ایرانیان جهان

آخرين مطالب

توقف موتور بزرگترین اقتصاد اروپا / فولکس واگن تعطیل می‌شود؟ اخبار ایران

توقف موتور بزرگترین اقتصاد اروپا / فولکس واگن تعطیل می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصاد آنلاین، شبکه خبری "بلومبرگ" و روزنامه "نیویورک تایمز" در دو گزارش جداگانه با ذکر این نکته که اروپا در طول بحران‌های بدهی دولتی در فاصله سال‌های 2010 تا 2012 یا در فاصله پاندمی کووید در یک دهه پس از آن، معمولا بر روی اقتصاد قوی آلمان حساب باز می‌کرد، به این اشاره می‌کنند که آن دوران به پایان رسیده و امروز بزرگترین اقتصاد اروپا با مجموعه‌ای از چالش‌ها مواجه است که آینده آن کشور را تهدید می‌کند.
این دو رسانه بین المللی در بیان چرایی وضعیت ایجاد شده برای اقتصاد آلمان می‌نویسند: "بحران انرژی صنایع، آن کشور را ویران ساخته است. اکنون مصرف‌کنندگان چینی از برند‌های آلمانی رویگردان شده‌اند و تغییر جهت در حمایت از تولید داخلی در آمریکا در دوران ترامپ نیز تهدیدی جدی برای صادرات محصولات آلمان خواهد بود. منتقدان دولت ائتلافی این کشور می‌گویند زمانی که باید به مشکلات ساختاری آلمان مانند زیرساخت‌های قدیمی و بوروکراسی سنگین رسیدگی می‌شد دولت در عوض زمان زیادی را صرف بحث بر سر قوانین استقراض مالی کرده بود. در چنین شرایطی شانس آلمان برای ارائه پاسخی سریع و کارآمد به بحران پیش آمده برای اقتصاد آن کشور ضعیف بوده است. دولت آلمان در ماه نوامبر از هم فروپاشید و دولت جدید نیز تا پس از برگزاری انتخابات در پایان فوریه نمی‌تواند کار خود را آغاز کند. دو سالی می‌شود که اقتصاد آلمان دچار رکود شده و نشانه‌های اندکی از بهبود وضعیت وجود دارد. شرکت‌ها انتظار دارند 12 ماه دیگر را بدون رشد تجربه کنند. تولیدات آلمان از سال 2017 به این سو روند نزولی داشته است. نرخ بیکاری در آلمان در دو سال اخیر افزایش یافته و و در نوامبر به 6.1 درصد رسید. بر اساس مطالعه شرکت مدیریت اعتباری Creditreform، ورشکستگی شرکت‌ها با 24 درصد رشد به 22400 مورد در سال 2024 رسید که بالاترین میزان ورشکستگی از سال 2015 به این سو است. آلمان کماکان یک نیروگاه تولیدی محسوب می‌شود. صادرات آن کشور تقریباً چهار پنجم صادرات ایالات متحده است، این در حالیست که که جمعیت کل آلمان یک چهارم جمعیت کل امریکاست. آموزش فنی در آلمان دارای ظرفیتی است که در سایر کشور‌های توسعه یافته وجود ندارد و این اطمینان را به آلمان داده که بسیاری از باهوش‌ترین شهروندان آن کشور می‌توانند در بخش صنعتی مشغول به کار شوند. با این وجود، حمله روسیه علیه اوکراین در سال 2022 میلادی، مولفه حیاتی دیگری برای قدرت صنعتی آلمان را در معرض تهدید قرار داد: فراوانی گاز ارزان روسیه که پیش از آن به رقابت‌پذیری تولیدکنندگان آلمانی در سطح جهانی کمک می‌کرد. از آنجایی که عرضه گاز روسیه به دلیل تحریم‌های غرب تا حد زیادی قطع شد، صنایعی مانند صنایع شیمیایی و فولادسازی آلمان با مشکل مواجه شدند. تغییر جهت مداوم آلمان به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر نویدبخش انرژی ارزان فراوان است، اما سال‌ها به طول خواهد انجامید تا نتیجه بخش باشد". 

