ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بهشتی‌پور: اوکراین بر سر دوراهی صلح و جنگ/بهم ریختگی در گرجستان/تلاش ارمنستان برای نزدیکی به اروپا اروپا

بهشتی‌پور: اوکراین بر سر دوراهی صلح و جنگ/بهم ریختگی در گرجستان/تلاش ارمنستان برای نزدیکی به اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل روسیه با اشاره به مهمترین تحولات روسیه و قفقاز در سال 2024 در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخاب مجدد ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه از قبل قابل پیش‌بینی بود و نمی‌توان آن را یک تحول شگرف در سال گذشته میلادی دانست. او اگرچه تا سال 2030 در مسند قدرت خواهد ماند اما از منظر سن و سال نمی‌تواند مجدداً برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود مگر آنکه قانون اساسی این کشور را تغییر دهند.
در مورد اوکراین هم باید گفت که تجربیات سه سال گذشته باعث شد تا مسکو و کی‌یف درس‌های زیادی بگیرند اما با آمدن دونالد ترامپ ممکن است او بتواند این قائله را به سرانجام برساند اما آنچه که باید مورد نظر قرار بگیرد این است که عملاً اقتصاد روسیه دچار بحران‌های زیادی شده است. به موازات این روند باید متوجه بود در ابتدای سال میلادی جدید صادرات گاز روسیه به اروپا از خاک اوکراین عملاً متوقف شد و یک کوریدور صادرات گاز که از زمان شوروی سابق مشغول به کار خود بوده است حالا به حاشیه رانده شد.
وی ادامه داد: قرائن و شواهد نشان می‌دهد که جنگ اوکراین آنگونه که ترامپ می‌گوید قرار نیست به این زودی خاتمه یابد و به نظرم یک زخم بسیار عمیق و بزرگ سر باز کرده که انسداد آن زحمات زیادی را می‌طلبد. در موضوع قفقاز، گرجستان طی سال گذشته میلادی آبستن حوادث سیاسی و اجتماعی مهمی بود. اگرچه رییس جمهور در این کشور توسط پارلمان انتخاب می‌شود اما در نهایت قدرت در دست نخست وزیر است. معتقدم که نخست‌وزیر فعلی گرجستان اساساً روس گرا نیست اما به دلیل آنکه با برخی از سیاست‌های غرب مخالفت می‌کند این برچسب به او اطلاق می‌شود. سیاست او در بدو ورود، کاهش تنش با مسکو بود تا بتواند بر مشکلات خود فائق شود و با روسیه درگیر نشوند. حزب رویای گرجستان در انتخابات سال گذشته میلادی با اتهام تقلب روبرو بود اما در نهایت آرای شمرده شده مجدداً پیروزی این حزب را تایید کرد. این مسئله بدین جهت اهمیت دارد که بدانیم نخست وزیر این کشور عملاً به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا بود اما مداخلات غرب و کشورهای اروپایی در تفلیس باعث شد تا این کشور به فکر فاصله گرفتن از غرب بیفتد. این وضعیت به جایی رسید که نخست وزیر گرجستان مذاکره با اتحادیه اروپا را به حالت تعلیق درآورد و همین موضوع باعث شد تا مخالفان وی بیش از گذشته تحریک شوند. این در حالیست که دولت فعلی گرجستان به دنبال موازنه مثبت میان غرب و روسیه با محوریت خود هستند ا بتوانند منافع ملی‌شان را در بالاترین حد تثبیت کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در مورد ارمنستان هم باید بگویم که این کشور نوعی از همکاری آذربایجان با ترکیه و اسرائیل را تجربه کرد که در نهایت موجب شد ارامنه ساکن قره باغ از این منطقه کوچانده شوند. در مقابل نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان هم به این سمت رفت که بتواند با غرب روابط خود را حسنه کند. او با استفاده از لابی قدرتمند ارامنه در آمریکا و اروپا سعی کرد تا یک بالانس سیاسی را به وجود بیاورد. این در حالیست که پاشینیان سعی کرد اوضاع را به سمت جلب حمایت بیش از حد و گسترده‌تر غرب از خود پیش ببرد اما ایالات متحده به هر ترتیب به عنوان رهبر ناتو سعی کرد تا هم با ارمنستان روابط خود را حفظ کند و همین که با جمهوری آذربایجان روابط خود را پیش ببرد تا در نهایت بتواند علیه روسیه در قفقاز و به خصوص ارمنستان اقداماتی را انجام دهد اما واقعیت این است که پرونده قفقاز تا به این حد ساده نخواهد بود و بدون تردید مسکو از منافع خود در این جغرافیا چشم پوشی نخواهد کرد و به دنبال تثبیت آن خواهد رفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظرم با آمدن مجدد ترامپ به کاخ سفید روابط روسیه و آمریکا سیر طبیعی خود را خواهد یافت و به نوعی اختلافات کاهش می‌یابد اما باید توجه داشت که این به معنای پایان جنگ اوکراین و همچنین تقابل مسکو و واشنگتن بر اساس سند امنیت ملی نیست، بلکه اصولاً آمریکا و روسیه یکدیگر را دفع می‌کنند و نمی‌توانند به این راحتی اختلافات بنیادین خود را کنار بگذارند. در چنین شرایطی دو طرف سعی می‌کنند صراحتاً هشدارهای خود علیه یکدیگر را به مسکو و واشنگتن ارسال کنند اما واقعیت این است که با آمدن ترامپ نمی‌توان پرونده اوکراین را بسته شده دانست و همچنین روابط میان آمریکا و روسیه هم با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو است، یک شبه به حاشیه نخواهد رفت. به همین دلیل در مورد اوکراین باید منتظر ماند و دید که سیاست دونالد ترامپ و تیم وی در خصوص مسکو و پرونده جنگ اوکراین چگونه خواهد بود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1317728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

‏هشدار دبیرکل اتحادیه عرب درباره نقشه‌های جعلی رژیم صهیونیستی

واکنش کمیسیون اروپا به اظهارات ترامپ درباره الحاق گرینلند

کنسولگری این کشور در روسیه بسته شد

مرکز اسلامی هامبورگ؛ از درخشش در قلب اروپا تا بسته شدن

از اوکراین تا شام؛ ناقوس جنگ جهانی سوم به صدا در آمد؟/ پیوند تهران، مسکو و پکن در دومینوی جنگ‌ها

راه‌های انتقال بیماری ویروسیhmpv چیست؟

بازار بیلت چین در سرازیری

صادرات سنگ آهن هند نزولی می‌ماند؟

سنگ آهن در چین ارزان‌تر شد

خبری عجیب از سرگردانی نفت ایران در چین

انتشار ویروس HMPV از طریق قطرات تنفسی هنگام سرفه یا عطسه افراد مبتلا

دستگیری قاتل تبعه افغان در کنگان

سرپرست سفارت ایران در افغانستان با نماینده یوناما دیدار کرد

ضرغامی: نباید حادثه تلخ ‎هواپیمای اوکراینی را فراموش کرد

مساله بازدارندگی و جنگ روانی برای امنیتی کردن ایران

ادعای ترامپ در مورد خلیج مکزیک

سکوت معنادار جامعه جهانی در برابر جنایات اسرائیل شرم‌آور است

هشدار «فاجعه» قریب‌الوقوع در غزه به تیم ترامپ

واکنش دولت آلمان به ادعای ارضی ترامپ در گرینلند و پاناما

تحسین مسعود پزشکیان از سوی رهبر انقلاب/ ماجرا چه بود؟

حمله ایلان ماسک به این توئیت جاستین ترودو خبرساز شد + عکس

از ایران و اسرائیل تا چین و آمریکا؛ پیش بینی 10 جنگ احتمالی در سال 2025!

ماسک به ترودو: دختر، تو دیگر فرماندار کانادا نیستی!

زیان و فایده انتقال پایتخت از تهران

هاشمی مردم‌فریب نبود

چند می‌گیری بازی کنی؟

امارات 19 فرد و موسسه از اخوان المسلمین را در فهرست تروریسم قرار داد

کشمکش در تل‌آویو؛ سخنگوی کاتس، هاگاری را تهدید کرد

«سلیمان فرنجیه» به نفع جوزف عون از انتخابات لبنان کناره‌گیری کرد

احتمال اخراج سخنگوی ارتش اسراییل در پی مشاجره با وزیر جنگ

ارمنستان: پایگاه‌های نظامی روسیه را همچنان حفظ می‌کنیم

ادامه اتهامات ماسک به نخست وزیر انگلستان؛ ماجرای باندهای آزار جنسی کودکان چیست؟

اسراییل جنازه 2 اسیر را در غزه پیدا کرد

دیدار نخست وزیر عراق با رئیس مجلس

رهبر انقلاب خطاب به نخست‌وزیر عراق: باید در مقابل اشغالگری آمریکایی‌ها ایستاد/ حشدالشعبی تقویت شود

رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق: قرائن نشان می‌دهد آمریکایی‌ها دنبال تثبیت و گسترش حضور خود در عراقند/ باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد/ حشدالشعبی از مولفه‌های مهم قدرت در عراق است و باید بیش از پیش به حفظ و تقویت آن اهتمام داشت

رهبر انقلاب در دیدار با السودانی درباره حشدالشعبی و دخالت آمریکا در عراق چه گفتند؟

توسعه بندر فاو، فرصتی برای افزایش سهم ایران از تجارت جهانی

رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق: حشدالشعبی یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق است؛ باید برای تقویت آن اهتمام داشت/باید مقابل اشغالگری آمریکا ایستاد

رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق: حشدالشعبی از مولفه‌های مهم قدرت در عراق است؛

عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد به نفع ایران خواهد بود

وزیر خارجه عراق: روابط بسیار خوبی با ایران داریم +فیلم

باید در مقابل اشغالگری آمریکایی‌ها در عراق با جدیت ایستاد/ حشدالشعبی از مولفه‌های مهم قدرت در عراق است و باید بیش از پیش به حفظ و تقویت آن اهتمام داشت

قیام 19 دی؛ نقطه عطف تاریخ انقلاب و تجلی خروش مردم قم

نگاهمان تبدیل فرهنگ ایثار و شهادت به باورهای اجتماعی است

کارگروهی از نخبگان شاهد و ایثارگر موضوع تامین مسکن ایثارگران را پیگیری می‌کنند

هشدار فرانسه به ترامپ درباره تهدید «مرز‌های مستقل» اتحادیه اروپا

«سرمایه در گردش» مهمترین مطالبه واحدهای تولیدی روانسر

تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی مستلزم اجرای برنامه هفتم توسعه؛از رفع موانع تولید تا ارتقای بهره وری

نخست‌وزیر عراق در تهران: قرار است بغداد کنفرانسی را برای سران کشورها در چند ماه آینده برگزار کند