ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کاش این آقا فقط 1 سال رئیس‌جمهور ایران می‌شد! اخبار ایران

کاش این آقا فقط 1 سال رئیس‌جمهور ایران می‌شد!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ؛ اصلاحات اقتصادی خاویر میلی، رئیس جمهور آرژانتین در طول یکسال گذشته سبب شده ارزش پول این کشور نزدیک به 45 درصد در سال جاری رشد داشته باشد که بیشترین رشد نرخ واقعی ارز میان سایر ارزهای جهان است. عملکرد میلی به طرزی چشمگیر بوده که برخی کاربران در کامنت‌های خود علاقه داشتند تا چنین فردی دست‌کم سکان بخش اقتصادی کشور را به عهده بگیرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خب یکی از اقدامات ویژه خاویر میلی، حذف بودجه نهادهای غیرمرتبط بود که توانست بار بزرگی را در رفع کسری بودجه آرژانتین بردارد. در ادامه به سراغ مطلبی که وب‌سایت اقتصادآنلاین از کارنامه موفق رئیس جمهور آرژانتین در سال 2024 منتشر کرده می‌رویم. با ما همراه باشید.
نشریه آمریکایی دست راستی "آمریکن کانزرواتیو" در مقاله ای تحلیلی درباره عملکرد یک ساله اخیر "خاویر میلی" رئیس جمهور "آنارکو کاپیتالیست" آرژانتین که پیش از رسیدن به آن مقام در زمینه اقتصاد و سیاست تدریس دانشگاهی داشته و برنامه های رادیویی مرتبط با این موضوعات را اجرا کرده بود می‌نویسد: "با همه معیارهای منطقی "خاویر میلی" هرگز نباید رئیس جمهور می‌شد. او خارج از هیئت حاکمه سیاسی آرژانتین بود. او فرزند والدینی از طبقه متوسط بود که هیچ ویژگی خاص اجتماعی نداشتند. او و خانواده‌اش به شدت از تورم سرسام آور و فروپاشی اقتصادی عمومی آرژانتین در اواخر دهه 1970 و اوایل دهه 1980 رنج بردند.

ایرانیان جهان

وضعیت غم انگیز آرژانتین، میلی را در میان هزاران جوان دیگر آرژانتینی برانگیخت تا خود را وقف مطالعه علم اقتصاد کند. جای تعجبی ندارد که آرژانتین در مقایسه با کشورهای دیگر تعداد زیادی اقتصاددان در مقایسه با تعداد جمعیت آن کشور دارد اقتصاددانی که درصدد یافتن پاسخ به این پرسش بوده‌اند که چرا وضعیت اقتصادی کشورشان وخیم شد و برای بهبود آن باید چه کاری انجام داد. میلی پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی با آثار "مورای ان روتبارد" و دیگر اقتصاددانان مکتب اتریش مانند "فردریش هایک" آشنا شد. او خود را در چارچوب مکتب رادیکال تفکر آزادی خواهانه معروف به "آنارکو کاپیتالیسم" می‌دانست، مکتبی اقتصادی که خواستار الغای کامل نهاد دولت و جایگزینی آن با مشاغل و کسب و کارها است و روش‌های سازماندهی اجتماعی از طریق بخش خصوصی را پیشنهاد می‌کند.
میلی در افکار عمومی چهره ای خشمگینانه و با سبک تهاجمی را از خود به نمایش گذاشت. او به عنوان شخصیتی رسانه‌ای در برنامه های تلویزیونی فریاد می‌زد و روزنامه‌نگاران و سیاستمداران را تحقیر می کرد. گرایش ایدئولوژیک رادیکال او، سبک مبارزاتی‌اش و عجیب‌ و غریب‌ بودن زندگی شخصی و حتی استایل سرکشانه موهایش و زندگی خصوصی بسیار غیر معمولش (از جمله در مورد روابط جنسی که مدعی شده به رابطه جنسی تانتریک یا اعمال تمایلات جنسی در بستری تشریفاتی یا یوگایی باور دارد) و تمایلات مذهبی‌اش (او ادعا می‌کند که تمایل به گرویدن به یهودیت ارتدکس دارد) و رابطه عجیب و غریبی که با سگ‌هایش دارد (با آنان در مورد مسائل سیاسی و معنوی مشورت می کند) وی را به گزینه ای بعید برای نامزدی در انتخابات یا برای حکمرانی موفق تبدیل می‌کرد. با این وجود، میلی توانسته از شانس‌ها و محاسبات روزنامه‌نگاران و سیاستمداران سرپیچی کند و خشم آرژانتینی ها را به سوی پیروزی خود هدایت کند.
میلی کنترل ارزی را کاهش داد اقدامی که باعث کاهش ارزش پزو شد اما نرخ ارز رسمی را به نرخ واقعی ارز نزدیک‌تر کرد. برنامه میلی نتایج کوتاه مدت بسیار خوبی را به همراه داشت. کاهش بودجه باعث برطرف شدن کسری بودجه تا حد زیادی شد و اولین مازاد بودجه را برای آرژانتین فراهم آورد که در چند سال گذشته بی سابقه بوده است. هم چنین، نرخ تورم بدون آن که پول اضافی از برنامه های رفاهی دولت وارد اقتصاد شود به سرعت کاهش یافت و تورم ماهانه در نوامبر 2024 به تنها 2.4 درصد رسید، که پایین ترین نرخ تورم در چهار سال گذشته بود و بسیار متفاوت از نرخ تورم 125 درصد در ماه ابتدایی آغاز کار میلئی به عنوان رئیس جمهور بود". 

