ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مهمترین چالش‌های اقتصاد ایران چیست؟راه‌حل‌‌ها کدام است؟ اخبار ایران

مهمترین چالش‌های اقتصاد ایران چیست؟راه‌حل‌‌ها کدام است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وانانیوز|
در سال‎های اخیر اقتصاد ایران با چالش‌هایی روبرو بوده است. از نظر تورم در سال‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر سطح عمومی قیمت‌ها بوده‌ایم. رشد اقتصادی نیز در سال‌های اخیر تغییرات زیادی داشته است. علاوه بر این، تغییرات نرخ ارز هم اهمیت بالایی دارد. چنین مشکلاتی می‌تواند در سال جاری و سال آتی نیز ادامه پیدا کند.
اما این چالش‌ها چیست و آیا راه‌حلی برای غلبه بر آنها وجود دارد؟
نرخ تورم ایران در سال جاری و آینده چقدر خواهد شد؟ از سال 1397 به این سو، نرخ تورم در کشور افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. این اتفاق پس از خروج ایالات متحده از برجام و تحریم‌های مجدد ایران رخ داد. با وجود نرخ تورم بالای سال‌های اخیر، نرخ تورم در ماه‌های اخیر نسبتا معقول بوده است. بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، تورم ماهانه کشور در 9 ماه ابتدایی سال 1403 بین 1.7 درصد تا 2.8 درصد تغییر کرده است. در آذر ماه امسال نرخ تورم ماهانه به 2 درصد و تورم نقطه به نقطه تا آذر 1403 به 31.4 درصد رسید. صندوق بین‌المللی پول نرخ تورم را برای سال جاری و آتی در محدوده نزدیک به 30 درصد برآورد کرده است.
این نرخ فاصله چندانی با تورم نقطه به نقطه فعلی ندارد. بانک جهانی نیز در آخرین گزارش خود تورم سال جاری را 31.9 درصد برآورد کرده است. این نهاد معتبر تورم سال آینده را نیز برای ایران 30 درصد تخمین زده است. بنابراین، اگر این سناریو برقرار باشد، تورم در محدوده نسبتا معقولی نسبت به سال‌های اخیر قرار خواهد داشت. البته این نرخ تورم همچنان بالا محسوب می‌شود و برای افراد عادی دشوار خواهد بود اما به اندازه‌ای نیست که چالشی شدید محسوب شود.

ایرانیان جهان

نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 1403 و 1404 نرخ رشد اقتصادی در سال‌های اخیر نوسانات زیادی داشته و همین موضوع روی اقتصاد کشور تاثیر گذاشته است. رشد اقتصادی در سال‌های 1397، 1398 و فصل بهار سال 1399 پس از خروج آمریکا از برجام و شیوع ویروس کرونا در کشور منفی شد اما از ادامه سال 1399 توانست مثبت شود. نرخ رشد اقتصادی ایران طبق آخرین برآورد بانک جهانی در سال سال جاری 3.7 درصد است و در سال آینده به 2.9 درصد خواهد رسید. از سوی دیگر، صندوق بین‌المللی پول نیز نرخ رشد اقتصادی حقیقی را برای سال آینده 3.1 درصد تخمین زده است.
رشد اقتصادی در صورتی که همین مسیر را طی کند، چندان مثبت نیست و برای یک کشور در حال توسعه چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد اما چندان هم نامناسب نیست. با این حال، نرخ رشد اقتصادی ایران تا اندازه نسبتا زیادی به نفت نیز وابسته است و در صورتی که این بخش با افت روبرو شود، روی کل رشد اقتصادی تاثیر زیادی دارد. اگر میزان فروش و قیمت نفت در همین حدود فعلی باقی بماند، اقتصاد با چالش جدی در کوتاه‌مدت روبرو نخواهد شد.

