مقایسهای تلخ؛ فروش قسطی خودرو در ژاپن و ایران!
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - وضعیت بازار خودرو و مشتری مداری در ژاپن الگوی خوبی برای درک تبعیض خودرویی در کشورمان است؛ مقایسه شرایط ژاپن با کشورمان چیزی جز تاسف خوردن به همراه ندارد.
به گزارش تحریریه، یکی از مخاطبان «تحریریه» در ژاپن گزارش جالب و ناراحت کننده ای را در مورد بازار خودروی این کشور ارسال کرده است.
این گزارش از آن نظر جالب است که به روزترین خودروها با قیمت هایی باورنکردنی و حتی قسطی به گونه ای که در توان سطوح پایین هم جامعه باشد به خریدار عرصه می شود.
نکته تاسفبار اما این است که خودروسازی ایران بعد از چهاردهه حمایت و بستن بازارها و با انواع حمایت ها و رانت ها در مقابل خودروهای خارجی غیرلوکس و عادی (به عبارت دیگر خودروهای اقتصادی) هم در زمینه کیفیت و احترام به خریدار هیچ حرفی برای گفتن ندارند. در مقابل شرکت های ایرانی، خودروهای چندنسل قبل خود یا خودروهای کم کیفیت چینی را به قیمت های نجومی معمولا تا چند برابر عرصه می کنند و خریدار نیز هیچ ملجا و پناهگاهی برای این ظلم آشکار نسبت به مال و جان خود ندارد.
پیکاپ پرطرفدار ژاپنی
خودروی فوق یک تویوتا هایلوکس است که قیمت آن 4 میلیون و 312 هزار ین تعیین شده است. اکنون هر ین حدود 480 تومان است که در کل قیمت آن اندکی بالاتر از 2 میلیارد تومان می شود.
جالب آنکه این خودرو به صورت کاملا قسطی با ماهی 14 هزار و 600 ین (ماهیانه حدود 7 میلیون تومان) قابل خریداری است. مبلغ قسط ماهانه این خودرو معادل یک روز حقوق یک کارگر فنی در ژاپن است.
دسترسی آسان به خودروی باکیفیت پلیس ژاپن
کرون یکی از محبوبترین و با کیفیت ترین خودروی روز شرکت تویوتا و ژاپن است که حتی بیشتر خودروهای پلیس از این مدل هستند.
مدل 2024 این خودرو حدود 6 میلیون ین قیمت دارد که با حقوق حدود دوروز یک کارگر و با حدود ماهی 26 هزار ین( اقساط ماهیانه کمتر از 13 میلیون تومان) می تواند آن را بدون هیچ پیش پرداختی بخرد.
حال این دومورد را مقایسه کنید با شرایطی که شرکت های خودرویی کشورمان برای فروش خودرو ارائه می کنند. این شرکت ها ابتدا پولی بیشتر از قیمت خودروی چینی را به عنوان پیش قسط دریافت می کنند. سپس طی فرایندی سخت و با اقساطی که حتی بلندمدت ترین آن ها هم چند برابر مبلغ دو خودروی فوق محاسبه می شود، یک خودروی کم کیفیت چینی را به شما تحویل می دهند. درنهایت خودرو به اصطلاح صفر چند برابر قیمت دلاری کشور مبدا برای شما محاسبه می شود.
پایان/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1294460/