ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چالش‌های اوپک پلاس در 2025 ایالات متحده آمریکا

چالش‌های اوپک پلاس در 2025
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، گروه اوپک پلاس برای مدیریت عرضه و قیمت نفت در سال جاری، با مشکل مواجه شده است. نخست، تولید بیش از حد از سوی چندین عضو این گروه، باعث شد تاثیر کاهش تولید سایر تولیدکنندگان مشارکت کننده در پیمان نفتی، تضعیف شود. سپس تابستان آمد و اولین داده‌های مصرف واقعی برای سه ماهه اول و دوم سال منتشر شد و نشان داد رشد تقاضای چین برای نفت به هیچ وجه نزدیک به انتظارات اوپک نیست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در پایان سال، درست زمانی که اوپک و متحدانش اعلام کردند که آغاز حذف تدریجی محدودیت عرضه خود را به ژانویه سال 2025 به تعویق انداختند، با مبهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر بازار یعنی به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا روبرو هستند.
تقاضای ضعیف چین برای نفت، در حال حاضر اوپک پلاس را از مسیر سیاست‌های مدیریت عرضه خارج کرده است و همچنان با مصرف و واردات مایوس کننده نفت خام، پیش‌بینی‌های اوپک را به چالش می‌کشد.
این گروه اکنون ناچار است با برخی از سیاست‌هایی که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا وعده داده است، از جمله صدور مجوز آسان‌تر برای پروژه‌های سوخت فسیلی، تعرفه‌های واردات و موضع سخت‌تر در قبال ایران رویارو شود.
ضعف چین
چین قبلا سیاست ائتلاف اوپک پلاس را تضعیف کرده است. این گروه در حال کاهش تولید است، اما در بحبوحه کندی رشد اقتصادی چین، بحران املاک که فعالیت‌های ساخت‌وساز و مصرف دیزل را تضعیف می‌کند و افزایش فروش خودروهای برقی و ثبت کامیون‌های گازسوز، تقاضای پکن ضعیف‌تر از حد انتظار بوده است.
آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش ماه گذشته چشم‌انداز انرژی جهان در سال 2024، اعلام کرد که اوپک با رشد استفاده از وسایل نقلیه برقی در چین، در موقعیت دشواری قرار گرفته است.
اوپک در اکتبر، با استناد به داده‌های مصرف واقعی در سال جاری تاکنون و انتظارات برای تقاضای کمتر در برخی مناطق از جمله چین، پیش بینی خود از تقاضای جهانی برای نفت در سال 2024 را برای سومین ماه متوالی کاهش داد. در هر گزارش از اوت، اوپک نشان داده است که برآوردهایش از رشد تقاضای نفتی چین در زمان انتشار اولین چشم انداز سال 2024 در ژوییه سال 2023، بسیار خوش‌بینانه بوده است.
با وجود دیدگاه بلندمدت خوش‌بینانه، چشم انداز تقاضای کوتاه مدت اوپک در مورد چین مجددا تنزل یافته است. به گفته فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف ضعیف‌تر از حد انتظار نفت در چین و افزایش فروش خودروهای برقی در این کشور، همچنان بر رشد تقاضای جهان برای نفت در آینده تاثیر خواهد گذاشت.
بیرول ماه گذشته در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت: امسال تقاضای جهانی برای نفت بسیار ضعیف است؛ بسیار ضعیف‌تر از سال‌های گذشته و انتظار داریم که این وضعیت تحت تاثیر چین، ادامه پیدا کند.
