ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مهمترین آرمان‌های شهید «سید محمدباقر حکیم»؛ از مقابله با بیگانگان تا حمایت از فلسطین عراق

مهمترین آرمان‌های شهید «سید محمدباقر حکیم»؛ از مقابله با بیگانگان تا حمایت از فلسطین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روز اول رجب هر سال، روز شهادت شهید بزرگوار سید محمد باقرحکیم به عنوان روز شهید عراقی نامگذاری شده است. شهید حکیم همواره در راستای مبارزه با ظلم و دیکتاتوری و استبداد عمل نمود و مجموعه ای از آرمان هایی که ویژگی و شاخصه خط مشی وی بود در سالروز شهادت وی در ذیل به اختصار بیان می شود:
1ـ توکل بر خداوند تبارک و تعالی و اعتقاد به سنت الهی در تحقق اهداف آرمانی : همواره شهید حکیم ودرسخت ترین شرایط عمر شریف خویش درراستای تحقق اهداف الهی و وعده پیروزی حق تعالی گام برداشت و هیچگاه از یاری و نصرت الهی ناامید نشد، علیرغم اینکه سختی ها و فشارهای بسیاری نسبت به ادامه این راه سخت و بغرنج بر او عارض گردید و این وعده در روز سرنگونی رژیم منحوس بعثی عراق در نهم آوریل سال 2003 محقق گردید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
2ـ اعتماد به ملت عراق و دوری از وعده های خارجی : از مبانی دیگری که در زندگی شهید حکیم به وضوح قابل مشاهده است، اعتماد کامل به اراده مردم عراق و دوری از ابتکارعمل های خارجی بود وهمین اعتماد به مردم و تلاش در جهت رشد و تعالی آنان و تبلور حس مقاومت در برابر ظلم و استبداد باعث شد تا مقاومت مردمی عراق همواره قوی و مستحکم باقی بماند و باعث سرنگونی رژیم بعث عراق شود.
3ـ فعالیت های گسترده وتلاش‌های فراوان : شهید حکیم هیچ وقت از کار و تلاش و مجاهدت خسته نشد و در مراحل مختلف مبارزاتی خود در راستای تحقق اهداف آرمانی ملت عراق تلاش کرد. این مجاهدت‌ها و تلاش های شبانه روزی و بی وقفه یکی از مهمترین شاخص‌های موفقیت و تحقق هدف وی در سرنگونی رژیم بعث عراق گردید.
4ـ اعتقاد راسخ به مرجعیت دینی و فقهای عالیقدر جهان اسلام : شهید حکیم علیرغم اینکه خود از فقهای صاحب نظر و فرهیخته سیاسی و دینی بود اما همواره خود را سرباز مرجعیت و فقاهت می دانست و در راستای تحقق منویات آن گام برمی داشت.
5ـ خودسازی و اهتمام به ساخت معنوی پیروان : یکی از خصوصیات خاص شهید حکیم تعبد وتهجد ویژه وی و اهتمام خاص به پرورش کادر اسلامی معتقد و ملتزم به مبانی اخلاقی و شرعی بود و به طور روزانه در راستای تحقق این معنی در کنار فعالیت های فراوان سیاسی و اجتماعی خود تلاش می کرد و امروزه ساختارهای مهم سیاسی و دینی و فرهنگی و اجتماعی که نشأت گرفته از مکتب فکری وی هستند منشأ اثر مثبت در کشورعراق و جهان اسلام به شمار می روند.
6ـ تلاشهای علمی و فکری مستمر : شهید حکیم علیرغم اهتمام ویژه به مبارزه با رژیم بعث عراق همواره در راستای رشد و تعالی فکری و علمی تلاش می کرد. درس های علوم قرآن وی در دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه تقریب و محافل علمی و مقالات فکری وزین او زبانزد خاص وعام است.
7ـ تواضع و فروتنی و مردم داری : زندگی شهید حکیم همواره متواضع بود. وی با همه مردم ارتباط مستقیم پیدا می کرد و به درد و رنج آنها رسیدگی می نمود. همانگونه که با سرکشی و بازدید از اردوگاه ها و شهرهایی که عراقی ها در آنها مقیم بودند، نسبت به رفع مشکلات آنان اهتمام ویژه داشت.
8ـ اهتمام ویژه نسبت به جوانان : همواره شهید حکیم در راستای اهتمام به جوانان عمل می‌نمود. اکثر قریب به اتفاق کادر رهبری و همراهان وی از جوانان بودند که در راستای تربیت و آموزش علمی و دینی و فکری آنان تلاش وافری نمود. امروزه بسیاری از رهبران به نام عراق از شاگردان و نزدیکان وی بودند که این یکی از ثمره ها و بازخوردهای این امر است.
9ـ اهتمام ویژه به امورعامه مسلمانان به ویژه مساله مهم فلسطین : شهید حکیم همواره نسبت به امور عامه مسلمانان چه در فلسطین، لبنان، کشمیر، یمن، افغانستان، آفریقا و شرق آسیا اهتمام ویژه ای داشت و مشکلات آنان را به جد پیگیری می کرد. نظر به اینکه وی در دستگاه مرجعیت عالی مرحوم آیت الله العظمی سید محسن حکیم نقش اساسی داشت با حفظ ارتباطات سابق نسبت به اهتمام و رسیدگی به شئونات آنان، تلاش وافر داشت. همچنین نسبت به موضوع فلسطین که موضوع اول جهان اسلام بوده و هست نیز همواره در همه سطوح و زمینه ها اهتمام خاصی داشت.
10ـ مبنای وی در حکمرانی سیاسی مبتنی بر سه رکن مهم و اساسی بود : الف: دولت عراق باید نماینده تمامی اقشار ملت عراق باشد. ب: دولت عراق باید منتخب مردم عراق باشد. ج: اسلام به عنوان محور فعالیت مردم عراق باید مورد احترام تمامی اقشار عراق قرار گیرد. با این دیدگاه، مبانی وی در راستای همزیستی مسالمت آمیز با سایر هسته های تشکیل دهنده بافت اجتماعی و سیاسی و فرهنگی شکل گرفت که نمونه ای از آن را در ساخت حکومتی فعلی عراق مشاهده می کنیم.
11ـ نسبت به ارتباط با سایر کشورها : نظر وی این بود که باید به هر شکل از دخالت خارجی در کشور عراق و سایر کشورهای اسلامی جلوگیری شود و رابطه بین کشورهای اسلامی و خارجی در راستای منافع ملی و اسلامی تعریف گردد. وی اهتمام خاصی نسبت به ارتباط با کشورهای اسلامی داشت و معتقد بود که توان و پتانسیل کشورهای اسلامی در صورت اتحاد و همبستگی می تواند آنان را به قطب مهمی در جهان مبدل کند. وی در این راستا اهتمام خاصی به وحدت اسلامی داشت و رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی بود.
هم اکنون اگر شهید حکیم در بین ما نیست اما روح و فکر و اندیشه و خط مشی وی چراغ راه ماست و امیدواریم که افکار و دیدگاه های تقریبی او در جهان اسلام وحدت بخش بین مسلمانان باشد.
سید محسن حکیم؛ نایب رئیس جریان حکمت ملی عراق
کد خبر 6332888

