ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خیانت اروپا و اعتمادی که از دست رفت اروپا

خیانت اروپا و اعتمادی که از دست رفت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: جنگ غزه به عنوان یکی از بحران‌های انسانی و سیاسی بزرگ در تاریخ معاصر، تأثیرات عمیقی بر روابط بین دولت‌های اروپایی و شهروندان مسلمان آن‌ها داشته است. واکنش‌های کشورهای اروپایی به این بحران انسانی که بیش از 500 روز ادامه داشته، ـ به‌ویژه در زمینه نقض مکرر حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی ـ موجب بی‌اعتباری این دولت‌ها در نظر بسیاری از شهروندان مسلمان شده است.
کشورهای اروپایی به عنوان پیشگامان حقوق بشر و حامیان ارزش‌های دموکراتیک همواره بر اهمیت رعایت حقوق بشر تأکید کرده‌اند اما در مواجهه با بحران‌های انسانی در غزه در عمل نتوانسته‌اند استانداردهای مورد ادعای خود را رعایت کنند.
دلایل شکست حقوق بشری دولت‌های اروپایی یکی از دلایل این ناکامی، وابستگی سیاسی و اقتصادی کشورهای اروپایی به اسرائیل است. این وابستگی‌ها باعث شده بسیاری از کشورها اروپایی به جای اتخاذ موضعی قاطع و انتقادی نسبت به نقض‌های حقوق بشری، به سکوت یا واکنش‌های ملایم بسنده کنند. علاوه بر این، ساختارهای سیاسی و اقتصادی در اروپا نیز تأثیر زیادی بر رفتار این کشورها داشته‌اند. برخی از دولت‌ها به دلیل فشارهای داخلی و لابی‌گری‌های مختلف، تمایلی به انتقاد از اسرائیل ندارند. فشار لابی اسرائیل باعث شده در مواردی که باید اقدام قاطع صورت گیرد، تنها بیانیه‌های کلی صادر شود که هیچ تأثیری بر وضعیت موجود ندارد.
سکوت و استاندارد دوگانه روزنامه گاردین با اشاره به افزایش روزافزون انتقادها از مواضع کشورهای اروپایی در قبال جنایات غزه نوشته: آنچه باید بروکسل را بیش از پیش نگران کند، این است که رویکردش در برابر جنگ غزه اعتبارش را به شدت در میان فعالان طرفدار دموکراسی و حقوق بشر در این کشورها و شهروندان مسلمان خدشه‌دار کرده است. رهبران اروپایی بسال‌ها ادعا می‌کردند که در خط مقدم برای برابری و عدالت می‌جنگند!
بر اساس نظرسنجی گاردین، بیش از 75 درصد از شرکت‌کنندگان موضع‌گیری‌ دولت‌های اروپایی از ابتدای جنگ غزه را بد یا بسیار بد ارزیابی کرده‌اند.
همدستی، فراتر از سکوت اما آنچه انتقاد از کشورهای اروپایی را تشدید کرده، این است که دولت‌های اروپایی با وجود تاکید افکار عمومی کشورهای مطبوعشان برای موضع‌گیری قاطع علیه تل‌آویو، به حمایت‌های عملی خود از رژیم صهیونیستی ادامه دادند. پایگاه آمریکایی اینترسپت گزارش داده که وزرای خارجه بلوک اتحادیه اروپا با وجود دلایل و شهواهد متعدد مبنی بر ارتکاب جنایت‌های جنگی در غزه و نسل‌کشی در این منطقه با توقف فروش سلاح به اسرائیل مخالفت کرده‌اند.
