ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مصائب قالیباف در تقابل با پایداری ها خواندنی ها

مصائب قالیباف در تقابل با پایداری ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| جدال و تقابل در اردوگاه اصولگرایی این روزها به تیتر یک رسانه‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا تبدیل شده است و چنین می‌نامند که باید منتظر افزایش اختلاف‌ها و پررنگ‌تر شدن مرزبندی‌ها باشیم.
قوه قانون‌گذاری همچنان در اختیار اصولگراها است و اگر بخواهیم روند اختلاف آنها را بررسی کنیم باید به انتخابات اسفند سال گذشته بازگردیم. اصولگراها بعد از حضور با یک لیست در انتخابات مجلس یازدهم توانستند رِکورد جدیدی را ثبت کنند چون برای اولین‌بار با حاکمیتی یکدست روبه‌رو شدیم ولی این انسجام گویی دیگر وجود ندارد چون این طیف گسترده با چهار لیست در انتخابات مجلس دوازدهم حاضر شد. کشور اکنون با ناترازی‌های انرژی، مالی و اقتصادی همراه است و همچنین وضعیت خاورمیانه که نوسانات زیادی دارد و چنین موضوعی می‌رساند تا دولتمردان بیش از گذشته باید به‌فکر وضعیت جامعه باشند ولی آنچه می‌بینیم خبری از همکاری مسئولان حداقل در بهارستان نیست و این مدیریت را برای محمدباقر قالیباف که لیدر جریان نواصولگرایی هم محسوب می‌شود دشوار خواهد کرد. اختلافات در دورن اردوگاه وسیع اصولگرایی روبه‌ افزایش است و خبری از ریش‌سفیدهای جریان سنتی هم نیست که بتوانند وضعیت را مدیریت کنند حالا در غیاب چهره‌هایی مانند حداد عادل، علی لاریجانی، محمدرضا باهنر و... شاهد میدان‌داری تندروها در بهارستان هستیم. روز گذشته یکی از نمایندگان تندرو با دیکتاتورخواندن رئیس مجلس سناریوی تکراری ولی در راستای تخریب چهره قالیباف را در دستور کار قرار داد که طبق گفته یکی از تحلیلگران اصولگرا خطی‌ است که تندروها در تقابل با لاریجانی هم از آن استفاده می‌کردند. آرین‌منش در همین مورد معتقد است که پایداری‌ها تلاش دارند با حاشیه‌سازی‌ها، خود را در صدر اخبار نگاه دارد. در ادامه این مصاحبه را می‌خوانید.
رای اجباری به قالیباف
جواد آرین‌منش، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در پاسخ به این سوال که رفتار تندروها که همواره به‌دنبال حاشیه‌سازی در بهارستان هستند چه تاثیری بر روی مدیریت محمدباقر قالیباف در آینده خواهند گذاشت، به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «مشکلات کشور رو‌به افزایش است و با ناترازی‌ها، تورم، نوسانات نرخ ارز، گسترش نارضایتی‌ها و مشکلات معیشتی فشارها را به مجلس و دولت افزایش خواهد یافت. وضعیت به‌گونه‌ای است که انتظار داریم حداقل در صحن مجلس آرامش و انسجام مشاهده کنیم تا با همفکری چالش‌ها برطرف شود. اکنون باتوجه به ‌حواشی‌ها و چالش‌ها باید با انسجام از این پیچ خطرناک عبور کنیم. متاسفانه نه در داخل مجلس وحدت و انسجام دیده می‌شود و نه در روابط میان دولت و مجلس هماهنگی مشاهده می‌کنیم. حالا رفته‌رفته باید در انتظار از راه رسیدن استیضاح‌های وزرای اقتصادی دولت هم باشیم. این در شرایطی است که حتی مردم عادی و غیرمتخصص هم می‌دانند که با تغییر یک وزیر چیزی درست نخواهد شد بلکه مشکلات رو به افزایش خواهد رفت.» او در همین مورد و با اشاره به اختلافات داخل مجلس، اضافه می‌کند: «در این شرایط نیاز است تا طیف‌های درون مجلس برنامه‌های مدونی برای کاهش مشکلات داشته باشند