ایرانیان جهان

"آمریکن کانزرواتیو" در ادامه با اشاره به هزینه‌های برنامه اقتصادی میلی و انتقادات منتقدان می‌نویسد: "با این وجود، دستور کار تازه او بر فقرای آرژانتینی فشار زیادی را وارد کرده است. نرخ فقر از 42 درصد به 53 درصد افزایش یافت. حذف یارانه‌های دولتی برای نیازهای ضروری مانند غذا، سوخت و اجاره بدان معنا بوده که بسیاری از خانوارهای فقیر به شدت با مشکل مواجه شده‌اند. هم چنین، اقتصاد آرژانتین وارد رکود شده و در سه ماه ابتدایی ریاست جمهوری میلی اندازه آن کوچک‌تر شد. این هزینه‌ها صدای منتقدان را بلند کرد و استدلال کردند که موفقیت میلئی در محدود کردن تورم ارزش ادامه فقیر شدن کشور و رکود همراه با آن را ندارد. 
در ابتدا تردید وجود داشت که برنامه میلی برای حل مشکلات پیچیده آن کشور کافی باشد. با این وجود، به نظر می‌رسد میلی خوب عمل کرده است. داده‌های اقتصادی جدید که هفته گذشته برای سه ماهه سوم سال 2024 منتشر شد نشان می‌دهد اقتصاد آرژانتین از جولای تا سپتامبر رشدی 3.9 درصدی داشته است. پیش‌بینی‌های اقتصادی نشان می‌دهند که آن کشور در سال آینده رشدی بیش از 5 درصدی را تجربه کند و سطح فقر از بالاترین میزان خود در سال 2024 شروع به کاهش کرده و بهبودی قابل توجه سریعی به دلیل شدت اقدامات میلی برای متوقف کردن مارپیچ تورمی در آن کشور تا پایان سال 2025 ایجاد خواهد شد. در نتیجه، میلی ممکن بتواند هم ادعای شکست دادن تورم و هم برجای گذاشتن کارنامه ای از روند مثبت اقتصاد و کاهش نرخ فقر را به نفع خود ثبت کند.
البته آرژانتین هنوز سفری طولانی در پیش دارد تا بتواند مدعی شود که به اقتصادی باثبات و شکوفا تبدیل شده است. بسیاری از اقدامات ممکن است ظرف مدت چندین سال اشتباه پیش بروند. با این وجود، تا اینجای کار تصمیمات اقتصادی این رئیس جمهور آنارکو کاپیتالیست و غیرعادی نتیجه بخش بوده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1311544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاهم پنهانی در مورد سوریه

یک خبر تکراری از والیبال ژاپن!