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1311439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقال شهاب زاهدی به پرسپولیس منتفی شد

سازمان جهانی بهداشت شیوع ویروس جدید را اعلام نکرده

رونمایی از واکی‌تاکی 67 گرمی شیائومی

توضیحات وزارت بهداشت درباره شیوع ویروس جدید

پیام اقدام تروریستی در قلب آمریکا

قیمت راکی رابیت امروز یکشنبه 16 دی

واکنش ایران به تجاوز آمریکا و انگلیس به صعده یمن

معرفی چند مقام ارشد کاخ سفید توسط ترامپ

تلاش آمریکا برای آماده‌سازی پایگاه نظامی در «عین العرب»

سرمقاله ایران/ گزینش، آنچه که امام(ره) می‌خواست و آنچه که شد

دیپلماسی کریسمسی

سرمقاله کیهان/ رسانه و فرهنگ کلید پیروزی در جنگ

اعتراض رئیس‌جمهور کره جنوبی به حکم بازداشت رد شد

وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه وارد قطر شد

المیادین: اسرائیل 40 درصد از منابع آب سوریه را اشغال کرده است

حذف صفر از پول ملی؛ تحول در اقتصاد یا بحران؟

چالش‌های کارگران با بی‌مسکنی

آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری از فردا

8 همت تسهیلات برای تعویض موتور کولرهای آبی

نتایج قرعه کشی ایران‌خودرو اعلام شد

کاخ سفید؛ اتاق فرماندهی کامودیتی‌ها در 2025

بسته دولت برای جبران خسارات صنایع

افزایش 250 همتی سرمایه بانک ها برای پرداخت تسهیلات به تولید

بسته دولت برای جبران خسارات صنایع اعلام می شود

توطئه کشف حجاب توسط رضاخان ماهیت اقتصادی داشت

نقش‌آفرینی جزیره کیش به‌ عنوان یک پیشران اقتصادی در کشور

همزاد عرب من چقدر شبیه خودمه ! + متن پیامش جذابه

تمدید قرارداد لژیونر پرسپولیسی

ماجرای عجیب خروج 3 ستاره تنیس روی میز چین از رنکینگ جهانی

تحولات جهانی 2025؛ جایگاه ایران در مقابل قدرت‌های بزرگ

جریمه 160 میلیارد تومانی این ایرلاین به خاطر تاخیر در پرواز

ایران حمله تروریستی در پاکستان را به شدت محکوم کرد

طالبان: روند انتقال نیروی کار به خارج از افغانستان تسریع شود

واکاوی مواضع عراقچی درباره آمادگی برای مذاکره

آمریکا: واشنگتن آماده گفت‌ و گوی سازنده با مسکو است

پیام لیونل مسی پس از غیبت در کاخ سفید آمریکا

دولت ترامپ گفت‌وگو با روسیه و دیگر کشورها را گسترش دهد

محکومیت حملات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس به استان صعده یمن

فاند بگیران به خط شدند

ایران حملات آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد

افشاگری درباره سقوط بشار اسد؛ روسیه به درخواست دمشق برای انتقال کمک‌های ایران پاسخ نداد / تهدید هواپیماهای ایرانی توسط آمریکا

محکومیت حملات آمریکا و انگلیس به صعده یمن از سوی ایران

هشدار شیوع آنفلوآنزا در کشور/ ویروس های چین و آمریکا هم می رسد

دنده لج برای استیضاح وزیر اقتصاد

سرمقاله اعتماد/ نقد اندیشه سیاسی آقای مصباح- 3

مصائب سیاست خارجی ترامپ

اولین پرواز J-50 جنگنده نسل ششم چین

زلنسکی مدعی تلفات سنگین نظامیان کره شمالی در کورسک شد

حمله یمن به یک نیروگاه برق اسرائیل

ارتش یمن حمله موشکی به نیروگاه برقی حیفا را تأیید کرد