفتر جامعه کمتر توجه میکند، درحالیکه مخاطبان ترامپ در این دوره کسانی هستند که پایگاه اجتماعی و اقتصادی پایینتری داشتند.
همچنین مسلمانان در فضای رقابتی انتخاباتی آمریکا از ترامپ حمایت کردند چرا که بایدن مورد سرزنش آنها بود و او از نتانیاهو حمایت همه جانبه به عمل آورد.
بایدن به جنگ غزه قوت و قدرت بخشید/ کابینه ترامپ تفکری تندرو خواهد داشت متقی متذکر شد: بسیاری بر این باورند که جمهوریخواهان یا جنگی را شروع نمیکنند یا از قدرت لازم برای پایان بخشیدن به جنگ برخوردارند، اما بایدن در فضای بحران غزه نه تنها تمایلی به کنترل آن نداشت بلکه حمایتهای مالی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی به عمل آورد و در واقع به جنگ قوت و شدت بخشید لذا این مسأله انگاره عبور از مسأله موازنه را به خوبی نشان داد.
در ادامه برنامه زهره نصرت خوارزمی، کارشناس مسائل آمریکا درباره چینش کابینه ترامپ گفت: توقع میرود که دولت رئیس جمهور منتخب بسیار تندرو باشد، روبیو گزینه وزارت خارجه ترامپ مرتباً تصویر قدرت را تکرار میکند و این فرد اگر لازم باشد خشونت را نیز به راهبرش اضافه خواهد کرد و ما هستیم که باید قوانین را بازنویسی کنیم.
گزینه وزارت خارجه آمریکا سیاست ضد ایرانی دارد/ ترامپ از محافظهکاری کلاسیک عبور کرده است وی ادامه داد: روبیو سال 2021 در جلسه مجاهدین خلق شرکت کرد و با رضا پهلوی نیز دیدار کرده است و کاملاً رویکردی ضد ایرانی دارد، همچنین گزینه وزارت دفاع نیز طرفدار جدی رژیم صهیونیستی است و این فرد به گونهای رفتار میکند که گویا سرباز آمریکایی یک فرا انسان است و نسبت به دیگران برتری دارد و جرایمش نیز اهمیتی ندارد.
متقی درباره تفاوت ترامپ 2016 و 2024 بیان کرد: ترامپ 8 سال پیش ایدهآلهای بسیاری داشت و تصور میکرد که میتواند جهان مبتنی بر قدرت را شکل دهد تفکر آمریکایی مبنی بر این است که تصور میکنند کشورشان شهری بر فراز تپه است و آنها هستند که به خدا نزدیک هستند، همچنین ترامپ اکنون تجارب بسیاری را به دست آورده است که یکی از آنها این است که از محافظه کاری کلاسیک عبور کرده و افرادی مانند جی دی ونس را وارد تیم خود کرد و این فرد به دلیل کنش اجتماعی بالا توانست موفقیت بالایی را برای رئیس جمهور منتخب آمریکا به ارمغان بیاورد.
وی افزود: اکنون راهبرد ترامپ با گذشت متفاوت است و در عمل محتاطانهتر از بایدن عمل خواهد کرد، اسناد امنیتی آمریکا در دوران اوباما، جرج بوش پسر و بایدن نشان میدهد که ایران اصلیترین تهدید آمریکا و متحدان آن است بنابراین ایران از نظر زمامداران آمریکایی به عنوان تهدید امنیتی تلقی میشود. همچنین در تمامی این دورانهای تاریخی ایران در یک وضعیت اضطراری قرار داشته است و تمامی روسای جمهور آمریکا این شرای را تمدید کرده اند.
سیاست آمریکا در قبال ایران هیچ تفاوتی نخواهد کرد/ با شرایط فعلی بازسازی روابط با ایالات متحده و پایان بخشیدن به تحریمها امکانپذیر نیست این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه سیاست آمریکا در دوران روسای جمهور مختلف هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد گفت: تمام روسای جمهوری آمریکا ایران را حامی تروریست دانستند تا زمانی که ایران در وضعیت حمایت تروریست در اندیشه مقامات آمریکایی قرار دارد بازسازی روابط و پایان دادن به تحریمها از نظر ساختاری امکانپذیر نیست.
وی گفت: دهه آخر نوامبر دوران بسیار پر مخاطرهای برای امنیت خاورمیانه به دلیل موازنه قدرت است چرا که اسرائیل هر اقدامی که بخواهد انجام میدهد و آمریکا نیز از او حمایت میکند. اکنون هشتصد اسرائیلی کشته شده و علی رغم بمبارانهای شدید، آنها در وضعیتی هستند که در محاصره عملیاتی تیپ رضوان قرار دارند که این مسائل نشان میدهد که اگر آمریکاییها حضور نداشته باشند رژیم صهیونیستی نمیتواند بیش از این ادامه دهد و در زمینه فروپاشی قرار میگیرد.
متقی بیان کرد: فضای میان ایران و آمریکا یک کشاکش قدرت است و هر بازیگری به نوعی پا پس بکشد چالشهای جدی برای کشور و منطقه ایجاد میشود و هر نوع عقب نشینی مخاطره امنیتی بسیاری برای نظامهای سیاسی خواهد داشت الله مصالحه خوب است، اما در شرایطی که موازنه در حال تغییر است ابتکار عمل مطلوبیت بیشتری را برای جلوگیری از کشتار و خشونت بیشتر به همراه خواهد داشت.
نصرت خوارزمی درباره ادعای دیدار ایلان ماسک و ایروانی و این که آیا ایلان ماسک میتواند به کاهش تنش میان دو کشور کمک کند یا خیر گفت: این فرد قرار است روی کارایی دولت ترامپ کار کند به نحوی که ایلان ماسک یکی از کسانی است که قصد دارد هزینههای فدرال را کم کند، بازی با اسم ایران احتمالاً در دوران پیش رو وجود خواهد داشت و مواضع آقای عراقچی بسیار هوشمندانه است و باید نوع تعاملات متعادل باشد.
برای نتانیاهو فرقی ندارد بایدن رئیسجمهور باشد یا ترامپ متقی متذکر شد: نتانیاهو سعی دارد که از ترامپ دلجویی کند چرا که او در سال 2020 به صورت زود هنگام به بایدن پیروزی در انتخابات را تبریک گفت همچنین بایدن و دموکراتها نشان داده اند که بیشترین حمایت را به صورت منطقی از رژیم صهیونیستی اعمال میکنند، بایدن سی و شش سال عضو عضو سنای آمریکا بوده است و این ذهنیت را دارد که برای منافع کشورش حتی یک اسرائیل جدید بسازد.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: برای اسرائیل فرقی نمیکند که بایدن رئیس جمهور شود یا ترامپ و هر کسی که روی کار بیاید نتانیاهو ذوق زده به او تبریک میگوید، ترامپ درصدد است که در برابر ایران سیاست چماق و هویج را در پیش بگیرد و دیدار ایروانی و ایلان ماسک نیز در همین راستا است، لذا این دیدار به منزله نوعی سیگنال به ایران برای موازنه سازی است چرا که ما سالها است که با آمریکاییها بحث مذاکرات جانبی را داریم، اما همواره یک طرف سوم وجود داشته است و این اولین باری است که آمریکاییها با یک مقام ایرانی دیدار دارند و طرف سومی نیز وجود ندارد و این آغاز یک فرایندی است که ادبیات دیپلماتیک به نوعی میتواند بیش از قدرت آتشین تاثیرگذار باشد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1267256/