گرجستان 25 شهروند خارجی بازداشت شده در اعتراضات ضددولتی را اخراج می کند

جولان ویروس جدید چینی در ایران؛ بیماری جدید با علائم آنفولانزا

مشاور نخست وزیر پاکستان: حق عملیات در خاک افغانستان را داریم

کودکان افغانستانی قربانیان انفجار مین

سقوط ارزش یورو برابر دلار آمریکا

حمله به تاسیسات هسته ای ایران

انتقادات از بایدن به دلیل اهدای مدال آزادی به هیلاری کلینتون

خط‌ و نشان فرمانده برای اسرائیل ؛ کاملاً آماده‌ایم

به تکثر و تنوع فرهنگی در کشور خود احترام بگذاریم/ آمریکا تلاش دارد یکجانبه‌گرایی را در سراسر جهان پیاده کند

دیدار «ملونی» و «ترامپ» در مار-ئه-لاگو

زخمی شدن دو نظامی صهیونیست در آمریکا در جریان عملیات زیرگیری با خودرو

ادعای مقامات اطلاعاتی آمریکا؛ چین در راه مسلح کردن انصارالله یمن؟

سرمقاله شرق/ سناریوی «آخرین رمق» و «سرمایه‌داری ملی»

سرمقاله جوان/ رزمایش اقتدار و کارکرد‌هایی به نفع امنیت پایدار

بالاترین سطح آماده‌باش در واشنگتن‌

پنتاگون: ما از جنگ اوکراین سود کردیم

ابعاد جدید و تکان دهنده شکست رژیم صهیونیستی در روز 7 اکتبر

خالص ارزش دارایی صندوق‌های طلا به 100 همت رسید

وزیر نیرو: وضعیت سوخت نیروگاهی مناسب است؛ خاموشی‌ها کم شد

مس صادر کردیم تا گوشی لوکس وارد کنیم؟

تعارض منافع در یکی از شرکت‌های خودروسازی

کسب مجوز صادرات ماهی زنده به عراق| ضرورت پیگیری صادرات زمینی به کویت در مسیر صفوان

مادر شهیدان «پیشگاه» آسمانی شد

تقدیر فرمانده سپاه علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) قم از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

ترویج فرهنگ ایثار و شهات در عرصه های بین‌المللی با اهتمام به «دیپلماسی ایثار»

رشد 56 درصدی درآمد پایدار شهرداری شیراز

اعتصاب ناگهانی کارکنان یکی از بزرگترین بنادر رژیم صهیونیستی

اعتصاب کارکنان بندر اشدود رژیم صهیونیستی

تأکید دیوان محاسبات بر نقش کلیدی جذب سرمایه‌گذاری در توسعه اقتصادی

عضو تشخیص مصلحت نظام: باید به 2 کنوانسیون پالرمو وCFT بپیوندیم

انتقاد روزنامه دولت از اصرار بر استیضاح 2 وزیر: «سیاسی- نمایشی» است | مشکلات اقتصادی محصول ما نیست!

یک میلیون و 838 هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان کشف شد

قیمت طلا در 16 دی 1403

نظر اقتصادانان به دنده عقب سنگین تا دلار 20 هزار تومانی؛ کار حضرت فیل یا شدنی؟

خودروی اقتصادی سایپا در مرز نیم میلیاردی شدن

قانون اساسی به دسترسی افراد به فرصت‌های اقتصادی و عدالت تاکید دارد

خودروی اقتصادی سایپا یک قدم تا نیم میلیاردی شدن

فشار اقتصادی جنگ هزینه‌ای سنگین بر اسرائیل تحمیل کرد

سدسازی‌های طالبان چه بر سر سیستان‌وبلوچستان می‌آورد؟

بمب نقل و انتقالات منفجر شد/ تکلیف شهاب زاهدی با پرسپولیس منتشر شد

جادوگر فنلاندی جایگزین سرمربی ژاپن

جادوگر کانادایی جایگزین سرمربی ژاپن

آرنولد در دوراهی رئال و لیورپول/ پیشنهاد وسوسه‌انگیز رسید

فروش BYD به تسلا نزدیک شد

ردپای ترکیه در سدسازی‌های افغانستان در مسیر رودهای مرزی مشهود است

پشت پرده تنش‌های مرزی افغانستان و پاکستان؛ فرصت سازی چین و هند از تنش‌ها/ طالبان از جان اسلام آباد چه می‌خواهد؟

چرا بایدن «حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران» را بررسی کرد؟/ بسترسازی برای مذاکره زیر سایه تهدید نظامی

ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس به استان صعده یمن را محکوم کرد