ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترامپ و سیاست خارجی اول آمریکا: ارزیابی موفقیت‌های احتمالی در تقابل با قدرت‌های جهانی ایالات متحده آمریکا

ترامپ و سیاست خارجی اول آمریکا: ارزیابی موفقیت‌های احتمالی در تقابل با قدرت‌های جهانی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سایت خبری پُرسون، نشریه هیل با انتشار یادداشتی مدعی شد، ماه گذشته، دونالد ترامپ به عنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شد - «کسی که چه خوب و چه بد، بیشترین تلاش را برای شکل دادن به جهان و سرفصل‌ها در 12 ماه گذشته انجام داد.»
این نامگذاری هیچ قضاوتی در مورد این که آیا نقش تاریخی او برای جهان خوب یا بد است، ندارد و فقط راوی نتیجه است.
این نشریه در ادامه آورد: آدولف هیتلر نیز در سال 1938 به عنوان مرد سال انتخاب شد. در سال 1999، تایم تشخیص داد که زنان نیز می‌توانند تأثیرگذار باشند و جایزه به شخصیت سال تغییر یافت. ترامپ به زودی دومین دوره چهار ساله خود را به عنوان فرمانده کل قوا آغاز خواهد کرد و در این بازه زمانی فشرده این پتانسیل را خواهد داشت که عنوان شخصیت قرن (حداقل در ربع اول قرن) را به دست آورد.
آزمون دشوار ترامپ
نشریه هیل در ادامه ادعا کرد، با توجه به نیاز برای پاسخگویی به چالش‌های بین‌المللی که امروز از سوی ایران، چین، روسیه و کره شمالی بر ایالات متحده فشار می‌آورد، دور دوم ریاست ترامپ قابل توجه است. اینکه دوره ریاست جمهوری ترامپ به نفع آمریکا و جهان خواهد بود یا به ضرر این بازیگر؛ پاسخ به این سوال به نحوه واکنش او به فعل و انفعال‌های این بازیگران منوط است.
به ادعای هیل، مشخص نیست ترامپ فرصتی را که تاریخ برای تغییر جهان در اختیارش قرار داده است، درک خواهد کرد یا از کنارش گذشته و شاهد ادامه روند سقوط به سمت هرج و مرج خواهیم بود. شهرت تاریخی ترامپ با انتخاب‌های استراتژیکی که اکنون انجام می‌دهد تعیین خواهد شد. اگر یک یا چند ساختار سیاسی فوق که مدت‌هاست جهان را تحت تاثیر قرار داده، رفتارشان را تغییر ندهند، جنگ و هرج و مرج آغاز خواهد شد و میراث او را برای همیشه لکه دار خواهد کرد.
هیل در ادامه ادعا کرد: چشم انداز اصلاحات به طور اساسی در بین کشور متفاوت است و هیچ یک از نتایج احتمالی با هیچ درجه‌ای از قطعیت قابل پیش بینی نیست. اما هر یک می‌توانند تحت تأثیر سیاست محتاطانه ایالات متحده که پاداش‌ها را با مجازات ترکیب می‌کند، قرار بگیرند و در مسیر اصلاحات مهم حرکت کنند.
هیل در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد: برخی از ناظران هراس دارند که سیاست خارجی ناپایدار آمریکا، به ویژه در مورد افغانستان و اوکراین، تصویری از سردرگمی و ضعف را به نمایش بگذارد؛ گزاره‌ای که دشمنان را قدرتمندتر جلوه دهد. همانطور که تاریخ نشان داده محاسبات اشتباه استراتژیک می‌تواند منجر به درگیری بزرگ شود.
