ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گاردین: ایران و اروپا برای خروج از بن بست هسته‌ای تلاش می‌کنند اروپا

گاردین: ایران و اروپا برای خروج از بن بست هسته‌ای تلاش می‌کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، گاردین نوشت: این آخرین فرصت برای خروج از این بن بست تا قبل از روی کار آمدن دوباره ترامپ در آمریکا است.
به نوشته این روزنامه، ترامپ که سیاست «فشار اقتصادی حداکثری» را علیه ایران در دوره نخست ریاست جمهوری خود اتخاذ کرد بار دیگر 20 ژانویه (اول بهمن) به کاخ سفید باز می‌گردد.
گاردین مدعی شد: در آستانه مذاکرات کاظم غریب آبادی (معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران) با بیان این که اتحادیه اروپا باید «رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه» خود را در خصوص مسائلی مانند جنگ اوکراین و مساله هسته‌ای ایران کنار بگذارد، تنش‌ها را افزایش داد.
گاردین در ادامه این گزارش با نادیده گرفتن همکاری‌های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و رد این ادعا که تهران موشک بالستیک در اختیار روسیه قرار داده است، افزود: اروپایی‌ها از رویکرد ایران از جمله تسلیح روسیه در جنگ اوکراین و فقدان همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی ناامید شده اند. همچنین برخی از اروپایی‌ها نگران برنامه مخفی هسته‌ای ایران برای ساخت بمب هسته‌ای هستند.
این روزنامه نوشت: بی اعتمادی بین دو طرف 21 نوامبر (اول آذر) زمانی که سه کشور اروپایی خواستار آماده کردن گزارشی جامع از فعالیت‌های هسته ای ایران شدند، بروز کرد. این گزارش گامی ضروری برای کشورهای اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل در پاییز آینده است؛ تحریم‌هایی که تا قبل از امضای توافق هسته‌ای سال 2015 علیه ایران اجرا می‌شد.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماتیک هر فرصتی را برای تببین مواضع، طرح دغدغه ها و پیگیری مطالبات خود استفاده کرده و جلسات ژنو ادامه گفت‌ وگوهایی است که طی سال‌های اخیر با طرف‌های اروپایی برقرار بوده است.
مهر ماه گذشته نمایندگان دو طرف در حاشیه‌ مجمع عمومی در نیویورک ملاقات و ضمن مرور آخرین وضعیت گفت‌ وگوهای هسته‌ای و رفع تحریم‌ها، در خصوص مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کردند.
در این دیدار هیات جمهوری اسلامی ایران از سیاست‌های مخرب اروپا علیه کشورمان از جمله وضع تحریم های ظالمانه و حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی بشدت انتقاد و مواضع قاطع خود را به طرف مقابل اعلام کرد. در چارچوب همین ملاقات توافق شد که رایزنی ها میان دو طرف در ژنو ادامه یابد.
اتحادیه اروپا و تروئیکا که به نظر می‌رسد بار دیگر پروژه شکست خورده اجماع‌سازی امنیتی علیه ایران را با صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی در پیش گرفته‌اند، تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را تشدید کرده و طی 6 ماه گذشته دو قطعنامه نسنجیده علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رساندند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس پیش از نشست ژنو در گفت وگو با ایرنا ادعا کرد: ما عمیقاً نگران هستیم که ایران به افزایش ذخایر اورانیوم خود، از جمله اورانیوم غنی شده با غلظت بالا که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد، ادامه می‌دهد.
وی در حالیکه برنامه هسته‌ای ایران تحت شدیدترین نظام راستی آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد، مدعی شد: ذخایر ایران، این کشور را به داشتن مواد شکافت پذیر که می تواند برای تولید سلاح هسته‌ای استفاده شود بسیار نزدیک می کند و این مساله، برای کشوری که برنامه تسلیحات هسته ای ندارد بی سابقه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی انگلیس ادامه داد: ما به برداشتن هر گام دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای، از جمله از طریق «مکانیسم ماشه» (اسنپ بک) در صورت لزوم، متعهد هستیم.
این اظهارات نشان می‌دهد که موضوع «مکانیسم ماشه» (اسنپ بک) به تدریج در حال تبدیل شدن به یک چالش در روابط اروپا و ایران است. سه کشور اروپایی در سال 2020 با طرح دولت دونالد ترامپ برای فعال کردن «اسنپ بک» مخالفت اما در ماه‌های اخیر به طور مکرر درباره استفاده از این سازوکار تهدید کرده‌اند.
«مکانیسم ماشه» (اسپ بک) فرآیندی است که به طرف‌های مقابل در برجام این امکان را می‌دهد که در صورت بروز اختلاف درباره نحوه اجرای این توافق، تحریم‌هایی را که به واسطه قطعنامه 2231 تعلیق شده است، طی فرآیندی احیا کنند.
جمهوری اسلامی ایران نیز هشدار داده که اگر طرف‌های مقابل از این سازوکار برای مقاصد سیاسی کوته‌بینانه خود استفاده کنند، این احتمال وجود دارد که دکترین هسته‌ای ایران نیز تغییر کند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در همین پیوند گفت: اگر کشورهای اروپایی در شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران اعمال کنند، همه در ایران متقاعد خواهند شد که دکترین هسته‌ای اشتباه بوده و باید تغییر مسیر بدهیم.
از طرفی سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس می‌گوید که این کشور در کنار شرکای بین‌المللی خود و از طریق کانال‌های مختلف دیپلماتیک، به دنبال کاهش تنش‌ بر سر پرونده هسته‌ای ایران است؛ اظهاراتی که نشان می‌دهد طرف‌های مقابل بی میل به مسیر تعامل و دیپلماسی با ایران نیستند.
از این رو شاید بتوان نشست ژنو را فرصتی برای پرهیز دادن طرف‌های مقابل از هرگونه اشتباه محاسباتی و تبیین دقیق دیدگاه‌ها و مطالبات جمهوری اسلامی ایران دانست.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان جلسات ژنو یک طوفان فکری برای پاسخ به این پرسش است که آیا واقعا راهی برای خروج از وضعیت کنونی وجود دارد یا نه.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1281619/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دست در جیب آیندگان؛ ناترازی‌های اقتصادی چه اثری بر نسل آینده می‌گذارد؟

