یک نماینده مجلس: باید به وزرا و دولت فرصت داد/ استیضاح جز ضرر عایدی خاصی برای مردم و کشور ندارد/ تغییراتی در رده مدیران میانی وزارتخانهها صورت گیرد
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - علیرضا زندیان نماینده مردم بیجار و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مقام دفاع از نمایندگان و جایگاه مجلس، ضمن تأکید بر این موضوع که وظایف نظارتی مجلس بر هیچکس پوشیده نیست و بر همه دستگاه ها از جمله دولت باید نظارت کند، استیضاح را از ابزارهای نظارتی مجلس و نمایندگان می داند اما در عین حال از آن به عنوان راهکار اساسی برای بهبود شرایط کنونی یاد نمی کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در ادامه گفت و گوی خبرنگار جماران با علیرضا زندیان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی را میخوانید:
با توجه به اینکه زمان زیادی از روی کارآمدن دولت آقای پزشکیان نگذشته است ارزیابی شما از استیضاح زودهنگام وزرای کابینه دولت مستقر از سوی برخی نمایندگان مجلس چیست؟
مجلس شورای اسلامی در قوای سه گانه در رأس امور نظارتی و وظایف نظارتی است و این موضوع بر هیچ کس پوشیده نیست و در حقیقت تحقیق و تفحص، سوال، استیضاح، تذکر و نظارت بر حسن اجرای قوانین سایر قوا برعهده مجلس شورای اسلامی است.
مجلس شورای اسلامی و کمیسیونهای تخصصی آن هر زمان که تشخیص دهد نقصی در عدم اجرای قانون و یا حسن اجرای قانون وجود دارد ورود می کند و این موضوع یکی از وظایف ذاتی مجلس است. یقینا هر زمان که مجلس به عنوان نماینده مردم به بحث نظارت بر دستگاه های اجرایی ورود کرده تلاش کرده مشکلات اقتصادی، معیشتی و زیرساختی کشور را حل کند. نماینده های مردم در یک سیستم دموکراسی یعنی حکومت مردم بر مردم انجام وظیفه می کنند و شکی در آن نیست و ایرادی هم نمی توان به مجلس وارد کرد.
لزوم اقدام فوری دولت و تیم اقتصادی اش در بحث تورم، ارز و ناترازی
در حوزه اقتصادی از جمله بحث افزایش تورم، نرخ ارز و همچنین ناترازیهای موجود در سیستم بانکی و تراز تجاری یقینا روی معیشت مردم تاثیر میگذارد.
بنابراین مجلس و دولت باید برای مشکلات یاد شده راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بیاندیشند. در همین ارتباط، مجلس تلاش دارد راهکارهای میان مدت و بلندمدت را بر اساس برنامه هفتم توسعه و همچنین لوایح سالیانه همچون لایحه بودجه ارائه میدهد. به هر حال دهک های پایین جامعه در چارچوب این طرح ها نباید با سختی مواجه شوند و سفره معیشت آنان کوچک تر شود. در نتیجه اینها مباحثی است که دولت و تیم اقتصادی اش باید هر چه زودتر به مسائل یاد شده ورود کنند و با ارائه راهکارها مشکلات مردم را حل کنند.
رهبری بارها به این موضوع اشاره و تأکید داشتند که نباید قیمت کالاها و اقتصاد کشور به ارزهای خارجی گره بخورد و ضروری است وضعیت واحد ریال به عنوان واحد پول ملی بهبود یابد. بنابراین دولت باید به سمت راهکارهای کوتاه مدت برای حل مشکلات اقتصادی گام بردارد.
دولت هنوز کابینه اش را نشناخته است!
همانطور که اشاره داشتید زمان زیادی هم از دولت و روی کارآمدن تیم اقتصادی نگذشته و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران و نمایندگان مجلس، باید به دولت و تیم اقتصادی برای اجرای برنامههایشان فرصت داد...
به هر حال دولتی که اخیرا آغاز به کار کرده است باید به آن فرصت داد و از سوی دیگر به هر حال میتوان از طریق ابزارهای نظارتی ورود کرد. همانطور که بارها رهبری فرمودند که به معنای واقعی کلمه، باید در این شرایط به دولت فرصت داد تا به مسائل کشور ورود کند چراکه به تازگی دولت، کابینه اش را شناخته است.
