ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مهدی کوچک زاده قبلا به رئیسی هم توهین کرد ایالات متحده آمریکا

مهدی کوچک زاده قبلا به رئیسی هم توهین کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سایت خبری پُرسون، روزنامه فرهیختگان نوشت: او این تمایل به مذاکره را تمایل به تصویب نوکری آمریکا خواند و از قالیباف خواست تا به‌واسطه سابقه رفاقتش با شهید سلیمانی در مقابل جریان مذاکره بایستد یا به تعبیر کوچک‌زاده «در دهن آن‌ها بزند».
فارغ از تمام انتقادهایی که به رویکرد عبدالعلی‌زاده و موضع ضعف او وارد است که دست تیم مذاکره‌کننده را خالی می‌کند ، مواجهه کوچک‌زاده که سابقه مخالفت با دولت رئیسی را نیز داشته برخلاف اصل رواداری است.
اصلی که ارکان حاکمیت به‌ویژه قوای سه‌گانه برای پیشبرد منافع ملت باید به آن پایبند باشند و شهید رئیسی نیز به آن پایبند بود. حتی سردار سلیمانی که کوچک‌زاده با متوسل شدن به نام او، مخالفان را مورد هجوم قرار می‌دهد نیز در مواجهه با جناح‌های سیاسی منفعت ملی را مدنظر قرار داده و از در تعامل با دولت وارد می‌شد و نه تقابل با آن.
کوچک‌زاده صحبت‌های گذشته را تکرار کرد
کوچک‌زاده در صحن علنی مجلس جملاتی را به کار برد که سال 99 نیز مشابه آن را گفته بود: «آقای قالیباف، من به شما عرض کردم امام به فرماندهان گفت اگر احتمال دادید این رفتاری که دارن می‌کنن و در روزنامه‌ها می‌بینید برای این باشد که می‌خواهند مملکت را هل بدهند در بغل آمریکا، باید در مقابل آن بایستید. آقای قالیباف، من شاگرد تو در جبهه بودم تو احتمال نمی‌دی می‌خوان مملکت رو هل بدن تو بغل آمریکا.»
کوچک‌زاده درحالی خود را شاگرد قالیباف می‌داند که سال 99 در یک نشست دانشجویی شدیداً با ثبت‌نام قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری مخالفت کرده و اقدام آن‌ها در این باره را ناشی از نفسانیت خوانده بود. او پس از چنین تهاجمی به رئیس وقت مجلس و شهید رئیسی که آن موقع رئیس قوه قضائیه بود همین عباراتی را به نقل از امام در مورد غلتیدن به دامان آمریکا مطرح کرد که مشابهش را روز یکشنبه این هفته گفته است.
این رویکرد نشان می‌دهد کوچک‌زاده هرگونه مذاکره‌ای را به معنی غلتیدن به بغل آمریکا توصیف کرده و فارغ از اینکه چه دولتی با چه اصولی سر کار است آن را مورد هجمه قرار می‌دهد و به افرادی که خود را شاگرد آن‌ها می‌داند نیز در این باره بی‌اعتماد است.
منتقدان مذاکره به شهید امیرعبداللهیان هم رحم نکردند
7 فروردین سال 1401 مصاحبه‌ای از امیرعبداللهیان با صداوسیما منتشر شد. ایشان در این مصاحبه گفته بود: «مقامات ارشد سپاه همواره به ما یادآوری می‌کنند در مذاکرات وین در راستای منافع ملی کشور هرچه لازم است انجام بدهید و موضوع سپاه پاسداران را در اولویت خود قرار ندهید و این از خودگذشتگی سپاه پاسداران است، اما بالاخره سپاه از مجموعه‌های اصلی کشور است و زمانی که می‌گوییم سپاه یعنی حاج‌قاسم سلیمانی و با وجود اجازه مقامات سپاه، اما این موضوع از موضوعات اصلی ماست.»
او در بخش دیگر صحبت‌هایش توضیحاتی درباره مفاد توافق مذاکرات وین داد و گفت اگر توافق شود، همان برجام است و تغییری در مفاد آن نیست.
این صحبت‌ها باعث شد تعداد زیادی از منتقدان ایده مذاکره که برخی از آن‌ها در مجلس نیز حضور داشته و دارند نسبت به شهید امیرعبداللهیان معترض شده و موج حملات شدیدی علیه او آغاز شود.
یکی از نمایندگان در اعتراض به امیرعبداللهیان گفت: «متن توافق وین حاکی از زیرپا گذاشتن خطوط قرمز نظام و نفی قانون مجلس و تحمیل خسارت جدید به منافع ملت ایران است.» نماینده دیگری که آن زمان هنوز وارد مجلس نشده بود و به‌عنوان چهره رسانه‌ای منتقد برجام شناخته می‌شد، مواضع امیرعبداللهیان را غلط توصیف کرده و برای اثبات مدعایش نیز سخنان شهید امیرعبداللهیان درباره ظریف در روز معارفه‌اش را شاهد مثال آورد: «ایشان سرمایه خوبی برای نسل‌های بعدی در وزارت‌خارجه به‌جا گذاشتند. و خواهش کردم دستگاه دیپلماسی را از توانمندی خود محروم نکنند.» اینکه فردی مثل امیرعبداللهیان نیز صرفاً به این دلیل که مواضعی روادارانه در مواجهه با سیاست خارجی و سیاست داخلی داشته و از جانب گروه‌های سیاسی تحمل نمی‌شود بیش از هرچیزی اعتبار نظرات منتقدان را خدشه‌دار می‌کند و این تصویر را می‌سازد که گروهی بدون توجه به منافع کشور مسائل را به‌جای ارزیابی فنی از فیلتر سیاسی عبور داده و به‌جای استدلال با سروصدا موضعشان را پیش‌ می‌برند.
