ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وضعیت این گروه از مهاجران افغان برزخی شد ایالات متحده آمریکا

وضعیت این گروه از مهاجران افغان برزخی شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه انگلیسی فاش کرد افغان‌هایی که در زمان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان از کشورشان با کمک آمریکا فرار کردند در ده‌ها کشور ثالث دیگر در وضعیتی «برزخی» و بعضا در شرایطی غیرقابل تحمل سرگردان مانده‌اند.
برخی اسناد و مدارک جدید که به دست این روزنامه انگلیسی رسیده نشان داده‌اند شهروندان افغانی که بعد از خروج پرآشوب نظامیان ایالات متحده از افغانستان اقدام به فرار از کشور خود با کمک آمریکا کردند حالا در دست کم 36 کشور ثالث دیگر در انتظار گرفتن مجوز ورود به آمریکا سرگردان مانده و در برزخ قرار گرفته‌اند.

ایرانیان جهان

طبق این گزارش خیلی از این افغان‌ها در تاسیساتی همچون زندان ساکن شده‌اند و در ابهام از بابت سرنوشت پناهندگی و اسکان مجدد خود به سر می‌برند.
بعد از خروج پر آشوب و فاجعه‌بار نظامیان آمریکایی در سال 2021 از افغانستان و در حالی که این کشور در حال تصرف شدن مجدد توسط طالبان بود صدها هزار تن از افغان‌ها برای فرار از کشور خود تلاش کردند و بعدا در کشورهای ثالث در تاسیسات مخصوص اسکان پناهندگان قرار گرفتند اما مقام‌های آمریکایی دقیقا مشخص نکرده‌اند چه تعداد از این افغان‌ها در چنین تاسیساتی به سر می‌برند.
برخی وکلا برآورد کرده‌اند که «صدها» نفر از این افغان‌ها در تاسیسات اسکان موقت در بالغ بر 36 کشور ثالث دیگر سرگردان مانده‌اند.
گاردین نوشت مجموعه‌ای از اسناد دولتی ایالات متحده که روز سه‌شنبه منتشر شدند جزئیاتی فاش نشده از مشارکت دولت ایالات متحده در فعالیت‌ها در این تاسیسات پرده برداشته‌اند. طبق این اسناد این افغان‌ها گرفتار مصائبی همچون جدا سازی اعضای خانواده‌ها، وخامت وضعیت سلامت روان و امکانات ناکافی در تاسیسات اسکان شده و نگران استرداد اجباری خود در آینده هستند.
این اسناد در پی دادخواهی سه سازمان حقوق بشری شامل «مرکز حقوق اساسی»، «مرکز قوانین ملغی کننده» و «وکلای مسلمان» از سه وزارتخانه ایالات متحده شامل وزارتخانه‌های دفاع، امور خارجی و امنیت داخلی به دست آمده و چشم‌اندازهایی را تا دست کم پاییز سال 2023 به دست می‌دهند.
«صدف دوست»، یک وکیل و مدیر برنامه حقوق بشر در مرکز قوانین ملغی کننده به روزنامه گاردین اظهار کرد چند وکیل درخواست کردند اطلاعاتی درباره شرایط در حدود 6 تاسیسات که اطلاع از اسکان افغانها در آنها داشتند به دست بیاورند.
با این وجود این گروه‌ها در یک اطلاعیه نوشتند اسنادی که به دست آوردند نشان داد افغان‌های خارج شده از افغانستان که برای ورود به ایالات متحده درخواست داده‌اند «در دست کم 36 کشور تحت بازداشت بوده، نگهداری شده یا مجبور به باقی ماندن در برزخ شده‌اند.»
«صدف دوست» افزود: «اسناد دیگری که به دست آورده‌ایم حاکی از ارسال بی وقفه نامه‌های درخواست اتباع افغان به مقامات دولت ایالات متحده برای اعلام شکایت از عدم دسترسی به سفارت‌خانه‌ها، وکلا و سازمان‌های فعال در حوزه بشر و حقوق مهاجرت و گرفتار شدن به شرایط غیرقابل تحمل و ترومای دسته‌جمعی است.»
