ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کاهش 30 درصدی هزینه ها با تصویب FATF؟ اخبار ایران

کاهش 30 درصدی هزینه ها با تصویب FATF؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از اطلاعات: کار بررسی مجدد لوایح مرتبط با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) چند روزی است که با تشکیل کمیسیون تخصصی در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شده است؛ درهمین حال فعالان اقتصادی با نگاهی امیدوارانه به این اقدام، پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف را مهم‌تر از رفع تحریم‌ها ارزیابی می‌کنند.
19 دی ماه جاری آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از تشکیل کمیسیون مشترک مرکب از نمایندگان سه کمیسیون تخصصی «اقتصادی»، «سیاسی، امنیتی و دفاعی» و «حقوقی و قضایی» خبر داد تا به طور تخصصی و با در نظر گرفتن همه جوانب و ملاحظات مرتب با مصالح مردم، دو لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و سی‌اف‌تی را مجددا بررسی کنند و مستندات نهایی آن را در صحن مجمع ارایه دهند.
به گزارش ایرنا، این تصمیم پس از رایزنی‌های رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب و موافقت ایشان برای بررسی مجدد این لوایح در مجمع صورت گرفت و آملی لاریجانی نیز تاکید کرد که فضاسازی‌هایی که در این خصوص صورت می‌گیرد، غیرمنصفانه است زیرا این یک بحث فنی و مرتبط با مصالح کشور است که نباید با فضاسازی‌های سیاسی آن را تحت شعاع قرار داد.
اکنون فعالان اقتصادی امیدوارند با تصویب نهایی این دو لایحه که پیش‌نیاز عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی است، تا 30 درصد از هزینه‌های تجارت خارجی ایران رفع شود و هزینه اضافی از دوش مردم و اقتصاد ایران برداشته شود.
در این باره، سعید تاجیک نایب‌رئیس کمیسیون استاندارد، محیط زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران نپیوستن به FATF را معادل خودتحریمی می‌داند که در کنار تحریم‌های خارجی به اقتصاد کشور ضربه زده است.
وی با یادآوری این‌که در 10 سال گذشته، نرخ خالص تشکیل سرمایه در کشور منفی بوده است، می‌گوید: این بدان معنی است که به دلیل نپیوستن به FATF سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشور اتفاق نمی‌افتد.
تاجیک به موانع موجود در مسیر مراودات بانکی تجار ایرانی با شرکای خارجی خود اشاره کرده و می‌افزاید: در شرایط کنونی پول حاصل از صادرات با طی مسیرهای مختلف به دست صادرکننده می‌رسد؛ واردات هم از طریق شرکت‌های مختلف و با جابه‌جایی و پیچیدگی‌های زیادی صورت می‌گیرد که هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.
وی با انتقاد از متصل نبودن سیستم بانکی ایران به شبکه جهانی اظهار می‌کند: اگر بخواهیم با بانک‌های جهانی و سیستم مراودات مالی دنیا ارتباط داشته باشیم، باید قواعد FATF را بپذیریم.
این فعال اقتصادی با تاکید بر این‌که پیوستن به FATF مشکلی برای کشور ایجاد نمی‌کند، می‌افزاید: اگر سیاست‌گذاران رشد اقتصادی کشور را می‌خواهند، باید بپذیرند که باید به شبکه بانکی جهان ارتباط داشته باشیم.
محمود اولیایی، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران نیز با تاکید بر این‌که نپیوستن به FATF فشارهای زیادی به بنگاه‌های اقتصادی و مردم وارد می‌کند، می‌گوید: بسیاری از مشکلات روز کشور در حوزه تجارت، صادرات و واردات، عدم سرمایه‌گذاری خارجی در کشور به نپیوستن ایران به FATF برمی‌گردد.
این فعال اقتصادی تاکید می‌کند: در سال‌های گذشته سیاست‌گذاران اثرات عدم پذیرش FATF و فشارهای ناشی از آن را بر بنگاه‌های اقتصادی و زندگی مردم مشاهده کرده‌اند.
محمدرضا توکلی‌زاده، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران نیز معتقد است عضویت در FATF و رعایت قواعد آن یکی از راه‌هایی است که به رفع ناترازی‌ها کمک می‌کند و از آن‌جا که مهمترین مسئله امروز کشور ناترازی‌های متعدد به‌ویژه در بخش انرژی است، باید این کار با فوریت انجام شود.
وی به قاچاق سوخت بویژه گازوئیل در کشور اشاره کرده و تصریح می‌کند: یکی از دلایل اصلی قاچاق، این است که ما از جایی به بعد امکان، این را نداریم مسیر سوخت را پیگیری کنیم.
وی بروز مشکلات در مسیر تجار برای جابه‌جایی پول را از مشکلات ناشی از عدم عضویت ایران در FATF برشمرده و ادامه می‌دهد: برای حل ناترازی انرژی به حجم بالای سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم ولی چون عضو FATF نیستیم امکان جذب سرمایه‌گذاری از طریق بانک‌های خارجی را نداریم.