نگاه مسلمانان کشورهای اروپایی به جنگ غزه و موضع دولت فرانسه 45 درصد از مسلمان فرانسه عملیات طوفان الاقصی را اقدامی در جهت مقاومت در برابر استعمار می‌دانند. 62 درصد از مسلمان فرانسه حملات رژیم اسرائیل در غزه را پاکسازی قومی می‌دانند. 58 درصد مسلمان معتقدند موضع امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، همدردی با تل‌آویو بوده است. 67 درصد مسلمانان گفته‌اند رسانه‌های فرانسوی نسبت به اسرائیل همدردی بیشتری دارند تا فلسطین. منبع: روزنامه الگمیر
انگلیس 53 درصد از مسلمان انگلیسی گفته‌اند که در جنگ غزه با حماس حس همدردی دارند. 46 درصد از شهروندان مسلمان انگلیس از جنبش مقاومت فلسطین (حماس) حمایت می‌کنند. 46 درصد از مسلمانان انگلیسی معتقدند که یهودیان نفوذ بیش از اندازه‌ای بر لندن دارند. تقریبا نیمی از مسلمانان انگلیس از برکناری سیاستمداران حامی اسرائیل حمایت می‌کنند. تنها یکی از هر 4 مسلمان انگلیسی معتقد است که اسرائیل حق حضور در بخشی از فلسطین را دارد. منبع: henryjacksonsociety.org
آلمان 61 درصد آلمانی‌ها اقدامات اسرائیل در نوار غزه را تایید نمی‌کنند تنها یک سوم از آلمانی‌ها از ادامه حملات به غزه حمایت می‌کنند (در ابتدای جنگ این رقم 62 درصد بوده است) 75 درصد آلمانی‌ها مختلف ادامه حمایت نظامی برلین از تل‌آویو هستند 58 درصد از آلمانیآلمانی‌ها گفته‌اند که در جنگ غزه نسبت به اسرائیل همدردی ندارند یا در این باره مطمئن نیستند. منبع: اندیشکده فورسا
فنلاند 60 درصد از مردم فنلاند عملکرد ارتش اسرائیل را در نوار غزه تائید نمی‌کنند 19 درصد از فنلاندی‌ها درباره صحت ادعاهای اسرائیل برای حمله به غزه مطمئن نیستند 76 درصد از زنان فنلاندی گفته‌اند که مخالف ادامه جنگ در غزه هستند 43 درصد مردان فنلاندی با ادامه جنگ در غزه مخالف هستند منبع: yle.fi
سرکوب همبستگی با فلسطین در اروپا «همبستگی با فلسطین در اروپا با استفاده از نیروی قهریه، تهدید و سانسور سرکوب می‎شود.»‌ این یافته یک موسسه تحقیقاتی در قاره سبز است. بنیامین گودوین سیزدهم نوامبر 2024 در تارنمای بنیاد مدنی (civic-forum.eu) نوشته:‌
از هفتم اکتبر سال 2023 مردم در سراسر اروپا و جهان همچنان به خیابان‌ها می‌آیند تا خواستار پایان دادن به خشونت و بی‌عدالتی علیه فلسطینیان شوند و از دولت‌هایشان بخواهند تا حقوق بشر و قوانین بین‌المللی را حفظ کنند. در این میان انجمن مدنی اروپا سرکوب گسترده و مداوم این اقدامات همبستگی را مستند کرده است از جمله اینکه، اعتراض‌ها حداقل در 12 کشور عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
استفاده از نیروی قهریه: بر اساس این گزارش، یکی از الگوهای مداوم دولت‌های اروپایی، استفاده از نیروی بیش از حد علیه معترضان، از جمله کودکان است.