ایرانیان جهان

چشم‌انداز نرخ ارز در سال جاری و آینده نرخ ارز نیز یکی دیگر از چالش‌های مهم مالی و اقتصادی کشور است. طبق یک پیش‌بینی منتشر شده از سوی بخش امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در سال 1400، نرخ ارز (دلار) در صورت تداوم تحریم‌ها در سال 1403 به طور میانگین 70 هزار تومان خواهد بود. این رقم در صورتی که وضعیت همچنان به شکل فعلی برقرار باشد، در سال آینده به 110 هزار تومان خواهد رسید. البته این عدد میانگین سال است و در بخشی از سال این رقم می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد. از سوی دیگر، اگر تحریم‌ها در سال آینده رفع شوند یا گشایشی حاصل شود، نرخ ارز می‌تواند تثبیت شود یا حتی کاهش پیدا کند.
راه حل غلبه بر چالش‌های اقتصادی برای خانوارها خانوارها راهکارهای زیادی برای غلبه بر چالش‌های اقتصادی کشور ندارند. متغیرهای کلان اقتصادی خارج از حیطه خانوار است. تنها راهکارهایی که پیش روی خانوارها قرار دارد، پیدا کردن گزینه‌های سرمایه‌گذاری مناسب است که ارزش پول آنها را در برابر تورم حفظ کند. سرمایه‌گذاری‌های آنلاین در همین راستا می‌تواند کمک زیادی به خانوار کند. دامنه سرمایه‌گذاری‌ها قبلا محدودتر بود اما در حال حاضر با رشد سرمایه‌گذاری آنلاین گسترده‌تر شده است. یکی از مصادیق سرمایه‌گذاری آنلاین، صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. خانوارها می‌توانند در شرایط فعلی در صندوق‌ های سرمایه گذاری که تمام تاییدات و مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس و نهادهای مربوطه را دارند، سرمایه‌گذاری کنند.
صندوق‌های سهامی یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری بورسی است که به خانوارها امکان می‌دهد تا حتی در صورتی که وقت کافی ندارند یا دانش زیادی از بازارهای مالی کسب نکرده‌اند، در بازار سهام وارد شوند. البته این گزینه ریسک و بازدهی بالاتری در مقایسه با دیگر گزینه‌های سرمایه‌گذاری دارد.
سرمایه گذاری با ریسک متوسط! یک گزینه دیگر، سرمایه گذاری در صندوق‌های طلا است. سال‌ها پیش از این، سرمایه‌گذاری در طلای فیزیکی تنها گزینه ممکن برای سرمایه‌گذاری در این فلز گرانبها بود اما در حال حاضر صندوق‌های طلا با ویژگی‌هایی مانند نقدشوندگی سریع، امکان سرمایه‌گذاری با پول کم تا 500 هزار تومان و نداشتن ریسک نگهداری، جعل و سرقت به وجود آمده‌اند. این صندوق‌ها بازدهی مشابه با طلا دارند. بنابراین بسیاری از فعالان سرمایه‌گذار بین سرمایه گذاری در صندوق طلا یا طلای فیزیکی، صندوق طلا را انتخاب می‌کنند.
سرمایه گذاری با ریسک کم! در نهایت، یک گزینه سرمایه‌گذاری آنلاین دیگر نیز برای خانوارهای ریسک‌گریز وجود دارد که می‌تواند برای آنها جایگزین بانک شود. خانوارهای ریسک‌گریز معمولا به دنبال یک گزینه کم‌ریسک و با بازدهی معقول می‌گردند، اما انتخاب بانک نمی‌تواند تورم فعلی را جبران کند و ارزش سرمایه ما به مرور کمتر می‎شود. صندوق درآمد ثابت انتخابی است که به خانوار امکان می‌دهد بازدهی نزدیک به تورم فعلی کسب کند و اگر تورم در همین محدوده باقی بماند، با سرمایه‌گذاری در یک گزینه کم‌ریسک، پس‌انداز خود را همگام با تورم تقویت کرده است.
آخرین نکته‌ای که برای غلبه بر چالش‌های اقتصادی می‌توان گفت این است که بهتر است هر خانوار بسته به میزان ریسک‌گریزی یا ریسک‌پذیری خود، اقدام به سرمایه‌گذاری در چند مورد بالا کند. برای این کار می‌توانید از آزمون‌های ریسک‎سنجی هم استفاده کنید. در این صورت، به عنوان مثال اگر خانوار یا فردی ریسک‌گریز باشد، ممکن است 70 درصد دارایی خود را در اوراق درآمد ثابت قرار دهد و 30 درصد را در صندوق طلا یا سهام سرمایه‌گذاری کند. این نسبت برای یک خانوار ریسک‌پذیر می‌تواند برعکس باشد یا هر نسبت دیگری را شامل شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1325459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وقوع زمین لرزه 6 ریشتری در مناطق جنوب غربی ژاپن

6 کشور اتحادیه اروپا خواستار لغو تحریم‌های سوریه شدند

تلاش 6 کشور اروپایی برای نرم کردن تحریم‌های سوریه

میلان بر سر دو راهی: واکر یا رشفورد!

منتقد اتحادیه اروپا و ناتو پیروز دوباره انتخابات کرواسی شد

استفاده از پهپاد برای جنگ با کم‌آبی

DeFAI چیست؟ چگونه هوش مصنوعی موج بعدی نوآوری‌های DeFi را به حرکت در می‌آورد

ریشه‌کن شدن ترافیک چین با هوش مصنوعی

ادعای کوچک‌زاده: با تصویب پالرمو وCFT می‌خواهند نوکری آمریکا را تصویب کنند

خبر مهم جیک سالیوان درباره توافق آتش بس غزه

وزیر خارجه کانادا آمریکا را تهدید کرد

4 نکته درباره نماینده‌ای که در مجلس داد زد: لس آنجلسی‌ها پفیوزند!

فراکسیون حزب الله: حق ماست که خواستار تشکیل دولتی براساس میثاق ملی باشیم

انصارالله: در صورت عدم توقف تجاوزات اسراییل، شلیک موشک‌ها و پهپادها ما ادامه خواهد داشت

وال استریت ژورنال: اقدامات بایدن نمونه کامل «حماقت» است

افزایش نرخ بلیت قطارهای مسافری تکذیب شد

در نشست با معاون صنایع عمومی وزارت صمت تاکید شد؛

برنامه مجلس برای کاهش قیمت بنزین سوپر

ترامپ عراق را تهدید کرد/ از ایران دور نشوید تحریم می‌شوی!

پیام دولت ترامپ به نخست وزیر عراق: از ایران دور شو، وگرنه منتظر تحریم باش!

ماجرای شایعه‌سازی برای تضعیف مقاومت عراق چه بود؟ + فیلم

اعلام آمادگی دانشگاه‌های برتر ایران برای تاسیس شعبه در عراق

روی فاریا مذاکره با پرسپولیس را تأیید کرد

اداره بنگاه‌های اقتصادی را به نسل جوان بسپارید

سیاست‌های توسعه دریامحور از برنامه‌های توسعه‌ای بوشهر است

تاکید وزیر بهداشت بر تخصیص یارانه‌های سلامت برای کاهش هزینه‌های اقشار آسیب‌پذیر

بررسی فنی BAC X3pro؛ کراس‌ اوور مدرن و اقتصادی

اعطای تندیس زرین جایزه ملی مدیریت مالی ایران به همراه اول

تعطیلی مدارس به علت آنفولانزا

کشف و توقیف سه هزار و 200 لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی

هشدار سونامی در ژاپن پس از زلزله 6.9  ریشتری

زلزله 6.9 ریشتری آمد! + نقشه

زمین لرزه 6.9 ریشتری ژاپن را لرزاند

6 کشور اروپایی خواستار لغو موقت تحریم‌های سوریه شدند

شمار مبتلایان HMPV در حال کاهش است

چین برای اروپایی‌ها اتوبوس ساخت

تیک‌تاک در آستانه خروج از آمریکا

کرملین: روسیه می‌تواند با تلاش آمریکا برای تضعیف خود مقابله کند/ امتناع اوکراین از مذاکره

آمریکا توان مهار آتش‌سوزی را ندارد

بقائی: برای مذاکره با آمریکا التماس نمی‌کنیم

موضع کرملین درباره دیدار پوتین و ترامپ

فضاسازی‌ رسانه‌ای حامیان FATF چه هزینه‌هایی برای کشور ایجاد می‌کند!؟

رئیس‌جمعیت هلال‌احمر: آمریکا اعلام کرده که به نیروهای امدادی نیازی ندارد و تنها خواستار کمک مالیست

دورهمی لب‌گور

فروش 50هزار میلیارد تومان از اموال شهرداری

خطر غرق‌شدگی

طالبان: برای مقابله با اسرائیل نیازمند تکنولوژی روز هستیم

«نواف‌ سلام» آرای کافی برای نخست‌وزیری لبنان را کسب کرد

هشدار نماینده ترامپ به تل‌آویو درباره تبعات عدم توافق اسرائیل

درگیری ترامپ با مقامات کالیفرنیا در آتش‌سوزی لس‌آنجلس