ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران غایب بزرگ نشست بین المللی درباره سوریه در عربستان اروپا

ایران غایب بزرگ نشست بین المللی درباره سوریه در عربستان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین المللل ایونا به نقل از خبرانلاین، عربستان روز یکشنبه میزان نشستی بین المللی درباره سوریه بود که با مشارکت وزیران خارجه کشورهای غربی و غیرعربی برگزار شد. در این نشست، وزیران خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست از جمله «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه، «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات، «عبدالله الیحیا» وزیر خارجه کویت، «بدرعبدالعاطی» وزیر خارجه مصر، «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن، «فواد حسین» وزیر خارجه عراق، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان و «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه حضور داشتند.
همچنین در این نشست وزیران و مسئولانی از فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا و اسپانیا و نیز «جان باس» معاون وزیر خارجه آمریکا، «گیرپدرسون» فرستاده سازمان ملل در امور سوریه، «کالاس» کمیسر عالی سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا و «احمد ابوالغیط» دبیر اتحادیه عرب و نیز «جاسم البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس شرکت داشتند. اولویت اصلی آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال سوریه چیست؟
چه آنکه در بیانیه پایانی نشست عقبه بر تشکیل هیئت حاکمیتی انتقالی جامع با توافق طرفهای سوری و آغاز شکل دهی به ماموریت سازمان ملل برای کمک به سوریه در حمایت از روند انتقالی تاکید شده بود. همچنین شرکت کنندگان در این نشست حمایت خود را از روند انتقال سیاسی مسالمت آمیز را که همه گروههای سیاسی سوری در آن سهیم باشند، اعلام کرده بود. پیام محرمانه ایران به عربستان بخوانید
این در حالی است که در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه 19 آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت؛ البشیر، پیشتر، نخست وزیر منطقه تحت کنترل مخالفان اسد در استان ادلب بود. در این راستا «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر پس از برگزاری بخش نخست نشست ریاض درباره سوریه اعلام کرد: در نشست وزیران خارجه درباره سوریه در ریاض بر حمایت کامل قطر از وحدت مردم سوریه تاکید کردیم.

ایرانیان جهان

این در حالی است که «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان روز یکشنبه پس از دیدار با «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت موقت سوریه در حاشیه نشست ریاض، بر اهمیت ادامه ارائه هرگونه حمایت از ملت سوریه تأکید کرد و گفت آینده سوریه به خود سوری‌ها مربوط می‌شود. بن فرحان در یک نشست خبری پس از پایان نشست ریاض درباره سوریه تصریح کرد: «ما خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه سوریه هستیم. به گزارش العربیه، وی ادامه داد: اولویت باید اکنون حفاظت از نهادها و موسسات سوریه باشد و ادامه تحریم‌ها به خواسته های ملت سوریه ضربه می‌زند. وزیر خارجه عربستان تأکید کرد سوریه نباید به منبع تهدیدات منطقه تبدیل شود.»
چه آنکه یک مقام سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت که «این مذاکرات شامل دیدار مقامات عرب و همچنین یک گردهمایی گسترده تر بود که شامل ترکیه، فرانسه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز می شود. همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت وزرای خارجه اتحادیه اروپا در 27 ژانویه در بروکسل گرد هم خواهند آمد تا تحریم ها علیه سوریه را کاهش دهند.» الاهلی عربستان پرسپولیس؛ پرسپولیسی ها و الاهلی در نبردی حساس بخوانید
در همین حال، آلمان، که رهبری بحث اتحادیه اروپا در مورد تحریم ها را بر عهده دارد، روز یکشنبه در این نشست پیشنهاد کرد که اجازه تخفیف برای مردم سوریه داده شود اما تحریم ها علیه متحدان اسد که در طول جنگ سوریه «مرتکب جنایات جدی» شده اند، حفظ شود. کارشناسان روابط بین الملل معتقدند «این اجلاس این پیام را می فرستد که عربستان سعودی می خواهد رهبری هماهنگی تلاش های منطقه ای برای حمایت از بازسازی سوریه را بر عهده بگیرد.»

ایرانیان جهان

این در حالی است که در حاضر مهمترین مسئله حکومت جدید سوریه، تحریم های بجا مانده از دوران حکومت خانواده اسد است. ماهر خلیل الحسن، وزیر بازرگانی سوریه، روز دوشنبه به رویترز گفت که اگر تحریم ها برداشته نشود تا این کشور جنگ زده بتواند سرمایه گذاری های سطح بالایی را در صنعت، انرژی و نفت آغاز کند، سوریه با «فاجعه» روبرو خواهد شد. او همچنین گفت که تحریم های ایالات متحده واردات گندم را متوقف کرده است.
ایالات متحده انبوهی از تحریم ها را علیه سوریه اعمال کرده است که به سال 1979 باز می گردد، زمانی که سوریه را به عنوان یک کشور حامی تروریسم تعیین کرد. در سال 2006، جورج دبلیو بوش تحریم های گسترده ای را اعمال کرد که صادرات آمریکا به سوریه را ممنوع کرد و معاملات با بانک تجاری این کشور را هدف تحریم قرار می داد. تحریم های امریکا علیه سوریه پس از سال 2011 به شدت افزایش یافت. پس از سال 2011، اتحادیه اروپا نیز تحریم هایی را مانند ایالات متحده علیه سوریه اعمال کرد. شبکه تحریم ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود. در مرحله اول، افراد را با ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی ها هدف قرار داد. هدف دوم جلوگیری از دسترسی دولت سوریه به کانال های مالی جهانی، محدود کردن واردات سوریه از کشورهای غربی و تحریم صادرات نفت سوریه بود. طعنه سنگین حساب پادشاهی عربستان به یامین‌پور بخوانید
در شرایطی که غائب بزرگ این نشست ایران بود اما این نشست اولین برنامه بود که هم حاکمان جدید سوریه و هم مقامات ارشد غربی در آن شرکت داشتند و عربستان سعودی رهبری آن را بر عهده داشت. با این حال، این بحث ها به طور قابل توجهی از پرداختن به عملیات نظامی مداوم ترکیه و اشغال شهرهای شمال شرقی سوریه اجتناب کرد و حملات گسترده نیروهای ترکیه با وجود تأثیر مداوم آنها بر منطقه و ثبات سوریه، در بیانیه پایانی نشست ریاض به آن اشاره نشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327841/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رزمایش هوایی کره‌جنوبی، آمریکا و ژاپن

