ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مذاکره با ترامپ سخت شد ایالات متحده آمریکا

مذاکره با ترامپ سخت شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تخت روانچی: ما طرفدار مذاکرات هستیم. اما چه کسی در گذشته مذاکرات را به شکست کشاند؟
گروه سیاسی- با گذشت بیش از سه روز از انتشار خبر نیویورک تایمز مبنی بر دیدار امیرسعید ایروانی و ایلان ماسک در محل اقامت نماینده دائم جمهوری اسلامی و تکذیب با تاخیر آن از سوی ایران و سکوت آمریکا؛ گمانه‌زنی های متعددی درباره احتمال مذاکره ایران با دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا صورت گرفته که البته با انتقاد شدید اصولگرایان، خاصه عوامل جبهه پایداری مواجه شد.
این در حالی است که همزمان با این تحلیل‌ها مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با روزنامه «فایننشال‌تایمز» ضمن تاکید بر آنکه تهران باب مذاکره با دولت آتی آمریکا را باز نگه داشته، تاکید کرد که هرگونه تلاشی برای اعمال "فشار حداکثری" علیه تهران شکست خواهد خورد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به فایننشال تایمز گفت که تهدید و ارعاب در (رفع) بن‌بست دیرینه ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای تهران بی اثر خواهد بود.
تخت روانچی با زودهنگام خواندن گمانه زنی در مورد ماحصل تعامل احتمالی میان ایران و آمریکا در دولت ترامپ، افزود: در مورد مذاکرات، لازم است که سیاست آمریکا را ملاحظه کرده و تصمیم بگیریم که چگونه به آن واکنش نشان دهیم. در حال حاضر مسئله اصلی آن است که دولت جدید چه رویکردی در قبال ایران، مسئله هسته ای، امنیت منطقه و خاورمیانه خواهد داشت.
معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: برجام هنوز می‌تواند مبنای مذاکرات بوده و با به روزرسانی واقعیت‌های جدید را منعکس کند. بار‌ها اعلام کرده ایم که اگر طرف‌های دیگر عمل به تعهدات خود را از سر بگیرند، ما نیز مایلیم که چنین کنیم.
وی افزود: همانطور که (با آن توافق) ثابت کردیم، ما طرفدار مذاکرات هستیم. اما چه کسی در گذشته مذاکرات را به شکست کشاند؟ دولت ترامپ بود که حاضر به مذاکره نبود.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: دولت ترامپ ادعا کرد که در (دولت نخست) ایران را به میز مذاکره می‌آورد، اما نتوانست. بستگی به خودشان دارد که همان رویکرد را برای چهار سال دیگر اتخاذ کرده و دوباره شکست بخورند. با این حال، این یک کار غیرمنطقی است.
تخت روانچی در ادامه گزارش‌های اخیر در مورد دیدار امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی و متحد نزدیک ترامپ را تکذیب کرد و گفت: چنین دیداری انجام نشده است. اگر چنین دیداری برگزار می‌شد، بسیار شفاف عمل می‌کردیم. وی افزود که سفیران ایران معمولاً با چهره‌های غیررسمی مانند دانشگاهیان ملاقات می‌کنند.
اما از سوی دیگر نام‌هایی که به عنوان عوامل دولت ترامپ به گوش می‌رسد به گفته برخی کارشناس‌ها می‌تواند باعث تشکیل دولتی رادیکال در آمریکا شود که باب مذاکره با ایران را ببندد.
مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به سایت اصولگرای نامه‌نیوز گفت: «ترامپ مکتب خاصی را وارد ادبیات سیاسی آمریکا کرد و اکنون در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش با ذکر این نکته که در سال 2028 و به پایان‌رسیدن این دوره‌اش دیگر نمی‌تواند رئیس‌جمهور شود، می‌خواهد میراثی ماندگار از خود به جای بگذارد؛ چه در داخل و چه در خارج از آمریکا. او دنبال تشکیل مجموعه‌ای هم هست که آن مجموعه بتواند اهدافش را محقق کند».
او ادامه داد: «گفته می‌شود که ترامپ بیشتر تمایل دارد به مسائل داخلی آمریکا رسیدگی کند اما مسائل سیاست خارجی لازمه سیاست داخلی است. تیم او از وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع گرفته تا رئیس سی‌آی‌ای، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری و رئیس کل اطلاعات آمریکا همه و همه نئوکان‌هایی هستند که می‌خواهند در نهایت حزب جمهوری‌خواه را به جلو ببرند و با ترامپ هم کاملا همسو به نظر می‌رسند. ترامپ در حوزه حاکمیتی هم در موقعیت خوبی قرار دارد زیرا نه فقط قوه مجریه را در اختیار دارد بلکه کنگره در دو مجلس نمایندگان و سنا در اختیار حزب جمهوری‌خواه است و این موقعیتی استثنایی را برای ترامپ ایجاد کرده است».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «ترامپ در حوزه سیاست خارجی یکی از اهدافش را ایران می‌داند. ترامپ می‌خواهد در چارچوب مذاکره تهدید هم داشته باشد. دولت او با توان بالا وارد مذاکره می‌شود اما مذاکراتی سخت با این دولت در پیش خواهد بود بسیار سخت‌تر از مذاکره با دولت اوباما یا بایدن. در دوره ترامپ مذاکره حتما بر سر احیای برجام نخواهد بود و او می‌خواهد مسائل دیگری مطرح شود تا بتواند امتیازات زیادی بگیرد. در این شرایط حتما فشار حداکثری بر تهران وارد خواهد شد. حتما مذاکره در دوره ترامپ منتفی نخواهد بود اما مذاکره در دوره او قواعد خودش را دارد».
مطهرنیا در پایان گفت: «اگر ایران نخواهد به مذاکره تن دهد هم شرایط سخت‌تر می‌شود و زمینه نزدیک‌شدن هرچه بیشتر دولت ترامپ با تلاویو برای سخت‌کردن شرایط بر ایران فراهم خواهد شد که ممکن است در آن شرایط هر اتفاق سختی رخ دهد».
با این احوال و ترکیب مجلس شورای اسلامی مشخص نیست که در دولت جدید ترامپ و پزشکیان، قاعده مذاکره به کدام سو کشیده شود اما همانطوریکه بسیاری از کارشناسان باور دارند، اگر ترامپ بخواهد سیاست فشار حداکثری را مثل دوره ریاست جمهوری اولش در پیش بگیرد شرایط برای ایران و دولت سخت خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1273398/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

