ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تا پای جان مقابل تروریسم ایالات متحده آمریکا

تا پای جان مقابل تروریسم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه سی دی 1403_ را در ادامه می‌خوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عراق میانجیگر» نوشت: مواضعی که مقام‌های عراق در هفته‌های اخیر مبنی بر تغییر در روند فعالیت گروه‌های شبه‌نظامی این کشور و همچنین گام برداشتن در یک روند دیپلماتیک برای کاستن از بحران میان ایران و آمریکا مطرح کرده‌اند، از نقشی پرده برمی‌دارد که با ابتنا بر شرایط ویژه خاورمیانه از سقوط «بشاراسد» در سوریه گرفته تا پایان جنگ غزه و آغاز به کار دولت دوم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درحال اجراست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وجه پررنگ این نقش‌آفرینی معطوف تلاشی می‌شود که بویژه در زمینه تبادل پیام میان ایران و آمریکا به جریان افتاده است.
چندی پیش بود که «فؤاد حسین»، وزیر خارجه عراق در جریان سفر اخیر خود به انگلیس، درگفت‌وگو با رویترز با اشاره به «سابقه عراق در میانجیگری قبلی بین عربستان سعودی و ایران که راه را برای عادی‌سازی روابط آنها در سال 2023 باز کرد»، بر آمادگی بغداد برای پیمودن یک مسیر دیپلماتیک مستقل با هدف کمک به کاهش تنش‌ها بین واشنگتن و تهران تأکید کرد.
این تأکید در روند تلاش دیپلماتیک برای حل بحرانی است که اثرات آن به خصوص در 2 دهه گذشته بر بغداد نیز اثرگذار بوده است. به عبارت دیگر انگیزه‌های دولت عراق برای ورود به این عرصه تحت تأثیر روندهای داخلی، تحولات منطقه و رابطه با قدرت‌های جهانی از جمله ایالات متحده آمریکا قابل بررسی است.
رهبران عراق بر این باورند که بهبود روابط بین ایران و آمریکا می‌تواند به اهداف توسعه‌ای و ثبات سیاسی درعراق کمک کند. همین امر سبب شده تا نخست‌وزیران عراقی بخصوص در یک دهه اخیر در مقاطع مختلف نقش میانجی بین ایران و آمریکا را برای دولت خود تعریف کنند؛ روندی که در دولت «محمد شیاع السودانی» به طور ویژه در پیش گرفته شده است و اکنون بغداد در فضای سیاسی منطقه، متأثر از روی کار آمدن دولت دوم ترامپ، سقوط دولت بشار اسد در سوریه و آینده پر تنش شامات و توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم اسرائیل سعی دارد تا هدف گذاری موفقی در تنظیم روابط ایران و آمریکا داشته باشد.‌

ایرانیان جهان

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مأموریت نمایندگان ترامپی » نوشت: محمد هاشمی، برادر مرحوم هاشمی رفسنجانی با خبردادن از پیش بینی‌ها گفته که «ممکن است تا شب عید نرخ ارز به 110 هزارتومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد.» او گفته «این شرایط نشان‌دهنده ناپایداری در اقتصاد و نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف است.» درست مثل کاری که وزیر اقتصاد کرد و با پذیرش دلار 73 هزارتومانی دلار را به بالای 80 هزارتومان برد. علی عبدالعلی‌زاده، نماینده رئیس‌جمهور در اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور هم گفته «دولت برای مذاکره مستقیم با آمریکا آماده است.»
او پیش‌شرط بچگانه‌ای گذاشته و گفته به این شرط که ترامپ دغل نکند! جواد ظریف یک عضو دیگر دولت هم گفته «پزشکیان وارث اوضاع بدی شده است و ما نباید از مذاکره با ترامپ بترسیم یا بگریزیم زیرا مذاکره با صدام هم خوشایند نبود، ولی منافع کشور ایجاب کرد.» علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور نیز گفته «مخازن نفت خالی است و شاید در آینده نه‌چندان‌دور مجبور به واردات نفت شویم.» فقط این چهار نفر هم نیستند که چنین گفته‌اند، در دولت و اطراف آن دیگرانی هم هستند. همگی هم همین دیروز و یک روز مانده به ورود ترامپ به کاخ سفید!
اگر اسامی این آقایان را برداریم و اسم چهار عضو افراطی ضد ایرانی کابینه ترامپ را بگذاریم، چه چیز فرق می‌کند، جز آنکه جملات باورپذیرتر می‌شود! حقیقت این است که بعد از تذکر بسیار درباره ناامیدنکردن مردم و ندادن پیام‌های افراطی و دشمن‌پسند، گویا تازه آقایان فهمیده‌اند که باید چه کنند!