در یک مورد اخیر، تصاویر ویدئویی نشان می‌دهد که پلیس آلمان یک معترض را می‌زند و او را به مدت 20 دقیقه بدون ارائه کمک‌های اولیه بی‌هوش رها می‌کند. در موردی دیگر، پلیس بلژیک از آب‌پاش علیه معترضان در خارج از سفارت اسرائیل استفاده می‌کند که منجر به چندین جراحت شد، از جمله یک معترض که نیاز به جراحی چشم پیدا کرد. تهدید و آزار و اذیت: ترساندن، آزار و اذیت و دستگیری معترضان نیز گسترده بوده است.
در بلژیک، حداقل 70 نفر که با جنبش دانشجویی در دانشگاه آزاد بروکسل در ارتباط بودند، به دلیل فعالیت‌هایشان در کمپ‌های دانشگاه، احضاریه‌های پلیس بروکسل را دریافت کردند. در ایتالیا نیز پلیس آپارتمان افرادی را که در راهپیمایی همبستگی در توسکانی خارج از کنسولگری آمریکا شرکت کرده بودند را تفتیش کرده است سانسور همبستگی با فلسطین: ابراز همبستگی با فلسطین نیز سانسور شده است.
در پرتغال در جریان یک مسابقه لیگ اروپا بین تیم‌های فوتبال اسپورتینگ براگا و پتاه تیکوا، پلیس پرچم فلسطینی که توسط هواداران به اهتزاز درآمده بود، را توقیف کرد. این در حالی است که بر اساس استانداردهای بین‌المللی،‌ اهتزاز پرچم - هر پرچمی - نوعی از بیان و آزادی بیان سیاسی است که باید از حداکثر حفاظت قانونی برخوردار باشد و نباید محدود شود.
آزادی بیان گزینشی جان مرشایمر استاد علوم سیاسی: در غرب وقتی نوبت به اسرائیل می‌رسد آزادی بیان محدود می‌شود. یهودی باشید یا نباشید لابی اسرائیل با همکاری حکومت‌های غربی اجازه سخن گفتن در مورد اسرائیل را به شما نمی‌دهد و شما را تخریب می‌کند.
اروپا مسئول نسل‌کشی غزه است کلر دالی سیاستمدار ایرلندی: چه بر سر ما آمده که دولت‌های سبز (حامی محیط زیست) در سراسر اروپا نسل‌کشی را تسلیح می‌کنند؟ این درحالی است که تاچر و ریگان زمانی تحریم تسلیحاتی را علیه اسرائیل، بخاطر جنایتی بد اما به مراتب بهتر از این نسل کشی حال حاضر، وضع کردند. این نشان می‌دهد که دنیا تا چه حد در این مسیر بسیار خطرناک پیش رفته است. بنابراین به نظر من این سقوط چیزی است که قطعا باید به آن توجه کنیم.
اعتبار از دست رفته اروپا یاسمین اکریمی محقق تونسی: اتحادیه اروپا همیشه خود را به عنوان قدرت قانونی معرفی می‌کرد که عمدتاً به حفظ قانون بین‌المللی توجه دارد و تمام کمک‌های توسعه‌اش را به معیارهایی مانند اصلاحات دموکراتیک و حقوق بشر مشروط می‌کرد. اما اعتبار اروپا به واسطه چنین مداخلات تقریباً از بین رفته است. جالب نیست که پس از مرگ (شهادت) ده‌ها هزار فلسطینی از جمله کودکان، رهبران اتحادیه اروپا فقط خواستار توقف انسانی جنگ هستند و هیچ اقدام عملی انجام نمی‌دهند.
کد خبر 916050 برچسب‌ها انگلیس اسلام و مسلمانان آلمان فلسطین فرانسه حقوق بشر

