استاد دانشگاه تهران: رفع فیلترینگ بهطور کامل اجرا شود
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تقی آزاد ارمکی استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران در گفتوگو با اعتماد درباره تبعات رفع بخشی از فیلترینگ توسط شورای عالی فضای مجازی میگوید: « حس و حال خوبی که با اعلام رسمی رفع فیلترینگ اتفاق افتاده و باعث خوشحالی همه شده، امیدوارم به صورت کامل تداوم پیدا کند. دولت ابتدا قانون حجاب و عفاف را که باعث بروز نارضایتی بسیاری از شهروندان بود را به شکلی سامان داد و سپس سراغ رفع فیلترینگ رفت. اما باید روند رفع فیلترینگ به صورت کامل محقق شود و در آینده سایر اپلیکیشنها مانند اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام و توییتر را نیز در بر بگیرد. این رفتار اما نه فقط رفع اختلاف جامعه با حکومت بلکه رفع اختلافات درونی حکومت نیز بود. وقتی آقای پزشکیان اعلام کرد این مشکلات را رفع میکند، یعنی قصد دارد اختلافات درون نظام سیاسی را کاهش دهد.»
او یادآور میشود: «قبلا در درون نظام سیاسی، وفاق در باب برخورد با زنان بیحجاب در جامعه وجود نداشت. در مورد فیلترینک هم وفاقی میان بخشهای مختلف حاکمیتی وجود نداشت. خبر دیروز درباره رفع فیلترینگ در واقع بیشتر خبری درباره رفع اختلافات درونی حاکمیت است تا تنظیم رابطه نظام سیاسی با جامعه. برای تنظیم رابطه نظام سیاسی با جامعه کارهای دیگری باید صورت گیرد. »
تقی آزاد ارمکی در پاسخ به این پرسش اعتماد که پس از این مرحله نظام سیاسی برای تنظیم رابطه خود با جامعه چه باید بکند؟ میگوید: « باید به سمت افزایش امنیت اجتماع، رشد ارتباطات اجتماعی، جلب مشارکت گروههای مختلف در زیست عمومی و سیاستگذاریها رفت . گزارهای که جامعه ایرانی از آن رنج میبرد و در ادامه هم باعث تضعیف نظام سیاسی میشود آن است که مشارکت تمامعیاری از سوی جامعه برای حل مشکلات مشاهده نمیشود. تجار، سرمایهداران، نوآوران و خلاقان ایرانی، امکانی برای حل معضلاتی چون رفع آلودگی هوای کشور ندارند. آنها امکانی برای سرمایهگذاری در افزایش تولید و موارد اینگونه ندارند. این مشکلات را باید رفع کرد تا مشارکت در جامعه بالا رود.»
این جامعهشناس با اشاره به اینکه باید به دنبال افزایش مشارکتها بود میگوید: « در دنیایی که به صورت عادی زیست میکنند، در دنیایی که مردمسالاری و دموکراسی حاکم است، گروههای اجتماعی که توانایی، امکان مشارکت در جامعه، و ظرفیتهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... دارند، اقداماتی صورت میدهند تا وضعیت بهبود یابد. این کمبودها باید در ایران حل شود. رییسجمهور از امروز به بعد باید برای اعتمادسازی و افزایش ظرفیتهای اجتماعی تلاش کند تا نقش گروههای مختلف اجتماعی را در سیاستها افزایش دهد. » ارمکی میگوید: «یک نمونه این افزایش مشارکتها در هنر و سینما و فرهنگ متبلور میشود. سینمای منتقد ایران در حال مهاجرت است. موسیقی در حال مهاجرت است. حوزه نقد فرهنگ انگار خالی شده است. رییسجمهور با ابزارهایی که دارد با وفاق ملی و وفاق سیاسی باید سعی کند هنرمندان، هنرپیشگان، نویسندگان، مبلغان، خوانندگان و شعرا و... به صحنه باز گردند تا شادابی به جامعه بازگردد. وقتی یک خواننده یا ترانهسرای مشهور و توانا سرودهای را میسراید یا شعری را میخواند و ترانهای را به موسیقی بدل میکند، شادی به کشور تزریق میکند. این در حالی است که صدا و سیما مدام غم تولید میکند و به جز اشک دستاورد دیگری ندارد. » این جامعهشناس در پایان خاطرنشان میکند: «از این نوع برنامهریزیها و تلاشها باید در دستور کار رییسجمهور قرار گیرد تا حس و حال جامعه تغییر یابد. وقتی حس و حال جامعه تغییر پیدا کرد، شور و نشاط بیشتری حاکم میشود و مشارکت افزایش مییابد. توسعه و رفاه در هر جامعهای از طریق افزایش مشارکت محقق میشود. وقتی رفع فیلترینگ این اندازه شادابی و شادی در جامعه ایجاد میکند باید برای اصلاحات بعدی اقدام کرد.»
مهدی بیک اوغلی
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1306531/