در این اسناد مشخص نشده که چه تعداد از این 36 کشور این افغان‌ها را در مراکز نگهداری پناهندگان اسکان می‌دهند. این وکلا گفتند که از وجود دست کم پنج مورد از چنین تاسیساتی در چهار کشور شامل امارات متحده عربی، قطر، کوزوو و آلمان اطلاع دارند. اسناد نشان می‌دهند تا آوریل 2023، 2834 افغان که درخواست در دست بررسی برای ورود به ایالات متحده داشته‌اند در قطر به سر برده و 1256 نفر از چنین افغان‌هایی در امارات متحده عربی، 259 نفر در کوزوو و ده‌ها تن دیگر در کشورهای دیگر بوده‌اند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای به گاردین گفت دولت واشنگتن از سال 2021 «تلاش‌هایی به منظور اسکان مجدد افغان‌های واجد شرایط » انجام داده است. او اضافه کرد همچنان که مقام‌ها به پرونده‌های متقاضیان رسیدگی می‌کنند،‌ «آنها با مجوز کشورهای ثالث دیگر می‌توانند در خاک آنها سکونت یابند و آمریکا هزینه‌ها را پوشش دهد.»
به گفته این سخنگو ایالات متحده در سال مالی 2024 بیش از 33 هزار روادید مهاجرتی ویژه را برای افغان‌ها صادر کرده است.
وی افزود: «تلاش‌های دولت ایالات متحده به منظور اسکان مجدد افغان‌های واجد شرایط از طریق یک مسیر مهاجرتی قانونی در آمریکا از زمان معلق شدن فعالیت سفارت آمریکا در کابل در اوت 2021 در جریان بوده و این تلاش‌ها امروز نیز ادامه می‌یابند.»
به نوشته گاردین، از بعد از اعلامیه آمریکا در ژوئیه 2021 مبنی بر این که افغانستان را بعد از 2 دهه جنگ در آنجا ترک می‌کند تا کنون بیش از 1.6 میلیون نفر خاک افغانستان را ترک کرده‌اند. در آخرین روزهای اجرای فرآیند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در ماه اوت، مقام‌های آمریکایی به هماهنگ سازی خارج کردن شتاب‌زده حدود 120 هزار نفر از افغانها به ده‌ها کشور دیگر در سراسر جهان دست زدند.
فعالان حقوق بشری پیش از این از بابت شرایط اسکان این افغان‌ها در برخی کشورها شامل امارات، کوزوو و قطر اظهار نگرانی کرده بودند. دیده بان حقوق بشر در سال 2023 هشدار داد بالغ بر 2700 افغان به شکلی خودسرانه در وضعیت بازداشت در «مرکز بشردوستانه امارات» در شهر ابوظبی قرار گرفته‌اند و طبق گزارش‌ها «اتباع افغان در آنجا برای بیش از 15 ماه در شرایط ناگوار و در تنگنا سکونت داشته و امیدی به پیشرفت پیدا کردن پرونده‌هایشان ندارند.»
طبق گزارش گاردین،‌ بسیاری از افغان‌هایی که بعد از خروج آمریکا از کشور خود فرار کردند در شرایط سختی در کمپ‌ها تحت نظارت 24 ساعته به سر برده و تحرک آنها محدود بوده و نمی‌توانند به مشاوران حقوقی، بازدید کننده و خبرنگاران دسترسی داشته باشند و بعضا به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی به مشکلاتی که جانشان را تهدید می‌کند گرفتار می‌شوند.
همچنین گزارش شده که مواردی از خودکشی و اعتصاب غذا از سوی افغان‌هایی که در قطر و کوزوو سرگردان شده‌اند رخ داده و تاسیسات آنها در کوزوو در بین مردم محلی به «گوانتاناموی کوچک» معروف شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327897/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رزمایش هوایی کره‌جنوبی، آمریکا و ژاپن

