تدوین سند پشتیبان دیپلماسی اقتصادی در آذربایجان شرقی
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به دریافت اختیارات ویژه از دولت برای توسعه دیپلماسی تجاری و اقتصادی با همسایگان گفت: سند پشتیبان دیپلماسی اقتصادی را تدوین و به دولت تقدیم کردهایم که بر اساس آن مشوقهایی به تجار و فعالان اقتصادی اعطا خواهیم کرد. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست در آئین تکریم و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی، با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر استان در حوزههای صنعت، معدن و تجارت، گفت: هدفگذاری ما باید بازگشت به جایگاه اولینها باشد و از هر مدیری که در این چارچوب حرکت کرده و متعهد به گفتمان دولت وفاق ملی باشد تمامقد حمایت خواهم کرد.
وی افزود: از شروع کارم در استان بهعنوان استاندار، از دولت برای توسعه دیپلماسی تجاری و اقتصادی در استان درخواست اختیار ویژه کردم که مورد موافقت رییس جمهور قرار گرفت.
استاندار آذربایجانشرقی گفت: در این راستا استان آذربایجانشرقی و بهتبع آن استانهای مرزی اختیاراتی خواهند داشت تا با کشورهای همجوار به تجارت بپردازند.
سرمست ادامه داد: سند پشتیبان دیپلماسی اقتصادی را تدوین و به دولت تقدیم کردهایم که بر اساس آن مشوقهایی به تجار و فعالان اقتصادی اعطا خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه هر سه حوزهٔ صنعت، معدن و تجارت مهم هستند، گفت: در آذربایجانشرقی این اولویتها باید از انتها ردهبندی شود؛ زیرا تجارت، پیشران صنعت و معدن استان است و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و نمیتوانیم پشت دروازههای بسته از تولید و فعالیت سخن بگوییم.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه به ظرفیتهای معدنی آذربایجانشرقی بهویژه ذخایر غنی مس و طلا اشاره کرد و گفت: ضمن اینکه فعالیتهای تکمیلی در صنعت مس را دنبال میکنیم، تکمیل زنجیره ارزش و تولید مس با محوریت مس سونگون را ادامه خواهیم داد، در کنار آن در تاسیس شرکت ملی طلای ایران با محوریت آذربایجانشرقی تلاش خواهیم کرد.
سرمست افزود: به لحاظ پیشینه صنعتی، جزو قطبهای صنعتی در کشور محسوب شده و صنایع مادر در آذربایجان شرقی پیشینه طولانی دارند؛ اما متأسفانه امروز این صنایع دچار فرسودگی هستند و نیاز به نوسازی و بازسازی دارند.
وی بر توسعه راههای استان تأکید کرد و گفت: ارتقای شبکه حملونقل و لجستیک در استان اهمیت حیاتی دارد و من از روز اول مسئولیتم روی بزرگراهها، آزادراهها و شریانهای ارتباطی که نیازمند احداث، تعمیر و نگهداری هستند، تأکید داشتم.
استاندار آذربایجانشرقی بر پایان خامفروشی در استان نیز تأکید کرد و افزود: استفاده از تکنولوژیهای نوین و پایان دادن به خامفروشی در امر مس و سایر معادن جزو اولویتهای استان بوده و در کنار آن زنجیره تولید و بهرهوری باید به حداکثر برسد.
شرط استاندار برای مدیرکل صمت آذربایجانشرقی در اعطای تسهیلات
سرمست در مورد فرایند انتصاب مدیرکل جدید صمت شفافسازی کرد و گفت: بارها به فعالان بخش خصوصی وعده دادهام در انتخاب مدیرکل صمت از آنها مشورت خواهم گرفت؛ زیرا بخش خصوصی موتور متحرکه اقتصاد استان است و ما به آن اعتقاد داریم.
وی ادامه داد: در این ارتباط سه نفر برای این سمت معرفی شد که برای ادامه روند به وزارت صمت معرفی شدند و در نهایت آقای پرنیان که در رأیگیری اتاق بازرگانی بالاترین رأی را کسب کرده بود، در ارزیابی وزارت صمت هم بیشترین امتیاز را کسب کرد.
