ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن! خواندنی ها

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خبرگزاری دانشجو / تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند. تیم بورچت کمک به طالبان و دیگر دشمنان آمریکا را «خیانت به کهنه‌سربازان آمریکا» خواند.
تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند و ارسال بسته‌های پول نقد به بانک مرکزی افغانستان را که به دست طالبان می‌افتند و قابل ردیابی و نظارت نیستند، متوقف کند.
در نامه تیم بورچت به ترامپ که یک کپی آن در ایکس منتشر شده، آمده است: «پرداخت 40 میلیون دلار در هفته به دشمنان ما توهین به کسانی است که خدمت نظامی کردند.»
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ایالات متحده با اعلام آمادگی برای حمایت از ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، هرهفته به کابل پول نقد می‌فرستد. این پول‌ها که به درخواست سازمان ملل متحد و از طریق هواپیما‌های متعلق به سازمان ملل متحد به کابل فرستاده می‌شوند، در اختیار بانک مرکزی افغانستان (تحت کنترل طالبان) و بانک بین‌المللی افغانستان که یک بانک خصوصی است، قرار می‌گیرند.
سازمان ملل متحد اواخر سال 2021 برای جبران کمبود نقدینگی در بانک‌های افغانستان، به ایالات متحده و دیگر کمک‌کنندگان پیشنهاد کرد که کمک‌هایشان را در قالب پول نقد به افغانستان بفرستند تا از ورشکستگی نظام بانکی این کشور جلوگیری شود.
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نوامبر 2024 در گزارشی نوشت که از اکتبر 2021 تا سپتامبر 2024، ایالات متحده 21 میلیارد و 600 میلیون دلار برای افغانستان هزینه کرده است. اسکان مجدد افغان‌ها، فعالیت‌های بشردوستانه و کمک به صندوق امانی افغانستان در سوییس هم در این آمار محاسبه شده‌اند.
بر اساس گزارش سی‌گار، مجموع کمک‌های ایالات متحده برای خدمات بشردوستانه در افغانستان، به سه میلیارد و 500 میلیون دلار می‌رسد که در بسته‌های پول نقد از طریق سازمان ملل متحد به کابل منتقل شده است.
تیم بورچت افزود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن، در پاسخ به پرسش او در مورد کمک‌ها به افغانستان اعلام کرده است که طالبان 10 میلیون دلار از این کمک‌ها را به‌عنوان مالیات دریافت کرده‌اند. سی‌گار نیز در گزارشی، واریز این مبلغ را به خزانه طالبان تایید کرد. همچنین در چندین گزارش درباره نحوه هزینه‌کرد کمک‌های نقدی آمریکا در افغانستان، اشاره کرد که طالبان مسیر این کمک‌ها را به سمت وابستگان خود منحرف و از رسیدن آنها به دست نیازمندان واقعی جلوگیری می‌کنند.
تیم بورچت با اشاره به اینکه پول مالیات‌دهندگان آمریکایی به جیب دشمنان آمریکا می‌رود، تاکید کرد که آنتونی بلینکن نیز نتوانست درباره چگونگی توزیع کمک‌های آمریکا به افغانستان پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهد، زیرا این کمک‌ها پس از تحویل داده شدن به بانک مرکزی افغانستان که اعضای طالبان آن را اداره می‌کنند، دیگر قابل‌ردیابی نیستند.
این نماینده جمهوری‌خواه پیش از این نیز بار‌ها برای توقف ارسال کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان تلاش کرده است. او در ژوئن 2024 لایحه‌ای با عنوان «منع ارسال پول مالیات‌دهندگان به طالبان» ارائه کرد که به تصویب مجلس نمایندگان رسید. این لایحه با هدف جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک‌های مالی آمریکا تدوین شد و بورچت در آن تاکید کرد که پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نباید به دشمنان این کشور داده شود.
او سپس از وزارت خارجه آمریکا هم به دلیل جلوگیری نکردن از دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه انتقاد کرد و خواستار بازنگری در ساختار این وزارتخانه شد.
برای اجرایی شدن این لایحه، نیاز است که سنا و رئیس‌جمهوری آمریکا نیز آن را تایید کنند. در صورت تصویب نهایی، وزارت خارجه موظف خواهد بود از کشور‌هایی که از سال 2021 به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند، گزارشی ارائه دهد و برای جلوگیری از دسترسی طالبان به این کمک‌ها راهبردی تدوین کند.
تیم بورچت در پایان نامه‌اش به ترامپ نوشت که منتظر بازگشت او به کاخ سفید است و تلاش‌هایش را برای به نتیجه رسیدن لایحه توقف کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان از سر می‌گیرد.
تعحب ایلان ماسک از ارسال کمک مالی به طالبان
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس‌اکس، با بازنشر نامه تیم بورچت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از احتمال ارسال کمک‌های مالی ایالات متحده به طالبان ابراز تعجب کرد و نوشت: «آیا ما واقعا پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را برای طالبان می‌فرستیم؟»
این اظهارنظر ماسک که بیش از 150 میلیون دنبال‌کننده دارد، توجهات بیشتری را به این موضوع جلب و درباره سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان پرسش‌هایی جدی مطرح کرد. این توییت بازتابی گسترده در رسانه‌ها و میان کاربران داشت و درباره نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بحث‌هایی را برانگیخت.
منتقدان ارسال کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از جمله بورچت، معتقدند که طالبان ممکن است از این کمک‌ها برای تقویت حکومتشان استفاده کنند. در حالی که مدافعان این کمک‌ها بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان تاکید دارند. این موضوع همچنان یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل در سیاست خارجی ایالات متحده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1319483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کالاهای تولیدی قم به کدام کشورهای دنیا صادر می‌شود؟