از حاج‌قاسم و شهید رئیسی رواداری را هم بیاموزید
کوچک‌زاده درحالی با توجیه رفاقت بین قالیباف و شهید سلیمانی از او می‌خواهد برخورد سخت با اعضای دولت انجام دهد که شهید سلیمانی هیچ‌گاه در تقابل با دولت وقت که خواهان مذاکره بود قرار نداشت و حتی پس از آنکه روحانی مواضع ضدآمریکایی اتخاذ کرد در نامه‌ای تشکرش را با تعبیری تعارف‌گونه این‌گونه به او ابلاغ کرد: «دست شما را می‌بوسم.» چنین تشکری که بیشتر جنبه تشویق دولت وقت برای استواری در برابر سیاست‌های ضد ایرانی ترامپ داشت هم از جانب برخی چهره‌ها تحمل نشد. رسایی در توییتی با تشبیه روحانی به ابوموسی اشعری نسبت به این جمله حاج‌قاسم اینگونه معترض شد که مالک‌اشتر هیچ‌وقت دست ابوموسی اشعری را نبوسید.
شهید رئیسی نیز همچون شهید سلیمانی همواره بر همین مشی تعامل با سلایق و نگاه‌های مختلف تأکید داشت، به همین دلیل نیز در زمان مسئولیتش در قوه قضائیه کمترین تنش را با دولتی داشت که در انتخابات سال 96 با او رقابت کرده بود. ایشان بعد از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور در سال 1400 نیز بارها با مسئولان رسانه‌های غیرجناح خود دیدار کرده و از باب تعامل با آن‌ها وارد عمل شد.
رئیس جمهور شهید سال 1402 حین سفر به نیویورک در پاسخ به سوال شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان درباره اینکه آیا تعامل اخیر ایران با آمریکا بر سر مبادله زندانیان ادامه خواهد یافت؟ گفت: «اگر آمریکایی‌ها آماده عمل به تعهداتشان باشند، زمینه برای پیشرفت تعاملات و رسیدن به یک توافق خوب فراهم خواهد شد.» شهید رئیسی پیش از این نیز بدون اینکه اصل مذاکره و توافق را زیر سوال ببرد بر این نکته تاکید داشت که آنچه اهمیت دارد نقد کردن توافقات ازجمله در برجام است. این رویکرد که بر مذاکره خوب تاکید داشته و مذاکره بی‌حاصل و بد را زیر سوال می‌برد کاملا برخلاف مشی افرادی است که هرگونه مذاکره‌ای را زیر سوال برده و تیم دیپلماسی کشور را در دولت‌های مختلف متهم به غلتیدن در بغل آمریکا می‌کنند. چنین مواجهه‌ای از جانب شهید سلیمانی، شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان که پیش‌تر مورد اشاره قرار گرفت، نشان می‌دهد برخلاف تمایل به رویکردهای تقابلی مبتنی بر تندروی که برخی چهره‌ها سعی دارند آن را به این شخصیت‌ها منتسب کرده و راه را برای اقدامات سیاسی خود باز کنند، مشی سیاسی این افراد هرگز تقابلی و مبتنی بر منافع فردی نبوده و همواره آنچه اصل قرار گرفته تأمین حداکثری منافع ملی از مسیر تعامل حداکثری در داخل و مهار تنش تحمیلی از خارج بوده است.
مذاکره از موضع ضعف نباشد
برخلاف ایده «نه به مذاکره» برخی که تیم دیپلماسی ایران را از پیش ‌باخته تصور کرده و در دولت‌های مختلف به آن‌ها حمله می‌کردند، آنچه جمهوری اسلامی ایران همواره به آن معتقد بوده مذاکره از موضع قدرت با درنظر گرفتن شروطی است که حداکثر منفعت ملی را حاصل کرده و منجر به تسلیم شدن کشور در برابر زیاده‌خواهی قدرت‌های جهانی نشود. با چنین اصلی هرگونه افراط و تفریطی که بخواهد مسائل کشور را نادیده بگیرد و یا کشور را دست‌بسته پای میز فرمان‌پذیری و نه مذاکره از غرب بنشاند، امری مذموم است که همه گروه‌های سیاسی باید از آن اجتناب کنند.
هم منادیان نه به مذاکره باید منافع ملی را در نظر بگیرند و هم منادیان مذاکره باید به اصل مذاکره برای حصول نتیجه و نه مذاکره پایبند باشند.
منبع: فرهیختگان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(تصاویر) جشن ورود به 20 سالگی دختران و پسران در ژاپن