ایرانیان جهان

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حفره دستورکار ترامپ» نوشت: مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری آمریکا در حالی این هفته برگزار می‌شود که کاستی‌های مهمی در برنامه‌های دولت ترامپ وجود دارد. این کاستی‌ها از آن جهت اهمیت دارد که جهان شاهد موج جدیدی از به قدرت رسیدن دولت‌های راست‌گرا است و دستور کار دولت ترامپ می‌تواند الهام‌بخش این دولت‌ها باشد و چنددهه آتی جهان را رقم بزند. در اقتصاد، برنامه ترامپ را می‌توان در کاهش مالیات‌ها، اخراج برخی مهاجران، تغییر در تعرفه‌ها و سیاست‌های صنعتی خلاصه کرد. یک اقتصاددان این برنامه را دستور کاری برای حداکثر سال اول دولت ترامپ نامید و اعلام کرد اگر به جای مبارزه بیش از حد بر سر تعرفه‌ها، به نوآوری‌های جسورانه رشدمحور توجه شود، فرصت‌های زیادی در دولت جدید آمریکا وجود خواهد داشت. در سیاست نیز نگرانی‌هایی در خارج و داخل آمریکا نسبت به غلبه جنبه «ویرانگری» ترامپ بر جنبه «اصلاح‌گری» او وجود دارد؛ به‌طوری‌که متحدان و حتی دشمنان ایالات متحده نیز به دنبال اطمینان حاصل کردن از عدم وقوع این اتفاق هستند.

ایرانیان جهان

روزنامه فرهیختگان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حراج سال در صندوق‌های بازنشستگی‌» نوشت: یکی از چالش‌های جدی کشور، معضل صندوق‌های بازنشستگی است. براساس گزارش‌های بودجه سالانه، حجم کمک دولت به صندوق‌های بازنشستگی از 30 همت در سال 1393 به 453 همت در سال 1403 رسیده است. براین اساس، موضوع صندوق‌های بازنشستگی چندین سال بوده که مورد توجه دولت و حاکمیت قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند اصلی‌ترین راه‌حل برون‌رفت از چالش کسری نقدینگی، انجام اصلاحات بررسی اثرات اصلاحات پارامتریک (افزایش سن بازنشستگی و تغییر در شیوه شاخص‌بندی مزایا) بر پایداری مالی آنهاست. با این حال، موضوع دیگری که درحال حاضر مورد توجه دولت قرار گرفته، ساماندهی سرمایه‌گذاری‌های این صندوق‌هاست.
در همین راستا، دولت طی چند ماه اخیر دو طرح را پیش برده است. اولی، واگذاری اموال 3 صندوق بازنشستگی دولت به تأمین اجتماعی بود که ظاهراً شکل اجرایی به خود نگرفته است. اما آخرین طرح دولت، واگذاری سهام سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و سازمان تأمین اجتماعی است که هم‌اکنون مورد توجه دولت قرار گرفته و مصوبه هیئت وزیران نیز اخیراً ابلاغ شده است. گزارش پیش رو نگاهی به دارایی‌های دو صندوق بازنشستگی یعنی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی دارد. به نظر می‌رسد این واگذاری فرصت‌ها و تهدیدهایی به دنبال خود خواهد داشت.

