ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سنتی که زیر بار مشکلات اقتصادی رنگ می‌بازد اخبار ایران

سنتی که زیر بار مشکلات اقتصادی رنگ می‌بازد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
گزارش گرفتاری هموطنان برای یک خبرنگار کار راحتی نیست، آن هم در شرایطی که بخواهیم در رابطه با آیین و سنن باستانی ایران سخن بگوییم؛ آیین و سنت‌هایی که از آبا و اجداد نسل به نسل به دست ما رسیده است تا میراثدار تاریخ گذشتگان خود باشیم.
سالهاست مردم سرزمینم منتظر گشایشی در اوضاع اقتصادی و معیشتی خود هستند و تکرار نداشتن سرمایه به نوعی برای مردم عادت شده است تا با اندک داشته‌های خود گذران زندگی کنند.
دیگر سبک زندگی در ایران به گونه‌ای شده است که هر میزان بیشتر تلاش می‌کنیم، کمتر به ایده آل‌های زندگی دست می‌یابیم و کمتر می‌توانیم دید و بازدید‌های خانوادگی داشته باشیم تا صاحبخانه از روی میهمان و میهمان از میزبان خجل نباشد.
این تکرار مشکلات معیشتی، هزینه‌های بالای درمان، خانه به دوشی و مستأجری، عدم ثبات درآمد و اشتغال پایدار، جلو بودن نرخ تورم از درآمد خانوار‌ها و کوچک شدن سفره‌ها دیگر به عادت به صبر بدل شده است که در این میان خوشی‌ها و شادی‌ها محدودتر می‌شوند.
همچنان سالیان گذشته به شب یلدا و جشن و شادمانی نیاکان ایرانی به عنوان آغاز انقلاب زمستانی و بلند شدن روز‌های سال نزدیک می‌شویم، اما غم بزرگ نداشتن و سرخ نگه داشتن صورت از سیلی روزگار برای تهیه اندک مایحتاج پذیرایی از فرزندان در یک دورهمی ساده، بر چهره سرور و سالار خانواده نشسته است.
یلدای گرانی‌ها همچنان بر سر خانواده‌ها و اقشار ضعیف جامعه ایرانی سایه افکنده و این آیین سنتی و کهن ایران باستان که باید با شادی و دید و بازدید اقوام سپری شود، برای مردم بزرگ و نجیب ایران به غم سکوت بدل شده است.
در این گزارش به سراغ مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین رفتیم تا در مورد گرانی اجناس مورد نیاز مردم در ایام خاص همچون اعیاد، عزاداری‌ها و ماه مبارک رمضان گفتگو کنیم. علیرضا حسن‌پور مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین به گزارشگر اطلاعات می‌گوید: در رابطه با تنظیم بازار 3 رکن از مراجع مختلف تکالیف و وظایف مشخصی را بر عهده دارند و سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان آخرین حلقه نظارت بر بازار؛ رکن قضایی، رسیدگی کننده به تخلفات، صدور و اجرای آرا را بر عهده دارد.
وی می‌افزاید: سازمان تعزیرات حکومتی در سال‌های اخیر علاوه بر وظیفه رسیدگی به امور قضایی، وظیفه نظارتی خود را پر رنگ‌تر می‌کند و در کنار مراجع نظارتی در قالب گشت‌های مشترک در حال بازرسی و نظارت از بازار است.
حسن‌پور در مورد اقدامات اجرا شده برای تنظیم بازار شب یلدا اظهار می‌دارد: گشت‌های ویژه شب یلدا از تاریخ 15تا 30 آذرماه در استان قزوین با هدف کنترل و تنظیم بازار و ارائه کالا‌ها با نرخ‌های واقعی و پیشگیری از سوء استفاده برخی از فرصت طلبی‌ها شامل واگذاری کالا به صورت متقلبانه اعم از احتکار یا سایر تخلفات در کالا‌های مصرفی شب یلدا، فعال شده‌اند.
وی سرکشی و نظارت بر انبار‌های عمده نگهداری کالا، میادین میوه و تره بار، آجیل، خشکبار و دیگر ملزومات را از برنامه‌های مورد توجه همکاران تعزیرات در گشت‌های سیار ذکر و تاکید می‌کند: انتظار می‌رود علاوه بر این که مراجع نظارتی توجه بیشتر و پر رنگ‌تری در بازار برای کنترل و نظارت بر قیمت‌ها داشته باشند، شهروندان هم می‌توانند از طرق مختلف شامل تلفن 124سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی یا با مراجعه به سامانه 135تعزیرات حکومتی شکایت‌های خود را نسبت به تخلفات صورت گرفته اعلام کنند.
مردم همکار مراجع نظارتی باشند مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین با اشاره به این نکته که شهروندان برای اعلام شکایت در سامانه 135باید ثبت نام اولیه انجام دهند، می‌گوید: نظارت و بازرسی از تک تک اصناف برای مراجع نظارتی منطقی و معقول نیست و نقش نظارتی مردم در مبارزه با تخلفات اقتصادی تاثیرگذار است.