استاد استرالیایی که در تعامل با طالبان مسلمان شده بود درگذشت

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به استان های یمن

کاخ سفید درباره حذف تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا توضیحاتی داد

آمریکاو آینده مبهم سوریه/ رقص ناموزون روی گسل‌های شام؛ چرا ترکیه شریک خوبی برای آمریکا نیست؟

تداوم صادرات نفت ایران

سرمقاله آرمان امروز/ اجماع نانوشته در مورد ایران

اعتراف تلخ بایدن: شاید یک دوره دیگر دوام نمی‌آوردم!

لس‌آنجلس همچنان در محاصره آتش؛ سفر «جو بایدن» به ایتالیا لغو شد

خبر خوش وزیر اقتصاد برای حقوق‌بگیران و اصناف

625مگاوات برق ‎ایران به ‎عراق از سرگرفته شد

رقابت عجیب دینار عراق با دلار؛ قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 20 دی 1403 چند؟

السودانی‌: ‌نگرش امام خامنه‌ای به کشورهای منطقه مثب بود

علاقه‌مندی آستان قدس برای گسترش ارتباطات دانشگاهی با عراق

وحدت و پیروی از اهل بیت(ع)؛ کلید مقابله با تهدیدات دشمنان در منطقه است

جلوگیری از قاچاق 3 میلیون لیتر سوخت در هرمزگان

وزیر صنعت: دولت از بازارچه‌های مرزی حمایت‌های ویژه می‌کند

وزیر صنعت، معدن و تجارت بازارچه مرزی پیشین بازدید کرد

همه تلاش ها در حوزه تولید معطوف به تسهیل امور کارگران عزیز است

دوئل آی‌پی‌آی و تاپی ایران و پاکستان در میدان انرژی؛ کدام‌یک موفق به صادرات گاز به هند می‌شوند؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت از بازارچه مرزی پیشین بازدید کرد

مشارکت مردمی؛ کلید بهره‌مندی عادلانه از منابع اقتصادی و ایجاد اشتغال

رفع ناترازی انرژی در راه است؟

توضیح کاخ سفید درباره حذف تروریست های تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا

حملات هوایی ائتلاف غربی به سه استان یمن

ارزیابی دولت عراق از سفر السودانی به تهران

دستاورد سفر نخست وزیر عراق به ایران چه بود؟

آشوری: مجلس از طرح‌های توسعه‌ای استان هرمزگان حمایت کند

عوامل اقتصادی، پیشران مهاجرت داخلی/ مهاجرت جویندگان کار در استان‌های مرزی به مقصد استان‌های مرکزی

آیا تختی مقابل شاه تعظیم کرد! / عکسش هم هست احترام…

شکست تیم جذاب اروپا بعد از 4 ماه؛ تاتنهام ترمز لیورپول را کشید

این کشور اروپایی ایلان ماسک را تهدید کرد

اروپایی‌ها کور می‌کنند اما شفا نمی‌دهند

تیموتی ویکس در کابل درگذشت

ترامپ در اندیشه تشکیل امپراتوری؛ از تصاحب گرینلند و پاناما تا الحاق کانادا و مکزیک

سرمقاله هم میهن/ روایت علیه عینیت

پاکستان بار دیگر تشکیل حکومت فراگیر را از جریان حاکم در سوریه مطالبه کرد

رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: زنده نگه داشتن امید، مهمترین وظیفه/ رسانه‌ها توهم اقتدار دشمن را بشکنند/ کینه آمریکا با ایران، کینه شتری است چون انقلاب، ایران را از چنگ او درآورد/ رشد 8 درصدی اقتصادی با ظرفیت‌های داخلی امکان‌پذیر است +ویدئو

فرانسه ایلان ماسک را تهدید کرد

معاون ظریف: اروپایی‌ها کور می‌کنند اما شفا نمی‌دهند

ملاحظه منافع امریکا را نکنید

نتایج یک نظرسنجی درباره جزیره گرینلند+ جزئیات

امید، کلید پیروزی در برابر چالش‌ها است

توضیح کاخ سفید درباره حذف تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا

سرمقاله سازندگی/ نقشه راه هاشمی

مادورو: اصلاحات عمیقی در قانون اساسی ایجاد خواهیم کرد

بایدن تصمیم‌گیری درباره «هیئت تحریر الشام» را به ترامپ واگذار کرد

وحدت و پیروی از اهل‌بیت؛ کلید مقابله با تهدیدات دشمنان در منطقه است

تصاویر/ دیدار نخست وزیر عراق با تولیت آستان قدس رضوی

عملکرد بانک‌ها در تخصیص وام ساخت مسکن ضعیف است