بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - مخاطب24- قبل از جنگ ویتنام، اکثر هواپیماهای افسانه ای ارتش ایالات متحده دارای موتورهای پروانه ای بودند. این رویه در سال 1953 تغییر کرد: زمانی که نمونه اولیه YF-100A اولین پرواز خود را انجام داد. شرکت هواپیماسازی North American از عملکرد F-86 Saber و تسلط آن بر آسمان در طول جنگ کره بسیار خوشش آمد، تا جایی که میراث آن را با اولین جت مافوق صوت جهان دنبال کرد: F-100 Super Sabre.
شرکت هواپیماسازی North American در مجموع 2,294 فروند F-100 تولید کرد و از این تعداد، 1,274 فروند از نوع F-100D بود که پیشرفته ترین و محبوب ترین نسخه این هواپیما بود. این نسخه همراه با خلبان خودکار مافوق صوت عرضه شد. اولین F-100D در ژانویه 1956 پرواز کرد و تحویل به نیروی هوایی در پاییز همان سال آغاز شد.
ایالات متحده از F-100D برای پشتیبانی زمینی، نابود کردن پل ها و سایر اهداف ارزشمند استفاده نی کرد. در حالی که Super Sabre به سختی دیوار صوتی را می شکست، راه را برای جت های جنگنده دیگری هموار کرد که قادر به پرواز دو برابر سرعت صوت و سایر هواپیماهایی بود که سرعتشان بیش از 3 ماخ بود.
F-100D Super Saber با موتور Pratt & Whitney J57-P-21 ساخته شد که با فعال کردن پس سوز 16,000 پوند پیشرانه تولید می کرد. این قدرت پیشرانه به آن حداکثر سرعت 1,483 کیلومتر در ساعت – سریعتر از هر جت جنگنده پیش از خود- را می داد. در ابتدای جنگ ویتنام، خلبانان آمریکایی در درجه اول باید نگران MiG-17 ها بودند که در مقایسه با چیزی مانند Super Saber به طرز چشمگیری قدیمی تر بودند. MiG-17 یک هواپیمای مادون صوت بود که فقط می توانست به سرعت 1,144 کیلومتر در ساعت برسد. این در حالی است که سرعت صوت تقریباً 1,218 کیلومتر در ساعت است. مسلماً در نبردهای هوایی سرعت همه چیز نیست، اما کم اثر هم نیست. با این حال، MiG-17 در درجه اول مجهز به توپ بود.
MiG-17 می توانست بمب پرتاب کند، اما این موضوع چندان برای نبرد هوا به هوا مفید نبود. از سوی دیگر، با وجود هوا به زمین بودن، F-100D میتوانست موشکهای هوا به هوای ساید وایندر شلیک کرده و در این زمینه از میگ-17 پیشی می گرفت. برای کاهش تلفات، نیروهای ویتنام شمالی فقط در ایده آل ترین شرایط به هواپیماهای دشمن حمله می کردند، از جمله هواپیماهای بارگیری شده برای مأموریت های بمباران، هواپیماهای آسیب دیده یا جت های با سوخت باقیمانده اندک.
MiG-21، قدیمیترین جت جنگنده که هنوز در خدمت است، با ورود به جنگ ویتنام در سال 1966 اوضاع را تغییر داد و به شدت برای ایالات متحده دردسرساز شد. میگ-21 نه تنها میتوانست با سرعت مافوق صوت، سریعتر از F-100D پرواز کند، بلکه ویتنامیها میتوانستند آن را به موشکهای هوا به هوای فروسرخ K-13 مسلح کنند که شانس آن را در برابر جنگندههای آمریکایی افزایش می داد.
ساخت یک موتور جت مافوق صوت عملیاتی چیزی کمتر از یک شاهکار تکنولوژیکی نبود. این موتور نه تنها به عنوان سنگ بنایی برای رسیدن به آسمان عمل کرد بلکه پیش درآمدی بر نسل جدیدی از هواپیماهای جنگنده نیز شد. کارایی آرایش صورت در گذشته چه بود؟
خبرهایی در رسانههای اجتماعی دست به دست میشود که نشان میدهد ظاهرا تنها دختر بازیکن اسبق و نامدار و محبوب پرسپولیس در انگلیس به یک موفقیت فردی و شغلی خوب دست پیدا کرده است. جراحی لوزه چه تاثیری بر روان انسان ها دارد؟
از نظر بهداشت عمومی نوشیدن هشت فنجان آب در روز توصیه میشود و بسیاری مردم تصور میکنند نوشیدن مقدار زیادی آب مفید است. بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران شد
در آخرین ماه سال 2024، تنها کشور منطقه که 6 شبکه اجتماعی و پیامرسان را فیلتر کرده ایران است. برگزیده پزشکیان باز هم به یاد همسرش گریست
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات برای رفع فیلترینگ اظهار داشت: پیگیریها ادامه دارد و رفع فیلترینگ به جد در دستور کار دولت است. جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟
جستجو پیوندها خبرنامه نظرسنجی Rss درباره ما تماس باما اوقات شرعی آب و هوا آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بینالملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهرهها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل درباره ما تماس باما آب و هوا اوقات شرعی نظرسنجی پیوندها جستجو خبرنامه Rss آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بینالملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهرهها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری
شبکه های اجتماعی فیس بوک لینکداین واتساپ اینستاگرام تلگرام صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل کلیه حقوق محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. طراحی و تولید: "ایران سامانه"