ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شکاف 13 میلیون نفری نسبت افراد شاغل به جمعیت 85 میلیونی کشور اخبار ایران

شکاف 13 میلیون نفری نسبت افراد شاغل به جمعیت 85 میلیونی کشور
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دبیرکل خانه تعاونگران با اشاره به اینکه اقتصاد کشور با جمعیتی بالغ بر 85 میلیون نفر، تنها 24میلیون شاغل دارد گفت: برآوردها نشان می‌دهد که برای رسیدن به وضعیت مطلوب، تعداد شاغلین باید بین 35تا 37میلیون نفر باشد. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ ایجاد اشتغال یکی از دغدغه های مسئولان در هر دولتی است, چرا که اثر مثبت روی تمام مسائل اقتصادی دارد.
افزایش اشتغال یکی از عوامل کلیدی در کاهش فقر و بهبود شرایط اقتصادی جوامع است. در سال‌های اخیر، بسیاری از کشورها با اتخاذ سیاست‌های مؤثر در حوزه اشتغال‌زایی، توانسته‌اند تأثیرات مثبتی در کاهش نرخ فقر و افزایش رفاه عمومی ایجاد کنند.
طبق گزارش سازمان بین‌المللی کار (ILO)، ارتباط مستقیم و معناداری بین ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و کاهش نابرابری اقتصادی وجود دارد. افزایش اشتغال به معنای دسترسی بیشتر افراد به درآمد ثابت و بهبود شرایط زندگی آنان است که در نهایت به کاهش فقر در سطح ملی منجر می‌شود.
*افزایش نرخ اشتغال به کاهش فقر کمک می‌کند
علی حسین شهریور،دبیرکل خانه تعاونگران در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, با اشاره به اینکه اقتصاد کشور با جمعیتی بالغ بر 85 میلیون نفر، تنها 24میلیون شاغل دارد گفت: این آمار نشان‌دهنده یک شکاف قابل توجه در بازار کار است، زیرا برآوردها نشان می‌دهد که برای رسیدن به وضعیت مطلوب، تعداد شاغلین باید بین 35تا 37میلیون نفر باشد. این نقیصه به وضوح بر روی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور تأثیر می‌گذارد.
وی ادامه داد: نسبت جمعیت به شاغلین در کشور 3.6 است، در حالی که این نسبت در سطح جهانی 2.2 می‌باشد. این اختلاف معنادار نشان‌دهنده عدم بهره‌وری کافی از نیروی کار و همچنین وجود مشکلات جدی در ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور است. عدم اشتغال کافی می‌تواند به افزایش بیکاری، کاهش درآمد خانوارها و در نهایت کاهش کیفیت زندگی و افزایش تعداد افرادی که زیر خط فقر زندگی می‌کنند، منجر شود.
شهریور افزود: البته تنها داشتن شغل کافی نیست؛ کیفیت شغل نیز اهمیت دارد، زیرا مشاغل با دستمزد پایین یا بدون مزایای اجتماعی نمی توانند افراد را از زیر خط فقر خارج کنند.
دبیرکل خانه تعاونگران با اشاره به اینکه تنها داشتن شغل کافی نیست,‌بلکه کیفیت شغل هم مهم است افزود: برای بهبود وضعیت اشتغال و کاهش نسبت جمعیت به شاغلین، باید توسعه برنامه‌های اشتغال‌زایی در دستور کار قرارگیرد. ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای کارفرمایان و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط می‌تواند به افزایش تعداد شاغلین کمک کند. توسعه آموزش و مهارت‌آموزی در کانون توجه قرار گیرد. برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با نیازهای بازار کار و تقویت همکاری میان دانشگاه‌ها و صنایع برای تطابق آموزش‌ها با نیازهای واقعی می‌تواند به ایجاد نیروی کار ماهر کمک کند. در گام بعدی ضرورت دارد دسترسی به منابع مالی تسهیل شود. فراهم کردن تسهیلات مالی برای کارآفرینان و حمایت از نوآوری می‌تواند به رشد کسب‌وکارها و ایجاد شغل‌های جدید کمک کند.
شهریور گفت: زیرساخت‌های کشور نیاز به تقویت دارد. در همین راستا، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اقتصادی و ایجاد مناطق آزاد تجاری می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید منجر شود.همچنین ضرورت دارد از اشتغال گروه‌های آسیب‌پذیر حمایت شود. ارائه برنامه‌های حمایتی برای زنان، جوانان و افراد دارای معلولیت می‌تواند به افزایش مشارکت آنها در بازار کار کمک کند.
دبیرکل خانه تعاونگران اظهار داشت: همه دستگاه‌های فرهنگی بویژه صدا و سیما برای افزایش آگاهی عمومی در مورد اشتغال و معرفی مشاغل فعال شوند. با اطلاع‌رسانی درباره مهارت‌آموزی، فرصت‌های شغلی و تشویق به فرهنگ کار و کارآفرینی انگیزه بیشتری برای ورود افراد به بازار کار ایجاد شود.
وی اظهار داشت: در مجموع، برای مبارزه مؤثر با فقر، ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب و پایدار، به همراه توجه به کیفیت مشاغل و آموزش‌های لازم، ضروری است. بنابراین، برای حل این مشکل اساسی ، نیاز است که دولت، بخش های خصوصی و تعاونی و آحاد جامعه بویژه تشکل‌های مردم‌نهاد با یکدیگر همکاری کنند تا تأثیرات مثبت و پایداری بر اقتصاد کشور بگذارند و زمینه را برای اشتغال بیشتر فراهم کنند.
*نمونه‌های موفق در اشتغال‌زایی
به گزاش تسنیم,در برخی کشورها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی، فناوری و کشاورزی باعث رشد اشتغال شده است. به‌عنوان مثال، برنامه‌های حمایتی از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط در بسیاری از کشورها توانسته است بستر اشتغال‌زایی برای اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر را فراهم کند.
هنوز چالش‌هایی همچون بیکاری جوانان، نابرابری در دسترسی به فرصت‌های شغلی و کمبود مهارت‌های لازم در نیروی کار وجود دارد. کارشناسان توصیه می‌کنند که دولت‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی، ایجاد تسهیلات برای کارآفرینان و تقویت زیرساخت‌های اشتغال‌زایی می‌توانند نقش مؤثری در کاهش فقر ایفا کنند.
اشتغال نه‌تنها به‌عنوان ابزاری برای تأمین معیشت بلکه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهکارهای مبارزه با فقر محسوب می‌شود. دولت‌ها و نهادهای مرتبط باید با تمرکز بر سیاست‌های حمایتی و تقویت فرصت‌های شغلی، زمینه را برای رشد اقتصادی و کاهش فقر فراهم کنند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار هیئتی از اتحادیه عرب با جولانی