ولی صداهای ناهماهنگ بیشتری نسبت به گذشته در صحن شنیده می‌شود. اکنون شاهد تقابل و جدال جریان‌های اصولگرا هستیم. در این وضعیت اصلاح‌طلبان اندک حاضر در مجلس نظاره‌گر دعواهای درون خانوادگی اصولگراها هستند. دعوایی که بین پایداری‌ها، نواصولگراها و اصولگراهای‌معتدل به وجود آمده است. قالیباف با جبهه‌گیری‌هایی روبه‌رو است که جدید نیست، این جریان رادیکالی که در مجلس دوازدهم حضور دارد در ادوار گذشته، همواره برای رئیس‌ها چالش‌آفرینی می‌کردند همین رفتار را با علی لاریجانی هم داشتند. کلماتی مانند «دیکتاتور پارلمانی» که در مجلس دوازدهم شنیده می‌شود در ادبیات تندروها همواره وجود داشته و چیز جدیدی نیست. این جریان همواره برای مطرح‌کردن خودشان جنجال‌آفرینی را در دستور کار قرار می‌دهند و چنین می‌اندیشند که مردم به این جنجال‌ها توجه دارند و با همین فرمان هیچ گره‌ای از مشکلات کشور حل نخواهند کرد. نباید فراموش کنیم که همین جریان رادیکال برجام را در مجلس آتش زدند و گفتند نیازی به آن نداریم و مشکلات را در داخل حل خواهیم کرد. حالا باید به مردم پاسخ دهند که چرا طبق پیش‌بینی آنها مشکلات را نتوانستیم حل کنیم؟ تندروها همواره تلاش دارند با تیترهایی مانند کودتای قالیباف علیه اصولگراها یا کودتای قالیباف علیه شانا و... رئیس مجلس را از دایره اصولگرایی خارج کنند ولی تاکنون موفق نشدند. همین جریان پایداری در انتخابات مجلس دوازدهم موفق شد شورای وحدت را در مقابل شانا قرار دهد. این ماجراها از گذشته وجود داشته و همچنان هم ادامه خواهد داشت.» آرین‌منش در همین مورد و با اشاره به‌جای خالی عقلای اصولگراها می‌گوید: «عقلای اصولگرا اکنون در حاشیه هستند و می‌بینیم که پاچنارها بر چنارها غلبه کرده‌اند و در حال میدان‌داری هستند. اگر در زمان انتخابات ریاست مجلس این مجموعه به قالیباف رای می‌دهند برای رسیدن به سهم‌هایی در هیات رئیسه و... است و هیچ همراهی دیگری با قالیباف ندارند. تندروها هیچ وقت نتوانسته‌‌اند چهره‌ای مانند قالیباف را راهی بهارستان کنند تا بتوانند با او رقابت کنند. در دوره آینده که نوبت انتخاب هیات رئیسه مجلس خواهد رسید بازهم می‌بینیم که مجبورند به قالیباف رای دهند.»
جنجال در صحن
در جلسه روز گذشته مجلس حاشیه‌ها و جنجال‌ها همچنان ادامه داشت و این بار نوبت به نماینده بافق رسید. محمدرضا صباغیان نسبت به تذکر قالیباف، مبنی اتمام وقت صحبتش، واکنش تندی از خود نشان داد که بسیاری آن را تکراری و برنامه‌ریزی شده از سوی تندروها برای تخریب رئیس مجلس می‌دانند. صباغیان، در جریان بررسی تقاضای لایحه دو فوریتی حذف ماده‌ای از قانون تولید رقابت‌پذیر طبق قانون 3 دقیقه در مخالفت با این لایحه از تریبون مجلس صحبت کرد و حتی به گفته قالیباف، رئیس مجلس 4 ثانیه بیشتر از فرصت قانونی‌اش نطق کرد. اما پس از قطع میکروفنش از صندلی بلند شده و خطاب به قالیباف گفت: «وا... دیکتاتوری تو.» در ادامه تعدادی از نمایندگان اطراف این نماینده معترض جمع شده و تلاش کردند صباغیان را آرام کنند. قالیباف نیز خطاب به این نمانیده معترض اظهارداشت: «شما 4 ثانیه از فرصت قانونی‌تان بیشتر صحبت کردید و میکروفن شما بعد از پایان مهلت قانونی خاموش شد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1318078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش تند و تیز پاریس به اظهارات مداخله‌جویانه «ایلان ماسک»

هشدار مصر،قبرس و یونان درباره اقدامات ترکیه در سوریه و مدیترانه

فرانسه و تهدید به بستن شبکه ایکس/ آیا قدرت ایلان ماسک در حال تهدید دموکراسی‌هاست؟

همدردی رئیس‌جمهور پزشکیان با دولت و ملت چین

گام محکم کاپیتان نوشاد با پیروزی مقابل حریف سرسخت چین تایپه‌ای

اعلام آمادگی پزشکیان برای ارسال کمک‌های بشر دوستانه به چین

گزارش رویترز از اقدام فوری تهران قبل از آمدن ترامپ

ابراز همدردی صمیمانه پزشکیان با ملت و دولت چین در سانحه زلزله

پزشکیان با ملت و دولت چین در سانحه زلزله همدردی کرد

کاپیتان چین تایپه را برد، به دانمارک خورد

پزشکیان به دولت و ملت چین تسلیت گفت

همدردی رئیس‌جمهور با دولت و ملت چین

ابراز همدردی رئیس‌جمهور پزشکیان با قربانیان زلزله چین

گام محکم نوشاد عالمیان با پیروزی مقابل حریف سرسخت چین تایپه‌ای

پیام تسلیت پزشکیان در پی وقوع زلزله در تبت چین

تسلیت رئیس‌جمهور ایران به مردم چین/ آمادگی برای ارائه کمک‌های انسان‌دوستانه

قیمت مسکن در ایران یکی از دلایل رکود بازار است !

ایران باید با دیپلماسی عزتمندانه به بهره‌وری از منافع ملی خود در سطح بین‌المللی برسد

نقشه تل‌ آویو برای اشغال 3 منطقه راهبردی لبنان با چراغ سبز آمریکا

واکنش اتحادیه اروپا به اظهارات ترامپ درباره «گرینلند»

اتحادیه اروپا به اظهارات ترامپ درباره «گرینلند» واکنش نشان داد

«ترامپ» از دیوان عالی آمریکا خواست جلوی صدور حکم وی را بگیرد

عکس | آمریکا صدرنشین تجارت مرگ

حمله به انبار تسلیحات انصارالله یمن

بنیان‌گذار تلگرام از سیاست‌های جدید متا انتقاد کرد/ دوروف: ارزش های ما به چرخه های انتخاباتی آمریکا بستگی ندارد

رنج طبابت در غزه؛ پزشکی که 56 نفر از خانواده‌اش را کفن کرده است

ترامپ نیامده، گرد و خاک به پا کرد

11 عضو شامل یک سرکرده الشباب در سومالی کشته شدند

ارتش رژیم صهیونیستی چندین نقطه در جنوب لبنان را منفجر کرد

باکو پروازهای خود به کازان روسیه را لغو کرد

دیدار سران قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان در خط مرزی مشترک

کشته‌شدن بیش از 12 هزار غیرنظامی از آغاز جنگ اوکراین

جولان تانک‌های اسرائیلی در سوریه

پاریس «ایلان ماسک» را تهدید کرد؛ شبکه X را می‌بندیم

بلینکن: به توافق در خصوص مبادله اسرا بسیار نزدیک شده‌ایم

پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بزودی

پیش بینی قیمت دلار 20 دی 1403

تحلیل اکوایران از تله فقر در بازار اجاره

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

ورود نخست وزیر عراق به مشهد

رهبر انقلاب: حشدالشعبی از مولفه‌های مهم قدرت در عراق است

برنامه السودانی در شهر مشهد

قرائن نشان میدهد آمریکایی‌ها بدنبال تثبیت و گسترش حضور خود در عراق هستند

نخست‌وزیر عراق وارد مشهد شد

ماجرای عملیات کربلای 5 چه بود؟

آمریکایی‌ها به دنبال تثبیت و گسترش حضور در عراق هستند

بسته فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی تدوین شود

رد پای ناترازی انرژی در تعطیلی کارخانه‌ها

توسعه صنعت هوایی، راهبرد اصلی در «پیام»

رشد بی نظیر تجارت ایران و قطر / دوحه به تهران چشمک زد