ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وقتی ژاپن و انگلیس به وحدت رای می رسند ایالات متحده آمریکا

وقتی ژاپن و انگلیس به وحدت رای می رسند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در سال‌های اخیر شاید معروف‌ترین جنگ تجاری، جنگ تجاری آمریکا و چین باشد که پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در 6 ژوئیه 2018 مبنی بر اعمال 34 میلیارد دلار تعرفه گمرکی بر واردات کالاهای چینی به وقوع پیوست و چین نیز متقابلا وارد میدان شد‌. 
اما این تنها چین نیست که نگران حضور ترامپ در کاخ سفید است بلکه اقتصادهایی چون ژاپن و بریتانیا نیز همزمان در حال تلاش هستند تا با حفظ موقعیت خود در اقتصاد جهانی، خود را در برابر تصمیمات رئیس جمهور جدید آمریکا محافظت کنند 
دیمیتری میگونوف در مطلبی روزنامه ایزوستیا در این باره نوشت‌: بریتانیا و ژاپن می‌خواهند بلوک کوچک خود را ایجاد کنند تا بتوانند در مورد کاهش عوارض تجاری از ایالات متحده مذاکره یا به نحوی مشترکا با آنها مقابله کنند.
وی در این باره افزود: کشورهای جزیره‌ای در هر دو سوی اوراسیا ممکن است دیگر هیچ راه حل جهانی برای مشکلات کنونی تجارت جهانی پیدا نکنند و همه اینها در حالی است که انتصاب‌های بسیار سختی توسط ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پیش روی آنهاست‌. 
رابطه فراموش شده
رابطه ویژه بین بریتانیا و ژاپن موضوعی قدیمی است که فراموش شده اما این رابطه همچنین برقرار و رو به گسترش است و دو طرف برای به‌دست آوردن سهم کیک بیشتر در بازار اقتصاد جهانی در حال مبارزه هستند.
نگاهی به روابط توکیو و مسکو در اواخر قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم نشان می‌دهد توسعه روابط اقتصادی و نظامی – سیاسی بین دو دولت‌، امکان آغاز صنعتی‌سازی اولیه ژاپن را فراهم کرد.
روابط ویژه میان لندن و توکیو در دهه 1920 به دلیل رقابت در اقیانوس آرام، حرکت بریتانیا به سمت اتحاد با ایالات متحده و رقابت بین محصولات کشورها در بازارهای جهانی مختل شد.
اما پس از این‌که انگلیس از اتحادیه اروپا، خارج شد، این روابط جان دوباره‌ای گرفت و اکنون ژاپن و بریتانیا سوار بر یک قایق هستند‌. 
دیمیتری میگونوف در این باره نوشت‌: اکنون ژاپن و انگلیس به عنوان آخرین اقتصادهای بزرگ جهان باقی ماندند که عضو هیچ بلوک تجاری نیستند. 
در چند سال گذشته، کشورها رایزنی‌هایی را در سطح وزرای خارجه انجام داده‌اند و اکنون به دنبال تماس‌های منظم، بر سر اصل 2+2 به توافق رسیده‌اند و روسای وزارت خارجه و وزارت بازرگانی هر دو طرف در حال انجام هماهنگی هستند‌. 
فشار‌ها در اثر منگنه اقتصادی و افزایش تعرفه‌ها
وضعیت اقتصادی در هر دو کشور چندان خوب نیست. این مسأله به ویژه در مورد انگلستان صادق‌تر است. در حالی که بریتانیا در سال‌های اخیر، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی را به شکل مناسبی حفظ کرده، این امر با کاهش بهره‌وری و بحران بودجه مصادف شده است‌. 
این شرایط دولت جدید کارگر را به دنبال اصلاحات بسیار بحث‌برانگیز شامل کاهش همزمان هزینه‌ها و افزایش مالیات‌ها در حال اجراست و تأثیر آن بر اقتصاد ملی این کشور بسیار دردناک خواهد بود.
به نوبه خود، سرزمین خورشید در حال طلوع هنوز بیش از 30 سال رکود را تجربه می‌کند. در یکی دو سال گذشته، سقوط ین رقابت‌پذیری صادرکنندگان ژاپنی را افزایش داده، اما در عین حال استانداردهای زندگی این کشور را کاهش داده است.
میگونوف در این باره نوشت: توکیو به راحتی می‌تواند با افزایش نرخ بانک مرکزی ین را تقویت کند، اما عواقب این اقدام برای کل جهان غیرقابل پیش‌بینی است، بنابراین مقامات مالی این کشور محتاط هستند. 
سرانجام، چند سالی است که ژاپن در جنگ اقتصادی شرکای تجاری اصلی خود – ایالات متحده و چین – بین منگنه قرار گرفته است. 