همسر واکر مانعی بر سر راه انتقالش به لیگ عربستان

چین به دنبال ساخت نیروگاه خورشیدی در فضا

انفجار مهیب در این پاسگاه + جزئیات

ترامپ درباره آتش بس غزه چه گفت؟

جزئیات توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس به روایت وزیر خارجه آمریکا

آمریکا سکه‌ های هخامنشی و ساسانی ایران را حراج کرد | سکه های ایرانی که در نیویورک به حراج رفت! / چه کسی مقصر است؟

ترامپ هم توافق آتش بس در غزه را تایید کرد

خبر مهم وزیر خارجه آمریکا از جزئیات توافق آتش‌بس

ترامپ درباره آتش بس غزه: ما یک توافق داریم

سناریوی امتیازدهی به غرب

جیغ رادیکالیسم

درک نادرست وزیر نیرو از دیپلماسی آب با افغانستان

شادمانی مردم غزه از پیروزی مقاومت و برقراری آتش‌بس

ترامپ سند توافق آتش بس در غزه را به نام خودش زد

سجده شکر فلسطینیان در نوار غزه در پی شکست اشغالگران

دفتر نتانیاهو: هنوز توافق آتش‌بس حاصل نشده است

حمله اسرائیل به جنین 4 شهید بر جای گذاشت

برشی از سخنان دبیرکل سازمان ملل درباره آتش بس غزه

گزارش صدا و سیما درباره آتش‌بس غزه

صادرات، علت کمبود برق در کشور: شایعه یا حقیقت؟

برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم ابلاغ شد

توصیه السودانی به دولت جدید سوریه

مشهد میزبان نخستین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

اقدام ماندگار هلدینگ خلیج‌فارس برای توانمندسازی جامعه محلی و کاهش بیکاری در عسلویه

بازیگری خوب پتروشیمی‌ها در رونق بازار ارز تجاری

اعلام هزینه سبد معیشت کارگران

پیش‌بینی قیمت طلا و قیمت دلار در بهمن ماه 1403

روسیه برنامه‌هایی برای اقدام‌های تروریستی علیه خطوط هوایی جهانی دارد

انقلاب انرژی خورشیدی | چین نیروگاه خورشیدی را به فضا می‌برد

دبی از ساخت برج 17 طبقه ویژه ارزهای دیجیتال خبر داد!

چین چهار شرکت آمریکایی را در لیست سیاه قرار داد

«ترامپ» سلاح‌های بیشتری به تایوان می‌فرستد

ویدیو/ آغاز به کار اولین قطار مسافربری فیبر کربنی جهان در چین

انحصارطلبی آمریکا در عرصه هوش مصنوعی ادامه دارد | ممنوعیت صادرات فناوری‌ها به روسیه، چین، ایران و کره شمالی

چین، روسیه و ایران از فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده محروم می‌شوند + جزئیات قوانین جدید

رئیس مجلس شورای اسلامی فردا به اتیوپی سفر می کند

نهادهای بین‌المللی روی پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان تمرکز کنند

انفجار در یک پاسگاه انتظامی در مزار شریف افغانستان

استفاده ابزاری واشنگتن از ایروان علیه تهران و مسکو

تلاش دونالد ترامپ بر دو قطبی کردن سیاسیون ایران است / ایران باید با هوشمندی مذاکرات را پیش ببرد

به هر اقدامی واکنش نشان خواهیم داد

سلیمی‌نمین: مواضع دوگانه و ادبیات تند کوچک‌زاده به بحران‌های کشور دامن می‌زند

ترامپ به چند دهه بی‌تفاوتی آمریکا در نیمکره غربی پایان خواهد داد

مهدی فضائلی: به ضرس قاطع می‌گوییم مذاکره با آمریکا تأمین‌کننده منافع ملی نیست!

بلینکن: در آستانه دست یابی به توافق آتش‌بس در غزه قرار داریم

وزیرخارجه آمریکا: در آستانه دستیابی به توافق درباره غزه هستیم

جنگ اوکراین؛ روسیه از آزادی «اوکرائینکا» خبر داد

بلینکن: در آستانه دستیابی به توافق درباره غزه هستیم

داستان دلارهای آمریکا برای افغانستان