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1320910/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقتصاد چین در بند تورم منفی؛ افزایش فاصله پکن با اقتصادهای برتر جهان/ زنگ خطر به صدا در آمد؟

علائم HMPV شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا است

هند و افغانستان، بندر چابهار دلیل توسعه روابط تجارتی!

آمریکا به زودی تحریم‌های جدیدی علیه روسیه اعمال می‌کند

بازنشر کلیپ ناسزاگویی به نتانیاهو توسط ترامپ؛ نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

اسارت اسطوره مقاومت پزشکان غزه در زندان بدنام اسرائیلی

تهران آمادگی مذاکرات «جامع» را ندارد

مخالفان «هاشمی» در چهار پرده

مذاکره با آمریکا از اردیبهشت 1356 در دستور نهضت آزادی بود

پزشکیان: عاقلانه نیست بدون داشتن نقشه بخواهیم توسعه ایجاد کنیم

اشتغال ناقص کاهش یافت

تبریک کشورها و نهادهای بین‌المللی به عون

پاکدل: برنامه های هندبال در راستای موفقیت در بازیهای آسیایی است

رئیس فدراسیون هندبال عراق: امیدوارم تعامل بیشتری با ایران داشته باشیم

تیم ملی هندبال مردان ایران برنده دیدار تدارکاتی با عراق شد

پیروزی تیم ملی هندبال ایران مقابل عراق در دیدار دوستانه

رئیس فدراسیون هندبال عراق: نتیجه بدی مقابل ایران نگرفتیم

توضیح روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اظهارات منسوب به رئیس این بنیاد

غبارروبی سردار شهید یاسر بهشتی در ایرانشهر

خانواده شهدا و ایثارگران حامی نظام و ولایت هستند

استاندار خوزستان: اجرای عدالت و مردمداری شرط توسعه پایدار در استان است

قلعه نویی: شرایط مهدی طارمی در اینتر با ثبات‌تر خواهد شد

انتقاد از فعالیتهای جزیره ای اتاقهای بازرگانی در حوزه بین‌الملل/دوره‌های آموزشی متناسب با نیاز فعالان اقتصادی طراحی شود

آذربایجان‌شرقی می تواند نقطه عطفی در تحقق دیپلماسی اقتصادی دولت وفاق باشد

پولادی: در جلسه تمرکز زدایی از پایتخت بحث انتقال تهران مطرح نیست

پاکدل: هدف اصلی ما مسابقات ناگویا ژاپن خواهد بود

کارلوس کی‌روش - تونس: یک امضا تا نهایی شدن!

پاکستان حامی داعش است

طالبان خواستار پرداخت غرامت جنگی به افغان‌ها

واکنش جورجیا ملونی به نقش ماسک در آزادی خبرنگار بازداشتی در تهران!

جنگنده سوخو 30 SM؛ برتری ایران در آسمان با قدرتی برابر با F15 و F16 آمریکا

مراسم تحلیف ترامپ بی نتانیاهو برگزار می‌شود

هشدار محسن رضایی درباره یک رویکرد خطرناک ؛ ماجرای نامه‌ای که به شهید رئیسی نوشت

تلاش اوکراین برای درگیری با روسیه در دریای سیاه

چرا ترامپ برای الحاق مناطق مختلف به آمریکا تقلا می‌کند؟ + فیلم

طعنه خانم رئیس جمهور به ترامپ

واکنش‌ها به انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان؛

تلاش آتش‌نشان‌های آمریکا برای اطفای حریق با کیف زنانه! + فیلم

توافق دانشگاه جانز هاپکینز و وزارت آموزش آمریکا برای مقابله با تبعیض نژادی

تحلیلگر بازار سرمایه: بورس از نمایندگان مجلس می‌ترسد نه ترامپ

اسطوره مقاومت پزشکان غزه در زندان بدنام اسرائیلی دیده شد

استمرار عصر ژنرال‌ها در کاخ بعبدا؛ «جوزف عون» نه دیو نه دلبر

پاکستان از دیدار متقی با معاون وزارت خارجه هند درس بگیرد

واکنش کشورها و نهادهای بین‌المللی به ریاست جمهوری عون

کشته شدن 10 نظامی صهیونیست در شمال غزه ظرف 14 روز

کانادا به دنبال انتقام از ترامپ با اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی

اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز لغو شد

بیکاری ارادی حاصل دستمزد پایین

دستاوردهای سفر یک روزه نخست وزیر عراق به تهران

علاقه رئیس فدراسیون هندبال عراق به تبادل دانش با ایران