ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سلاح اتمی به اوکراین یعنی اعلام جنگ هسته‌ای به روسیه اروپا

سلاح اتمی به اوکراین یعنی اعلام جنگ هسته‌ای به روسیه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - گزارش نیویورک‌تایمز درباره چراغ سبز دولت بایدن به انتقال سلاح هسته‌ای به اوکراین، خشم مسکو را برانگیخت. معاون شورای امنیت ملی روسیه به صراحت و با عطف به دکترین هسته‌ای کرملین، چنین اقدامی را برابر با اعلان جنگ هسته‌ای به روسیه تلقی کرده است. اروپایی‌ها هم از گسترش دامنه جنگ نگرانند تا جایی که صدراعظم پیشین آلمان، احتمال استفاده از تسلیحات هسته‌ای را وحشتناک توصیف کرده و کشورش نیز در تدارک آماده کردن پناهگاه است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در بحبوحه انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، اوکراین با فشار داخلی و بین‌المللی برای تسلیم کلاهک‌های هسته‌ای استراتژیک و سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی که در قلمرو خود داشت، مواجه شد. کی‌یف در سال 1994، با امضای یادداشت بوداپست در برابر تضمین‌های امنیتی، با انتقال کل زرادخانه‌های هسته‌ای خود به روسیه تا اواسط سال 1996 در ازای تضمین‌هایی مبنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی‌اش موافقت کرد. با گذشت بیش از دو سال و نیم از جنگ اوکراین، تسلیحات هسته‌ای یک بار دیگر به چالشی برای کی‌یف تبدیل شده است. هفته گذشته روسیه دکترین هسته‌ای خود را به روز رسانی کرد. روزنامه امریکایی نیویورک‌تایمز هم همان زمان، به نقل از برخی مقامات غربی که نام‌شان را فاش نکرد، گزارش داد که آنها به جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا پیشنهاد داده‌اند تا برای اوکراین تسلیحات هسته‌ای تأمین کند، کاری که روسیه را به واکنش وادار کرده و مسکو آن را به منزله اعلان جنگ هسته‌ای علیه خود تلقی خواهد کرد. 
پسکوف: ذره‌ای مسئولیت‌پذیری ندارند
 دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه و رئیس‌جمهور سابق این کشور دیروز با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود نوشت: «تهدید انتقال تسلیحات هسته‌ای به رژیم کی‌یف را می‌توان به عنوان آماده‌سازی برای جنگ هسته‌ای با روسیه تفسیر کرد.» وی که به اتخاذ مواضع سخت علیه غرب شهرت دارد، در ادامه توضیح داد: «انتقال واقعی چنین تسلیحاتی معادل حمله تمام عیار علیه کشور ماست؛ همان‌گونه که در پاراگراف 19 سیاست بازدارندگی هسته‌ای ما تصریح شده و پیامد‌های چنین اقدامی کاملاً روشن است و سیاستمداران و روزنامه‌نگاران امریکایی به صورت جدی در حال بحث درباره عواقب تسلیم تسلیحات هسته‌ای به کی‌یف هستند.» دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم در واکنش به گزارش نیویورک‌تایمز گفت: «منابعی که این اظهارات را مطرح کرده‌اند، ذره‌ای مسئولیت‌پذیری ندارند.» او گفت که غربی‌ها به دقت به آنچه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید، گوش دهند. پسکوف هم مانند مدودف، پیش‌تر گفته بود که اگر غرب برای اوکراین سلاح هسته‌ای تأمین کند، مسکو آن را حمله مستقیم به روسیه تلقی خواهد کرد و زمینه برای پاسخ هسته‌ای متقابل فراهم خواهد شد. تدارک کاخ سفید برای چنین اقدامی، در امریکا هم با استقبال مواجه نشده است. تیلورگرین، قانونگذار جمهوریخواه امریکایی، هرگونه اقدام جو بایدن برای کمک به اوکراین جهت دستیابی به سلاح هسته‌ای را جنون‌آمیز خواند و به منزله نوعی خیانت دانست. همچنین، جدیدترین نظرسنجی مؤسسه یوگاو و شبکه سی‌بی‌اس حاکی از این است که 51 درصد امریکایی‌ها مخالف ادامه حمایت نظامی واشینگتن از اوکراین در جنگ مقابل روسیه هستند. در این نظرسنجی، 33درصد شرکت‌کنندگان گفتند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا باید محدود کردن کمک به اوکراین را در اولویت قرار دهد. 
بورل: آینده اروپا در خطر است
تنش میان واشینگتن و مسکو بر سر بحران اوکراین، اروپایی‌ها را هم نگران کرده است. جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که آینده اتحادیه اروپا در خطر است زیرا همزمان با چندین بحران مواجه است و این اتحادیه دیگر نمی‌تواند برای دفاع از خود به امریکا تکیه کند. او خاطرنشان کرد که در میان انبوه خطر‌هایی که اروپا را تهدید می‌کند، یک خطر جدی وجود دارد. آن‌هم این است که درگیری اوکراین می‌تواند به تحکیم ائتلاف بقیه علیه غرب کمک کند. سخنگوی وزارت کشور آلمان هم اگرچه به احتمال گسترش دامنه جنگ اوکراین اشاره نکرده است، اما گزارش روزنامه بیلد در این زمینه، گویای چرایی موضع‌گیری وی است. او با اعلام اینکه دولت آلمان در حال تهیه فهرستی از ساختمان‌های عمومی است تا در صورت وقوع جنگ بزرگ از آنها به عنوان پناهگاه استفاده شود، به خبرنگاران گفت: «از جمله سازه‌های در نظر گرفته شده ایستگاه‌های مترو، پارکینگ‌های زیرزمینی و برخی ساختمان‌های دولتی دیگر است. شهروندان همچنین تشویق خواهند شد زیرزمین‌ها و گاراژ‌های خود را به سرپناه تبدیل کنند. پس از تهیه فهرست، آلمانی‌ها می‌توانند از یک اپلیکیشن برای یافتن نزدیک‌ترین پناهگاه خود استفاده کنند.» مجموعه اقدامات آلمانی‌ها می‌تواند زمینه‌ساز تغییر دکترین هسته‌ای و حرکت در جهت دستیابی به سلاح هسته‌ای در این کشور اروپایی باشد. به ویژه که آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان روز دوشنبه طی گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی «بی‌بی‌سی»، به اراده و قدرت نظامی روسیه اشاره کرد و هشدار داد: «ما نباید از ترس فلج شویم، اما باید بپذیریم که روسیه بزرگ‌ترین یا در کنار ایالات متحده یکی از دو قدرت هسته‌ای بزرگ جهان به‌شمار می‌رود و احتمال استفاده از تسلیحات هسته‌ای در جنگ اوکراین ترسناک است.» مرکل تأکید کرد: «ما باید هر کار ممکنی را انجام دهیم تا از کاربرد تسلیحات هسته‌ای جلوگیری کنیم.»
جوان آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1279267/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زاهدی دوباره در ژاپن گل ساخت