حسن‌پور می‌افزاید: سامانه نظارتی و ثبت شکایات مردمی 135سازمان تعزیرات حکومتی به صورت کشوری رصد می‌شود و در صورت ثبت درست شکایت شهروندان؛ موضوع تخلفات انجام شده به استان مربوطه ارجاع و ظرف موعد مشخص، گزارش عملکرد مرجع رسیدگی، ارائه می‌شود.
وی اضافه می‌کند: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی و خدماتی مراتب را به سامانه ارتباطی www.tazirat 135.ir ثبت یا برای رسیدگی فوری به این مرجع مراجعه و شکایت‌های خود را با دریافت کد رهگیری رصد و پیگیری کنند.
وی در مورد قیمت‌گذاری اجناس توضیح می‌دهد: یک سری از اقلام مانند گوشت مرغ، لبنیات و نان قیمت‌های رسمی دارند، اما قیمت برخی از کالا‌ها در سال‌های اخیر به صورت تدریجی از قیمت‌گذاری اجباری خارج شده است و از سوی اتحادیه‌های مربوطه یا مرجع قیمت گذار، تعیین می‌شوند.
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین در مورد بازرسی صنف فروشندگان سیار توضیح می‌دهد: هر چند برای دستفروشان قانون خاص تدوین شده است و تحت نظارت شهرداری‌ها هستند، اما تا کنون اراده‌ای برای ساماندهی این صنفی و صدور پروانه فعالیت برای فروشندگان سیار در اتاق اصناف پیش بینی نشده است.
حسن‌پور درباره اثرگذاری نظارت سازمان تعزیرات در کاهش قیمت‌ها، می‌افزاید: قطعا این که مشکلات اقتصادی گریبانگیر کشور است تردیدی وجود ندارد و اقدامات اجرا شده مراجع دولتی و حکومتی در تنظیم بازار، اثر گذار بوده است، اما کافی نیست.
وی مهمترین و کاربردی‌ترین ابزار نظارتی در حوزه بازار را مردم می‌داند و تاکید می‌کند: برای بهبود شرایط اقتصادی نیاز به عزم همگانی اعم از مسئولان و مقامات و مصرف کنندگان با نخریدن کالا‌های گران قیمت و رعایت قوانین و مقررات نسبت به تعیین قیمت کالا‌ها است تا بتوانیم اقتصاد را به یک شرایط دلخواه برسانیم.
جولان دلالان در میدان تره بار حجره‌داران میادین میوه و تره‌بار در واقع امانت فروش هستند و محصولات تولیدی کشاورزان و باغداران را تحویل می‌گیرند و با توجه به قیمت بازار به مغازه داران و میوه فروشان می‌فروشند و از بابت این فعالیت مبلغی را به عنوان حق‌العملکاری دریافت می‌کنند. اما در چند سال اخیر پدیده جدید دست به دست شدن میوه میان چند دلال در میدان میوه و تره بار رونق گرفته است و برخی از دلالان محصول را از حجره داران یا کشاورزان خریداری می‌کنند و سپس آن را با درصد سود مشخص به دلال دیگری می‌فروشند که این موضوع عاملی برای گران فروشی و افزایش قیمت نهایی کالا در دست مصرف کنندگان شده است.
محمدی که در حال خرید میوه از یک وانت دستفروش است، علت خرید از میوه فروش سیار را تفاوت فاحش قیمت میوه نسبت به مغازه‌ها ذکر می‌کند و می‌گوید: اختلاف قیمت میوه در مناطق مختلف شهر و همچنین در مغازه‌های میوه فروشی بسیار زیاد است و به مردم پیشنهاد می‌کنم در شهر بگردند و میوه‌های با قیمت مناسب‌تر را بخرند!
عمویی صاحب مغازه میوه فروشی هم از پایین آمدن شدید قدرت خرید مردم می‌گوید و می‌افزاید: وضع نامناسب اقتصادی در میزان کمی و کیفی خرید تاثیر گذاشته است به گونه‌ای که مشتریان در گذشته فله‌ای، کیسه‌ای و جعبه‌ای خرید می‌کردند، اما همان مشتریان 20ساله، الان یک تا 2 کیلو میوه بیشتر نمی‌خرند.
وی ادامه می‌دهد: سال‌های گذشته برای میوه شب یلدا سفارش خرید از قبل داشتیم، اما اکنون نه فقط سفارش میوه حذف شده است، بلکه خانواده‌ها از خرید میوه‌های لوکس مانند انگور، انار، کیوی، هندوانه و لیموشیرین خودداری می‌کنند، به طوری که هفته گذشته انار، لیمو شیرین و انگور شاهرودی را با قیمت 35تا 40هزار تومان می‌فروختیم، اما در هفته منتهی به یلدا همین میوه‌ها را باید بین 45تا 50هزار تومان از میدان میوه و تره بار بخریم و به قیمت بالاتر به مشتریان بفروشیم.
آجیل فروش راسته بازار هم می‌گوید: بالا بودن قیمت آجیل شب یلدا سبب شده است تا مردم بیشتر از تخمه آفتابگردان یا حذف پسته و بادام و فندق از آجیل استقبال کنند و گرانی‌ها سبب شده است هر سال دورهمی‌ها نسبت به گذشته کم رنگ‌تر شود.
قصابی راسته بازار هم با اشاره به این که کاهش قدرت خرید مردم بسیار نگران کننده است و مردم توان تامین مایحتاج زندگی خود را ندارند، می‌افزاید: اکنون روزی 30کیلوگرم گوشت هم نمی‌فروشم، در حالی که در گذشته روزانه گوشت یک گوساله 400کیلویی را می‌فروختیم!
منبع: روزنامه اطلاعات