ایرانیان جهان

روزنامه همشهری در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تا پای جان مقابل تروریسم‌» نوشت: صبح شنبه، 2 قاضی شجاع و پرسابقه دستگاه قضائی طی اقدامی تروریستی در کاخ دادگستری به شهادت رسیدند تا برگ دیگری در دفتر جنایت‌های تروریستی علیه مقام‌های جمهوری‌اسلامی رقم بخورد و بار دیگر عمق بغض و کینه تروریست‌ها با حافظان امنیت و عدالت کشور نمایان شود.
حجت‌الاسلام علی رازینی و قاضی محمد مقیسه در حالی طی یک اقدام برنامه‌ریزی‌شده هدف گلوله عنصر نفوذی قرار گرفتند که شهید رازینی ریاست شعبه 39 و شهید مقیسه نیز ریاست شعبه 53 دیوان‌عالی کشور را برعهده داشتند و با کارنامه‌ای پربار از مجاهدت در مسیر صیانت از امنیت کشور، طی دهه‌های گذشته همواره مورد تهدید تروریست‌ها و دشمنان مردم بودند.
براساس توضیح‌هایی که مقام‌های دستگاه قضائی درباره جزئیات این اقدام تروریستی ارائه داده‌اند، صبح شنبه فرد مسلح نفوذی در دیوان‌عالی کشور طی هدفی برنامه‌ریزی‌شده، اقدام به ترور این 2 قاضی انقلابی می‌کند و پس از این اقدام جنایتکارانه، زمانی که برای دستگیری او اقدام می‌شود، به سرعت دست به‌خودکشی می‌زند. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد فرد تروریست پرونده‌ای در دیوان‌عالی کشور نداشته و از مراجعان به شعب دیوان هم نبوده است.
دهه‌ها فعالیت شهیدان رازینی و مقیسه در دستگاه قضائی کشور، علاوه‌بر منشأ اثر بودن آنان در مسئولیت‌های محوله، از اقدام‌های قاطع آنان در برابر تروریست‌ها، جاسوس‌ها و دشمنان امنیت مردم حکایت دارد؛ رویکردی انقلابی که آنان را به هدفی برای جریان نفاق تبدیل کرده بود و اقدام به ترور شهید رازینی در سال 1377 شاهدی بر ایستادگی شجاعانه آنان در برابر دشمنان مردم است.

ایرانیان جهان

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر « لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF‌» نوشت: غربگرایان داخلی در ماه‌های اخیر با تاکید بر این گزاره اشتباه که نپیوستن به FATF چالش اساسی اقتصاد بیمار کشور به شمار می‌آید و علی رغم مشاهده بی نتیجگی برجام، مجدداً بر طبل تکرار تجربه تلخ دیگری همچون برجام این بار با FATF کوبیدند. مروری بر دولت سه ساله شهید رئیسی نشان داد که بدون برجام و بدون FATF نیز می‌توان موفق بود و آمارهای اقتصادی بحرانی دولت برجامی دوازدهم را بهبود داد.
جست وجویی سریع درباره استفاده از کلیدواژه FATF در ماه‌های اخیر، نشانگر این است که با شروع فعالیت دولت چهاردهم طیفی که پیش تر نیز در دولت ناموفق یازدهم و دوازدهم بر طبل پیوستن ایران به رژیم‌های بین المللی ساخته و پرداخته غرب می‌کوبیدند علی رغم اینکه ناکارآمدی برجام را به وضوح و به عینه مشاهده کردند، این بار با تاکید بر پیوستن ایران به FATF، سعی بر این دارند که بهانه‌ای جدید برای شکست‌های آتی خود تدارک دیده و ناکارآمدی و بی برنامگی دولت فعلی در حوزه اقتصاد را از پیش توجیه کنند.
در این میان شاید بتوان تاکید دیکتاتور مآبانه این طیف بر توافق برجام در سال‌های ابتدایی دولت یازدهم را ناشی از سادگی و نابلدی آنان نسبت به مناسبات جهانی دانست ولی تکرار تجربه برجام این بار با FATF نشانگر این است که جدای از سادگی، رویکرد خائنانه آنان نسبت به منافع ملی دلیل مهم‌تری برای اتخاذ رویکرد فعلی از سوی طیف غربگرای داخلی است.
تکرار یک اشتباه در این سطح علی رغم مشاهده نتایج این اشتباه، گناهی نابخشودنی است که بانیان آن را در نزد ملت ایران روسیاه و مورد مواخذه قرار خواهد داد.