بنابراین، استیضاح اولین مرحله نیست. در واقع سوال، تذکر و تشکیل کارگروهها نیز مطرح است و جلسات متعددی در کمیسیونهای اقتصادی مجلس برگزار شده است. یقینا مجلس شورای اسلامی دغدغه مشکلات معیشتی مردم را دارد.
نمی توان با برکناریِ یک وزیر، از وزیر جدید انتظار معجزه داشت درباره بحث استیضاح نیز باید گفت اگر وزیری استیضاح شود یقینا زمان زیادی طول می کشد تا دولت گزینه بعدی را معرفی کند مثلا اگر مثلا وزارت نفت و اقتصاد با سرپرست اداره شود، تا زمانی که وزیر دیگری انتخاب و معرفی شود و شرایط را بسنجد و تیم جدید را روی کار بیاورد، یقینا زمان طولانی می طلبد. یقینا حدود شش ماه طول می کشد که وزیر جدید بیاید. عده ای از موافقان استیضاح بر این باورند که یک شوک به بازار وارد شود، اما این شوک به بازار متناسب با شش ماهی که وزیر دیگری بیاید نیست. نمی توان از وزیر دیگر انتظار معجزه در شرایط کنونی اقتصاد را داشت. بنابراین، باید به وزرا و دولت فرصت داد و همه دست به دست هم دهیم و به دولت کمک کنیم. در حقیقت استیضاح در این شرایط راهکار اساسی نیست.
استیضاح جز ضرر عایدی خاصی برای مردم و کشور ندارد به تعبیر شما موافقان استیضاح به دنبال شوک به بازار هستند؛ در حالی که وضعیت اقتصادی بدتر شده و حتی بحث استیضاح ناامنیهای بیشتری را در حوزه اقتصادی ایجاد کرده است...
در شرایط کنونی، تاثیراتی که از نتیجه استیضاح عاید مردم و اقتصاد کشور خواهد شد جز ضرر نیست. استیضاح راهکار خوبی در شرایط فعلی نیست که بخواهیم دولت را آگاه کنیم، اما از سوی دیگر همه انتظار داریم دولت راهکارها و برنامههایش را دنبال کند و بازسازی تیم اقتصادی اش را در درجه نخست اهمیت قرار دهد.
منظورتان از بازسازی تیم اقتصادی دولت چیست؟
از نظر من در زیرمجموعه تیم اقتصادی دولت می تواند تغییراتی صورت گیرد، اعم از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و وزارت صمت و سایر وزارتخانههای اقتصادی که دولت باید بیش از پیش بر آنها نظارت کند. دولت باید با مجلس و کمیسیونهای تخصص و اقتصادی مجلس تعامل داشته باشد، چرا که کشور ما از ظرفیتهای مطلوبی برخوردار است. بسیاری بر این باورند که تحریم تأثیرگذار است و نباید آن را نادیده گرفت، اما کشوری نیستیم که به لحاظ منابع و ظرفیتها و پشتوانههای مالی کم و کسری داشته باشیم. یقینا مجلس در کنار دولت می توانند بر مشکلات غلبه کنند. در نتیجه باید گفت که استیضاح در این شرایط راهکار مناسبی نیست.
دولت می تواند دست به تغییرات مدیریتیِ تخصصی در بدنه اش بزند نه تغییرات اتوبوسی بنده بر این باورم که می تواند تغییراتی در ردههای مدیران میانی وزارتخانهها صورت پذیرد، چراکه به هر حال این موضوع جزو اختیارات دولت است. به هر حال هر دولتی در رأس امور قرار گیرد یقینا تغییراتی را در بدنه دولت انجام می دهد، اما تغییرات اتوبوسی که در بدنه دولت ها صورت می گیرد باید مورد بحث قرار گیرد. به بیان دیگر اینکه بگوییم چون دولت جدید آمده همه مدیران تغییر کنند، می تواند اینگونه نباشد. در حقیقت مدیران تخصصی و فنی و مجرب باید اداره امور را به دست بگیرند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1322552/