خبر مهم؛ توافق میان ایران و اروپا صورت گرفت

آغاز مذاکرات ایران و اروپا

اعتراف بورل به پایان درگیری اوکراین پس از توقف کمک‌ها

ادعای گاردین درباره اهداف ایران و اروپا از مذاکره

امام جمعه اهواز: نتانیاهو غلط می‌کند دست از پا خطا کند

جبهه مقاومت تا پیروزی بر اسراییل حملات شجاعانه خود را ادامه خواهد داد

نشست مقامات انگلیس و قطر درباره افغانستان

بازداشت تعدادی از اتباع افغانستان در اعتراض‌های اسلام‌آباد

آبرسانی از دریای خزر به اردبیل به دلیل بحران آب حیاتی است

نتیجه مذاکرات ایران و تروئیکای اروپا در ژنو چه شد؟

رئیس سازمان تجارت جهانی در سمت خود ابقا شد

رویترز: عربستان از همکاری نظامی با آمریکا پا پس کشید

لحظه چپ کردن جنگنده پیشرفته آمریکا + فیلم

فعال شدن گروه‌های تروریستی در سوریه با دخالت آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی است

پشت پرده چشم‌پوشی عربستان از سازش با صهیونیست‌ها

آیا اردوغان برنده جنگ احتمالی ایران و اسرائیل است؟

عادل فردوسی‌پور پزشکیان را آچمز می‌کند؟

شاید آخرین فرصت برای دیپلماسی پیش از بازگشت دونالد ترامپ

گزارش صدا و سیما از آخرین وضعیت حلب

حملات حزب‌الله، چند میلیارد دلار خسارت روی دست اسرائیل گذاشت؟

انهدام ستونی از خودروهای زرهی تکفیری‌ها

شیخ نعیم قاسم: پیروزی بزرگی به دست آوردیم

صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد

تحلیلی بر نوسانات بازارهای مالی در هفته ایی که گذشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 آذر 1403

200 همت وام اشتغال از کجا می آید؟

اورونوف و العملود برگ برنده گاریدو؟

چالش حفظ هویت ملی؛ مهاجرت چگونه رابطه اقتصاد و فرهنگ را تقویت می‌کند؟

مسئولان برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تلاش کنند

10 پاسور برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ دی ماریا از مسی عبور کرد و به صدر نزدیک شد

توافق ایران و اروپا بر ادامه گفت‌وگوها در آینده نزدیک‌

گفت‌وگوهای ایران و اروپا طبق توافقات ادامه می یابد

توافق ایران و اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک

روایت رویترز از مذاکرات ایران و اروپا در ژنو

نتیجه نخستین دور مذاکرات ایران و اروپا

توافق ایران با اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک

پول فدراسیون فوتبال افغانستان بلوکه است/ مذاکره با دو تیم ملی!

وام 50 میلیارد دلاری گروه 7 به اوکراین از دارایی‌های روسیه

قالیباف: همسایگان سوریه در دام طراحی آمریکا و اسرائیل نیافتند

ارزش یوان کاهش می‌یابد

در دیدار عباس عراقچی با مراجع تقلید در قم چه گذشت؟ توصیه‌ها به وزیر خارجه چه بود؟ + عکس و فیلم

تحلیل روزنامه انگلیسی از مذاکرات ایران و اروپایی‌ پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

نقض آتش‌بس در لبنان قیمت نفت را بالا برد

تازه‌ترین خبرها از تحولات حلب؛ نفوذ تروریست‌ها به مرکز شهر

تجارت نیوز: قیمت مسکن در سال آینده افزایش خواهد یافت

اقتصاد ترکیه وارد رکود شد

پیش بینی قیمت دلار 10 آذر 1403

حلب، در حال سقوط (فیلم)

وقتی کلمبیا از اعراب، عرب‌تر است!