همسر واکر مانعی بر سر راه انتقالش به لیگ عربستان

چین به دنبال ساخت نیروگاه خورشیدی در فضا

انفجار مهیب در این پاسگاه + جزئیات

ترامپ درباره آتش بس غزه چه گفت؟

جزئیات توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس به روایت وزیر خارجه آمریکا

آمریکا سکه‌ های هخامنشی و ساسانی ایران را حراج کرد | سکه های ایرانی که در نیویورک به حراج رفت! / چه کسی مقصر است؟

ترامپ هم توافق آتش بس در غزه را تایید کرد

خبر مهم وزیر خارجه آمریکا از جزئیات توافق آتش‌بس

ترامپ درباره آتش بس غزه: ما یک توافق داریم

سناریوی امتیازدهی به غرب

جیغ رادیکالیسم

درک نادرست وزیر نیرو از دیپلماسی آب با افغانستان

شادمانی مردم غزه از پیروزی مقاومت و برقراری آتش‌بس

ترامپ سند توافق آتش بس در غزه را به نام خودش زد

سجده شکر فلسطینیان در نوار غزه در پی شکست اشغالگران

دفتر نتانیاهو: هنوز توافق آتش‌بس حاصل نشده است

حمله اسرائیل به جنین 4 شهید بر جای گذاشت

برشی از سخنان دبیرکل سازمان ملل درباره آتش بس غزه

گزارش صدا و سیما درباره آتش‌بس غزه

صادرات، علت کمبود برق در کشور: شایعه یا حقیقت؟

برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم ابلاغ شد

توصیه السودانی به دولت جدید سوریه

مشهد میزبان نخستین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

اقدام ماندگار هلدینگ خلیج‌فارس برای توانمندسازی جامعه محلی و کاهش بیکاری در عسلویه

بازیگری خوب پتروشیمی‌ها در رونق بازار ارز تجاری

اعلام هزینه سبد معیشت کارگران

پیش‌بینی قیمت طلا و قیمت دلار در بهمن ماه 1403

روسیه برنامه‌هایی برای اقدام‌های تروریستی علیه خطوط هوایی جهانی دارد

انقلاب انرژی خورشیدی | چین نیروگاه خورشیدی را به فضا می‌برد

دبی از ساخت برج 17 طبقه ویژه ارزهای دیجیتال خبر داد!

چین چهار شرکت آمریکایی را در لیست سیاه قرار داد

«ترامپ» سلاح‌های بیشتری به تایوان می‌فرستد

ویدیو/ آغاز به کار اولین قطار مسافربری فیبر کربنی جهان در چین

انحصارطلبی آمریکا در عرصه هوش مصنوعی ادامه دارد | ممنوعیت صادرات فناوری‌ها به روسیه، چین، ایران و کره شمالی

چین، روسیه و ایران از فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده محروم می‌شوند + جزئیات قوانین جدید

رئیس مجلس شورای اسلامی فردا به اتیوپی سفر می کند

نهادهای بین‌المللی روی پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان تمرکز کنند

انفجار در یک پاسگاه انتظامی در مزار شریف افغانستان

استفاده ابزاری واشنگتن از ایروان علیه تهران و مسکو

تلاش دونالد ترامپ بر دو قطبی کردن سیاسیون ایران است / ایران باید با هوشمندی مذاکرات را پیش ببرد

به هر اقدامی واکنش نشان خواهیم داد

سلیمی‌نمین: مواضع دوگانه و ادبیات تند کوچک‌زاده به بحران‌های کشور دامن می‌زند

ترامپ به چند دهه بی‌تفاوتی آمریکا در نیمکره غربی پایان خواهد داد

مهدی فضائلی: به ضرس قاطع می‌گوییم مذاکره با آمریکا تأمین‌کننده منافع ملی نیست!

بلینکن: در آستانه دست یابی به توافق آتش‌بس در غزه قرار داریم

وزیرخارجه آمریکا: در آستانه دستیابی به توافق درباره غزه هستیم

جنگ اوکراین؛ روسیه از آزادی «اوکرائینکا» خبر داد

بلینکن: در آستانه دستیابی به توافق درباره غزه هستیم

داستان دلارهای آمریکا برای افغانستان