ایرانیان جهان

اقتصاددانان مشکلات آلمان را تا حد زیادی ناشی از تشریفات اداری فشارآور بر سرمایه‌گذاری و نوآوری می‌دانند. همچنین، هزینه کافی برای زیرساخت‌های ملی آن کشور انجام نشده است. علاوه بر آن، آلمان در پذیرش فناوری‌های دیجیتال که می‌تواند بهره.وری را بهبود بخشد سرعت کافی را نداشته است. یکی دیگر از مشکلات این بوده که آلمان در سالیان اخیر هزینه‌های نوسازی زیرساخت‌هایی که پیش‌تر یکی از نقاط قوت اقتصاد آن کشور بودند را نادیده گرفت.
بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، سرمایه‌گذاری عمومی در آلمان از دهه 1990 به سختی برای جبران استهلاک کافی بوده است و آلمان در زمینه سرمایه‌گذاری عمومی در پایین‌ترین سطح در میان اقتصاد‌های پیشرفته جهان قرار دارد. صندوق بین‌المللی پول در گزارشی در ماه مارس اعلام کرده بود:"پول‌هایی که برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته می‌شوند معمولاً به دلیل کمبود کارکنان در شهرداری‌ها، به طور معمول ناقص هزینه می‌شوند".
هم چنین، ظرفیت دولت آلمان برای افزایش سرمایه‌گذاری تا حدودی به دلیل محدودیت در استقراض خالص که در سال 2009 در زمان زمامداری "آنگلا مرکل" صدراعظم سابق برای کنترل بدهی عمومی اعمال شد، محدود شده است.

ایرانیان جهان

"بلومبرگ" در ادامه گزارش خود با طرح این پرسش که دولت آلمان برای رفع مشکلات اقتصادی آن کشور چه کاری می‌تواند انجام دهد می‌نویسد:" بار بدهی آلمان با 60 درصد تولید ناخالص داخلی، بسیار کمتر از میزان 110 درصدی فرانسه و 140 درصدی ایتالیا است. از لحاظ نظری، این وضعیت حاشیه بیشتری برای استقراض و هزینه به منظور تقویت اقتصاد برای آلمان فراهم می‌کند. به نظر می‌رسد که انتخابات فوریه آغازگر دولتی تحت رهبری اتحادیه "دموکرات مسیحی" است: جریان راست سیاسی آلمان که برنامه‌های لیبرال آن به نفع کسب و کار است و وعده مقررات و مالیات کم‌تر را می‌دهد. موفقیت آلمان برای حل مشکلات اقتصادی آن کشور امکان‌پذیر است، اما به عزم دولت جدید برای حذف محدودیت‌های مخارج دولت و پیگیری کار‌های آغاز شده توسط "اولاف شولز" صدراعظم فعلی برای تقویت نیروی کار ماهر و کاهش بوروکراسی بستگی خواهد داشت".
در این میان، بخش‌هایی که بیشترین آسیب را از وضعیت ایجاد شده برای اقتصاد آلمان متحمل شده‌اند بخش‌های انرژی‌بَر مانند فلزات و مواد شیمیایی بوده‌اند که برای منطبق کردن خود با قوانین سخت‌گیرانه زیست محیطی در تلاش هستند. هم چنین، شرکت‌های فولادسازی آلمانی از جمله سالزگیتر و تیسن کروپ در حال تعدیل نیرو هستند. براساس نتیجه مطالعه‌ای تازه انجام از هر سه شرکت صنعتی آلمان یک شرکت قصد دارد فعالیت‌های خود را در خارج از کشور برون سپاری کند.
تولیدکنندگان کوچک و متوسط که بیش از 90 درصد از چشم‌انداز شرکتی آلمان را تشکیل می‌دهند، بیشترین ضرر را از وضعیت بد اقتصادی آن کشور متحمل شده‌اند، زیرا آنان به اندازه همتایان بزرگتر خود به تأمین مالی موقت دسترسی ندارند. البته برند‌های صنعتی بزرگتر نیز پیامد‌های این وضعیت را احساس می‌کنند. برای مثال، مسئولان "فولکس واگن" بزرگترین سازنده خودرو در اروپا برای نخستین بار در تاریخ 87 ساله خود از احتمال تعطیلی کارخانه‌های آن برند سخن به میان آورده است. این در حالیست که تسلا سازنده خودرو‌های برقی تحت ریاست "ایلان ماسک" اکنون بیش از چهار برابر کل صنعت خودروسازی آلمان ارزش دارد.