زمین لرزه ای به بزرگی 6.4 ریشتر ایشیکاوا در ژاپن را لرزاند

عادل فردوسی‌پور به آرزویش رسید

افزایش فشار اروپا بر ایران؛ تحریم‌های جدید، اتهامات جنگی و تغییر تاکتیک‌های تقابل

پاس گل طلایی رونالدو در مستطیل سبز اروپا؛ فوق ستاره آرژانتینی در جایگاه دوم

سازمان ملل و اتحادیه اروپا از آتش‌بس در لبنان استقبال کردند

لواندوفسکی: مقایسه من با مسی و رونالدو، یک ادعای بزرگ است

بلومبرگ: هزینه‌های بالای انرژی، طاعون صنایع اروپایی

اروپا چرا می‌خواهد با ایران گفت‌وگو کند؟

ذخایر گازی اروپا آب رفت | زمستان سخت به اروپا رسید؟

فلیک: رکورد گلزنی لواندوفسکی قابل توجه است

فلیک پس از پیروزی مقابل برست: لواندوفسکی بدون تیم به این رکورد نمی‌رسید

اروپا در برخورد با ایران استانداردهای دوگانه دارد

پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه 7 آذر از تلویزیون و پخش آنلاین

واکنش متفاوت بازارهای آسیایی به آتش‌بس در لبنان

غیبت قاتل انگلیسی‌ها در لیگ قهرمانان اروپا

فکرش را هم نمی‌کردم در چمپیونزلیگ 100 گل بزنم

ناکامی (احتمالی) اسراییل در جنگ لبنان

پرواز فلز سبک در آینده ای نزدیک| ارزش 250 میلیاردی بازار جهانی آلومینیوم تا پایان سال

رشد 4 درصدی تولید مس تصفیه‌شده جهان در 9 ماهه 2024

تولید سدان جذاب با همکاری مشترک JAC و هواوی + تصاویر

صالحی امیری: تلاش داریم که سهم واقعی ایران از 160 میلیون توریست چین را داشته باشیم

صالحی امیری: خانه آیت‌الله طالقانی مرمت و ثبت ملی شد

نظر طالبان درباره مذاکرات روسیه و افغانستان

پاراچنار قربانی سه‌گانه تکفیر، زمین و سیاست

قیمت افغانی افغانستان امروز چهارشنبه 7 آذر 1403

رونمایی از 6 ابرچالش بزرگ دولت جدید ترامپ

چه کسانی از برجام سود بردند؟

مفاد آتش بس اسرائیل و حزب الله؛ استقبال ایران/ آمریکا: آتش بس دائمی است

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه 7 آذر

ظریف درباره آغاز مذاکرات ایران و اروپا: گفت‌وگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد

واکنش ظریف به آغاز مذاکرات ایران و اروپا: گفت‌وگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد

جدیدترین سخنان ظریف در خصوص احیایی برجام

آمریکا آتش بس در لبنان را دائمی اعلام کرد

ادعای سنتکام درباره حمله به سوریه

ظریف: قطعنامه شورای حکام مبنای حقوقی ندارد

ظریف: گفتگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد

کوثری: فشار اسرائیل، آمریکا را مجبور به ارائه طرح آتش‌بس کرد

نرخ ارز امروز 7 آذر 1403 + جزئیات

واکنش ظریف به آغاز مذاکرات ایران و اروپا؛ هیچ طرفی از نقض برجام سود نکرد

خبرگزاری ژاپنی از مذاکره ایران و اروپا خبر داد؛ تندروها مخالفت کردند

غربی‌ها به‌دنبال نجات اسرائیل

پاسخ‌های حقوقی به جنجال تابعیت فرزندان ظریف؛ چرا ظریف تابعیت فرزندانش را لغو نکرده است؟

آیا ترامپ قمار بایدن در خاورمیانه را تکرار می‌کند؟

آغاز عصر پساترامپ در خاورمیانه

چین، اطراف تایوان رزمایش نظامی برگزار می‌کند

ترکیه حجم قرارداد خرید جنگنده‌های اف16 از آمریکا را کاهش داد

قیمت نفت / برنت 72 دلار و 79 سنت شد

چین: تلاش تایوان برای کسب استقلال با کمک آمریکا، پایان غم‌انگیزی دارد

ترامپ یک تاجر را به عنوان وزیر نیروی دریایی معرفی کرد