انرژی رایگان برای ژاپنی ها

تیم ملی والیبال ژاپن وارد بحران شد!

اتحادیه اروپا تحقیق درباره ایکس را عمیق تر می‌کند

ضرر 1 تریلیون یورویی قطع گاز روسیه برای اتحادیه اروپا

کنترل معادن لیتیوم اوکراین در دست روسیه

کاهش تولید فولاد خام چین به دلیل تقاضای داخلی پایین

دستاوردهای سفر قالیباف به پایتخت دیپلماسی آفریقا

کمک مالی اتحادیه اروپا به افغانستان

تسهیل تجارت ترانزیت افغانستان با تضمین بیمه‌ای پاکستان

رشد 83 درصدی صادرات ایران به افغانستان

انگلیس به ائتلاف طرح شکایت از طالبان پیوست

تیر افزایش قیمت انرژی به اقتصاد اروپا

بلینکن: هیچ ضمانتی وجود ندارد که ترامپ از سیاست‌های بایدن پیروی کند

هرگونه شبهه افکنی پیرامون سانحه سقوط بالگرد شهید رئیسی غیرمسئولانه است

ماجرای حراج سکه‌های باستانی ایران در آمریکا

واکنش کیهان به خودکشی طنزنویس معروف در امریکا: عبرت‌آموز است!

نزدیک‌ترین چهره به پزشکیان: آماده مذاکره مستقیم با آمریکاییم | تغییر فتوای هسته‌ای که ساده نیست | باید مردم را قانع‌ کنیم | شاید سه ماه بعد از مذاکره به توافق شد

سیگنال‌های توافق از راه رسید: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم!

پزشکیان برای مذاکره با ترامپ با رهبری هماهنگ کرده است؟

ترامپ برای اولین بار خاخام‌های یهودی مخالف رژیم صهیونیستی را به کاخ سفید دعوت کرد

بولتون: تصمیم ترامپ برای پایان جنگ، خبر خیلی بدی برای اوکراین است

فائزه هاشمی: چرا بمب هسته ای نداشته باشیم؟/ اصولگرایِ اصلاح‌طلبم/ خانواده علم الهدی درباره شهادت رئیسی ابهاماتی دارند/ قالیباف به وفاق ملی لگد زد

قراضه صادراتی آمریکا نزولی است

ناسازگاری «سوپرانقلابی‌ها» با FATF

هشدار سرایا القدس به صهیونیست‌ها در آستانه توافق آتش‌بس

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران؛ سرعت افزایش قیمت در کدام استان بیشتر بود؟

نتایج قرعه کشی طرح فرسوده ایران‌خودرو اعلام شد

رفع توقیف کامل اموال فدراسیون وزنه‌برداری

زنان مشهدی پیشتاز در حماسه‌سازی و توسعه اقتصادی هستند

تفکیک پایتخت اقتصادی از تهران، تصمیمی بهتر از انتقال کامل پایتخت

جای خالی صنایع تبدیلی و تکمیلی در بردسکن

چرا پس از برجام مانع همکاری اقتصادی آمریکایی ها با ایران شدیم؟

اصلاح شاخص بورس تهران در ابتدای هفته

معاون رئیس جمهور: قالیباف کمک خوبی برای ‌دولت بود

جدایی آرمان رمضانی از استقلال

توافق ایران و روسیه در 4 حوزه ریلی، هوایی و دریایی و جاده‌ای

ابتکار آلومینای ایران- جاجرم در حل چالش انرژی

دستاوردهای سفر قالیباف به اتیوپی چیست؟

استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی اتیوپی برای افزایش صادرات و تراز تجاری

رویکرد سیاست‌زده عضویت در FATF  را به کشمکش جناحی بدل کرد/ مولوی: به جای گران کردن‌ها ردیف‌های زاید بودجه را حذف کنید

دیدار و گفت‌وگوی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با استاندار زنجان

سارا خادم‌ الشریعه با پرچم اسپانیا به نایب قهرمانی شطرنج اروپا رسید

تسلط چین بر بازار خودروهای چینی/ تعطیلی در کمین خودروسازان اروپایی و آمریکایی

بزرگترین و طویل ترین شبکه خطوط مترو و حمل ریلی درون شهری دنیا

رشد ترانزیت کالا از طریق کریدور ترانس کاسپین، سهم ایران همچنان صفر

آشنایی با 10 کشور برتر در صنعت حمل و نقل ریلی قاره آفریقا

قیمت نفت / برنت 80 دلار و 79 سنت شد

دو نوجوان 17 ساله در جنوب ایران 600 سکه‌ پیدا کرده اند؟ | ماجرای حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا + عکس

مکث (دفاع از آمریکا در کشورهای دیگر)