محسن بهرامی ارض‌اقدس، فعال اقتصادی نیز معتقد است رفع تحریم‌ها و پیوستن به FATF در راستای هم هستند و به دلیل نپیوستن ایران به FATF و تحریم بودن کشور، فشار مضاعفی به اقتصاد تحمیل ‌شده است.
وی با بیان این‌که نپیوستن ایران به FATF و وجود تحریم‌ها مشکلات زیادی به اقتصاد کشور تحمیل می‌شود، خاطرنشان می‌کند: حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود، امکان هیچ تراکنش مالی در حداقل‌های ممکن هم فراهم نیست.
بهرامی ارض اقدس ادامه می‌دهد: صادرکنندگان در شرایط کنونی نمی‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را از طریق شبکه بانکی به کشور بازگردانند؛ واردکننده‌ها هم این امکان را ندارند که ارز مورد نیاز خود را از طریق شبکه بانکی به‌طرف تجاری خود در قبال خرید، پرداخت کنند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران می‌افزاید: مادامی ‌که ما در لیست سیاه FATF باشیم، هیچ انتظاری برای سرمایه‌گذاری و اقدامی در جهت توسعه و رشد اقتصادی کشور نداشته باشیم. البته پیش‌نیاز سرمایه‌گذاری رفع تحریم‌ها و پیوستن به FATF است.
علی عبداللهیان باروق، فعال اقتصادی هم با بیان این‌که مصلحت کشور برای توسعه اقتصادی پیوستن به FATF است، می‌گوید: نگاه سیاسی به FATF لطماتی را به بخش اقتصادی وارد کرده است.
وی اظهار می‌کند: ما تا به امروز از هر دو جهت آسیب‌دیده‌ایم. هم نتوانسته‌ایم سازمان‌های جهانی را متوجه تکالیف و وظایف اصلی‌شان کنیم. هم از سوی دیگر در داخل کشور به دلیل شکل ارتباط بین‌الملل آسیب‌هایی به اقتصاد وارد شده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران تاکید می‌کند: انتظار فعالان اقتصادی در شرایط حاضر، هم‌صدایی برای پیوستن به FATF است. همچنین انتظاری که از مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود، این است که مصلحت کشور را در این بدانند که ما در مسیر توسعه اقتصادی موفق شویم و این مصلحت را در مسیر پیوستن به FATF بدانند.
همچنین محمد لاهوتی ،رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر اراده دولت چهاردهم در حل مشکلات در مسیر پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) می‌گوید: توسعه و تقویت تجارت خارجی بدون اف‌ای‌تی‌اف محقق نمی‌شود.
وی اظهار می‌کند: هر چند تحریم‌ها تاثیر منفی بر اقتصاد و تجارت خارجی داشته است اما از آن مهمتر مسئله قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF است.
وی ادامه می‌دهد: با وعده‌های دولت چهاردهم امیدواریم سریع‌تر مشکلات در مسیر عضویت ایران در FATF حل شود زیرا در غیر این صورت ممکن است شرکای تجاری ایران همچون روسیه و چین را از دست بدهیم.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران می‌افزاید: اکنون چین و روسیه تجارت عمده‌ای با کشورهای اروپایی و آمریکایی دارند و به خاطر نگرانی از اقدامات اف‌ای‌تی‌اف (FATF) امکان معادلات بانکی و پولی با این کشورها را هم نخواهیم داشت و این بازارها را از دست خواهیم داد.
وی با بیان این‌که اف‌ای‌تی‌اف تاثیر مستقیم در توافقات تجاری می‌گذارد، تصریح می‌کند: اگر این مسئله حل نشود، کسی حاضر به تعامل تجاری و مالی با ایرانیان نخواهد بود و مجبور هستیم مانند سابق از شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و فروش ریالی اقدام کنیم که این کار سبب افزایش هزینه‌های تجاری می‌شود و قدرت رقابت در بازارها از بازرگانان ایرانی می‌گیرد.
لاهوتی با تاکید بر این‌که با حل مشکلات بانکی و مالی و اجرای توافقنامه‌ها می‌توان بازارهای جدید صادراتی مهیا کرد، هشدار می‌دهد: تداوم شرایط کنونی، آثار منفی بر تراز تجاری کشور دارد.
این فعال حوزه بازرگانی حل مشکل اف‌ای‌تی‌اف را مهم‌تر از رفع تحریم‌ها دانسته و تصریح می کند: برخی کشورها در شرایط کنونی علاقه‌مند به همکاری با ایران هستند که عدم عضویت ایران در اف‌ای‌تی‌اف به مانعی در این مسیر تبدیل شده است زیرا بدون شبکه بانکی جهانی این تعاملات محقق نمی‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327773/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روسیه برنامه‌هایی برای اقدام‌های تروریستی علیه خطوط هوایی جهانی دارد

انقلاب انرژی خورشیدی | چین نیروگاه خورشیدی را به فضا می‌برد

دبی از ساخت برج 17 طبقه ویژه ارزهای دیجیتال خبر داد!