استاندار آذربایجانشرقی اضافه کرد: ما نیز به نظر مشورتی پارلمان بخش خصوصی و تشخیص وزارت صمت احترام قائل شدیم و آقای پرنیان مسئولیت ادارهکل صمت آذربایجان شرقی را بر عهده گرفتند.
سرمست، خطاب به مدیرکل جدید صمت، تأکید کرد: با توجه به حضور در انتخابات اخیر مجلس و حمایت یا عدم حمایت برخی افراد از ایشان، انتظار دارم که در برخورد با این افراد و اعطای تسهیلات، مرّ قانون و ملاکهای قانونی را مدنظر قرار دهد.
وی گفت: بازار تبریز با این قدمت و اهمیت نباید مغفول باشد و از مدیرکل جدید انتظار دارم در کنار اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن توجه ویژهای به اتاق اصناف و بازار تبریز داشته باشد.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: هدفگذاری ما باید برای بازگشت به جایگاه اولینها باشد و زمانی که رتبه اولی را کسب کردیم، قطعا باز هم خواهیم توانست.
سرمست در پایان گفت: وقتی مدیری انتخاب و منصوب شد، تا زمانی که متعهد به گفتمان دولت بوده و برای تحقق سیاستهای دولت بکوشد تمام قد از او پشتیبانی خواهم کرد.
توسعهٔ معادن، وظیفه اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت
یونس الستی؛ معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان های وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: کمیسیون صنایع امسال برای نخستین بار هرآنچه در حوزه صمت برای سال آینده مورد نیاز بود تصویب کرده است.
وی ادامه داد: همچنین وزیر صمت نیز طرحی مهم را که در مراحل نهایی است آغاز کرده که طبق آن تامین تسهیلات ریالی حوزه صنعت، معدن و تجارت وارد مرحله اجرایی می شود.
معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان های وزیر صنعت، معدن و تجارت به عقبماندگی کشور در حوزهٔ معدن که مورد تأکید و اشاره رهبر معظم انقلاب نیز است اشاره کرد و افزود: وظیفه اصلی ما در وزرات صمت، باید توسعه معادن در کشور باشد در همین راستا راه اندازی شرکت پروژه محور در حوزه معادن به ویژه مس در آذربایجان شرقی نهایی شده است.
الستی با بیان اینکه پهنه معدنی بسیار خوبی در کشور داریم که از آذربایجان غربی تا جنوب غرب و شرق کشیده است، گفت: 7.5 درصد اکتشافات معدنی در کشور انجام شده و 20 میلیارد تن ذخایر معدنی داریم که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی افرود: اگر اکتشافات معدن به سرانجام برسد آذربایجان شرقی که ذخایر قابل توجه معدنی دارد به قله فعالیت معدنی می رسد.
تعهدات ارزی، مشکل اصلی تولیدکنندگان
رضا صدیقی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بر تلاش دولت و مجلس برای رفع مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران اشاره کرد و گفت: خواسته و مطالبه بهحق صنعتگران و تولیدکنندگان پیگیری و برآورده میشود.
وی مشکل اصلی تولیدکنندگان در استان و کشور را تعهدات ارزی عنوان کرد و افزود: اگر اجازه دهیم تولیدکنندگان و صادرکنندگان بسیاری از مشکلات موجود را حل می کنند زیرا بسیاری از موانع از سوی مسئولان اجرایی ایجاد می شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر ادامه داد: تصمیم های یکباره مشکلات زیادی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است که در جلساتی که با وزیر اقتصاد داشته ایم بر رفع آنها تاکید شد و ما به دنبال تسهیل امور هستیم.
صدیقی به سابقه دیرینه تبریز در تجارت و صنعت نیز اشاره کرد و گفت: زمانی تبریز دروازه اقتصادی ایران و دومین شهر صنعتی کشور بود اما امروز از جایگاه خود فاصله گرفته که در شان آن نیست و باید تلاش کنیم و این شهر و آذربایجان شرقی را به جایگاه واقعی آن برسانیم.
بهگزارش تسنیم، در این مراسم صابر پرنیان که سابقه حضور به عنوان مدیرکل صمت آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم را نیز دارد به عنوان مدیرکل جدید معرفی و از زحمات عبدالحمید سرتیپی که سکاندار سرپرستی این اداره کل در استان بود، قدردانی شد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1280815/