آمار رسمی واردات نفت خام به چین نیز برای اوپک دلگرم کننده نبوده است. اگرچه همه واردات، نفت خامی نیست که چین مصرف می‌کند، اما روند واردات در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان بر قیمت نفت تاثیر گذاشته است.
جدیدترین داده‌های چین نشان می‌دهد که واردات نفت خام این کشور، یک ماه دیگر در مقایسه با ماه مشابه سال 2023 کاهش یافته است. بنا بر داده‌های اداره کل گمرک، چین در اکتبر، 10.53 میلیون بشکه در روز نفت خام وارد کرد. اکتبر، ششمین ماه متوالی بود که واردات محموله‌های خام از میزان واردات در ماه‌های مشابه سال 2023 کمتر بود. واردات نسبت به اکتبر سال گذشته، 9 درصد و در مقایسه با سطح واردات 11.07 میلیون بشکه در روز در سپتامبر 2024، هم 2 درصد کمتر بود.
ابهامات ترامپ
به غیر از چین، اوپک پلاس اکنون با پیروزی دونالد ترامپ و ریاست جمهوری او در آمریکا، باید ابهامات و ریسک‌های متوجه تقاضا و عرضه نفت مواجه شود.علاوه بر سیاست‌های تحریمی، سیاست‌های دیگری که ترامپ مطرح کرده است، مانند تعرفه‌های 10 درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی به آمریکا و تعرفه 60 درصدی بر واردات از چین، می‌تواند رشد اقتصاد جهانی را تضعیف کند و در کل منجر به کاهش تقاضای جهانی نفت شود.
اگر اوپک پلاس بخواهد 2.2 میلیون بشکه در روز از عرضه خود را در سال آینده به بازار برگرداند، نمی‌تواند رشد ضعیف تقاضای جهانی نفت را تحمل کند.
تعرفه‌ها می‌تواند رشد اقتصاد آمریکا و جهان را کاهش دهد و تقاضای نفت را تا 500 هزار بشکه در روز در سال 2025 کاهش دهد که یک سوم پیش بینی فعلی شرکت وود مکنزی برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال آینده است.
سایمون فلاورز، رئیس و تحلیلگر ارشد شرکت وود مکنزی هفته گذشته نوشت: بدون در نظر گرفتن ریسک‌های دیگری مانند تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، این تعرفه‌ها پتانسیل کاهش قیمت نفت به میزان پنج دلار تا هفت دلار آمریکا در هر بشکه از سطح فعلی دارد.
تحلیلگران می‌گویند با وجود این واقعیت که صنعت نفت و گاز آمریکا به مدت چهار سال به آنچه می‌خواست رسید و رئیس جمهور حامی این بخش به پیروزی رسید، اما بعید است که تولید آمریکا بسیار بیشتر از مسیر رشد فعلی رشد کند.
طبق گزارش شرکت‌های وود مکنزی و ریستاد انرژی، زیرا شرکت‌های سهام عام بزرگی که بر عرضه نفت شیل تسلط دارند، همچنان سوددهی به سهامداران و انضباط سرمایه را به سیاست حفاری حداکثری، ترجیح می‌دهند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در بحبوحه ابهامات بیشتر در مورد عرضه و تقاضای جهانی نفت در دوران ریاست جمهوری ترامپ، اوپک پلاس ممکن است مجبور شود سیاست تولید خود را بیشتر از آنچه که در نظر داشت، تغییر دهد.
منبع : ایسنا 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1267679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسل جدید: برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق شروطی داریم