ایرانیان جهان

این روزنامه در ادامه می‌نویسد:" امی گاتمن" رئیس سابق دانشگاه پنسیلوانیا که از سال 2022 تا سال جاری به عنوان سفیر دولت بایدن در آلمان خدمت فعالیت کرده بود در مصاحبه‌ای گفته است:"ما در مورد اقتصاد در رکود صحبت می‌کنیم، نه اقتصاد در فاجعه. آلمان قوی‌ترین اقتصاد اروپا است؛ هنوز هم هست، تغییری نکرده است و من معتقدم که در آینده نیز چنین خواهد بود، اما تنها در صورتی که آلمان تغییراتی ایجاد کند". بزرگترین مشکلات اقتصادی این کشور شامل کاهش گسترده تولید در صنایع سنگین است صنایعی که برای چندین دهه موتور محرکه اصلی رشد اقتصادی آلمان بودند. هم چنین، بازار جهانی برای کالا‌های صادراتی آلمان نیز کاهش یافته است. خودروسازان و دیگر تولید کنندگان صنایع سنگین آلمان به وضعیتی بدی دچار شده اند. روسای کسب و کار‌های آلمانی به شدت نسبت به قیمت‌های بالای انرژی که توانایی آنان را برای رقابت به ویژه با محصولات ارزان قیمت چین خنثی می‌کند گلایه‌مند هستند. تلاش دولت آلمان برای حرکت به سوی تولید با آلایندگی کربن کم‌تر و جایگزینی سریع گاز طبیعی وارداتی از روسیه پس از حمله به اوکراین موفق نبوده است. شولتز از محدودیت‌های بودجه‌ای ریشه‌دار آلمان انتقاد کرده و خواستار تغییراتی در محدودیت قانونی اعمال شده برای استقراض دولت به منظور حمایت از هزینه‌های هدفمندتر شده است. با این وجود، او در طول سه سال صدراعظمی خود نتوانست رشد اقتصادی را تحریک کند و نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بعید به نظر می‌رسد او شانس دیگری برای اجرای اصلاحات اقتصادی به دست آورد".
این روزنامه امریکایی در ادامه با اشاره به برنامه‌های دولت دست راستی بعدی آلمان برای اقتصاد آن کشور می‌نویسد:"برنامه‌های دولت بعدی آلمان مبتنی بر این ایده است که آلمانی‌ها باید ساعات طولانی‌تری کار کنند. همچنین، قرار است مزایای دولتی برای نزدیک به دو میلیون نفر که توانایی کار دارند، اما شاغل نیستند قطع شود".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1300331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهترین رتبه سالیانه تاریخ ایران در فیفا!

بهترین رتبه سالیانه تاریخ ایران در فیفا! | آخرین رنکینگ 2024 اعلام شد

اعلام آخرین رده‌بندی فیفا در سال 2024؛ ایران در پله دوم آسیا و هجدهم جهان

آخرین رنکینگ فیفا؛ بهترین رتبه سالیانه ایران در تاریخ

رومانی و بلغارستان به شینگن می پیوندند

الجولانی مدعی شد سوریه تهدیدی برای کشورهای دیگر نیست

آبروریزی در شهر قدس؛ خوسلو: با دیدن این ورزشگاه فهمیدم فوتبال آسیا و اروپا اختلاف زیادی دارند

کمک های مالی اتحادیه اروپا به رژیم اسرائیل ادامه دارد/ یورو هایی که به اسم فعالیتهای غیرنظامی بر آتش جنگ غزه می دمند

کاهش تقاضای بنزین در چین

این 4 آلت کوین را زیر نظر داشته باشید!

