ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حذف پول نقد از معاملات کشورهای اروپایی اروپا

حذف پول نقد از معاملات کشورهای اروپایی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تجزیه‌ و تحلیل‌های مالی حاکی از آن است که نروژ، فنلاند و دانمارک کشورهایی با بیشترین آمادگی و سازگاری برای حذف پول نقد از معاملات خود هستند و در مقابل ارمنستان، گرجستان و آلمان کمترین سازگاری را با سیستم‌های بدون پول نقد دارند.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سایت اطلاعات مالی نروژی فایننس‌پلاسن Finansplassen ، با گردآوری داده‌های بانک جهانی، یورواستات و سایر بانک‌های داده‌ای در دسترس عموم به‌منظور سنجش میزان سازگاری کشورهای اروپایی برای حذف پول نقد از معاملات دریافت که کشورهای شمال اروپا پیشتاز تبدیل شدن به جوامعی بدون تراکنش‌های مالی نقدی در آینده هستند و نسبت به دیگر نقاط اروپا آمادگی بیشتری در این زمینه دارند.
آن‌ها تعداد دستگاه‌های خودپرداز و پایانه‌های پرداخت موجود به ازای هر 100 هزار دارد، سقف تراکنش‌های مجاز روزانه هر کارت و تعداد استفاده‌کنندگان از برنامه‌های بانکداری آنلاین را ارزیابی کردند. طبق گفته سخنگوی این سایت، تعداد دستگاه‌های خودپرداز کمتر به معنی وابستگی کمتر یک کشور به پول نقد و تعداد پایانه‌های پرداخت بیشتر به معنای وجود زیرساخت‌های بیشتر برای نقل و انتقالات الکترونیکی است.
کشورهای اروپایی با قابلیت حذف پول نقد در معاملات تجزیه‌وتحلیل‌های فایننس‌پلاسن نشان داد که آماده‌ترین کشور برای استقبال از آینده بدون پول نقد نروژ است. این کشور کمترین تعداد دستگاه‌های خودپرداز را دارد و حدود 96 درصد از مردم آن از بانکداری آنلاین استفاده می‌کنند. فنلاند و دانمارک رتبه‌های دوم و سوم این بررسی را به خود اختصاص دادند، زیرا هرچند تعداد دستگاه‌های خودپرداز بیشتری و پایانه‌های پرداخت کمتری نسبت به نروژ دارند، به‌طور تقریبی درصد افرادی که در آن‌ها از بانکداری آنلاین بهره می‌برند با برترین کشور لیست حاضر برابری می‌کند.

ایرانیان جهان

بر اساس گزارش بانک ملی دانمارک، پرداخت‌های نقدی تنها 8 درصد از کل تراکنش‌های این کشور را در سال 2023 تشکیل داده است و دانمارکی‌ها بیشتر از پرداخت‌های موبایلی استفاده می‌کنند، زیرا خریدار «همیشه موبایل خود را به همراه دارد» و به‌راحتی می‌تواند مبلغ دقیق مورد نیاز برای پرداخت را دریافت کند. هلند، سوئد، ایسلند، استونی، لیتوانی، قبرس و سوئیس نیز لیست کشور برتر در این زمینه را تکمیل می‌کنند. درمقابل ارمنستان، گرجستان و آلمان کمترین سازگاری را با سیستم‌های بدون پول نقد دارند.
پنج از 10 کشور برتر این لیست را کشورهای شمال اروپا تشکیل می‌دهد، زیرا سیستم حذف پول نقد در معاملات به غلبه بر تعدادی از از چالش‌های آن‌ها از جمله تراکم جمعیت پایین یا شرایط آب‌وهوایی سخت کمک می‌کند که پرداخت‌های سنتی را کمی سخت‌تر می‌کند. مزیت دیگر این کشورها اعتمادی است که به نهادهای عمومی و جمعیت کوچک خود دارند و این امر آزمودن سیاست‌های مالی جدید را در آن‌ها آسان‌تر می‌کند. در سال 2016 بزرگترین بانک نروژ به‌دلیل نگرانی از فعالیت‌های غیرقانونی همچون پول‌شویی خواستار توقف استفاده از پول نقد شد که این پاسخ با استقبال گسترده مشتریان بانک مواجه و با نصب یک «کیف پول موبایل نوردیک» پاسخ داده شد که به مشتریانشان اجازه می‌دهد به آسانی ارسال پیامک، پول جابه‌جا کنند. این کیف پول که در سال 2015 راه‌اندازی شد، اکنون 11.5 میلیون کاربر در نروژ، فنلاند و دانمارک دارد.