بایدن: همسرم می‌خواهد من را به فضا بفرستد!

کارشناس خودرو: تولید سالی 3 میلیون خودرو اطلاعات غلطی بود که به وزیر دادند

مقاومت باید در جبهه رسانه‌ای قوی‌تر عمل کند/ دولت‌های عربی به اندازه یک گلوله از فلسطین حمایت نکردند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تعطیلی کارخانه سایپا در سوریه/ بیمه صادراتی در تجارت با دمشق وجود ندارد

کاظم محسنی‌نیا سرمربی تیم ملی کشتی عراق شد

نسل جدید:برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق شروطی داریم

پنجمین عملیات پهپادی مقاومت عراق علیه اراضی اشغالی

تمدید توافق صادرات سوخت عراق به لبنان برای سومین سال متوالی

رییس شورای هماهنگی بانک های دولتی و نیمه دولتی: عزم شبکه بانکی برای تقویت بنگاه سازی در کشور/ وزیر اقتصاد و دارایی: امسال آخرین سال بنگاه داری بانک ها است

ایجاد زیرساخت‌های مدرن و گسترش دیپلماسی اقتصادی؛ اولویت‌های استان برای نقش‌آفرینی در تحقق اهداف دولت چهاردهم

ایجاد زیرساخت‌های مدرن و گسترش دیپلماسی اقتصادی؛ اولویت‌های آذربایجان شرقی برای نقش‌آفرینی در تحقق اهداف دولت چهاردهم

حمایت کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر از هنرمندان مشهدی

فرهنگ، زیربنای مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است

بله ارمنستان به تجارت آزاد ایران و اوراسیا

جایزه دوستی ژاپن به کودک نقاش ایرانی رسید

مراودات تجاری ایران و ژاپن بسیار کم‌تر از ظرفیت‌ها

خلاصه بازی اندونزی 0 – ژاپن 4

برنامه پخش زنده فوتبال امروز (26 آبان 1403) + لینک پخش آنلاین

تداوم نژادپرستی در شرق اروپا؛ بازی جنجالی کوزوو – رومانی نیمه‌کاره شد

چگونه تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد اروپا آسیب می‌زند؟

برگشت خوردن پسته ایرانی از اروپا دروغ بود؟

خلاصه اخبار نیم روزی 26 آبان 1403 | خلاصه اخبار امروز

افشاگری گاردین درپی نامه حیله گرانه بایدن به اسراییل

بزودی تغییر دکترین امنیت ملی ایران انجام میگیرد

در دولت ترامپ رمزارز کاردانو حدود بیش از 100 درصد افزایش یافته است!

سرمربی ژاپن: هدف ما قهرمانی در جام جهانی 2026 است

امشب شام چی بپزم؟/ طرز تهیه ته چینی خوشمزه با مرغ و گشنیز

عجیب‌ترین غذای خیابانی که شبیه توده‌ای از موی انسان است + عکس

مدیرعامل راه‌آهن خواستار سیر واگن‌های باری ایران در ازبکستان شد

سقوط شدید قیمت مسکن در چین در شنبه‌ای سرد - 26 آبان 1403

موضوع برقی‌سازی ناوگان عمومی تهران کار بی‌سابقه‌ای است

از کانادا می‌خواهیم حساسیت موضوع تایوان را درک کند

ارزهای زیرمجموعه اتریوم

بهای طلای سیاه در بازارهای جهانی امروز شنبه 26 آبان / بازار نفت نگران ضعف تقاضا چین

واردات سویا را 9.5 درصد کاهش دادیم

رایزنی وزیر بهداشت افغانستان با رئیس سازمان بهداشت جهانی

سفر معاون راه آهن وزارت «فواید عامه» افغانستان به ایران

یک نظامی سابق کانادایی در کابل بازداشت شد

تأکید ترکیه و قطر بر تعامل هماهنگ با افغانستان

جزئیات تازه از پیشنهاد 13 ماده‌ای آمریکا برای آتش‌بس لبنان

بهانه جدید اسرائیل در آستانه آتش بس

بازی کثیف آمریکا علیه ایران

برگزاری یادواره شهدا موجب زنده نگه‌داشتن یاد شهدا و ایثارگری‌های دوران دفاع مقدس است

آمریکا به پرداخت 48 میلیاد دلار غرامت به خانواه شهدا محکوم شد

نئوترامپیسم

آینده مبهم روابط ایران و آمریکا با سفر گروسی به تهران

محکومیت آمریکا به پرداخت 48 میلیارد دلار غرامت به خانواده شهدای مدافع حرم

انتخابات آمریکا و پیامدهای آن

ترامپ شورای ملی انرژی تشکیل می‌دهد