جولانی: نمی‌خواهم سوریه را به یک کپی از افغانستان تبدیل کنم

الجولانی: سوریه نسخه کپی افغانستان نیست/ تحریم‌ها علیه این کشور لغو شود

افزایش بیماری های غیرمسری در افغانستان

ریزش سنگین بازارهای مالی در پی تصمیم فدرال رزور آمریکا| مراقب شوک های ترامپی باشید

تحریم‌ جدید خط لوله گازی نورد استریم 2 روسیه

آمریکا هم تعطیل شد

نگاه محتاطانه اوپک‌پلاس به افزایش تولید نفت آمریکا

پس از خروج امریکا از برجام، بی‌دلیل به آن متعهد ماندیم

انصارالله: عملیات‌های یمن ضد آمریکا و اسرائیل ادامه دارد

رهبر تروریست‌ها آمریکا را تهدید کرد؟

دوگانگی کاذب در کاخ سفید

حوادث مرگبار در بزرگراه کابل-قندهار؛ 50 نفر کشته شدند

ابو عبیده: حمله یمن به قلب رژیم صهیونیستی را تبریک می‌گوییم

رئیس رژیم صهیونیستی: انصارالله به دنبال آسیب به اسراییل است

قیمت تایر تغییر می‌کند؟

سکه های 86 شنبه حراج میشوند

دلار ارزان می شود؟/ احتمال ریزش قیمت دلار

احتمال ریزش قیمت دلار

روایت «پاپ» از خنثی‌شدن توطئه ترورش در عراق

گردش مالی، امتیاز ویژه بانک پارسیان برای مشتریان

حقوق 1403 و 1404 چه تفاوتی دارند؟

خبر خوب برای این افراد / توزیع کالابرگ معیشتی به مناسبت شب یلدا برای این خانواده ها

ورود وزیر صنعت، معدن و تجارت به منطقه ویژه لامرد

کشف 23 دستگاه خودروی خارجی لوکس قاچاق در مازندران

ناتو برای ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید آماده می‌شود

یار مورد اعتماد گواردیولا رفتنی شد

مسابقات فوتبال ساحلی قهرمانی آسیا/ ایران هم‌گروه امارات، افغانستان و اندونزی

دیدار ایران و افغانستان روی شن‌های سفید

فوتبال ساحلی قهرمانی آسیا/ ایران هم‌گروه امارات، افغانستان و اندونزی شد

آمریکا شاه لوله گاز روسیه را تحریم کرد

تشکیل کشور فلسطینی شرط اصلی ریاض برای برقراری روابط با اسرائیل است

دادگاه عالی آمریکا به تیک تاک یک شانس داد

جولانی شبه نظامیان آمریکا را تهدید کرد

فروش بیش از 588 هزار سکه در 49 حراج

بیبی دوج در اوج! شانس بی‌نهایت برای دریافت رایگان میلیاردها بیبی دوج

ین سقوط کرد

نگاهی به سرگذشت الجولانی؛ از مبارزه برای الزرقاوی و الظواهری تا البغدادی، سرکرده داعش

هم گروهی ایران با افغانستان، امارات و اندونزی در جام ملت ها

برگزاری مسابقات ورزش‌های همگانی بانوان ایثارگر؛ راهبردی حمایتی و نشاط بخش

وزیر اقتصاد: هدف گذاری دی8 رسیدن به حجم تجاری 500 میلیارد دلاری تا پایان 2030 میلادی است