وزارت خارجه پس از شیطنتهای اروپا برنامه خود را دوباره به روز نمیکند؟
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی جمعه برگزار میشود.
بقایی خاطر نشان کرد: سیاست اصولیِ ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت است و این گفتوگوها با 3 کشور اروپایی در ادامه گفتوگوهای انجامشده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع سازمان ملل انجام میشود. در این دور از گفتوگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده، طیفی از موضوعات منطقهای و بینالمللی ازجمله موضوع فلسطین، لبنان و موضوع هستهای مورد بحث و تبادلنظر قرار خواهد گرفت.
این خبر ساعاتی پس از آن منتشر شد که خبرگزاریهای دولتی ایرنا و ایسنا، به نقل از خبرگزاری ژاپنی کیودو نوشتند: «ایران، آماده برای برگزاری مذاکرات هستهای با آلمان، فرانسه و انگلیس در 29 نوامبر (9 آذر) در ژنو است. اتحادیه اروپا نیز به عنوان میانجی مشارکت خواهد کرد».
هر چند سخنگوی وزارت امور خارجه میگوید این ملاقات در حاشیه اجلاس سالانه مجمع سازمان ملل در نیویورک برنامهریزی شده، اما به نظر میرسد واکنش اخیر آقای سخنگو به نیابت از وزارت امور خارجه، بیاعتنا به شرارتهای چند هفته اخیر طرف اروپایی صورت گرفته و حال آن که در واکنش به آن اقدامات خصمانه، باید تجدیدنظر اساسی در برنامهریزی قبلی انجام شود.
توضیح این که هنوز، سه روز از صدور قطعنامه ضدایرانی آژانس با میانداری تروئیکای اروپایی نمیگذرد. طرف اروپایی عهدشکن در برجام، طی یک ماه گذشته نیز در دو نوبت، به تحریم هواپیمایی و کشتیرانی اقدام کرد. این سلسله شرارتهای طرف اروپایی در حالی رخ داده که دولت جدید، نه تنها زبان به طلبکاری درباره نقض حقوق کشورمان در برجام نگشود، بلکه پذیرفته بود به شکل یکطرفه، غنیسازی 60 درصد را بر خلاف قانون اقدام متقابل، تعلیق کنند. اما واکنش غرب، صدور قطعنامه بود!
از حامیان گذشته برجام، فقط آقای لاریجانی بود که گفت «شرط مذاکره جدید، جبران خسارتهای قبلی ایران است». برخی مقامات دولتی صرفا گفتهاند که برجام، دیگر آن کارکرد سابق را ندارد و فقط میتواند مقدمه مذاکره جدید باشد! اما سؤال مهم این است که با وجود هزینهها و خسارات هنگفت پرداخت شده، حقوق پایمال شده ایران در برجام را چگونه میتوان بخشید؟ و با این رفتار نا به جا، چگونه میتوان به نتیجهای متفاوت در مذاکره بعدی امید داشت، یا اینکه باید در انتظار تهدیدهای جدید بود؟!
تعبیر «برجام، کارکرد سابق را ندارد»، یعنی، برجام مُرده -بلکه کشته شده- است. و اینکه بدون مطالبه هیچ خسارتی، زمزمه مذاکره جدید مطرح شود، یعنی بنا نیست تاوانی در این باره مطالبه میشود!
اما گویا برجام به اعتبار نحوه تنظیم منحطّ آن، برای ما مُرده و نه برای طرف عهدشکن غربی. چرا که ساز و کار اسنپ بک/ یا ماشه در آن تعبیه شده تا طرف غربی بتواند با کمترین بهانه جویی، به شکل خودکار و بدون گرفتن نظر مخالف چین و روسیه، تحریمهای سازمان ملل را برگرداند!
این در حالی است که اساسا برجام با سرکشی و خروج آمریکا، لغو و ابطال شده است. اما طرف اروپایی تهدید میکند که تا قبل از سررسید ده ساله برجام در مهر ماه سال آینده، اسنپ بک برجام را فعال میکند! مسخره نیست؟! اگر آقای ظریف باید بازخواست شود، یک دلیلش همین یادگاری پر خسارت است. بدتر اینکه وزارت خارجه، در کنار سکوت درباره این مالباختگی و کلاهبرداری رخ داده از سوی غرب، تحت فشار محافل غربگراست تا مذاکره از موضع انفعال را بپذیرد.
این محافل بد سابقه، هنگامی که آقای عراقچی و سخنگوی وزارت امور خارجه، به درستی ادعای دروغین نیویورک تایمز درباره دیدار نماینده ایران با نماینده ترامپ را قاطعانه تکذیب کردند، به شماتت و توهین علیه وزارت خارجه برخاستند! سرسپردگان غرب، هیچ ابایی از بستن دست دولت و وزارت خارجه در برابر غرب ندارند، همان گونه که دولت روحانی را به موضع ضعف در مذاکره کشاندند. این در حالی است که دولت و وزارت امور خارجه به نیابت از ملت ایران، طلبکار حقوق پایمال شده ایران در توافق هستند و نه بدهکار آنها.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277075/