آینده فناوری اروپا در دستان سیاست اول اروپا پس از پیروزی ترامپ!
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - پس از پیروزی ترامپ، مدیران فناوری اروپایی از اتحادیه اروپا خواستند با اتخاذ رویکردی جسورانه، وابستگی به آمریکا در حوزههای فناوری را کاهش دهند.
به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری برنا، مدیران عامل شرکتهای فناوری اروپایی در کنفرانس وب سامیت لیسبون، از کشورهای این قاره خواستند رویکردی جسورانهتر برای مقابله با سلطه شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا و کاهش وابستگی به این کشور در حوزه فناوریهای حیاتی مانند هوشمصنوعی اتخاذ کنند.
پیروزی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، موضوعی کلیدی در میان مدیران فناوری حاضر در این رویداد بود. آنها نسبت به سیاستهای غیرقابل پیشبینی دولت جدید آمریکا ابراز نگرانی کردند و این عدم قطعیت را چالشی جدی دانستند.
اندی ین، مدیرعامل شرکت سوئیسی پروتون، که در حوزه توسعه شبکههای خصوصی مجازی (VPN) فعالیت میکند، با اشاره به رویکرد حمایتگرایانه آمریکا، تاکید کرد که اروپا باید استراتژی «اول اروپا» را در پیش گیرد. وی گفت: وقت آن است که اروپا وارد عمل شود، جسور باشد و رویکردی تهاجمی اتخاذ کند. اکنون که آمریکا سیاست "اول آمریکا" را دارد، رهبران اروپایی نیز باید "اول اروپا" را پیش بگیرند.
ین ضمن انتقاد از روشهای شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا و چین، از اتحادیه اروپا خواست در اقدامات خود برای مهار سلطه این شرکتها کوتاه نیاید , وی اظهار داشت: آمریکا و چین سالهاست که رویکردی غیرمنصفانه در پیش گرفتهاند و اکنون نیز رئیسجمهوری دارند که کاملا به "اول آمریکا" پایبند است.
توماس پلانتنگا، مدیرعامل شرکت لیتوانیایی، نیز خواستار تصمیمگیریهای هوشمندانه اروپا برای خودکفایی و حفظ جایگاه رقابتی این قاره شد. وی گفت: ما باید مطمئن شویم که میتوانیم از امنیت، انرژی و نوآوری خود مراقبت کنیم و در آموزش و سرمایهگذاری پیشگام بمانیم، در غیراین صورت از رقابت جهانی عقب خواهیم ماند.
یکی از موضوعات داغ در وب سامیت، مفهوم «حاکمیت هوشمصنوعی» بود که بر بومیسازی زیرساختهای حیاتی هوشمصنوعی برای انعکاس زبان، فرهنگ و ارزشهای منطقهای تاکید دارد.
کریستین کرول، مدیرعامل موتور جستجوی سازگار با محیطزیست Ecosia، گفت: مایکروسافت به تدریج درآمد ما را کاهش میدهد و این توانایی ما برای نوآوری را محدود میکند.
قانون جدید هوشمصنوعی اتحادیه اروپا که شفافیت و محدودیتهای جدیدی برای توسعه و استفاده از این فناوری تعیین میکند، احتمالا تأثیر زیادی بر شرکتهای فناوری آمریکا خواهد داشت.
شلی مککینلی، مدیر ارشد حقوقی GitHub، در این باره گفت: ما در ماههای آینده متوجه خواهیم شد که ترامپ چه برنامهای برای این حوزه دارد، اما فعلا باید خود را برای سناریوهای مختلف آماده کنیم.
این اظهارات نشاندهنده تلاش اروپا برای حفظ استقلال فناوری و مقابله با چالشهای آینده در مواجهه با سیاستهای جدید جهانی است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1271011/