ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بیانیه تروئیکای اروپا علیه ایران اروپا

بیانیه تروئیکای اروپا علیه ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دیدارنیوز: تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه، انگلیس) در بیانیه‌ای مشترک در نشست شورای حکام مدعی شدند: ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را تا 60 درصد افزایش داده است. ایران اکنون بیش از مقدار قابل توجهی از اورانیوم غنی شده 60 درصدی دارد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را به عنوان مقدار تقریبی مواد هسته‌ای تعریف می‌کند که امکان ساخت یک وسیله انفجاری هسته‌ای را نمی‌توان رد کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ذخایر کلی اورانیوم غنی شده این کشور اکنون بیش از 32 برابر حد مجاز در برجام است.
در این بیانیه‌ای ادعایی همچنین آمده است: طی پنج ماه گذشته، ایران ظرفیت کلی تولید خود را با نصب و راه اندازی سانتریفیوژ‌های پیشرفته جدید به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داده است. در دوره گزارش، شش آبشار دیگر از سانتریفیوژ‌های پیشرفته را در تاسیسات نطنز نصب کرده است و بدین ترتیب ظرفیت غنی‌سازی خود را بیشتر می‌کند.
تروئیکای اروپا بدون توجه به اینکه بیشترین بازرسی‌های آژانس از ایران انجام می‌شود مدعی شدند: ایران همچنان به مانع تراشی در کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه می‌دهد که پیامد‌های زیان‌باری بر توانایی آژانس برای راستی‌آزمایی و نظارت مؤثر بر برنامه هسته‌ای ایران و ارائه تضمین از ماهیت منحصراً صلح‌آمیز این برنامه داشته است. در نتیجه این عدم شفافیت، آژانس تداوم دانش در رابطه با تولید و موجودی سانتریفیوژها، روتور‌ها و دم، آب سنگین و کنسانتره سنگ معدن اورانیوم را از دست داده است؛ همانطور که مدیرکل در گزارش خود تکرار می‌کند.
این سه کشور اروپایی بدون اشاره به عدم اجرای تعهدات خود و همچنین اقدامات غیرسنجیده در صدور قطعنامه‌های سیاسی علیه ایران در چند سال اخیر مدعی شدند: علاوه بر این، ایران از حذف نام چند بازرس مجرب آژانس با انگیزه سیاسی حمایت می‌کند که به طور جدی بر توانایی آژانس برای انجام راستی آزمایی خود در ایران، به ویژه در تاسیسات غنی سازی، تاثیر می‌گذارد. ایران اکنون پیشنهاد کرده است که "پذیرش چهار بازرس مجرب دیگر" را در نظر بگیرد. حتی اگر این توجه به واقعیت تبدیل شود، باز هم به طور کامل از دست دادن تخصص آژانس در این زمینه را جبران نخواهد کرد.
این ادعا در حالی است که براساس توافق نامه جامع پادمانی کشور‌های عضو حق دارند از پذیرش یک یا گروهی از بازرس‌ها که آن‌ها را فاقد صلاحیت تشخیص دادند، اجتناب کنند یا ماموریت شان را کان لم یکن فرض و یا نیمه تمام بگذارند و اعمال این حق هیچ نیازی به حصول یا وجود شرایط خاصی ندارد و کشور کاملا مختار است.
آن‌ها در ادامه مدعی شدند: مدیرکل در آخرین گزارش خود به بحث در مورد توقف گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده تا 60 درصد توسط ایران اشاره می‌کند. این اقدامی خواهد بود که مدت‌ها به تعویق افتاده است. غنی‌سازی در چنین سطوحی نقض آشکار تعهدات ایران ذیل برجام است. اما همانطور که مدیرکل باز هم در گزارش خود بیان می‌کند، ایران تنها کشوری است که سلاح هسته‌ای در جهان ندارد؛ بنابراین ما از ایران می‌خواهیم که نه تنها توقف غنی‌سازی در سطح بالا را انجام دهد، بلکه فوراً ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را از بین ببرد.
این سه کشور اروپایی بدون اشاره به عدم اجرای تعهدات خود ذیل برجام و همچنین خروج یکجانبه آمریکا از این توافق ادعا کردند: انتخاب‌ها و تصمیم‌های ایران در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای‌اش منشأ این بحران طولانی مدت اشاعه است. این ایران است که با خروج بیشتر از تعهدات برجامی خود، این وضعیت را تشدید کرده است؛ بنابراین ما از ایران می‌خواهیم که: تشدید اتمی خود را متوقف و از تهدید برای تولید سلاح هسته‌ای خودداری کند، بازگشت به محدودیت‌های برجام به ویژه محدودیت‌های مربوط به غنی سازی، اجرای بیانیه مشترک مارس 2023 ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و تعهداتی که در خصوص شفافیت و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی اتخاذ کرده است، از جمله اعمال مجدد تمامی اقدامات شفافیتی که در فوریه 2021 متوقف کرده است. به آژانس اجازه دهد تجهیزات نظارتی را در صورت درخواست نصب کند و اجرای مجدد و تصویب سریع پروتکل الحاقی آن و تصمیم سپتامبر 2023 خود مبنی بر پس گرفتن تعیین بازرسان با تجربه را به طور کامل لغو کند.
این بیانیه مشترک ادعایی در حالی مطرح شده که پیشرفت در روابط ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدتی است که با سیاست مخرب و تنش زای سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه مواجه شده است و عملا این دخالت‌های تروئیکای اروپا مانع دستیابی به یک نتیجه ملموس گشته است. سیاستی که ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد و باعث عدم حل و فصل موارد ادعایی شده است.
پیشتر در خردادماه سال 1403 این سه کشور اروپایی با فشار و ایجاد کارزاری علیه ایران به دنبال تصویب قطعنامه علیه کشورمان با ادعای عدم شفافیت لازم از سوی ایران بودند. آنان توانستند با تحمیل فشار خود قطعنامه‌ای را علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران تصویب کنند و در این بیانیه بیان کردند که در صورت عدم همکاری لازم و بدون ابهام ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ممکن است از مدیرکل آژانس خواسته شود که یک ارزیابی جامع و به روز شده در مورد احتمال حضور یا استفاده از مواد هسته‌ای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده گذشته و حال ارائه دهند.
بعد از تصویب این قطعنامه، ایران نیز در پاسخی متقابل ظرفیت غنی سازی خود را در دو سایت فردو و نطنز افزایش داد.
همچنین شهریور ماه سال 1402 بود که بعد از بیانیه شدید الحن سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه، انگلیس) و آمریکا در نشست شورای حکام، ایران 8 بازرس فرانسوی و آلمانی آژانس را براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده 9 موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس (INFCIRC 214) و در پی سوءاستفاده‌های سیاسی سه کشور اروپایی در جلسه شورای حکام لغو انتصاب کرد.
سه کشور اروپایی همچنین در نشست شهریور ماه امسال به طور مصرانه در تلاش بودند تا بیانیه‌ای را درباره ارائه گزارش جامع برای برنامه هسته‌ای ایران صادر کنند که با هشدار‌های لازم از سوی ایران این تلاش مخرب به نتیجه نرسید.
منبع: تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1273795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خودرو‌های برقی از شما جاسوسی می‌کنند!

ماجرای گفت و گوی جدید ایران و اروپا درباره هسته ای چیست؟

آیا جت جنگنده نسل ششم "امپراتور سفید" چین واقعی است؟

چه اتفاقی برای چین لینک در انتظار است؟

سفر هیاتی از روسیه به افغانستان

سهم ناچیز ایران از بازارهای افغانستان

احتمال آتش‌بس در لبنان ظرف چند روز آینده قوت گرفت

ترامپ نگران تشدید درگیری‌ها در اوکراین شد

آمریکا برای دستگیری این فرد 7 میلیون دلار جایزه در نظر گرفته است

کرملین: بایدن به‌دنبال ناکام گذاشتن ترامپ در بحران اوکراین است

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به هدفی حیاتی در جنوب اسرائیل

ویدئوی حزب الله از حملات تاریخی یکشنبه به تل‌آویو

(ویدئو) سورتمه سواری با سگ رباتیک در چین

(اینفوگرافیک) رتبه‌بندی 10 ابرکامپیوتر قدرتمند جهان

مقتدایی: ما سر منافع ملی‌ کشور با کسی معامله نمی‌کنیم

واکنش سوریه به رویکرد خصمانه ایالات متحده علیه روسیه

حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت به عنوان مهمترین پدیده در دنیای بین‌الملل مطرح است

کاهش قابل‌توجه واردات بنزین آمریکا

السودانی: نباید به اسرائیل اجازه گسترش دامنه جنگ را داد

عملیات جدید مقاومت عراق علیه رژیم صهیونیستی

روزهای اول جنگ چگونه گذشت؟

کمک به رشد و توسعه پایدار اقتصاد کشور با تخصصی شدن بانک‌ها

(ویدیو) در دور جدید مذاکرات با اروپا چه‌ موضوعاتی مورد بحث است؟

تقاضای بالا برای انرژی و دارایی‌های امن

تکاپوی کی‌یف و مسکو در روز‌های پایانی دولت بایدن

به گوش رسیدن صدای انفجار در پایگاه غیرقانونی آمریکا در سوریه

یک شهرک نشین اسرائیلی در آمریکا به هلاکت رسید

السودانی: باید مانع جنگ‌افروزی بیشتر اسرائیل شویم

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به یک هدف رژیم صهیونیستی

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به سرزمین‌های اشغالی

تأثیر ریسک‌های غیر اقتصادی بر بازار مسکن/ قطب‌نمای قیمت‌ها در بازار املاک

تاکید ایران بر توانمندسازی زنان و دختران در تمام حوزه‌ها

بعد از 2 سال زمان آغاز مذاکرات هسته‌ای اعلام شد

خط و نشان فرستاده ویژه آمریکا به لبنان

بعد از امارات یک اسرائیلی دیگر در آمریکا کشته شد

بعد از امارات یک صهیونیست دیگر در آمریکا کشته شد

آمریکا و ژاپن به دنبال استقرار سامانه موشکی برای حمایت از تایوان

هدف رژیم صهیونیستی از پیشنهاد طرح آتش بس فعلی چیست؟

رسانه‌های اسرائیل خبر دادند/ آتش بس با لبنان قطعی شده است

رجا نوشت: رویکرد اشتباه هسته ای مثلث پزشکیان - عراقچی - ظریف

جبهه پایداری با اینترنت طبقاتی بازگشت

درباره آمادگی ایران برای مذاکره با ترامپ

ترور اسطوره مقاومت پزشکان غزه توسط اسرائیل

کوری روشنفکران ایرانی

ابعاد امنیتی تنش زدایی ایران و عربستان

برگزاری نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب برای بررسی تهدیدات اسرائیل علیه عراق

در چنین روزی؛ پیروزی پورتو برابر آژاکس در سوپرکاپ اروپا با هدایت سرمربی سابق تیم ملی ایران

تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی

ارسال کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

کارگر ساده به جای تاجر: ماجرای حیرت‌انگیز آدم‌ربایی در افغانستان