ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بی‌اعتمادی باکو به واشنگتن در مذاکره صلح با ارمنستان اروپا

بی‌اعتمادی باکو به واشنگتن در مذاکره صلح با ارمنستان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جمهوری آذربایجان با رد پیشنهاد آمریکا برای دیدار با وزیر خارجه ارمنستان در نشست اتحادیه اروپا، اعتماد خود به میانجیگری واشنگتن در مذاکرات صلح قره‌باغ را زیر سؤال برد. باکو دلیل این اقدام را سیاست‌های ناعادلانه دولت بایدن اعلام کرده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا که 5 و 6 دسامبر در مالت برگزار شد، دیداری میان «جیحون بایراموف» و «آرارات میرزویان»، وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان، صورت نگرفت.
به گزارش وب‌سایت‌های نزدیک به دولت آذربایجان، «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا، در این نشست پیشنهاد برگزاری دیدار میان وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان را مطرح کرده بود، اما باکو با این پیشنهاد مخالفت کرد.
به گفته این وب‌سایت‌ها، دلیل امتناع جمهوری آذربایجان از این دیدار، «سیاست‌های ناعادلانه و مغرضانه دولت بایدن در قبال آذربایجان» بوده است.
این در حالی است که آمریکا در حال حاضر در روند صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان نقشی ندارد و به نظر می‌رسد که بلینکن با این پیشنهاد قصد داشته تا آمریکا را دوباره وارد این روند کند.
با این حال، امتناع آذربایجان از دیدار با وزیر خارجه ارمنستان در نشست اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که باکو اعتمادی به میانجیگری آمریکا در این موضوع ندارد.
در حالی که هنوز هیچ‌یک از طرفین و یا مقامات آمریکایی به‌طور رسمی در مورد ادعای امتناع جمهوری آذربایجان از دیدار با وزیر خارجه ارمنستان در نشست اتحادیه اروپا واکنشی نشان نداده‌اند، مذاکرات صلح میان دو کشور بیش از سه سال پس از جنگ دوم قره‌باغ هنوز به نتیجه نرسیده و توافقنامه صلح امضا نشده است.
این مذاکرات با میانجیگری آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا و همچنین از طریق تماس‌های مستقیم میان باکو و ایروان (عمدتاً در مورد مسائل مرزی) انجام شده است. با این حال، طرفین از پیشرفت‌هایی در این زمینه خبر می‌دهند.
«جیحون بایراموف»، وزیر امور خارجه آذربایجان، در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا با اشاره به پیشرفت‌های حاصل‌شده در مذاکرات صلح، گفت که ادامه ادعاهای ارضی ارمنستان علیه کشورش مانعی برای روند صلح است.
ارمنستان این ادعاها را بی‌اساس می‌داند.
به گفته «آرارات میرزویان»، وزیر خارجه ارمنستان، دو کشور بر سر مقدمه و 15 ماده از 17 ماده متن توافقنامه صلح به توافق رسیده‌اند، اما او از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
«عاصم ملازاده»، عضو کمیسیون روابط بین‌الملل و روابط بین پارلمانی مجلس ملی آذربایجان، در گفتگو با خبرگزاری «توران» با بیان اینکه جمهوری آذربایجان به میانجیگری هیچ‌کس نیازی ندارد، گفت: «تماس دوجانبه وجود دارد و اسناد لازم به‌موقع به یکدیگر منتقل می‌شود. ما می‌توانیم در مرز خود باهم دیدار کرده و مسائل را نهایی کنیم.»
این نماینده مجلس معتقد است: «تنها چیزی که لازم است، اراده صادقانه ارمنستان برای حل‌وفصل مسائل است. همه‌چیز دیگر مشخص شده؛ یعنی اینکه هر کسی در مورد حل مسئله چه فکری می‌کند و چه چیزی را ترجیح می‌دهد، مشخص است. می‌توان مسئله را حل کرد، فقط اراده لازم است. متأسفانه ارمنستان از این‌سو به آن‌سو می‌دود.»
ملازاده با تأکید بر اینکه دلیل اصلی عدم امضای توافقنامه صلح تاکنون، خودداری ارمنستان از اصلاح قانون اساسی خود است، گفت: «آن‌ها هنوز قانون اساسی خود را اصلاح نکرده و ادعاهای ارضی علیه آذربایجان را حذف نکرده‌اند.»
«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان، در واکنش به درخواست جمهوری آذربایجان برای اصلاح قانون اساسی ارمنستان و حذف ادعاهای ارضی علیه این کشور، این درخواست را رد کرد.
او با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری آذربایجان نیز حاوی ادعاهای ارضی علیه ارمنستان است، گفت: «اگر آذربایجان می‌خواهد که ما قانون اساسی خود را اصلاح کنیم، ابتدا باید خودش قانون اساسی خود را اصلاح کند.»
«نسیمی محمدلی»، تحلیلگر سیاسی، با بیان اینکه اعضای گروه مینسک اتحادیه اروپا به دنبال ورود به روند مذاکرات صلح قره‌باغ هستند، گفت: «اما این تمایل آن‌ها بیشتر از آنکه به دنبال ایجاد صلح باشد، به تشدید اختلافات میان طرفین منجر می‌شود؛ بنابراین، بهترین گزینه مذاکره بدون میانجی است.»
محمدلی با مفید دانستن میانجیگری غرب در مسئله قره‌باغ، گفت: «این مذاکرات (میان آذربایجان و ارمنستان) که بیشتر با میانجیگری شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا، انجام شده، ما را به این مرحله رسانده است. موضع روسیه این بود که روند مذاکرات متوقف شود و مسئله وضعیت قره‌باغ به آینده موکول شود. آن‌ها قصد داشتند برای مدت طولانی با عنوان نیروهای حافظ صلح در منطقه حضور داشته باشند.»
به گفته این تحلیلگر سیاسی، «برخی تحلیلگران مشکلات میان دولت آذربایجان و دولت بایدن را در حد لفاظی می‌دانند. این مشکلات در عمل آنقدرها هم عمیق نیستند. اگر جنگ 44 روزه قره‌باغ در دوران دولت ترامپ آغاز شد، احیای کامل حاکمیت آذربایجان در دوران دولت بایدن به پایان رسید. نمی‌توان گفت که دولت بایدن اقدامی خلاف منافع آذربایجان انجام داده است.»
محمدلی با اشاره به اینکه هر دو طرف به‌طور کلی مشکلی با مذاکرات صلح ندارند، گفت: «درخواست‌های خوش‌بینانه‌ای برای صلح وجود دارد. احتمالاً پس از روی کار آمدن دولت ترامپ، این مسائل با سرعت بیشتری پیشرفت خواهد کرد.»
با توجه به روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا و احتمال تغییر در سیاست‌های این کشور در قبال قفقاز جنوبی، باید منتظر ماند و دید که آینده مذاکرات صلح قره‌باغ چگونه رقم خواهد خورد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1289585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاسه چه کنم؟ در دست پپ و سیتی!

