رمزگشایی مهم قالیباف از واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام؛ مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته راهاندازی میشود
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی سه روز گذشته قطعنامه پیشنهادی چهار قدرت غربی را تصویب و ایران را برای گسترش فعالیتهای هستهای و عدم همکاریهای لازم با آژانس محکوم کرد؛ امری که مقامات ایران پیش از این صدور قطعنامه آن را امری سیاسی خوانده بودند؛ و به دنبال آن، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت «هنوز برای تعامل و همکاری و کنار گذاشتن رویکرد فشار و تهدید فرصت باقی است.
» او در مقالهای که با اشاره به این که «ایران خود را برای مقابله با تهدیدها آماده کرده» تاکید کرده که ایران «تعامل را به تقابل» ترجیح میدهد. پیش از او نیز علی لاریجانی، یکی از چهرههای سیاسی ایران که این روزها به یکی از کلیدیترین افراد در مسیر مذاکره با دولت آمریکا تبدیل شده است، از اعلام آمادگی برای مذاکره سخن گفته بود. اکنون اما محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی ایران در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و نطق پیش از دستور خود،گفت: رویکرد غیرواقع بینانه، سیاسی و مخرب سه کشور اروپایی و آمریکا منجر به صدور قطعنامهای غیرموجه و غیراجماعی درباره برنامه صلح آمیز هستهای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سه دولت اروپایی و آمریکا، فعالیتهای صلح آمیز هستهای کشورمان را، بهانهای برای اقدامات نامشروع خود قرار داده و اعتبار و استقلال آژانس را با بدعهدی و بیصداقتی زیر سوال میبرند و فضای سازنده ایجاد شده برای تقویت تعاملات ایران و آژانس را غبارآلود میکنند. پاسخ متقابل جمهوری اسلامی به این سوء استفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راه اندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ادامه این قبیل اقدامات سیاسی و غیرسازنده باعث میشود، کشورها برای حفظ امنیت ملی خود، به سمت اقدامات خارج از آژانس سوق پیدا کنند، گفت: امید است این سازمان و سران کشورهایی که با مخالفت خود در صدور قطعنامه اخیر، حافظ و حامی استقلال عمل و اعتبار فنی آژانس هستند، به سلطه ظالمانه سه کشور اروپایی و آمریکا پایان دهند.
دونالدترامپ که 20 روز دیگر دوباره به کاخ سفید بازمی گردد، در دوران اول ریاستجمهوری خود آمریکا را به طور یکجانبه از برجام خارج کرد و تحریمهایی فراگیر را به اجرا گذاشت. ایران هم بالاجبار مرحله به مرحله اجرای تعهدات خود در برجام را متوقف کرد. پس از روی کار آمدن جو بایدن، هم دولت حسن روحانی و هم دولت ابراهیم رئیسی مذاکراتی را برای احیای برجام و رفع تحریمها دنبال کردند، اما هیچ کدام به نتیجهای نرسید.
برنامه راهبردی جامع اقدام مشترک که به اختصار برجام نامیده شد، توافقی است که یک سال قبل از به قدرت رسیدن آقای ترامپ در روز سهشنبه 23 تیر 1394، میان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین) به علاوه آلمان به امضا رسید.
هنوز جهتگیری کلی سیاست دولت دوم دونالد ترامپ در قبال ایران مشخص نیست. او پیشتر سیاست کلی خود را خارج کردن آمریکا از درگیریها و منازعات جهانی عنوان کرده، اما همچنین بر حفظ موقعیت ممتاز آمریکا در روابط قدرت بینالملل تاکید داشته است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1276001/