این تحلیلگر مسائل منطقه با بیان این‌که مشکلات این کشورها ممکن است پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا به شدت افزایش یابد در این باره خاطر نشان کرد‌: رئیس جمهور جدید قرار است تعرفه‌هایی را برای همه کالاها از همه تامین‌کنندگان به میزان 20 درصد اعمال کند. البته نرخ ویژه 60 درصد برای چین در نظر گرفته شده و این میزان تعرفه علاوه بر تعرفه‌های موجود روی تعدادی از کالاهاست‌.
‌این اقدام می‌تواند شرایط را برای بریتانیای کبیر بسیار دردناک کند‌. لندن پس از خروج از بازار مشترک اتحادیه اروپا بر شراکت با آمریکا تکیه کرده اما تاکنون در برنامه‌های ترامپ استثنایی وجود ندارد.
وقتی سیاست و اقتصاد پیوند می‌خورد
البته نباید از نظر دور داشت که شرایط سیاسی این وضعیت اقتصادی را بغرنج‌تر کرده است‌. روابط آمریکا و انگلیس ممکن است بسیار بدتر از دوران نخست‌وزیری بوریس جانسون باشد، چرا که دولت فعلی کارگر در انتخابات آمریکا آشکارا به کامالا هریس تکیه کرده حال آن‌که ترامپ بر روی کار آمده است‌. 
ژاپن که نزدیک به 200 میلیارد دلار کالا به ایالات متحده صادر می‌کند نیز می‌تواند به همان اندازه آسیب ببیند. 
بنابراین برنامه‌های فوری رهبران دو کشور شامل دیدار در سطح نخست وزیران در جریان اجلاس سران G20 یکی از مواردی است که دو کشور تلاش می‌کنند تا مبانی روابط دوجانبه را به روز و همچنین موضع مشترکی در قبال واشنگتن اتخاذ کنند.
‌در اصل، دولت‌ها قصد دارند با یکدیگر همکاری کنند تا در روابط تجاری خود بتوانند بر بزرگترین اقتصاد جهان اعمال فشار کرده یا در صورت شکست، تجارت بین خود را تقویت کنند تا به نحوی قادر به مدیریت شوک‌های نوظهور باشند‌.
مرگ خاموش سازمان تجارت جهانی
در این میان آنچه که بیش از پیش شاهد آن هستیم مرگ خاموش سازمان تجارت جهانی است‌. 
میگونوف در این باره در ایزوستیا می‌نویسد‌: این تماس‌ها به وضوح نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان دیگر از طریق روابط چندجانبه درباره چالش‌های موجود مذاکره نمی‌کنند.
وی با یادآوری این‌که در آمریکا هر دو حزب قوی در زمینه گسترش تجارت با چین رویکردی محافظه‌کارانه را در پیش می‌گیرند نوشت‌: حالا اقتصادهای جهان تصمیم گرفته‌اند خود را به صورت فردی نجات دهند یا متحد شوند. توکیو و لندن انتظار دارند بار سنگین جنگ تجاری ایالات متحده بر دوش چین و اتحادیه اروپا قرار گیرد، در حالی که قدرت‌های جزیره‌ای قادر خواهند بود جایگاه ویژه خود را در روابط با آمریکا حفظ کنند.
نویسنده مقاله این روزنامه با اشاره به این‌که دیگر امیدی به همکاری چندجانبه در مقیاس جهانی نیست، تصریح کرد‌: مسأله در اینجا فقط به ترامپ مربوط نمی‌شود، مشکلات حتی قبل از اولین دوره ریاست جمهوری او شروع شد و پس از خروج او در سال 2021 بدتر شد. سازمان تجارت جهانی عملا کار نمی‌کند. بنابراین در واقع سازمان تجارت جهانی به وضعیت قبل از سال ‌1995 خود به عنوان باشگاهی که تصمیمات آن الزام‌آور نیست، بازگشته است.
وی پیش‌بینی کرد‌: بعید است آمریکا در زمان ترامپ عمدا سازمان تجارت جهانی را نابود کند، بلکه آن را به عنوان سازمانی که به تمام معنا از دست داده است، نادیده می‌گیرد. بر این اساس، قراردادهای دوجانبه نقش ویژه‌ای پیدا می‌کند که در آن هر شرکت‌کننده باید در ازای هر چیزی امتیاز بدهد.
باید در نظر داشت که اعمال تعرفه‌های آمریکا احتمالا به اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه منجر می‌شود و علاوه بر این، این امر در روابط بسیاری از کشورهای ثالث با یکدیگر عادی خواهد شد.
اما این امر امکان گسترش روابط بین دولت‌ها و تشکیل بلوک‌های اقتصادی موقعیتی یا دائمی را فراهم می‌کند مانند آنچه که اکنون در مورد ژاپن و بریتانیا صادق است‌. 
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1269258/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فوتسال «آب‌پخش» در وضعیت خوبی است

