ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شبی که شی جین‌پینگ در اتاق پسر یک خانواده‌ امریکایی خوابید ایالات متحده آمریکا

شبی که شی جین‌پینگ در اتاق پسر یک خانواده‌ امریکایی خوابید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - زینب اسماعیلی: شاید باورش سخت باشد که شی جین پینگ رهبر فعلی چین، در تور مخصوص مقامات چینی به امریکا رفته و چند شب در اتاق قدیمی پسر یک خانواده امریکایی خوابیده تا از سبک زندگی امریکایی اطلاع پیدا کنند.
سی سال بعد چین در نگاه مردم امریکا به چنان جایگاهی دست یافته بود که برای آمدن شی جین پینگ به شهر کوچک ماسکاتین در ایالت آیووا، طرفداران جمع شده بودند و پلاکاردهایی با علامت قلب بین آیووا و چین در دست گرفت‌بودند.
اگرچه معترضان هم در بین آن جمعیت بودند.
مهمان افتخاری شهر کوچک ماسکاتین با 200 هزار نفر جمعیت که به‌عنوان پایتخت هندوانه جهان معروف است، شی جین پینگ، معاون رئیس جمهور چین بود. او وقتی سال 2012 به چین بازگشت از خاطراتش در ماکساتین، آن خانواده و دیدگاه مثبت شهروندان معمولی امریکایی به نیکی یاد کرد.
روایت این دو سفر شی جی پینگ به امریکا در بخش ابتدایی کتاب «دولت‌ها چگونه پیروز می‌شوند؟» مطرح شده است. کتابی که به نقش دیپلماسی عمومی در تعاملات جهانی می‌پردازد. نحوه‌ای از دیپلماسی که امری فراتر از تبلیغات و امر روزانه دیپلماسی است. مثال آغازین کتاب به خوبی نشان می‌دهد که کشوری مانند چین چگونه به جایگاه فعلی در جهان دست یافته‌است. توجه به این روایت که یکی از مسیرهای دیپلماسی عمومی چینی را نشان می‌دهد، می‌تواند پاسخ این ابهام باشد که چطور با سیاست خارجی مهار چین توسط امریکا در یک دهه گذشته، مردم امریکا دنبال‌کننده سیاست ضد چینی نیستند.
کتاب «دولت‌ها چگونه پیروز می‌شوند؟» از روایت سفر شی جی پینگ این‌گونه نتیجه می‌گیرد؛ «رویداد اصلی در سال 1985 و بزرگداشت آن در سال 2012 اتفاق افتاد، زیرا افراد قدرتمند در پکن و واشنگتن دی سی به این درک رسیده‌بودند که مخاطب روابط بین‌الملل صرفا دولت‌ها نیستند. گاهی اوقات بهترین راه برای اجرای سیاست‌خارجی یک دولت، مشارکت با خارجی‌ها به صورت بی واسطه و رودر رواست. این نوع فعالیت‌ها در ایالات متحده به عنوان دیپلماسی عمومی شناخته می‌شود؛ دیپلماسی عمومی گوش دادن به طرف مقابل و تلاش برای توسعه درک متقابل در روابط است.»
کتاب «دولت‌ها چگونه پیروز می‌شوند؟» اگرچه با نگاهی تعریف محور به مفاهیم دیپلماسی عمومی آغاز می‌کند اما به سرعت به مصادیق این امر می‌رسد. از مصادیق تاریخی دیپلماسی عمومی که حتی در زمان جنگ‌ با طبل و شیپور زدن دنبال افزایش اعتماد به نفس جبهه خود و از بین بردن اعتماد به نفس جبهه مقابل بودند تا ضرب چهره اسکندر مقدونی روی سکه‌ها از یونان تا هندوکش. نهایتا دیپلماسی عمومی در امریکا از پایان جنگ سرد تا راه‌اندازی فعالیتی مانند VOA که برای ما شناخته شده است.
نیکلاس جی کال، نویسنده کتاب و استاد دانشگاه لستر انگلیس، تاکید دارد که «تصویر، عنصر اساسی قدرت است.» و «دیپلماسی عمومی با تبلیغات متفاوت است.» از جمله تفاوت‌های جالب این دو مبحث که در این کتاب به آن پرداخه شده است این است که «دیپلماسی عمومی بر حقیقت استوار است اما تبلیغات با حقیقت گزینشی برخورد می‌کند/ دیپلماسی عمومی گوش می‌دهد تا یاد بگیرد اما تبلیغات گوش می‌دهد تا به هدف برسد و ... »
کتاب «دولت‌ها چگونه پیروز می‌شوند؟» نوشته نیکلاس جی برنز با ترجمه مهسا جزینی و ستاره فتاحی کتابی روزآمد در مورد دیپلماسی عمومی کشورهاست. کتابی که اگر به درستی بخوانیم به نقطه ضعف جدی سیاست خارجی کشور خودمان نیز پی می‌بریم. این‌که چگونه سال‌ها از کار در این عرصه غافل بودیم و اکنون که در حال پرداخت هزینه هنگفت ضعف در دیپلماسی عمومی هستیم هم برنامه‌ای برای جبران و تکرار نکردن اشتباه نداریم.
مهسا جزینی مترجم کتاب که روزنامه‌نگار شناخته‌شده‌ای نیز هست، می‌گوید «هنگام ترجمه کتاب به خوبی به این واقعیت واقف شده که دولت‎ها چگونه از ابزار دیپلماسی عمومی در کنار دیپلماسی رسمی برای پیشبرد اهداف خود بهره می برند؟ اساس دیپلماسی عمومی یعنی ارتباط و اثرگذاری روی افکار عمومی، نه داخلی بلکه خارجی. یعنی یافتن زبان مردمان کشورهای دیگر. این که چطور تصویر مطلوب و درست‌تری از خود در ذهن مردمان جهان بسازیم تا کار دیپلماسی رسمی راحت تر و به سامان تر شود.»
نصرت‌الله تاجیک، دیپلمات در معرفی این کتاب در کانال شخصی اش نوشته «این کتاب نشان می دهد کشورهای توسعه‌یافته چقدر نسبت به این تصویر حساس‌هستند و چه سازوکارهایی برای ساختن و ارزیابی این تصویر در اختیار دارند. دیپلماسی عمومی چگونه تسهیل‌گر دیپلماسی رسمی و میانجی روابط دولت‌ها می‌شود؟»
تاجیک با روایت بخش اول کتاب {سفر شی جی پینگ به آویوا} توضیح‌می دهد که «فصل نخست کتاب با چنین شروعی، از همان ابتدا قصد دارد اهمیت ، لزوم و نقش دیپلماسی عمومی را به خواننده نشان دهد. نقطه‌ای که به جای دولت‌ها، ملت‌ها مهم می‌شوند.»
جی کال که استاد رشته مطالعات آمریکایی دانشگاه لستر انگلستان بوده، در مقدمه نوشته، این کتاب را به عنوان یک مرجع برای دانشجویان رشته دیپلماسی و دیپلمات‌های در حال تحصیل تهیه کرده است. او می‌گوید که بعد از حملات تروریستی11 سپتامبر، ناگهان در دو سوی اقیانوس اطلس، دولت‌ها و دانشگاهیان به سرعت به حوزه دیپلماسی عمومی علاقه‌مند شدند. با این حال مخاطبان کتاب حاضر لزوما اکادمسین‌ها یا دانشجویان نیستند. روایت کتاب به گونه‌ایست که برای هر علاقه‌مند به حوزه سیاست خارجی، دیپلماسی و حتی تاریخ، خواندنی است.
خواندن این کتاب که توسط نشر پیله منتشر شده را به علاقمندان حوزه سیاست خارجی، سفرا و دیپلمات‌های کشور پیشنهاد می‌کنیم.
311314
کد خبر 2008100

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1320457/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاکدل: هدف اصلی ما مسابقات ناگویا ژاپن خواهد بود

کارلوس کی‌روش - تونس: یک امضا تا نهایی شدن!

پاکستان حامی داعش است

طالبان خواستار پرداخت غرامت جنگی به افغان‌ها

واکنش جورجیا ملونی به نقش ماسک در آزادی خبرنگار بازداشتی در تهران!

جنگنده سوخو 30 SM؛ برتری ایران در آسمان با قدرتی برابر با F15 و F16 آمریکا

مراسم تحلیف ترامپ بی نتانیاهو برگزار می‌شود

هشدار محسن رضایی درباره یک رویکرد خطرناک ؛ ماجرای نامه‌ای که به شهید رئیسی نوشت

تلاش اوکراین برای درگیری با روسیه در دریای سیاه

چرا ترامپ برای الحاق مناطق مختلف به آمریکا تقلا می‌کند؟ + فیلم

طعنه خانم رئیس جمهور به ترامپ

واکنش‌ها به انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان؛

تلاش آتش‌نشان‌های آمریکا برای اطفای حریق با کیف زنانه! + فیلم

توافق دانشگاه جانز هاپکینز و وزارت آموزش آمریکا برای مقابله با تبعیض نژادی

تحلیلگر بازار سرمایه: بورس از نمایندگان مجلس می‌ترسد نه ترامپ

اسطوره مقاومت پزشکان غزه در زندان بدنام اسرائیلی دیده شد

استمرار عصر ژنرال‌ها در کاخ بعبدا؛ «جوزف عون» نه دیو نه دلبر

پاکستان از دیدار متقی با معاون وزارت خارجه هند درس بگیرد

واکنش کشورها و نهادهای بین‌المللی به ریاست جمهوری عون

کشته شدن 10 نظامی صهیونیست در شمال غزه ظرف 14 روز

کانادا به دنبال انتقام از ترامپ با اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی

اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز لغو شد

بیکاری ارادی حاصل دستمزد پایین

دستاوردهای سفر یک روزه نخست وزیر عراق به تهران

علاقه رئیس فدراسیون هندبال عراق به تبادل دانش با ایران

السودانی حامل پیام ترامپ برای ایران بود؟

استاندار خوزستان: توسعه بدون مشارکت بخش خصوصی ممکن نیست

زمین لرزه نسبتا شدیدی ارومیه را لرزاند

وزیر صمت: دولت به حمایت از بازارچه‌های مرزی متعهد است

کلید عبور از بحران انرژی

مقصد بعدی مهدی قایدی مشخص شد

سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در چین + فیلم

حمام شگفت انگیز در دل جنگل های چین

سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در چین+ فیلم

تبادل بیش از 100 هزار قطار باری میان چین و اروپا؛ سهم ایران صفر

اخراج بیش از 1300 پناهجوی افغانستانی از آلمان در سال 2024

همه باید در جهت تحقق شعار وفاق ملی، همراه باشیم

ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی نقش داشت؟

هشدار گزارشگر پنتاگون: افراط‌گرایی در ارتش آمریکا «خطری خاموش» است

37 کشته در درگیری میان نیرو‌های مورد حمایت ترکیه و کُرد‌های سوریه

واکنش‌ها به انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان؛ از آمریکا تا عربستان

هشدار محسن رضایی در مورد تجاوز آمریکا به کشورها/ گفته بودم پس از غزه نوبت کشورهای دیگر می شود

نقش ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران

دهن کجی صریح نتانیاهو به ترامپ؛ ماجرا چیست؟

دوباره پلیس بد؟

اولین سخنرانی عون بعد از ریاست جمهوری در پارلمان لبنان

جاه‌طلبی‌های ترامپ درباره گرینلند، دانمارک را ترساند

نیم میلیون اوکراینی به‌دلیل فرار از سربازی تحت‌تعقیب قرار گرفته‌اند

نشست رامشتاین؛ انعکاس نگرانی‌ها از دوران ترامپ

تأکید 800 خانواده نظامیان صهیونیست بر لزوم توقف جنگ در غزه