بزرگنمايي:
ایرانیان جهان -
روستاهای بکر ایران با زندگی های سنتی ظرفیتی بکر برای توسعه گردشگری هستند. ظرفیتی که با تجهیز زیر ساخت هایی چون ایجاد جاده های امن،امکانات بهداشتی و ارتباطی و آموزش روستاییان می تواند سایه فقر و محرومیت را از سر ساکنان صبور و کم توقع این مناطق بردارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
روستای چین نام عجیب روستایی است که در دهستان میان کوه موگوئی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385، جمعیت آن 159 نفر (32خانوار) بودهاست.
به گفته ی برخی اهالی چین به خاطر تولید سفال های چینی در گذشته چنین نامی به خود دیده است. بارز ترین نکته در خصوص مردمان چین که می توان بدان اشاره کرد، کار کردن بیشتر مردان نسبت به زنان است؛ اتفاقی که در روستاهای دیگر چلگرد از آن کمتر رخ می دهد.
ارتباط مردم چین با شهرها نیز متفاوت تر است. تهران در چین کمتر از روستاهای دیگر منطقه ناآشناست؛ برخی خانواده برادر، فرزند و اقوامی در تهران دارند.
اهالی روستای چین بسیار مهمان نواز و خوش گفتار هستند؛ فارسی را نیز بهتر از دیگر روستاها صحبت می کنند که با توجه به مسافت بسیار زیاد آن نسبت به کوهرنگ، این مهم نیز تعجب برانگیز است.
این روستا نامش روستای چین است اما امکاناتش با کشور چین بیش از 180 درجه تفاوت دارد، به زبان ساده هیچگونه امکاناتی ندارد نه جاده مناسب و نه امکانات اولیه.
سفر به روستای چین با چهار ساعت فاصله از مرکز شهرستان انتظار جاده های صاف و آسفالت شده بی فایده است، چرا که این روستا از توابع دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ در دل کوهستان و با گذر از جاده های صعب العبور و سنگلاخی در نوار مرزی استانهای خوزستان، لرستان و اصفهان واقع شده بطوریکه لرستانی ها بیش از چهارمحال و بختیاری به این روستا نزدیکی دارند.
نبود جاده روستایی، روشنایی کافی در طول مسیر و پیچهای تند بی حفاظ و شیب تند راه ارتباطی موجب شده تردد ساکنان این روستا محدود به مواقع اضطراری شده و زمستانها ارتباط با مرکز استان و شهرهای دیگر گاه تا شش ماه قطع شود.
با گذر از دره های عمیق در مجاورت کوههای مرتفع و عبور از روستاهای سرآقاسید، خویه و صالح کوتاه، ساکن تمامی توجه آدمی را از زیبایی های کوهستان به آرزوهای مردمی معطوف می کند که رویاهای شان را به بادهای سرد کوهستانهای مرتفع پیرامونشان سپرده و برای نسل فعلی و آیندگان چشم انتظار بشارتی از آبادی و آرامش است.
از نظر فاصله با چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ تقریبا چهار الی پنج ساعت زمان نیاز هست اما به شرطی که خودرو در دسترس باشد اما در صورتی که نباشد باید یک شبانه روزی در راه بود تا به روستای چین رسید.
خانه های این روستا ازسنگ، گل و درختان جنگلی ساخته شده و مردم این روستا سرمای سخت زمستان کوهرنگ را با کمترین امکانات می گذرانند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1278960/