ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عارف: نگاه دولت تقویت روابط بین‌المللی در تمام زمینه‌هاست اخبار ایران

عارف: نگاه دولت تقویت روابط بین‌المللی در تمام زمینه‌هاست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور، در جلسه امروز (دوشنبه) شورای عالی روابط خارجی که با حضور وزیر امور خارجه و به میزبانی این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: در بسیاری از سازمان‌های پویای منطقه حضور چشمگیری داریم، البته توقع داشتیم که حضور بهتری داشته باشیم، با این کشور‌ها مشترکات فرهنگی بی نظیری داریم، اما چقدر در این سازمان‌ها موفق بوده‌ایم؟
وی با اشاره به عضویت ایران در پیمان شانگهای، بریکس و اوراسیا، گفت: استقبالی که از حضور ایران در اتحادیه‌های منطقه‌ای می‌شود حقیقتاً بسیار برجسته و بی‌نظیر است.
اما جایگاهی که در آفریقا داشتیم می‌توانست بسیار بهتر از این باشد. در آمریکا نیز به دلایلی موفق نبودیم.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهبرد کشور توسعه دیپلماسی در زمینه عمومی و تخصصی است، افزود: به خاطر برخی مسائل جزئی نباید از ظرفیت‌های کشور غافل شویم. دیپلماسی سیاسی و اقتصادی به مفهوم عام آن را مکمل یکدیگر می‌دانیم، جایی دیپلماسی اقتصادی باید به کمک دیپلماسی فرهنگی و علمی بیاید و در جای دیگر ممکن است دیپلماسی فرهنگی و علمی یاریگر دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.
عارف اضافه کرد: نباید بگوییم کدام یک اولویت دارد، امروز تمام زمینه‌های دیپلماسی برای تقویت و توسعه روابط جز اولویت‌های ماست.
وی با تاکید بر اینکه در دوره‌ای از هاب اول منطقه بودن غافل شده بودیم، افزود: امروز راهبرد کریدور‌ها به صورت جدی در دولت در حال پیگیری است، فقط نگاه اقتصادی نداریم، بلکه نگاه ما تقویت روابط در تمام زمینه‌هاست.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید ارزیابی و آسیب شناسی نسبت به فعالیت‌های وزارت امور خارجه داشته باشیم، تصریح کرد: در بررسی عدم موفقیت باید به ریشه‌ها بپردازیم.
عارف یادآور شد: ماده 101 برنامه هفتم پیشرفت به وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی ماموریت داده، اما تاکید کرده از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی باید عمل کند. جایگاه وزارت امور خارجه در برنامه هفتم تثبیت شده است. اعضای ستاد توجه به این جایگاه داشته باشید.
وی با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه نباید نقش تک بعدی داشته باشد، گفت: سفیر ما در یک کشور نماینده نظام ماست، نماینده تمام بخش‌های دولت است و سفیر نباید تصور کند که فقط مدیر وزارت خارجه است، سفیر باید در تنظیم تمام روابط از جایگاه خود استفاده کند.
عارف افزود: در جایی ما نیازمند رایزن تجاری هستیم و در جایی که به عنوان مثال دانشجو زیاد داریم، نیازمند رایزن علمی هستیم که باید در وزارت امور خارجه به آن پرداخته شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سابقه تشکیل ستاد روابط اقتصادی خارجی در دهه 60، افزود: در آن زمان گرایش این بود که تمام کار‌ها در دولت انجام شود، اما امروز اعتراف می‌کنیم که بخش خصوصی در همه امور نقش محوری دارد. این نگاه در دهه 1360 و 1370 به دلیل اصل 44 قانون اساسی نمی‌شد مطرح کرد، اما پس از ابلاغ سیاست‌های اصل 44 می‌توانیم اینگونه بگوییم. اگر در دهه 70 و 80 آزادسازی در حوزه آی‌سی‌تی اتفاق نمی‌افتاد امروز شاهد این حجم از پیشرفت و توسعه در این حوزه نبودیم. بخش خصوصی به میدان آمد و با انگیزه جهش‌های فوق العاده‌ای در این بخش ایجاد کرد.
عارف با بیان اینکه دولت چهاردهم معتقد به استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی است، گفت: هیچ توجیهی برای عدم استفاده از توانمندی بخش خصوصی در هیچ بخشی وجود ندارد، حتی بخش‌هایی که در دوره‌ای ورود بخش خصوصی به آن ممنوعیت داشت یا به اصطلاح کار‌های طبقه بندی شده بود.
وی گفت: امروز تجربه دنیا نشان داده که بخش خصوصی آنرا بهتر انجام می‌دهد. کارآمدی بخش خصوصی در این بخش‌های اتفاقا بیشتر است. در حوزه صادرات به معنای عام باید توجه جدی‌تری داشته باشیم. در بخش دانش‌بنیان‌ها مزیت و دستاورد‌های خوبی داریم به خصوص در توسعه با کشور‌های منطقه، همسایه و کشور‌های هدف می‌توانیم این موضوع را توسعه دهیم.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه رشد 8 درصد در برنامه هفتم توسط قانونگذار تکلیف شده است، گفت: تمام دغدغه ما رسیدن به این رشد است، برای رسیدن به این رشد نیازمند سرمایه‌گذاری مطمئن داخلی و از سوی ایرانیان خارج از کشور هستیم، اما نیاز به فراهم شدن شرایط و زمینه‌هاست. بخش خصوصی باید پیش‌قدم شود تا با سرمایه‌گذاران و علاقمندان برای سرمایه‌گذاری در ایران مذاکره کنند. جذب سرمایه ایرانیان و حتی بازگشت ایرانیان خارج از کشور باید از این طریق انجام شود.
عارف گفت: سرمایه ایرانیان خارج از کشور، سرمایه خوبی است که باید با امنیت در داخل ایران، قابل انتقال و سرمایه‌گذاری باشد.
وی با بیان اینکه دولت اصلاح نرخ ارز را شروع کرده است، هر چند که در ابتدای کار با تلاطم‌ها و موانعی روبروست، اما ان‌شاالله به ثبات خواهیم رسید، اظهار کرد: باید این اطمینان را به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بدهیم که سرمایه‌گذاری آنها محترم هست و هر زمانی که بخواهند می‌توانند براساس ضوابط سرمایه خود را مورد استفاده قرار دهند.
معاون اول رئیس‌جمهور تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی را تحمیل شده به ملت ایران دانست و افزود: اگر هدف از تحریم‌ها حکومت و دولت بود، بسیاری از امور مثل واردات دارو و کالا‌های اساسی را شامل نمی‌شد. ما داوطلب ادامه تحریم نیستیم و توقع داریم که جامعه بین‌الملل از رفع تحریم‌ها حمایت کند. ما اهل مذاکره و صحبت هستیم، اما باید این اطمینان را به مردم بدهیم که با تحریم‌ها مقابله خواهیم کرد. خنثی کردن تحریم در ذات جوانان ایرانی است و ان‌شاءالله شاخص‌های توسعه‌ای خود را دنبال خواهیم کرد.
عارف تاکید کرد: کمیسیون‌های مشترک به صورت منظم تشکیل شود. 40-50 کمیسیون مشترک با کشور‌ها باید در اولویت قرار گیرند تا از این طریق بتوانیم توسعه روابط با کشور‌ها را دنبال کنیم. ارزیابی عملکرد کمیسیون‌ها هم بسیار مهم است.
وی با اشاره به موضوع اقتصاد دریامحور، گفت: دریا یکی از مزیت‌های نسبی ماست، چند هزار کیلومتر مرز دریایی داریم، سیاست‎‌های توسعه دریامحور نیز ابلاغ شده است و باید توسعه دریامحوری در ستاد اقتصادی روابط خارجی نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون اول رئیس‌جمهور توسعه مکران را یکی از مهمترین برنامه‌های دولت دانست و اظهار داشت: باید از تجربه کشور‌هایی که در توسعه ساحلی موفق بودند استفاده کنیم، طرح‌هایی نیز مطرح شده است تا از مشاوران خارجی استفاده کنیم، استفاده از مشاوران خارجی منع نشده است، اما وقتی مشاور داخلی کاربلد داریم نیازی به استفاده از مشاوران خارجی نیست. در مورد مکران این اجازه داده شده است که در صورت نیاز از مشاوران خارجی استفاده شود چرا که اعتقاد داریم کاری ماندگار و پایدار تمدنی باید انجام شود.
عارف ادامه داد: در 30 سال گذشته این موضوع مطرح بوده است، اما امروز بحث ساماندهی مرکز سیاسی به صورت جدی مطرح است و اگر به این نتیجه برسیم به دلیل محدودیت‌هایی که در ارایه خدمات به مردم تهران با آن مواجه هستیم، یکی از نقاطی که به صورت جدی مطرح است، «مکران» است.
وی افزود: این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود، اما هر کدام محدودیت‌های خاص خود را داشتند مثلا مشکل تامین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیه‌ای بودند.
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: انتقال پایتخت را در ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور بررسی کنید.
انتهای پیام/ 381

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1317898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خیانت اروپا و اعتمادی که از دست رفت

دیدار سرپرست سفارت ایران در کابل با نماینده سازمان ملل

واکنش اتحادیه اروپا به سخنان «ترامپ» درباره گرینلند

اظهارات ترودو درمورد پیوستن کانادا به آمریکا | ایلان ماسک: به تو چه؟

بنیان‌گذار تلگرام از سیاست‌های جدید متا انتقاد کرد/ دوروف: ارزش‌های ما به چرخه‌های انتخاباتی آمریکا بستگی ندارد

واکنش آلمان به ادعاهای ارضی ترامپ: مرزها نباید با زور تغییر کنند

قیام 19 دی از نقاط اوج حیات ملت ایران است

دعوت از رئیس‌جمهور سابق برزیل به مراسم تحلیف ترامپ

بلینکن: به آتش‌بس در خاورمیانه نزدیک شده‌ایم/ بازدارندگی روسیه از تکرار حمله به اوکراین

هشدار جدی فرانسه به ترامپ

دیدار هیات وزارت خارجه آمریکا با جولانی در دمشق پایتخت سوریه

واکنش تند به اظهارات ترامپ درباره «گرینلند»

4 هشدار خاص هاشمی

با ورود به بازی‌ای که دشمن درست می‌کند، این ما هستیم که بازنده‌ایم

دیدار بی‌سروصدای آمریکایی‌ها با سرکرده شورشی سوریه

بلینکن: به آتش‌بس در خاورمیانه نزدیک شده‌ایم

پدرسون: تحرکات اسرائیل در سوریه نگران‌کننده است

قدرت‌نمایی بازار سهام؛ تحلیلی از بازار ارز و طلا در روزی که گذشت

علت عدم صدور فاکتورهای الکترونیک در عمده فروشی های میوه و تره بار چیست؟

نتیجه فوری سفر السودانی به تهران از زبان وزیر خارجه عراق

رهبر انقلاب اسلامی: آبادانی و امنیت عراق به نفع ایران است

رهبر انقلاب: حشدالشعبی باید بیش از پیش تقویت شود

یادواره شهدای استان سیستان و بلوچستان و قائم مقام لشکر 41 ثارالله

امکان سفر مشمولان غایب سربازی خارج از کشور

مجمع تشخیص مصلحت در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز می‌کند

نقش کلیدی "بندر خشک" در تبدیل خراسان شمالی به قطب اقتصادی/گامی مهم در رونق مبادلات تجاری با کشورهای همسایه

سه شنبه‌های اقتصادی؛ طرحی برای رفع مشکلات تولید و کارگران

اظهارات تازه آملی لاریجانی درباره در بررسی FATF

رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری تا 3 هفته آینده/ با نهایی شدن قانون مالیات بر سوداگری، اخذ مالیات از خرید و فروش مسکن، ارز، طلا و سکه در دستور کار قرار می‌گیرد/ بورس از طرح مالیات بر سوداگری معاف شده است

ارجاع دوباره FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری

آملی لاریجانی: مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام

مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

پرداخت 252 میلیارد تسهیلات برای طرح‌های لرستان

خبر خوش برای کوئیک سواران/ ریزش 11 میلیونی خودرو اقتصادی سایپا در بازار امروز 19 دی

‏هشدار دبیرکل اتحادیه عرب درباره نقشه‌های جعلی رژیم صهیونیستی

واکنش کمیسیون اروپا به اظهارات ترامپ درباره الحاق گرینلند

کنسولگری این کشور در روسیه بسته شد

مرکز اسلامی هامبورگ؛ از درخشش در قلب اروپا تا بسته شدن

از اوکراین تا شام؛ ناقوس جنگ جهانی سوم به صدا در آمد؟/ پیوند تهران، مسکو و پکن در دومینوی جنگ‌ها

راه‌های انتقال بیماری ویروسیhmpv چیست؟

بازار بیلت چین در سرازیری

صادرات سنگ آهن هند نزولی می‌ماند؟

سنگ آهن در چین ارزان‌تر شد

خبری عجیب از سرگردانی نفت ایران در چین

انتشار ویروس HMPV از طریق قطرات تنفسی هنگام سرفه یا عطسه افراد مبتلا

دستگیری قاتل تبعه افغان در کنگان

سرپرست سفارت ایران در افغانستان با نماینده یوناما دیدار کرد

ضرغامی: نباید حادثه تلخ ‎هواپیمای اوکراینی را فراموش کرد

مساله بازدارندگی و جنگ روانی برای امنیتی کردن ایران