ایرانیان جهان

کد خبر 830966

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331369/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیر امور خارجه فرانسه به تهدیدات ترامپ: قاطعانه پاسخ خواهیم داد

ادعای ستاره سیتی: از قهرمانی ناامید نیستیم

طالبان: 1500 زندانی به زودی به افغانستان منتقل می‌شوند

واکنش احساسی کاربران به مسدودسازی تیک تاک؛ روز تاریک آزادی بیان در آمریکا

والتز: نظامیان آمریکایی به افغانستان باز نخواهند گشت

اتحادیه اروپا آماده اقدامات متقابل گمرکی علیه ترامپ

آتش بس در نواره غزه، ضعف اسرائیل را نشان داد

ایران از رگ گردن به آمریکا نزدیک تر شد

سرمقاله وطن امروز/ روبیک روبیو و سفیدشویی خشونت

سی‌ان‌ان: سفر پزشکیان به مسکو چه معنایی برای توافق با ترامپ دارد؟

سرمقاله فرهیختگان/ قاضی قاطع

هدف گیری کی یف با اسکندر

مجری الجزیره روی دوش مردم شادی از آتش‌بس را گزارش کرد

آمار شهدای غزه به 46 هزار و 913 نفر افزایش یافت

ضرر 70 میلیارد یورویی اروپا از تحریم روسیه

جمع آوری پیکرهای شهدا از زیر آوار خانه‌ها در رفح

وزیر صمت: تعدادی از مدیران به دنبال قطع کامل برق و گاز صنایع بودند

اقدام ناکافی وزارت جهاد برای ساماندهی بازار گوشت

برگزاری دوره‌های مشترک آموزشی میان دانشگاه‌های ایران و عراق کلید خورد

اقدامات و طرح‌های خوبی در زمینه ساماندهی گلزار شهدا و قبور شهدا در حال انجام است

دیدار صمیمانه نماینده مردم همدان در مجلس با پدران شهدا

آمار شوکه کننده مرگ در ایران

دیگه پوست پرتقال هاتو دور نریز | طرز تهیه دسر خوشمزه و اقتصادی با پوست پرتقال در نیم ساعت

چرا در تنور مخالفت با سیاست‌های دولت چهاردهم دمیده شد؟ | خیزش دلواپسان

رشد اقتصادی ایران کم شد+ جزئیات

◄ کارزار رانندگان کامیون برای افزایش 150 درصدی نرخ حمل بار و اجرای نرخ شناور

به‌روزرسانی معاهده همکاری تهران-مسکو و تقویت گشایش‌های اقتصادی

تفاهم کاکوتا و استقلال برای فسخ قرارداد

شکست قراردادهای چند میلیون دلاری صادراتی غیرنفتی به دلیل ناترازی انرژی

بیانیه جدید اتاق ایران در حمایت از تلاش دولت برای حل مشکل FATF

آمادگی بانک توسعه صادرات ایران برای ارائه خدمات جامع به فعالان اقتصادی استان خراسان جنوبی

گلایه وزیر دفاع" دوقطبی فیلترینگ و رفع فیلترینگ هردو نادرست است

حال خانم سخنگوی دولت چطور است؟

معدن «آلبلاغ» زمینه ساز تحول اقتصادی خراسان شمالی است

فلاحت‌پیشه: دولت سیزدهم هم تصویب FATF را دنبال می‌کرد/ عده‌ای از تحریم ایران سوءاستفاده اقتصادی می‌برند/ جلوی زیان را باید هرچه زودتر گرفت/ پول ملی کشور به دلیل تحریم‌ها و قرارگیری در لیست سیاه 30 درصد ارزش خود را از دست داده است

منتظر کاهش چشمگیر قیمت طلا باشید!

صورت‌های مالی میان دوره‌ای 6 ماهه پرسپولیس منتشر شد

تعدادی از مدیران به دنبال قطع کامل برق و گاز صنایع بودند

ترامپ چگونه می‌تواند آمریکا را بازسازی کند؟ برنامه محافظه کاران برای صنعتی سازی مجدد

کتاب «فوتبالیست‌ها و خورشید گویان» منتشر شد

افت تولید پالایشگاه‌های چین برای نخستین بار در 2 دهه اخیر

یک دروغ ترسناک درباره «ویروس جدید چینی»

تداوم روند رو به رشد مراودات تجاری ایران و افغانستان

9 دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

فقیر بودن چه ارتباطی با رنگ پوست دارد؟ | فقر سفید

واکنش چهره نزدیک به سعید جلیلی به احتمال مذاکره دولت پزشکیان با ترامپ/ آمریکایی‌ها تمایلی به انجام مذاکره با ایران ندارند

حریف پرسپولیس به دنبال جذب مدافع لیورپول

واکنش اولیانوف به از سرگیری گفت‌وگوهای ایران و اروپا

9 فرمان اجرایی ترامپ در نخستین روز از دولت جدید آمریکا

نباید آینده ایران را ویران کنیم؛ با کنترل آمریکا می‌توانیم…