چین چهار شرکت آمریکایی را در لیست سیاه قرار داد

«ترامپ» سلاح‌های بیشتری به تایوان می‌فرستد

ویدیو/ آغاز به کار اولین قطار مسافربری فیبر کربنی جهان در چین

انحصارطلبی آمریکا در عرصه هوش مصنوعی ادامه دارد | ممنوعیت صادرات فناوری‌ها به روسیه، چین، ایران و کره شمالی

چین، روسیه و ایران از فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده محروم می‌شوند + جزئیات قوانین جدید

رئیس مجلس شورای اسلامی فردا به اتیوپی سفر می کند

نهادهای بین‌المللی روی پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان تمرکز کنند

انفجار در یک پاسگاه انتظامی در مزار شریف افغانستان

استفاده ابزاری واشنگتن از ایروان علیه تهران و مسکو

تلاش دونالد ترامپ بر دو قطبی کردن سیاسیون ایران است / ایران باید با هوشمندی مذاکرات را پیش ببرد

به هر اقدامی واکنش نشان خواهیم داد

سلیمی‌نمین: مواضع دوگانه و ادبیات تند کوچک‌زاده به بحران‌های کشور دامن می‌زند

ترامپ به چند دهه بی‌تفاوتی آمریکا در نیمکره غربی پایان خواهد داد

مهدی فضائلی: به ضرس قاطع می‌گوییم مذاکره با آمریکا تأمین‌کننده منافع ملی نیست!

بلینکن: در آستانه دست یابی به توافق آتش‌بس در غزه قرار داریم

وزیرخارجه آمریکا: در آستانه دستیابی به توافق درباره غزه هستیم

جنگ اوکراین؛ روسیه از آزادی «اوکرائینکا» خبر داد

بلینکن: در آستانه دستیابی به توافق درباره غزه هستیم

داستان دلارهای آمریکا برای افغانستان

تأکید نماینده ترامپ بر اهمیت عادی‌سازی روابط سعودی-اسرائیل

بلینکن: اسرائیل در حین توافق نیروهای خود را از غزه خارج می‌کند

بلینکن: اسرائیل در حین توافق نیرو‌های خود را از غزه خارج می‌کند

آمریکای «ترامپ» سلاح‌های بیشتری به تایوان می‌فرستد

پزشکیان: امیدوارم ریاست‌جمهوری ترامپ به صلح و نه جنگ منجر شود

آخرین خبر از آتش بس در غزه/ حماس پاسخ خود را به میانجی‌گران تسلیم کرد/ وزیر خارجه آمریکا: توافق آتش‌بس در غزه ممکن است تا ساعاتی دیگر محقق شود

قرارمان این نبود

ترامپ: در خاورمیانه برای آزادی گروگان‌ها توافق شده است

حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس به توافق رسیدند

آمریکا، قطر و مصر توافق آتش‌بس در غزه را اعلام می‌کنند

روبیو: چین بزرگترین دشمن آمریکا است

شرکت ارز دیجیتال ترامپ 61 میلیون دلار اتریوم را جابجا کرد!

اردوغان سلطان می‌شود؟

با سقوط رژیم اسد اردوغان سلطان منطقه خواهد شد!؟

زمان برگزاری هفته علم و فناوری ایران و عراق

جنگنده های ترکیه سلیمانیه عراق را بمباران کردند

ترکیه منطقه «ماوت» سلیمانیه عراق را بمباران کرد

جرئیات سقوط هواپیمای فراجا در رشت

عارف مصوبه خروج موقت 151 اثر فرهنگی تاریخی را ابلاغ کرد

فرصت‌های جدید همکاری اقتصادی و تجاری ایران و صربستان

ژاپن جنگنده نسل ششم می‌سازد | مشخصات و تصاویر

واکنش وزیر بهداشت به ویروس شایع‌ در چین: ویروسش 40 ساله است و جدید نیست | فیلم

چین:‌ به دنبال شرکت در رقابت بر سر تسلیحات هسته‌ای نیستیم

شتاب شرکت‌های آمریکایی برای واردات کالا‌های چینی در پی تهدید‌های تعرفه‌ای ترامپ

قالیباف فردا به آفریقا می رود/ برنامه سفر رئیس مجلس به اتیوپی چیست؟

اجرای رویدادهای قرآنی و هنری ایران و افغانستان در هرات

جنجال برسر معامله فولاد ژاپن و آمریکا بالا گرفت

تصاویری از شناسایی زیردریایی آمریکا توسط پهپاد ارتش | ویدئو