تحریم فوتبالی ایران در مستطیل سبز آسیا؛ غیبت عجیب یوزها در تیم منتخب 2024

عراقچی: غیر از مذاکره هسته‌ای با اروپا فعلا مذاکره‌ دیگری نداریم

خبر مهم وزیر راه درباره زمان افتتاح 50 هزار واحد مسکونی | پروازهای ایران به اروپا از این تاریخ آغاز می‌شود

عراقچی: غیر از مذاکره هسته‌ای با اروپا فعلا مذاکره دیگری نداریم

عراقچی:غیر از مذاکره هسته‌ای با اروپا فعلا مذاکره‌ دیگری نداریم

سفر عراقچی به پکن و هراس بزرگ در چین

انتشار ویدئوی ایست و بازرسی تی‌تی‌پی در ایالت خیبرپختونخوا

همکاری فضایی، پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ به پوتین برای پایان جنگ اوکراین

صعود ادامه‌دار قیمت نفت/ ارزش برنت به 80 دلار و 3 سنت رسید

با پیوستن به FATF همه مشکلات بانکی حل نمی شود

بلومبرگ: آمریکا تحریم‌هایی علیه 37 شرکت چینی اعمال کرده است

امکان سنجى مذاکره با ترامپ؛ پس از ٢٠ ژانویه باید منتظر چه باشیم؟

انتقاد سلیمی‌نمین از ادبیات کوچک‌زاده و موضع عبدالعلی‌زاده

هادی چوپان: چهار سال دنبال ویزای آمریکا بودم؛ می‌گفتند تو هم ایرانی هستی، هم مسلمان!

تعرفه‌های ترامپ 300 هزار شغل در آلمان را نابود می‌کند

پزشکیان عازم تاجیکستان و روسیه شد/ امضای اسناد جامع با کشورهای منطقه می‌تواند فشارهای آمریکا در منطقه را خنثی کنیم

سرمقاله فرهیختگان/ آقای بایدن! ساعت خواب

رایزنی بن فرحان با همتایان روس و سنگاپوری

وزیر تندروی نتانیاهو کوتاه آمد؛ اعلام آمادگی مشروط برای توافق ‌آتش‌بس در غزه

کاهش 550 هزارتومانی نرخ سکه

اولین پرواز برنامه‌ای هواپیمای ایرباس بعد از انجام تعمیرات سنگین

سردار شریف: سر و صدای رسانه‌ای دشمن اهمیتی ندارد/ شهید سلیمانی در بیابان‌های عراق و شام در دفاع از اسلام حضور داشت

خیاط داعشی در کرکوک به دام افتاد

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

تحقق 89 درصدی درآمدهای عمومی خراسان‌جنوبی

اثر ترامپ بر بورس کوتاه‌مدت است ؟

کدام کشورها در کنار روسیه باقی مانده و همکاری راهبردی دارند؟

پذیرش FATF فشار اقتصادی را افزایش می‌دهد

استاندار بوشهر: فرماندار جدید گناوه از همه ظرفیت‌های توسعه‌ای استفاده کند

بهترین هندزفری برای مکالمه کدام است؟ معرفی بهترین های حرفه ای و اقتصادی

دولت در تلاش برای بهبود وضعیت تالاب بین‌المللی بندرانزلی است

رئیس اتاق ایران: تاجیکستان حوزه‌های موردنیاز برای سرمایه‌گذاری خارجی را اعلام کند / ایجاد تعرفه ترجیحی برای برخی محصولات بین ایران و تاجیکستان

فرد حامل مواد مخدر در سمنان دستگیر شد

غیبت عجیب بازیکنان ایرانی در ترکیب منتخب سال 2024 آسیا + عکس

غیبت ایرانی‌ها در تیم منتخب سال 2024 آسیا

وزیر راه: پروازها به اروپا دوازدهم بهمن از سرگرفته می‌شود

واردات نفت چین کاهش یافت

آغاز پرقدرت مس در ابتدای سال 2025/ آیا قیمت همچنان صعودی خواهد بود؟

خروج اتباع افغانستانی از دو شهر پاکستان

سخن تازه پزشکیان درباره مذاکره با دولت ترامپ

بازگشت لیونل مسی به بارسا: رویایی که شاید به حقیقت بپیوندد

تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی

وضعیت برزخی افغانستانی‌ها به روایت گاردین

هیاتی از تایوان در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کند

اشک برای گربه‌های لس‌آنجلس و سکوت مقابل درد کودکان غزه!

گزارشی از مراسم دادخواست مردم ایران علیه خاندان پهلوی و دولت تروریستی آمریکا

مشاور ارشد پوتین مدعی شد محو شدن اوکراین از صفحه روزگار محتمل است

چوب حراج به تاریخ ایران در آمریکا + عکس

سرمقاله وطن امروز/ جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه