ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چرا تب مهاجرت در جامعه پزشکی فروکش نمی‌کند؟ ایالات متحده آمریکا

چرا تب مهاجرت در جامعه پزشکی فروکش نمی‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، دردنیای امروز، مهاجرت به یکی از معضلات پیچیده‌ای تبدیل شده که نه‌تنها بر جوامع و کشورهای مقصد تاثیر می‌گذارد بلکه کشورهای مبدا نیز از پیامدهای آن بی‌نصیب نمی‌مانند و حالا قصه تلخ مهاجرت چند سالی است که گریبانگیر کادردرمان، مخصوصا پزشکان و پرستاران شده است.
این موضوع درحالی است که طبق گزارش کمیسیون اصل 90مجلس شورای اسلامی،سرانه پزشک عمومی درحال حاضر13پزشک به ازای هر10هزارنفر وسرانه نگران‌کننده پزشک متخصص،به ازای هر100هزارنفر درکشورتنها62پزشک متخصص است.
قصه تکراری کمبود نیروی متخصص پزشکی حالا به یکی از چالش‌های مهم نظام سلامت در کشور تبدیل شده است. البته همین روز گذشته بود که محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت با اشاره به پزشکانی که به کشورهایی چون آمریکا وکانادا مهاجرت می‌کنند، گفت: «بالای80درصد آنهامجبورند رشته پزشکی راکناربگذارند،چون درآنجانمی‌توانند کار پزشکی کنند.»پزشکانی که درسودای مهاجرت و ساختن زندگی بهتر، خیلی هم اهداف و آمال‌شان محقق نمی‌شود.یکی ازگروه‌های کلیدی و حساسی که نقش مهمی درکیفیت زندگی مردم دارند،پزشکان هستند اما در ایران و طی سال‌های اخیر شاهد افزایش قابل‌توجه مهاجرت پزشکان به کشورهای دیگر بوده‌ایم. با وجود این‌که چند روز پیش هم سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت از افزایش 20 درصدی ظرفیت پزشکی در کنکور 1404 خبر داد اما گویا این راهکار به تنهایی هم جواب نمی‌دهد. استقبال سرد دانشجویان از رشته‌های پزشکی، تغییر شغل پزشکان برای کسب درآمد بیشتر و ورود پزشکان به حوزه‌های زیبایی از جمله دلایل کمبود پزشک در کشور به شمار می‌رود و باتوجه به بحران جمعیتی کشور در سال‌های آینده، قطعا ما را با چالش‌های زیادی مواجه می‌کند اما حالا سؤال اینجاست با وجود این‌که پزشکان مجبورند شغل و حرفه خود را در کشور مقصد کنار بگذارند، پس چرا هنوز به مهاجرت و رفتن تمایل زیادی نشان می‌دهند؟
وضعیت در آمریکا و کانادا
مهاجرت پزشکان ایرانی به دلایل مختلفی همچون مشکلات اقتصادی در داخل کشور، جست‌وجوی فرصت‌های شغلی بهتر و زندگی با کیفیت‌تر صورت می‌گیرد. با این حال، وقتی که این پزشکان به کشورهای دیگری می‌روند، به دلیل چالش‌هایی که در زمینه تطابق مدارک، آزمون‌ها، محدودیت‌های اقتصادی و مشکلات زبان و فرهنگ دارند، مجبورمی‌شوند یا شغل خود را تغییر دهند یا در موقعیت‌های غیرپزشکی کار کنند.موضوعی که دکتر علی سلحشور،متخصص بیهوشی ومراقبت‌های ویژه و سرپرست روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور هم بدان اشاره می‌کند.با وجود این‌که او قوانین سختگیرانه و تفاوت در سیستم آموزشی و اعتبار مدارک پزشکی کشورهای کانادا و آمریکا را یکی ازدلایل کناره‌گیری پزشکان ایرانی از طبابت می‌داند، به ما توضیح می‌دهد: «مدرک پزشکی ایران را در آنجا به‌راحتی قبول نمی‌کنند. برای این‌که یک پزشک بتواند در آنجا مشغول به کار شود، باید نشان دهد که سطح علمی‌اش با استانداردهای کشورهایی همچون آمریکا و کانادا هماهنگ است یا نه. به همین دلیل به یک‌سری از آزمون‌های سخت نیاز دارد.»
مواجهه پزشکان مهاجر با آزمون‌های سخت و پرهزینه
یکی از بزرگ‌ترین موانع برای پزشکان ایرانی در کشورهای خارجی، همین تفاوت‌های موجود در مدارک و استانداردهای آموزشی است و بسیاری از کشورها نیاز دارند که پزشکان ایرانی برای کار در این کشورها، آزمون‌های خاصی را بگذرانند. مسأله‌ای که سلحشور نیز از آن به عنوان آزمون‌های سخت وطولانی یاد می‌کندومی‌گوید:«این امتحان‌هاسخت، زمان‌بر و پرهزینه است. پزشکان ایرانی باید برای ثبت‌نام در این آزمون‌ها و دوره‌ها، هزینه‌های زیادی پرداخت کنند وتازمانی هم که مجوز نگرفته‌اند،نمی‌توانند به‌ عنوان پزشک، کار و کسب درآمد کنند.» بسیاری از پزشکان ایرانی موفق به گذراندن این آزمون‌ها نمی‌شوند و با توجه به شرایط رقابتی و محدودیت‌های موجود در بازار کار، درنهایت به مشاغل دیگری غیرازپزشکی و طبابت روی می‌آورند. سلحشور نیز ضمن بیان جزئیاتی از این آزمون‌ها می‌افزاید: «برای دریافت مجوز پزشکی در آمریکا باید آزمون سه‌مرحله‌ای USMLE که شامل علوم پایه، دانش بالینی و مهارت‌های پیشرفته است، راگذراند.البته پس ازقبولی دراین آزمون باید دوره رزیدنتی (تخصصی) را با وجود سال‌ها خدمت در حوزه پزشکی طی کرد.»وی با اشاره به آزمون‌های کشور کانادا عنوان می‌کند:«درکانادا آزمون‌های MCCQE و NAC OSCE برای ارزیابی مهارت‌ها باید انجام شود و پزشکان باید در رقابت شدیدی برای رزیدنتی (CARMS) قبول شوند.»
مهاجرت کمتر در گرو حمایت بیشتر
«مهاجرت پزشکان و متخصصان،فقط یک چالش برای جامعه پزشکی نیست؛بلکه مسأله‌ای حیاتی برای امنیت سلامت،عدالت درمانی و توسعه پایدار کشور محسوب می‌شود. برای مقابله با این بحران، باید سیاست‌های حمایتی مثل اصلاح تعرفه‌ها، بهبود شرایط کاری و ایجاد مشوق‌های ماندگاری برای پزشکان درکشوراجراشود.»این راعلی سلحشور می‌گوید؛چراکه معتقد است زمانی که یک پزشک حس کند که در کشورش ارزش کار او را می‌دانند و از اوحمایت می‌کنند، کمتر فکر مهاجرت به سراغش می‌آید.» مسأله‌ای که انتظار ما را از مسئولان نظام سلامت کشور دو چندان می‌کند وباتوجه به موضوع حساس سلامت، امیدواریم که درد مهاجرت هرچه زودتر درمان شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1315313/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصمیمی شجاعانه