شبح جنگ جهانی سوم قبلاً توسط هر دو نامزد ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا به دلایل متفاوت مورد توجه قرار گرفته است. بایدن در فوریه 2022 هشدار داده بود که ولادیمیر پوتین که با موفقیت شرق اوکراین و کریمه را در سال 2014 در دوران دولت اوباما و بایدن تصرف کرد، قصد دارد مرحله بعدی تهاجم خود به اوکراین را آغاز کند. وقتی از او پرسیده شد که آیا ایالات متحده با تعریف یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین مداخله نظامی خواهد کرد، او به سرعت این احتمال را رد و اعلام کرد: "این جنگ جهانی سوم است."
او در طول سه سال بعد نیز هر بار که در این باب مورد پرسش قرار گرفت، این پاسخ را تکرار کرد. ترامپ، به نوبه خود، بیش از یک بار از بایدن به واسطه حمایت‌های تسلیحاتی‌اش از اوکراین انتقاد کرد و گفت که رئیس جمهوری وقت ایالات متحده را به سوی جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند.
ایران چالش جدی مهمان تازه کاخ سفید
هیل در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد: تایم با انتخاب ترامپ به‌عنوان مهم‌ترین فرد جهان برای این دوره، رویکرد سیاست خارجی خود را اینگونه توصیف کرد: «ترامپ متعهد شده به هر آنچه که خارج از مرزها، شرایط داخلی ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می‌دهد، واکنش نشان دهد؛ این گزاره می‌تواند به معنای پایان دادن به وابستگی متحدان سنتی ایالات متحده نیز باشد.
به ادعای هیل، ترامپ که مایل است نقش کشور پس از جنگ را به عنوان سنگری در برابر استبداد اصلاح کند، وعده داده که به سیاست خارجی متعهد باشد که ریشه در معامله‌گرایی «اول آمریکا» دارد. برای تحقق این وعده، گزینه‌ای جز واکنش تند واشنگتن به فعل و انفعال‌های رقبا باقی نخواهد ماند.
ترامپ به شدت با توافق هسته‌ای اوباما و بایدن مخالفت است و در اولین دوره ریاست جمهوری‌اش به برجام پایان داد. تلاش‌های متزلزل بایدن برای احیای این توافق، قبل از اینکه آخرین میخ بر تابوت برجام زده شود، فرصتی برای نابودی‌اش بود نه اصلاحش.
همانطور که جان کربی، سخنگوی دولت، مدعی است: «پرزیدنت بایدن به صراحت گفته که ما سعی کرده بودیم این کار را از طریق دیپلماسی انجام دهیم. بدیهی است که این کار جواب نداد، زیرا ایرانی‌ها حاضر به مذاکره با حسن نیت نبودند. همه گزینه‌های دیگر در اختیار رئیس جمهور باقی می‌ماند».
در شرایط کنونی به واسطه تغییر معادلات خاورمیانه و حملات اسرائیل به مواضع حماس، حزب‌الله و امروز حوثی‌ها در یمن، در کنار رویارویی عریان تهران و تل‌آویو، ترامپ با منطقه‌ای متفاوت روبرو است و به ادعای این نشریه شاید بتواند از شرایط حاکم فرصت سازی کرده و با انعقاد توافقی رفتار و رویکرد تهران را تحت تاثیر قرار دهد.
در این میان شاید اعمال فشار حداکثری، اهرمی که ایالات متحده در دوره نخست ریاست ترامپ بدان متوسل شده، بتواند راهگشا باشد. ایالات متحده تحت رهبری ترامپ قادر است از الگوی مشابه در ارتباط با روسیه و کره شمالی نیز پیروی کند.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1323114/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اروپا باز هم رئیس جمهور ونزوئلا را به رسمیت نشناخت

سفر نجیب میقاتی به دمشق

طالبان نشست اسلام‌آباد درباره آموزش دختران را تحریم کرد

تحقیر رقیب بزرگ ژاپن با فوق‌ستاره‌ای به نام نیمیر

ترانه علیدوستی، ستاره محبوب عرب‌ ها

نشنال اینترست: حماس به جذب رزمنده ادامه می دهد و مساحت گسترده‌ای را در کنترل دارد

ذخایر نفتی ایران اسیر دست چینی ها

جنگ در مرز پاکستان و افغانستان/ یک نیروی طالبان کشته شد

نامه رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران برای کمک به مردم امریکا

والیبال نشسته ایران، سومین تیم پرافتخار تاریخ ورزش جهان شد

جمعیت هلال‌احمر ایران در کنار آمریکا برای مقابله با آتش‌سوزی‌های گسترده

جزئیاتی از آتش سوزی گسترده در آمریکا؛ علت چه بود؟

جزئیاتی از آتش سوزی گسترده در آمریکا؛ علت چه بود؟ + عکس

وزارت اقتصاد: FATF و تحریم های آمریکا ارتباطی با هم ندارند

اظهارنظر تازه رئیس سیا درباره برنامه هسته‌ای ایران

رئیس سیا: ایران تصمیمی برای ساخت بمب هسته‌ای ندارد/ حمله گسترده اوکراین به خاک روسیه/ طرح اسرائیل برای ایجاد منطقه نظامی و اطلاعاتی در سوریه

گردن نگیر اما غیرتی! / چرا قیافه طلبکاری به اصلاح‌طلبان نمی‌آید؟

رباط‌کریم پایلوت شهر بدون دخانیات انتخاب شد

سرمقاله وطن امروز/ یک بام و 2 هوای راویان غربی بحران

افتِ فشار تندرو‌ها

ناکامی داعش در انجام عملیات تروریستی در حرم حضرت زینب (س)

سهم 72 درصدی حقیقی‌ها از مبادلات هفتگی بازار سهام

آیین نامه واردات خودرو ابلاغ شد

گاز 30 هزار ویلای خالی از سکنه مازندران قطع شد

نرخ دینارعراق، درهم امارات و سایر ارزها در بازار امروز 22 دی 1403 + جدول

تاکید بارزانی بر تقویت روابط اقلیم کردستان عراق و لبنان

عملیات مشترک الحشد الشعبی و ارتش عراق در حمرین

عضو جداشده منافقین از جنایت علیه کُردهای عراق پرده برداشت

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «غلامی»

آهنگساز و موسیقیدان نامدار درگذشت

ارزهای دیجیتال در سال 2025 به اوج خواهند رسید

محمد کبیری: اجرای ماده 65، مناطق آزاد را به بازوی اقتصادی کشور تبدیل می‌کند

عارف: یک ایران هراسی در دنیا راه افتاده که هیچ ربطی به ایران ندارد/ باورشان شده که اگر وارد ایران شوند، وارد جهنم می‌شوند

اعتراف تلخ عارف درباره مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم/ درآمدزایی از گردشگری باید جایگاه دوم را بعد از نفت داشته باشد

نمایشگاه خوزستان بستری برای اعتماد به توان سازندگان ایرانی

آیا ارز کالا است یا پول؟/ آیا قیمت گذاری دستوری از نظر فقهی برای ارز جایز است؟

رشد 70 درصدی درآمدهای عمومی در فارس

عارف: گردشگری از نظر اقتصادی بعد از نفت جایگاه دوم را دارد

کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

آنچلوتی: بارسا را ببریم، قهرمان اروپا می‌شویم!

ایران چگونه از طریق ناوگان سایه نفت تحریمی خود را می‌فروشد؟

داده‌های تلفن ترامپ دزدیده شد

ریسک تصمیم‌گیری ژاپن و چین چه کردند؟

موبایل ترامپ هک شد/ سرقت اطلاعات محرمانه از گوشی ترامپ

تبادل آتش در نزدیکی مرزهای ایران

آغاز بکار رسمی منطقه آزاد سیستان با تمرکز بر تجارت تخصصی و سرمایه‌گذاری

نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز

مقایسه بین کوچ اجباری در غزه و لس‌آنجلس

هدف قرار دادن درآمدهای نفت و گاز روسیه

آخرین جزئیات از وضعیت آتش سوزی در لس آنجلس آمریکا