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1299195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هفته کاری پرکارترین کشور جهان، چهار روزه می‌شود / ژاپن می‌تواند بحران جمعیت را حل کند؟

مذاکره هوندا و نیسان برای رقابت با تسلا و سایر سازندگان خودروهای الکتریکی

سرمایه‌گذاری 11 میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای مقابله با استارلینک

متا 251میلیون یورو در اتحادیه اروپا جریمه شد

زلنسکی، میانجی‌گرایی اوربان را رد کرد

اتحادیه اروپا، متا را 251 میلیون یورو جریمه کرد

سفیر انگلیس در سازمان ملل: تروئیکای اروپا به تعامل با ایران برای یافتن راهی سازنده ادامه خواهد داد

ایروانی خطاب به اروپا: سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه می‌شود

عکس/ جنجال توئیت یک کاربر خاص درباره زمستان سخت ایران و اروپا

جریمه 251میلیون یورویی متا در اروپا

اتحادیه اروپا و تکرار اشتباه تاریخی درباره ایران و روسیه

رکوردی منحصر به فرد که انتظار رئال را می‌کشد

کمک یوناما به مهاجرین افغانستانی

افشای توافق محرمانه واشنگتن و تل‌آویو درباره برنامه هسته‌ای

جو بایدن: من صهیونیستم

ژست طلبکارمآبانه آمریکا در ماجرای برجام

ترامپ؛ کوبا را از لیست تروریسم حذف می کند؟

چراغ سبز برای حمله به روسیه با «اتکمز» حماقت بایدن بود

بهای نفت، تغییر چندانی نداشت

بازداشت 2 نخبه ایرانی در آمریکا و ایتالیا

قیمت نفت تثبیت شد

واکنش جالب بازار طلا به تصمیم فدرال رزرو آمریکا

پیشنهاد «قسد» برای ایجاد منطقه عاری از سلاح در کوبانی

مطرح شدن موضوعاتی مانند «تله جنگ»، «تنش زدایی» و «توافق مجدد با آمریکا»، باعث خطای محاسباتی دشمن و تعرض بیشتر او خواهد شد

هشدار بین‌المللی درباره فتنه آمریکایی-اسرائیلی در سوریه

تفکر محور مقاومت و انقلاب اسلامی در بین ملت‌های اسلامی توسعه یافته است

برگزاری تور مد در آمریکا با الهام از سریال «امیلی در پاریس»

تغییر بزرگ: راه بارسا از رئال مادرید جدا شد

چرا پمپئو از تیم ترامپ حذف شد؟ | پای دونالد ترامپ جونیور در میان است

سرمقاله همشهری/ از ظلم به زوال: آینده تاریک رژیم صهیونیستی

درگیری‌ میان رزمندگان مقاومت با نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین

چه شد که پامپئو از تیم ترامپ حذف شد؟

فرودگاه دمشق فعالیت خود را از سر گرفت

آمریکا اعزام نظامی به سوریه را بررسی می‌کند

وزیر نفت: من هم بابت کمبود گاز از مردم عذرخواهی می‌کنم

فرزین: صندوق‌های بزرگ قرض الحسنه تحت پوشش نظارت بانک مرکزی قرار گرفتند

فرزین: درصد تحقق وام ازدواج 152درصد است

وزیر نیرو: در صورت کمبود سوخت مجبور به اعمال خاموشی می‌شویم

علی لاریجانی: رفاقتی قدیمی با ریس جمهور دارم

زن ؛ نیروی کار ارزان غرب

بازداشت 2 نخبه ایرانی در آمریکا و ایتالیا به‌اتهام واهی

کشف بیش از 14 هزار تن گوشت احتکاری

رمز موفقیت در توسعه اقتصادی توجه به شرکت‌های دانش بنیان است

پدیده «زن سالمند تنها» چالش کنونی و بحران آینده

برپایی نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا در سراسر فارس

رقابت ژاپنی‌ها با ایلان ماسک

لابی کشورهای منطقه برای صادرات گاز

تورم آمریکا در 2025 افزایش می‌یابد

این روزنامه نگار مانع پیوستن پمپئوی جنگ طلب به دولت ترامپ شد

قیمت نفت امروز چهارشنبه 28 آذر 1403 چند؟