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

دیدار علنی وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و امارات

نماینده مجلس: بیش از 25 میلیون نفر در کشور زیر خط فقر هستند

توضیحات رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی

همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت دلار پایین آید

بررسی تجارت آزاد ایران با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا

ابراز همدردی عمیق جمهوری اسلامی ایران با قربانیان زمین ‌لرزه در چین

بقایی جان باختن ده‌ها نفر در زمین‌لرزه شدید در تبت را تسلیت گفت

ابراز همدردی عمیق جمهوری اسلامی ایران با قربانیان زمین‌لرزه در چین

ابراز همدردی ایران با قربانیان زمین‌لرزه در چین

ایران با چین ابراز همدردی کرد

ابراز همدردی عمیق ایران با قربانیان زمین‌لرزه در چین

استان های شرقی ایران را به خاک افغانستان اضافه کردند! | پشت پرده انتشار نقشه جدید افغانستان

اولین واکنش نخست وزیر دانمارک به سفر پسر ترامپ به گرینلند

ادعای ترامپ با انتقاد از بایدن: داعش را شکست دادیم

طرح کودتای نظامی برژینسکی - زاهدی علیه شاه در پاییز 57

انصارالله: آمریکا مسائل داخلی یمن را به جنگ با اسرائیل گره می‌زند

سفر پسر ترامپ به گرینلند/ واکنش قاطع نخست‌وزیر دانمارک

سودای مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی کیفری

چالش و دردسر بزرگ جهان با آمدن دونالد ترامپ

ترامپ: در صورت آزاد نشدن اسرای صهیونیست درهای جهنم به روی خاورمیانه باز خواهد شد

ترامپ تکرار کرد: خاورمیانه جهنم می‌شود!

پشت پرده نقشه جدید افغانستان: استان های شرق ایران را به افغانستان اضافه کردند

زمزمه‌های تصاحب گرینلند توسط آمریکا با سفر پسر ترامپ به جزیره گرینلند

تحریم‌های آمریکا علیه فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان

دفاع تمام قد آمریکا از جنایات اسرائیل

«موشک نبود که، زلزله بود»!

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

خروج تیپ 401 رژیم صهیونیستی از نوار غزه

پشت پرده شیطنت انتشار تصویر نقشه جدید افغانستان

سیگنال مهم دونالد ترامپ به بازار طلا

آخرین وضعیت بررسی بودجه در شورای نگهبان؛ آقای سخنگو توئیت زد

واکنش کانادا به اظهارات جنجالی ترامپ

واکنش حجت‌الاسلام قمی به اشک‌های عالم اهل‌سنت عراق برای شهید نصرالله

بازگشت قیمت درهم امارات و لیر ترکیه به مسیر صعودی؛ دینار عراق گران شد/ شوک غیرمنتظره به برنامه اقتصادی ترکیه

تاکید مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر دستیابی به بازارهای جدید صادراتی

بررسی تجارت ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجمع تشخیص مصلحت

شهلا توطئه علیه تختی را افشا می‌کند؟

مهدی طارمی در صدر خبر رسانه های عرب قرار گرفت

ایران برای رسیدن به اروپا ترکیه را دور می‌زند؟

زن نابارور در چهار ساعت از بارداری تا زایمان را تجربه کرد! + جزئیات

تصاویری از لوکس‌ ترین توالت‌ عمومی جهان در چین

نخستین آزمایشگاه مشترک بین دانشگاه تبریز و دانشگاه شیان چین افتتاح شد

ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟

تجارت با آفریقا؛ کوری عصاکش کور دگر شود؟

پیوند خطرناک تحریرالشام و طالبان / حضور ایران مابین سوریه و افغانستان چه تبعاتی دارد؟