ایرانیان جهان

با این حال پارلمان نروژ در جدیدترین اقدام خود برای بازگرداندن علاقه شهروندانش به پول نقد، در اکتبر تغییراتی را در قانون موافقت‌نامه‌های مالی تصویب کرد که پرداخت‌های نقدی را برای نروژی‌ها در صورت نیاز آسان‌تر می‌کند. دلیل این بود که نیازهای گروه گسترده‌ای از مردم که هنوز از دنیای دیجیتال امروز عقب مانده‌اند، به‌راحتی فراموش نشود و بدون پاسخ نماند.
از سوی دیگر پول نقد نیز یک آمادگی مهم برای هر جامعه‌ای است و اداره حفاظت مدنی نروژ (DSB) به ساکنان این کشور توصیه کرده است که به‌دلیل آسیب‌پذیری سیستم‌های پرداخت دیجیتال در برابر حملات دیجیتال، همواره مقداری پول نقد داشته باشند، چراکه دنیای امروز به‌طور فزاینده‌ای تحت‌تأثیر جنگ، تهدیدهای دیجیتال و تغییرات آب‌وهوایی آشفته می‌شود و بشر هر روز باید برای قطعی برق طولانی‌مدت، خرابی سیستم یا حملات دیجیتالی آماده باشد که منجر به ناکارآمدی راه‌حل‌های پرداخت دیجیتال می‌شود. علاوه‌بر این، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیشتر مصرف‌کنندگان در اروپا پرداخت با کارت یا سایر روش‌های بدون نقد را ترجیح می‌دهند، زیرا راحت تر است. با این حال 60 درصد از افراد مورد بررسی اعلام کردند که تمایل دارند راهی برای پرداخت نقدی نیز در اختیار داشته باشند.
عوامل مؤثر بر حذف پول نقد در معاملات بانک جهانی همه‌گیری کووید -19 را عامل افزایش بی‌علاقگی نسبت به استفاده از پول نقد در سراسر جهان می‌داند، زیرا روش‌های پرداخت غیرنقد را از میانگین 91 به ازای هر نفر در سال 2017 به حدود 135 پرداخت در سال 2020 رساند. بانک مرکزی اروپا (ECB) نیز روند مشابهی را در اروپا گزارش کرده است.. بررسی‌های سال 2023 نشان می‌دهد که 59 درصد از معاملات در سال 2022 به‌صورت نقدی انجام شده است که نسبت به 72 درصد در سال 2019 کاهش داشته است. هرچند تغییر را نمی‌توان با یک عامل تعیین کرد، به‌نظر می‌رسد رفتارهای پرداختی که در طول همه‌گیری ایجاد شده، تأثیری ماندگار از خود بر جای گذاشته است.

ایرانیان جهان

کد خبر 814783

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1281567/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر مهم؛ توافق میان ایران و اروپا صورت گرفت

آغاز مذاکرات ایران و اروپا

اعتراف بورل به پایان درگیری اوکراین پس از توقف کمک‌ها

ادعای گاردین درباره اهداف ایران و اروپا از مذاکره

امام جمعه اهواز: نتانیاهو غلط می‌کند دست از پا خطا کند

جبهه مقاومت تا پیروزی بر اسراییل حملات شجاعانه خود را ادامه خواهد داد

نشست مقامات انگلیس و قطر درباره افغانستان

بازداشت تعدادی از اتباع افغانستان در اعتراض‌های اسلام‌آباد

آبرسانی از دریای خزر به اردبیل به دلیل بحران آب حیاتی است

نتیجه مذاکرات ایران و تروئیکای اروپا در ژنو چه شد؟

رئیس سازمان تجارت جهانی در سمت خود ابقا شد

رویترز: عربستان از همکاری نظامی با آمریکا پا پس کشید

لحظه چپ کردن جنگنده پیشرفته آمریکا + فیلم

فعال شدن گروه‌های تروریستی در سوریه با دخالت آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی است

پشت پرده چشم‌پوشی عربستان از سازش با صهیونیست‌ها

آیا اردوغان برنده جنگ احتمالی ایران و اسرائیل است؟

عادل فردوسی‌پور پزشکیان را آچمز می‌کند؟

شاید آخرین فرصت برای دیپلماسی پیش از بازگشت دونالد ترامپ

گزارش صدا و سیما از آخرین وضعیت حلب

حملات حزب‌الله، چند میلیارد دلار خسارت روی دست اسرائیل گذاشت؟

انهدام ستونی از خودروهای زرهی تکفیری‌ها

شیخ نعیم قاسم: پیروزی بزرگی به دست آوردیم

صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد

تحلیلی بر نوسانات بازارهای مالی در هفته ایی که گذشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 آذر 1403

200 همت وام اشتغال از کجا می آید؟

اورونوف و العملود برگ برنده گاریدو؟

چالش حفظ هویت ملی؛ مهاجرت چگونه رابطه اقتصاد و فرهنگ را تقویت می‌کند؟

مسئولان برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تلاش کنند

10 پاسور برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ دی ماریا از مسی عبور کرد و به صدر نزدیک شد

توافق ایران و اروپا بر ادامه گفت‌وگوها در آینده نزدیک‌

گفت‌وگوهای ایران و اروپا طبق توافقات ادامه می یابد

توافق ایران و اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک

روایت رویترز از مذاکرات ایران و اروپا در ژنو

نتیجه نخستین دور مذاکرات ایران و اروپا

توافق ایران با اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک

پول فدراسیون فوتبال افغانستان بلوکه است/ مذاکره با دو تیم ملی!

وام 50 میلیارد دلاری گروه 7 به اوکراین از دارایی‌های روسیه

قالیباف: همسایگان سوریه در دام طراحی آمریکا و اسرائیل نیافتند

ارزش یوان کاهش می‌یابد

در دیدار عباس عراقچی با مراجع تقلید در قم چه گذشت؟ توصیه‌ها به وزیر خارجه چه بود؟ + عکس و فیلم

تحلیل روزنامه انگلیسی از مذاکرات ایران و اروپایی‌ پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

نقض آتش‌بس در لبنان قیمت نفت را بالا برد

تازه‌ترین خبرها از تحولات حلب؛ نفوذ تروریست‌ها به مرکز شهر

تجارت نیوز: قیمت مسکن در سال آینده افزایش خواهد یافت

اقتصاد ترکیه وارد رکود شد

پیش بینی قیمت دلار 10 آذر 1403

حلب، در حال سقوط (فیلم)

وقتی کلمبیا از اعراب، عرب‌تر است!

کوچه مروی و غذاهای عراقی؛ بازمانده از کوچه عرب‌ها