قهرمان سابق اروپا در انگلیس بیدار شده است!

گوترش: تشدید تنش‌ها میان یمن و اسراییل را محکوم می‌کنم

پاناما دست رد به سینه ترامپ زد

نتانیاهو: به دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم

ماجرای ترور قیس خزعلی چیست؟

ارائه تسهیلات بانکی در خوزستان 18 درصد کمتر از میانگین کشوری

پزشکیان 28 دی به مسکو سفر می‌کند

برگزاری جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان

پیش‌بینی هوش مصنوعی از قیمت دلار تا پایان سال

نیویورک تایمز: شرکای آمریکا روابط تجاری با روسیه را افزایش داده‌اند

اتحادیه عرب بر جلوگیری از مداخله کشور‌های خارجی در سوریه تاکید کرد

طوفان غرب آمریکا را درنوردید/ آماده باش صادر شد

ماجرای اختلاس چندهزار میلیاردی در گل‌گهر

لزوم توجه به رفع مشکلات گمرک و پایانه مرزی آستارا

اتهام ‌پراکنی اتحادیه عرب علیه مواضع ایران

افزایش قیمت نفت با امید به محرک‌های مالی چین

گفتگوی اختصاصی با «اولی هاینونن» معاون پیشین آژانس؛ ترامپ به میانجی در گفت‌و‌گو با ایران اعتقادی ندارد/ طیف وسیعی از موضوعات روی میز آمریکاست

با تائید پنج کشور عضو؛ ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد

هشدارهای سقوط طبقه متوسط را جدی بگیرید/ نگرانی جدی از ناترازی‌های اجتماعی

10 علت اصلی فروپاشی شوروی

گزارش نیویورک تایمز از ناتوانی اروپا در اعمال تحریم‌های شدید علیه روسیه

نتانیاهو: برخی از اعضای تیم مذاکره کننده اسراییل دروغ‌های حماس را باور کردند

از آینده تروریست اجاره‌ای تا سناریوی آمریکا و اسرائیل در سوریه + فیلم

پزشکیان: طور دیگر نگاه کنیم/ مملکت اگر خراب شود ما آنرا خراب کردیم، آمریکا و بیگانگان نمی‌توانند

درخواست رسانه‌ی آمریکایی برای جلوگیری از بازگشت ترامپ به قدرت

ایران به عضویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآمد

ببینید | حرف‌های تلخ یک پسر جوان روی آنتن زنده صداوسیما درباره شرایط اقتصادی با چاشنی مهریه

دیدار وزیر صمت با پوتین

بیانیه مغرضانه اتحادیه عرب درباره ایران

جابه‌جایی در جدول 10 اقتصاد بزرگ جهان| اقتصاد آلمان از ژاپن و هند از بریتانیا سبقت گرفت

رشیدی: بنزین را اگر از اروپا هم بیاوریم وضعیت همین است | آلودگی هوای تهران شرایط دشواری است

پوتین: روسیه به دنبال پایان دادن به جنگ اوکراین است

این کشور بزرگترین مصرف‌کننده آسیایی گوشت سگ است/ کدام کشورها گوشت سگ می‌خورند؟

افزودن 10 هزار تخت بیمارستانی در افغانستان

ساخت سد ولسوالی قادس در بادغیس

چند پیام‌ عملیات‌های یمن/ هشدار بزرگ برای واشنگتن و تل‌آویو

قمار ژئوپلیتیکی خونین کیم

اتهام‌پراکنی اتحادیه عرب علیه مواضع ایران پیرامون سوریه

کرملین: فرضیه‌سازی در خصوص سقوط هواپیمای آذربایجانی پیش از تحقیقات اشتباه است

شمار شهدای حملات روز پنجشنبه رژیم صهیونیستی به نوار غزه به 44 نفر رسید

متقاضیان وام ازدواج بخوانند

سفر رئیس دستگاه اطلاعات عراق به سوریه

دیدار خبرساز یک مقام ارشد عراق با جولانی

دیدار هیات عراقی با مقامات دولت انتقالی سوریه

قیمت درهم و لیر بر مدار صعود؛ دینار عراق گران شد/ ترکیه سنت شکنی کرد

دیدار رئیس دستگاه اطلاعات عراق با مسئولان جدید سوریه

کشف 30 هزار لیتر سوخت مازوت قاچاق در این شهر

اتفاق خوب برای ایران در سن‌پترزبورگ

گفت‌وگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا