ایرانیان جهان

آخرين مطالب

متاپنوموویروس (HMPV)؛ درباره این ویروس تنفسی چه می دانیم؟ آسیا و اقیانوسیه

متاپنوموویروس (HMPV)؛ درباره این ویروس تنفسی چه می دانیم؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
این ویروس که با نام متاپنوموویروس انسانی (HMPV) شناخته می‌شود، زمستان امسال باعث افزایش موارد ابتلا به بیماری تنفسی در استان‌های شمالی چین به‌ویژه در میان کودکان شده است.
شیوع این بیماری پنج سال پس از آن رخ می‌دهد که جهان برای اولین بار از ظهور یک ویروس کرونای جدید در «ووهان» چین مطلع شد که بعد‌ها با هفت میلیون مرگ به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شد.
اخیرا عکس‌ها و فیلم‌هایی از افرادی که در بیمارستان‌های چین ماسک زده‌اند در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی منتشر شده و گزارش‌های محلی حاکی از آن است که صحنه‌های شیوع HMPV شبیه به شیوع اولیه کووید19 است.
مقامات بهداشتی در حال اجرای اقدامات اضطراری برای نظارت و مدیریت شیوع این بیماری هستند. با این حال، پکن این وضعیت را به عنوان یک رویداد زمستانی سالانه و کم اهمیت عنوان کرده است.
«مائو نینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه گفت: عفونت‌های تنفسی در فصل زمستان به اوج خود می‌رسد.
او گفت: به نظر می‌رسد این بیماری‌ها نسبت به سال گذشته شدت کمتری داشته و با مقیاس کمتری گسترش یافته است.
متاپنوموویروس انسانی چیست؟
متاپنوموویروس انسانی یا HMPV یک ویروس تنفسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا ایجاد می‌کند. در حالی که این بیماری به طور معمول خفیف است، می‌تواند منجر به عوارض شدید مانند ذات الریه شود به ویژه در نوزادان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
این ویروس جدید نیست، اما در میان افزایش موارد ابتلا به ویژه در کودکان زیر 14 سال در شمال چین مورد توجه قرار گرفته است.
این ویروس اولین بار در سال 2001 شناسایی شد. HMPV یک ویروس RNA تک رشته‌ای است که از طریق قطرات تنفسی یا تماس با سطوح آلوده پخش می‌شود. این عفونت قبلاً در کشور‌های مختلف از جمله انگلیس شناسایی شده بود.
علائم آن شامل سرفه، تب، احتقان بینی و خستگی با دوره کمون سه تا شش روز است. در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی خاصی برای HMPV وجود ندارد. درمان در درجه اول شامل مدیریت علائم است.
افزایش موارد ابتلا به HMPV در چین
افزایش در موارد ابتلا با هوای سردتر و افزایش فعالیت در داخل خانه همزمان است، شرایطی که به طور معمول باعث گسترش ویروس‌های تنفسی می‌شود. مسئولان بهداشت تاکید دارند که این افزایش با روند‌های فصلی مطابقت دارد.
به گزارش ایندیپندنت، اداره ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین اخیراً افزایش عفونت‌های تنفسی از جمله HMPV را در طول زمستان گزارش کرده است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) این وضعیت را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی تلقی نکرده است، اما افزایش موارد ابتلا، مقامات چین را بر آن داشته است تا سیستم‌های نظارتی را تقویت کنند.
در همین حال، تلویزیون دولتی CCTV به نقل از یک مقام دولتی در یک کنفرانس خبری گزارش داد که یک برنامه آزمایشی برای ردیابی ذات الریه با منشاء ناشناخته راه اندازی شده است تا اطمینان حاصل شود که آزمایشگاه‌ها و آژانس‌های بهداشتی موارد را به طور مؤثرتر گزارش و مدیریت می‌کنند.
آیا ویروس HMPV می‌تواند به کشور‌های دیگر سرایت کند؟
هنگ کنگ چند مورد HMPV را گزارش کرده است. کشور‌های همسایه مانند کامبوج و تایوان وضعیت را به دقت زیر نظر دارند. اداره کنترل بیماری‌های واگیر کامبوج هشدار‌هایی درباره HMPV صادر کرده و شباهت آن به کووید19 و آنفلوآنزا را ذکر کرده است.
همچنین مرکز کنترل بیماری تایوان اعلام کرده است که این ویروس خطرات بیشتری برای کودکان، سالمندان و افراد دارای نقص ایمنی دارد.
در کشور همسایه هند، مقامات گفتند که نیازی به نگرانی نیست، زیرا HMPV مانند هر ویروس تنفسی دیگری است.
متخصصان اظهار کردند: اخباری در مورد شیوع متاپنوموویروس در چین منتشر شده است. متاپنوموویروس مانند هر ویروس تنفسی دیگری است که باعث سرماخوردگی می‌شود و در افراد بسیار مسن و کودکان می‌تواند علائمی شبیه آنفلوآنزا ایجاد کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم ضمن اطمینان خاطر به شهروندان و گردشگران گفت: می‌توانم به شما اطمینان دهم که دولت چین به سلامت شهروندان چینی و خارجی‌هایی که به چین می‌آیند اهمیت می‌دهد و سفر در چین بی خطر است.
سازمان جهانی بهداشت در تاریخ جمعه 5 مه 2023 به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید 19 در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه 2020، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.
به گفته متخصصان، بسیاری از ویروس‌ها از جمله راینو ویروس (مسبب بیشتر سرماخوردگی‌ها)، ویروس آنفلوآنزا و ویروس سارس‌ــ‌کووــ2 که عامل کووید19 است، در دما‌های پایین‌تر و رطوبت کمتر مدت بیشتری توان بیماری‌زایی خود را حفظ می‌کنند و سریع‌تر تکثیر می‌شوند.
این ویژگیِ ویروس‌های تنفسی در کنار این واقعیت که مردم در هوای سرد بیشتر در فضای بسته و در تماس نزدیک با دیگران می‌مانند، از دلایل معمول شیوع بیشتر این بیماری‌ها در فصل سرماست.
هوای سرد می‌تواند غشای خارجی ویروس آنفلوآنزا را تغییر دهد و آن را محکم‌تر و لاستیکی‌تر کند. دانشمندان بر این باورند که این پوشش لاستیک‌مانند باعث می‌شود انتقال ویروس از فرد به فرد راحت‌تر صورت گیرد.
کووید19 در 2025
سه کارشناس به نیوزویک گفتند که سال 2025 از نظر خطر ابتلا به کووید19 بسیار شبیه سال 2024 خواهد بود.
پروفسور «جاناتان بال»، ویروس‌شناس و معاون دانشکده پزشکی لیورپول، می‌گوید: فکر می‌کنم سال 2025 میلادی مشابه سال گذشته باشد و در کاهش ابتلا به انواع مختلف کووید تغییر چندانی در کار نباشد.
دکتر «رابرت اچ. هاپکینز» نیز تاکید می‌کند: در سال جاری میلادی نیز بهبود ساخت و عرضه واکسن از یک سو و تغییر و جهش کووید19 از سوی دیگر، ادامه خواهد داشت. به این ترتیب، می‌توان گفت تا زمانی که شاهد تغییرات قابل توجه در رفتار عمومی مردم و رعایت بیشتر نکات بهداشتی نباشیم، تغییر چشمگیری در کاهش ابتلا به کووید وجود نخواهد داشت.
پروفسور «کریستف فریزر»، اپیدمیولوژیست بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه آکسفورد نیز مانند دو کارشناس دیگر می‌گوید: فکر نمی‌کنم سال 2025 چندان با سال 2024 متفاوت باشد.
او معتقد است: باید انتظار داشته باشیم در سال جدید نیز ویروس در سطوح بالا به گردشش ادامه دهد. احتمالا یک یا دو نوع جدید از کووید نیز ظاهر خواهد شد که همچنان به امیکرون مرتبط باشند. با این حال، به نظر می‌رسد واکسن و همچنین ایمنی ناشی از ابتلای پیشین باعث شود که بیشتر افراد در برابر کووید تا حدودی ایمن باشند.
کارشناسان درباره اینکه آیا سطح تهدید کووید19 ممکن است افزایش یابد و بیش از سال گذشته سلامت عمومی را به خطر بیندازد، نیز گفتند که چنین احتمالی ناممکن نیست، اما بعید به نظر می‌رسد.
پروفسور جاناتان بال می‌گوید: احتمال ظهور نوع جدیدی از ویروس کووید که از نظر ژنتیکی با گونه‌های قبلی متفاوت باشد، بعید نیست. در این صورت، ایمنی از طریق ابتلای قبلی یا واکسیناسیون‌های گذشته ناکارآمد خواهد بود. با این حال باید تاکید کنم که این فقط یک احتمال است و نه چیزی که وجودش قطعی باشد.
به گفته این کارشناس، در حالی که کووید19 همچنان در حال گردش و آلوده کردن مردم است، بررسی‌ها نشان می‌دهند که این ویروس تغییر چندانی نکرده است، بنابراین ظهور یک نوع بسیار متفاوت بعید است، هرچند ناممکن نیست.
دکتر هاپکینز نیز تاکید کرد که باید به تلاش پیشگیرانه در برابر کووید19 ادامه داد. او معتقد است بی‌اعتمادی مداوم به واکسن‌ها در حال شکل‌گیری است و این مسئله وضعیت را در آینده پیچیده می‌کند.
به گفته این متخصص، اگر کارشناسان بهداشت عمومی نتوانند در سال 2025 اعتماد عمومی را به دست آورند، پیشرفت‌های علمی آینده و ساخت واکسن‌های موثرتر علیه انواع جدید این ویروس چندان کارآمد نخواهد بود.
پروفسور کریستف فریزر نیز می‌گوید: سیاستمداران در عرصه سلامت عمومی موفقیت‌آمیز عمل نکرده‌اند. لازم است که همکاری بین‌المللی بیشتری برای پیشگیری از بروز انواع جدید ویروس کووید19 انجام شود. در عین حال نهاد‌های بین‌دولتی نیز با مشکل مواجه‌اند و گاهی در پیچیدگی‌ها و اظهارنظر‌های مقام‌های سیاسی گرفتار می‌شوند.
در عین حال، هر سه متخصص بر اهمیت تداوم واکسیناسیون برای کنترل آسیب ناشی از کووید19 تاکید کردند.
دکتر هاپکینز می‌گوید: واکسن‌های فعلی کووید19 به پیشگیری از بیماری‌های شدید و مرگ ناشی از ابتلا به کووید کمک می‌کنند، این در شرایطی است که تعداد زیادی از مردم در مورد واکسیناسیون علیه این ویروس اطلاعات تازه‌ای ندارند.
دکتر فریزر نیز تاکید می‌کند که «افراد آسیب‌پذیر، کودکان و افراد مسن باید روند واکسینه شدن را ادامه دهند، زیرا حفظ ایمنی پایدار در این گروه‌ها دشوارتر است.»
این متخصص در عین حال ابراز امیدواری می‌کند که با استفاده از توالی‌یابی، پیشرفت‌های موجود در هوش مصنوعی و مدل‌سازی تکاملی، راه مقابله با انواع جدید ویروس کووید19 ساده‌تر خواهد بود.
به گفته او، امکانات جدید سبب شده‌اند انواع جدید ویروس سریع‌تر شناسایی شوند و زمان بیشتری برای انطباق از جمله تولید واکسن برای گونه‌های جدید، وجود داشته باشد.
این کارشناسان تاکید می‌کنند که متخصصان در مورد واکسن‌های داخل بینی که ایمنی گسترده‌تری در برابر بیماری و عفونت ایجاد می‌کند، مشغول بررسی و تحقیق هستند، هرچند هنوز اطلاعات دقیق درباره این واکسن‌ها به شکل عمومی منتشر نشده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1317928/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخشش شاهزاده پارسی در دربی ایتالیا؛ طارمی قلبمان را به تپش انداخت!

واکنش تند دانمارک، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا به اظهارات ترامپ درباره گرینلند

نوشاد عالمیان در جمع 32 بازیکن برتر مسابقات تنیس روی میز قطر

هایفو صورت چیست؟ / عوارض و خطرات هایفو + جداول مربوط

موشک‌های هایپرسونیک؛ بلای جان این کشور شد

تسلیت پزشکیان در پی وقوع زلزله در تبت چین

واکنش طنزآمیز مقام کانادایی به اظهارت ترامپ / چطور است ما آلاسکا را بخریم و ....

هشدار جدی درباره مکانیسم ماشه/ حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در پیش است؟

سردار سپاه از خیانت زن بشار اسد علیه ایران خبر داد!

ضرورت ایجاد توازن به نفع اقدامات سیاسی

اردشیر زاهدی می‌خواست کودتا کند

واکنش طنزآمیز مقام کانادایی به اظهارات ترامپ

دیپلمات دانمارکی: نگران ترامپ نباشید، او نمی‌داند هر فکری را نباید به زبان آورد

گرینفیلد: سوریه باید از نابودی تسلیحات شیمیایی‌اش مطمئن شود

8 کشته در حوادث امنیتی در اطراف «حمص» و «لاذقیه»

حزب‌الله: انتخابات ریاست جمهوری یک موضوع مستقل ملی لبنان است

کشته شدن 3 نظامی صهیونیست در نوار غزه

عربستان نقشه ادعایی اسرائیل را محکوم کرد

آمریکا مدعی حمله به انبار تسلیحات انصارالله یمن شد

روسیه: اقدامات اسرائیل نقض آشکار قوانین بین‌المللی است

تصاویری از آتش‌سوزی مهیب یک پمپ بنزین در منطقه سن‌الفیل لبنان

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 دی 1403

سند ساماندهی رمز ارزها تصویب شد

خرید طلای آب شده حتی با 100 هزارتومن! 5 سوت طلای هدیه

ما حصل سفر السودانی به تهران از زبان وزیر خارجه عراق

باید در مقابل اشغالگری آمریکایی‌ها در عراق با جدیت ایستاد

تأکید قالیباف و السودانی بر اتحاد دو کشور در تحولات منطقه

میراث مشترک حاج قاسم و ابومهدی؛از انتفاضه شعبانیه تا حشدشعبی

هشدار رهبر انقلاب به نخست وزیر عراق: آمریکایی‌ها دنبال گسترش حضور خود در عراقند

السودانی وارد مشهد شد

توصیه مهم آملی لاریجانی به مجمع تشخیص مصلحت؛ در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز شود/ مجمع مصالح نظام را در نظر می‌گیرد

تجارت 265 میلیون دلاری ایران و قطر در 9ماه

اظهارات تازه رئیس مجمع تشخیص درباره ارجاع دوباره FATF به این مجمع

آملی لاریجانی از بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص خبر داد

یک استقلالی بمب نقل‌وانتقالاتی پرسپولیس می‌شود!

رهبری بررسی FATF‌ را به مجمع ارجاع داده‌اند | کمیسیون مشترک با مرکب اعضای کمیسیون «اقتصادی»، «سیاسی و امنیتی» و «حقوقی» برای بررسی ابعاد لایحه تشکیل شده است | نباید مباحث فنی تحت تأثیر فضاسازی سیاسی قرار بگیرد

استعفای سه عضو شورای شهر کرگان بعد از تهدید به قتل شهردار

معرفی 8 واحد صنعتی لرستان برای تأمین 76 میلیارد نقدینگی

بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت

کشف 233 همت انواع کالای قاچاق؛ تشکیل 76 هزار و 747 پرونده

مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز می‌کند

بورس از مالیات بر سوداگری معاف شد

مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

خیانت اروپا و اعتمادی که از دست رفت

دیدار سرپرست سفارت ایران در کابل با نماینده سازمان ملل

واکنش اتحادیه اروپا به سخنان «ترامپ» درباره گرینلند

اظهارات ترودو درمورد پیوستن کانادا به آمریکا | ایلان ماسک: به تو چه؟

بنیان‌گذار تلگرام از سیاست‌های جدید متا انتقاد کرد/ دوروف: ارزش‌های ما به چرخه‌های انتخاباتی آمریکا بستگی ندارد

واکنش آلمان به ادعاهای ارضی ترامپ: مرزها نباید با زور تغییر کنند

قیام 19 دی از نقاط اوج حیات ملت ایران است