زمین‌لرزه‌ 6.2 کوشیما در ژاپن را لرزاند

عراقچی: هیچ مبنای قانونی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد

عراقچی: رفتارهای اروپایی‌ها برایشان تبعات خواهد داشت

ژرمن‌ها دست بردار بوسنی نیستند؛ این‌بار آلمانی ها سوار ترن هوایی شدند

عراقچی: مبنای قانونی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد

بهترین خودروی سال اروپا/ شاسی بلند آشنا برای ایرانیان

واکنش عراقچی به قصد اتحادیه اروپا برای تحریم کشتیرانی

هیچ مبنای قانونی، منطقی یا اخلاقی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد

واکنش عراقچی به قصد اتحادیه اروپا برای تحریم ایران

هیچ مبنای قانونی برای تحریم ایران وجود ندارد

واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا برای تحریم خطوط کشتیرانی ایران

عراقچی: هیچ مبنای قانونی، منطقی یا اخلاقی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد

لیگ ملت‌های اروپا؛ آتش‌بازی انگلیس در شب هت‌تریک هالند برای نروژ

هشدار جدی عراقچی به اروپایی‌ها

عراقچی: رفتارهای تحریمی اروپا در قبال ایران مبنای قانونی، منطقی و اخلاقی ندارد

ساعت پخش زنده بازی ایتالیا و فرانسه از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین

زلنسکی شخصا تایید کرد هیچ موشک بالستیک ایرانی به روسیه صادر نشده است

محکومیت حمله اسراییل به سوریه از سوی آفریقای جنوبی

Qitmeer با Atua AI برای تبدیل Web3 شریک می شود

افشای ژنرال اسرائیلی از ایران، روسیه و چین

کشف قدیمی‌ترین معدن جهان با قدمتی باورنکردنی!

جمهوری‌خواهان بهترند یا دموکرات‌ها؛ فیدل کاسترو پاسخ می‌دهد!

مجوز بایدن برای حمله به خاک روسیه با سلاح‌های آمریکایی!

ارسال یک پیام فارسی برای هدایت آشوب‌های زمستانی

بایدن محدودیت‌های تسلیحاتی اوکراین را لغو می‌کند

فوری/ مجوز جنجالی بایدن به کی‌یف/ اوکراین از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند

باید بی‌خیال روسیه و چین شویم؛ تنها راه چاره مذاکره با آمریکا است؟

پیشروی روسیه؛ آیا جنگ اوکراین به زودی پایان می‌یابد؟

موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه

هشدار به خریداران سکه؛ این قطعه سکه را 8.7 میلیون گران‌تر می‌خرید

قیمت درهم امارات و لیر ترکیه بر مدار صعود؛ دینار عراق درجا زد/ رویا پردازی تازه ایلان ماسک رونمایی شد

قیمت درهم امارات و لیر ترکیه بر مدار صعود؛ دینار عراق درجا زد/ رویاپردازی تازه ایلان ماسک رو شد

هلاکت چند نفر از عناصر یک گروهک تروریستی در عراق و سوریه

یک نماینده مجلس: مسأله مردم، فیلترینگ نیست!

افزایش حقوق کارمندان در راه | حقوق کارمندان 30 درصد افزایش می یابد؟

افزایش بیشتر قیمت گاز در اروپا

انتقاد تند سیدعباس عراقچی از اروپا

مسیر جدید روسیه برای صادرات گاز به چین

لژیونر ایرانی در چین دوم شد

برتری پُرگل الجزایر با حضور سنگربان پرسپولیس

گندوز گل بد خورد، الجزایر با 5 گل انتقام گرفت!

میز مذاکره‌ ایران و آمریکا به سبک پهلوی (تصویر)

عکس/میز مذاکره ایران و آمریکا به سبک پهلوی

ترامپ و معمای مواجهه با خاورمیانه جدید

قابل توجه هرچه دلواپس‌ و تندرو داخلی؛ مذاکره آسان‌تر از جنگ بزرگ است

سقوط ارزش صادرات فرش ایران به 40 میلیون دلار | بازار جهانی فرش در تصاحب هندی‌ها

روایت جدید از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

چرا قیمت افغانی در ایران افزایش یافت؟

هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود