ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بازگشت دوباره آمریکا به صحنه جرم ایالات متحده آمریکا

بازگشت دوباره آمریکا به صحنه جرم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روز چهارشنبه برای فلسطینیان یکی از هزاران روز تلخی بود که یک بار دیگر حمایت آمریکا از جنگ و نسل کشی را در تاریخ سازمان ملل ثبت کرد. آمریکا با وتوی پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، یک بار دیگر، مانع از «اجرای آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در غزه شد. 
به گزارش تابناک به نقل از مهر، این چهارمین بار است که آمریکا چنین اقدامی انجام می‌دهد و بی‌محابا از جنایات رژیم صهیونیستی، حمایت می‌کند.
ابراز نگرانی از تشدید بحران انسانی و تلاش برای دسترسی فوری مردم غزه به غذا، خدمات اولیه و کمک‌های بشردوستانه ضروری برای حفظ بقا، از مهمترین اهداف پیش‌نویس مذکور بود. طراحان این متن، «تحمیل گرسنگی اجباری بر فلسطینیان» را محکوم کرده و خواستار «تسهیل ورود کامل، سریع، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به سراسر غزه» بود.
ده تن از اعضای شورای امنیت سازمان ملل شامل الجزایر، اکوادور، گویان، مالت، موزامبیک، کره جنوبی، سیرالئون، اسلوونی و سوئیس، با نوشتن این پیش‌نویس، به خطرات نگران‌کننده گرسنگی و شرایط دشوار مردم غزه اشاره کرده بودند و خواستار پایان دادن به وضعیت بحرانی مردم غزه بودند اما با وتوی آمریکا، این تلاش دسته جمعی بر باد رفت.
این رای‌گیری در حالی برگزار شد که سازمان ملل هشدار داده بود، فلسطینی‌ها در بخش‌هایی از شمال غزه تحت محاصره نیروهای صهیونیستی، در حال از دست دادن بقا هستند زیرا عملاً در 40 روز گذشته هیچ کمکی ارسال نشده است. در اوایل ماه جاری، یک ارزیابی میدانی تهیه شده توسط کارشناسان مورد وثوق سازمان ملل اعلام کرد که قحطی در مناطق شمال غزه در راه است.
پیش از وتوی قابل پیش بینی آمریکا، فرستاده‌ دیپلماتیک سازمان ملل، به خبرنگاران گفته بود: «نگرانی عمیق شورا در مورد وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه، ما را وادار به واکنش فوری کرد. بنابراین چندین جلسه‌ مشورتی تشکیل دادیم. چندین هفته رایزنی میان همه اعضای شورا، منجر به نوشتن پیش نویسی شده که هدف اصلی آن، توقف جنگ و پایان دادن به شراط غیرانسانی و گرسنگی مردم است». عمار بنجاما سفیر الجزایر گفت: «این روز غم انگیزی برای شورای امنیت، سازمان ملل و جامعه بین‌المللی است چرا که چهارده عضو طراح این پیش‌نویس، از طرف همه‌ اعضای جامعه‌ بین الملل خواستار آتش بس شدند ولی به خاطر وتوی آمریکا، این هدف محقق نشد».
پیشنهاد دهندگان پیش‌نویس، همچنین از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خواسته بودند، زمینه را برای تدوین گزارش‌هایی در مورد نیازسنجی جامع غزه طی 90 روز فراهم کند. سفیر چین در سازمان ملل، پس از وتوی آمریکا اعلام کرد: «در شرایط فعلی، زندگی برای فلسطینی‌ها دشوارتر شده و مردم می‌پرسند: این وضعیت چه معنایی دارد؟» همچنین سفیر فرانسه نیز از اقدام آمریکا انتقاد کرد و لوئی شاربونو، مدیر دیده‌بان حقوق بشر (HRW) واشنگتن را متهم کرد که «یک بار دیگر» از حق وتوی خود برای تضمین مصونیت اسرائیل استفاده کرده است.
آسوشیتدپرس از قول معاون ناظر دائمی فلسطین در سازمان ملل نوشت: «شکست قدرتمندترین نهاد سازمان ملل در پایان دادن به جنگ، خشم و ناامیدی گسترده به دنبال دارد. فقدان آتش بس اجازه می‌دهد تا حمله تمام عیار اسرائیل علیه مردم و سرزمین فلسطین ادامه یابد. شما شاهد تلاش برای نابودی یک ملت، نابود کردن یک ملت هستید. تاکنون ده‌ها هزار فلسطینی کشته شده‌اند. آیا اسرائیلی ها حق کشتن دارند و تنها حق ما این است که بمیریم؟»
حماس نیز با انتشار بیانیه‌ای این آمریکا را به شدت محکوم کرد و گفت: «ایالات متحده بار دیگر مشارکت مستقیم خود در کشتار تجاوز به مردم فلسطین را نشان داد و به عنوان شریک جرم در کشتار کودکان و زنان و نابودی کامل زندگی غیرنظامیان در غزه عمل کرد. ما از آمریکا می‌خواهیم که اگر واقعاً به دنبال پایان دادن به جنگ‌ها و دستیابی به امنیت و ثبات در منطقه است، این سیاست خصمانه را متوقف کند».
اما دنی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، از وتوی آمریکا به عنوان نزدیک‌ترین متحد رژیم تشکر و قدردانی کرد و مدعی شد که آمریکا با استفاده از حق وتو در کنار اخلاق و عدالت ایستاده است!»
بهانه‌های اصلی و فرعی آمریکا کدامند؟
خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌ها و خبرگزاری‌های جهان، از رابرت وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل خواستند دلایل وتوی آمریکا را بازگو کند اما او همان حرف‌های همیشگی را تکرار کرد و پس از رای‌گیری گفت: «ما در طول مذاکرات به صراحت اعلام کردیم که از آتش‌بس بی‌قید و شرطی که منجر به آزادی اسرا نشود، حمایت نمی‌کنیم. شرط اساسی این است که آنها آزاد شوند». این دیپلمات آمریکایی با تکرار اتهامات پیشین علیه حماس، مدعی شد که موافقت با آتش بس، پیام خطرناکی برای سازماندهی مجدد حماس است و لذا نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست».
سخنان نماینده‌ آمریکا نشان دهنده‌ این واقعیت است که این کشور، یک بار دیگر به دنبال آن است تا با طرح اتهامات واهی درباره‌ حماس و بهانه قراردادن موضوع اسرا، در جستجوی هدف مهمتری باشد؛ هدفی به نام «خودداری از خروج نظامیان صهیونیست از غزه». این همان چیزی است که زمینه را برای اشغال دائمی غزه هموار می‌کند. به این ترتیب، دولت جو بایدن حتی در آخرین هفته‌های دوران مسئولیت خود، از گفتمان اشغال و نسل کشی در فلسطین حمایت می‌کند و رژیم صهیونیستی نیز با همین پشتوانه، به خشونت بی‌امان در برابر غیرنظامیان ادامه می‌دهد.
در گزارش تحلیلی روزنامه‌ نیویورک تایمز آمریکا به این مسأله اشاره شده که «شورای امنیت سازمان ملل در سال گذشته نیز با قطعنامه‌های متعدد تلاش کرده تا موضوع مهم پایان جنگ غزه را به میز مذاکره بکشاند. ایالات متحده سه قطعنامه قبلی را وتو کرد و در آن زمان گفته بود که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد و هنوز زمان پایان جنگ فرا نرسیده است. در حال حاضر هم، بحران انسانی در غزه حال تشدید است و هیچ نشانه‌ای از پایان جنگ وجود ندارد». این روزنامه همچنین بر این مساله تاکید کرده که آزادی اسرا، موضوعی است که می‌توان بعد از اجرای آتش بس به آن پرداخت.
اقدام مجدد آمریکا در حمایت از جنایات نتانیاهو، در سرمای پاییزی غزه و در شرایطی که علاوه بر در دسترس نبودن غذا و آب آشامیدنی کافی، زیرساخت‌های بهداشتی و آموزشی از بین رفته، مردم غزه را در آستانه‌ قحطی و مرگ و میر قرار داده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1275999/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روسیه طالبان را به رسمیت می‌شناسد؟

روسیه طالبان را به رسمیت خواهد شناخت؟

پایان مأموریت کاظمی قمی/ بیگدلی سفیر جدید ایران در افغانستان شد

بیکدلی نمایندگی ایران در افغانستان شد

سفیر جدید ایران در افغانستان معرفی شد

نگرانی ها، تیک تاک را دست به دامن ایلان ماسک کرد

بیانیه سفارت روسیه در تهران در خصوص تحرکات آمریکا ، آلمان و فرانسه در شورای حکام علیه ایران

فوری/ گزارش کیودو: ایران و اروپا به‌زودی مذاکرات هسته‌ای را از سر می‌گیرند

آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا از روز جمعه در ژنو

ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو آماده می‌شود

آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا

نگهبان سفارت آمریکا در نروژ به اتهام جاسوسی برای ایران و روسیه بازداشت شد

بیانیه سفارت روسیه در تهران در خصوص تحرکات آمریکا، آلمان و فرانسه در شورای حکام علیه ایران

بیانیه مهم اروپا و امریکا علیه ایران +جزئیات

نرخ‌های جدید تسعیر ارز برای «وبصادر» آثار درآمدی دارد

درخواست جریمه ایلان ماسک رد شد

افتخارآفرینی یکی از مهندسین «شرکت ملی مس» در جشنواره نوآوری آمریکا

ایران دوباره تامین‌کننده انرژی غرب می‌شود؟

4آذر 1403: آخرین قیمت لیر ترکیه امروز در بازار

آخرین تحولات قیمت دلار در بازار آزاد

کرملین: دکترین هسته‌ای جدید روسیه هشدار به غرب است

فوری / آغاز ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران

سرمقاله رسالت/ زورچین در جورچین قدرت!

خیز تهران برای تبدیل تهدید ترامپ به فرصت؟

سرمقاله وطن امروز/ سیاسی‌بازی ممنوع

انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در مرکز فلسطین اشغالی

شرط عجیب عربستان برای پاکستانی‌ها؛ گدایی ممنوع!

عملیات ترکیبی حزب الله لبنان علیه پایگاه نظامی تل‌آویو

هدیه نفتی عراق به لبنان

تحلیلی بر رشد انفجاری قیمت بیت کوین

مدیر عامل راه‌آهن: قطار تهران - مشهد با تهاتر نفت برقی می‌شود

امام جمعه بغداد: مردم عراق هرگز تسلیم نخواهند شد و دشمنان را شکست خواهند داد

حمله اسرائیل به عراق جدی است؛ جلسه فوق‌العاده در بغداد | هشدار معنادار مقاومت به آمریکا | مقام عراقی: کشور ناتوانی نیستیم...

لغو قرارداد 10 میلیارد دلاری عراق و چین

جلسه فوق‌العاده در بغداد/ حمله اسرائیل به عراق در دستور کار نتانیاهو

سردار سلامی: شریان اقتصادی اسرائیل باید قطع شود

جهان در سال 2025 چگونه خواهد بود؟

نوسازی صنعت، راهبرد‌ اساسی وزارت صمت + فیلم

هشدار: احتمال رکود اقتصادی آمریکا در سال 2024 به شدت افزایش یافت

استاندار خراسان شمالی: موضوع گردشگری در توسعه اقتصادی استان نقش مهمی دارد

رسانه‌ها باید مشکلات را نقد کنند نه افراد

کشف 7 هزار لیتر سوخت قاچاق در نهبندان

اقتصاد چیست و انواع آن کدامند؟/ چرا باید به اقتصاد اهمیت داد؟

تفاوت بین اقتصاد کلان و اقتصاد خرد چیست؟

پتانسیل معادن خراسان جنوبی برای توسعه اقتصادی استفاده شود

کشف 368 میلیاردی زمین خواری اراضی ملی در هرمزگان

تقویت رایزن‌های اقتصادی راهگشای دیپلماسی اقتصادی است

سفر عمره گران می‌شود

عقب نشینی دلار/دیگر خبری از صف خرید ارز نیست

واکنش تند روسیه به اقدام جنجالی ژاپن