کدام کشورهای اروپایی پزشک خارجی استخدام می‌کنند؟ (+ اینفوگرافی)

دلار سر به فلک کشید! قیمت دلار آزاد از مرز 70 هزار تومان گذشت

ورود بدون ویزا به چین

اثر بخش‌نامه جدید بانک مرکزی بر شرکت‌های صادرکننده بورس/ مهره‌چینی تولیدکنندگان جهانی فولاد برای روی کار آمدن دوباره ترامپ/ چین برای مقابله با اثر ترامپ چه کرد؟

آمادگی سفیر چین در ایران برای نقش‌آفرینی در حوزه دیپلماسی پارلمانی

آمارجدید از اخراج مهاجران غیرقانونی افغان

ایران با آمریکا مذاکره مستقیم کند

ماسک: آمریکا «فوق العاده سریع» به سمت ورشکستگی پیش می‌رود

دیدار دبیرکل ناتو با دونالد ترامپ

توصیه‌های علی لاریجانی به آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران

واکنش ایران به اتهام‌زنی تازه آمریکا و انگلیس در سازمان ملل

کره شمالی وارد جنگ روسیه و اوکراین می شود؟

اعتراض مهاجرانی به وتوی طرح آتش‌بس فوری در غزه؛ این رخداد فروپاشی جهان است!

(ویدئو) رهبر کره شمالی: تسلیحات هسته‌ای تنها راه مقابله با تهدید خارجی است

تغییر معادله جنگ در شمال نوار غزه

ویدیویی از پرتاب بمب انفجاری توسط پهپاد اسرائیلی روی خانه های فلسطینی ها

بازداشت پسر ولیعهد نروژ به اتهام آزار جنسی

14 شهید و 23 زخمی در بمباران منطقه البسطه بیروت

ترس اروپا از قدرت نظامی روسیه؛ هدف‌گیری لندن در 20 دقیقه

ارزان‌ترین و گران‌ترین استان‌های کشور کدامند؟

نامه‌نگاری عراق به سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای درخصوص تهدید‌های رژیم صهیونیستی

برگزاری دادگاه 28 متهم پرونده «رضایت خودرو طراوت نوین» / اخلال در نظام اقتصادی و کلاهبرداری شبکه‌ای به میزان بیش از 8 هزار میلیارد تومان

سوگیری تصیمات اخیر دولت به نفع اقلیت و ضرر اکثریت

◄ بررسی توسعه اقتصاد گردشگری و دریامحور در کمیسیون اقتصادی مجلس

اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟

سود 233 میلیون تومانی وام 400 میلیونی مسکن روستایی

اعضای کمیسیون صنایع مجلس از ظرفیت های صنعتی فارس بازدید کردند

دادگاه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور

دلار سر به فلک کشید: عبور از مرز 70 هزار تومان!

طبق قانون کسب و کار، اولویت عدم قطعی انرژی با بخش خصوصی است

ناترازی انرژی، مشکلات عدیده‌ای برای بخش خصوصی ایجاد کرده است

طلا در بازارهای جهانی خوش می‌درخشند

جلسه رسیدگی به اتهامات 28 متهم پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین» برگزار شد

سیاست های پولی و ارزی کشور نادرست است/تلاش برای کاهش مشکلات فعالان اقتصادی و بخش خصوصی

مقابله با قاچاق کالا به معنای مقابله با گرانی، تورم و بیکاری است

جزئیات اولین دادگاه پرونده «رضایت خودروی طراوت نوین»

جزییات کامل اولین دادگاه رضایت خودرو طراوت نوین

ایران کریدور ترانزیتی تبادل محصولات ژاپنی| آینده اقتصادی جهان از آنِ آسیاست

تأثیر قطعنامه شورای حکام بر بازار ارز/آینده دلار چه می‌شود؟

وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

چشم انداز رویکرد رسانه‌ای طالبان

سازمان ملل برای چهارمین سال پیاپی نماینده طالبان را نپذیرفت

10 هزار سرباز کره شمالی به‌زودی وارد جنگ اوکراین می‌شوند

نرخ جدید ارزها در مرکز مبادله ایران

آمریکا و انگلیس علیه اروپا می‌جنگند

فرهنگ ارزشمند بسیجی در تمام دنیا در حال گسترش است

تصمیم آمریکا برای تحریم گازپروم بانک

تصاویر فیلمی که شهاب حسینی در آمریکا ساخت | ببینید

چرا شلوغ‌کاریِ خیابانی علیه فدراسیون فوتبال و قلعه‌نویی نمی‌گیرد؟!