سفر ترامپ به چین؛ شروع رسمی آتش بس غزه؛ استعفای وزرای راست افراطی کابینه اسرائیل؛ گرینلند خواستار توافقنامه نظامی جدید با آمریکا است
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ، سفر ترامپ به چین؛ شروع رسمی آتش بس غزه؛ استعفای وزرای راست افراطی کابینه اسرائیل؛ تقاضای گرینلند برای توافقنامه نظامی جدید با آمریکا از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بودهاند.
ترامپ به دنبال سفر به چین در روزهای اول ریاستجمهوری
بر اساس گزارش شنبه وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع مطلع، دونالد ترامپ ابراز علاقه کرده که در 100 روز اول ریاستجمهوری خود به چین سفر کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مراسم تحلیف او فردا برگزار میشود و روز جمعه رسانههای چینی خبر دادند که معاون رئیسجمهور چین هان ژنگ در این مراسم شرکت خواهد کرد.
به گزارش روزنامه آمریکایی، ترامپ و شی جینپینگ از طریق نمایندگان خود درباره دیدار حضوری گفتوگو کردهاند و یکی از گزینهها دعوت ترامپ از همتای چینی برای سفر به ایالات متحده بوده است.
آتشبس در نوار غزه به صورت رسمی آغاز شد
رسانههای عربی گزارش دادند که لحظاتی قبل آتش بس در نوار غزه به صورت رسمی آغاز شد.
مهمترین تحولات روز نخست آتش بس در نوار غزه به شرح زیر خواهد بود: اشغالگران صهیونیست روند عقب نشینی از مناطق مسکونی از جمله شهر رفح در جنوب غزه و مناطق شمالی این باریکه را به سمت مناطق مرزی در شمال و شرق غزه به پایان میرسانند و در عمق 700 متری این مناطق مستقر میشوند.
عمقی که نظامیان صهیونیست در داخل غزه در چند نقطه تا مرزها مستقر خواهند شد به بیش از یک کیلومتر افزایش پیدا میکند؛ این نقاط عبارتند از گذرگاه ایرز، بیت لاهیا در شمال نوار غزه و نزدیک مرزهای اراضی اشغالی، شرق میدان الکویت، شمال محور نتساریم و گذرگاه کسوویم.
همچنین نظامیان صهیونیست در محور نتساریم در مرکز نوار غزه و گذرگاه فیلادلفیا در جنوب آن باقی میمانند و کسی نباید به 700 متری محور فیلادلفیا نزدیک شود.
حرکت جنگندههای رژیم صهیونیستی بر فراز نوار غزه به مدت 12 ساعت متوقف میشود. آوارگان فلسطینی میتوانند به شهر رفح به جز مناطق مرزی یعنی محور فیلادلفیا در جنوب بازگردند. فلسطینیهایی که استان شمال غزه را به سمت شهر غزه ترک کردند میتوانند به منازل خود بازگردند، اما آوارگانی که به سمت جنوب نوار غزه پناه برده بودند فعلاً نمیتوانند به مناطق اصلی خود در شمال برگردند.
روند ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه رفح به صورت اساسی با میانگین 600 کامیون در روز آغاز میشود. این کمکها شامل مواد غذایی و تجهیزات امدادرسانی خواهد بود.
در ساعت 16 به وقت محلی روند تبادل اسرا آغاز میشود. گروههای فلسطینی به صلیب سرخ جهانی سه اسیر صهیونیست را در برابر 90 اسیر فلسطینی تحویل خواهند داد.
بعد از تأیید صلیب سرخ جهانی، طرف صهیونیستی 90 اسیر مذکور را به این نهاد تحویل میدهند. آنها قرار است از زندانهای شیکما در شهر عسقلان و عوفر نزدیک بیتونیا در مرکز کرانه باختری آزاد شوند.
استعفای دستهجمعی «بن گویر» و وزرای حزب متبوعش از کابینه رژیم صهیونیستی
رسانههای عبری زبان گزارش دادند که ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی و وزرای حزب وی استعفای خود را تحویل دادهاند.
بن گویر پیشتر گفته بود اگر آتش بس در نوار غزه محقق شود از کابینه استعفا میدهد.
حمله یمن به ناو هواپیمابر هری ترومن آمریکا
سخنگوی نظامی انصارالله بامداد یکشنبه از حمله نیروهای مسلح یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی هری ترومن خبر داد.
براساس گزازش الجزیره، یحیی سریع گفت، ناو آمریکایی هری ترومن را در شمال دریای سرخ با پهپاد و موشک هدف قرار دادیم.
وی افزود، هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکایی هشتمین بار از زمان ورود آن به دریای سرخ است.
یحیی سریع همچنین به نیروهای متخاصم در دریای سرخ نسبت به هرگونه تجاوز به یمن در طول آتشبس در غزه هشدار داد.
حمله جدید متجاوزان آمریکایی به یمن
خبرگزاری سبأ یمن گزارش داد چهار حمله آمریکا منطقه الازرقین در شمال صنعا پایتخت را هدف قرار داد.
منابع یمنی گفتند که جنگندههای آمریکایی در میان شعلههای آتش علیه حومه شمالی صنعا چندین حمله هوایی انجام دادند.
این تجاوز در حالی انجام شده که دولت کنونی آمریکا به ریاست جو بایدن به آخرین لحظات دوره ریاست جمهوری و به مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ نزدیک میشود.
در 2 روز گذشته یمن در راس برنامههای دولت بایدن قرار داشته است. در حال حاضر لایحهای در کنگره برای طبقه بندی مجدد جنبش انصارالله در فهرست تحریمها در دست بررسی است.
قبل از رای گیری در مورد این لایحه، وزارت خزانه داری آمریکا یکی از مهمترین بانکهای تجاری در صنعا را تحریم کرد.
گرینلند خواستار توافقنامه نظامی جدید و مستقیم با آمریکا است
در شرایطی که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در آستانه تحلیف خود بارها از گزینه «خرید گرینلند» سخن گفته است و دانمارک هم در حال افزایش تدابیر نظامی است، «کونو فنکر» قانونگذار گرینلندی از حزب ائتلاف دولتی «سیوموت» در مصاحبه با نووستی گفت: «ما در اینجا از طریق دانمارک عملاً یک کشور ناتو هستیم. آمریکا حضور نظامی دارد. ما یک توافق دفاعی بین دانمارک و ایالات متحده داریم. ما میخواهیم این را تمدید کنیم، اما با انعقاد یک توافق دفاعی فقط بین گرینلند و ایالات متحده.»
این قانونگذار گرینلندی همچنین افزود: «و همچنین میتوانیم به طور جداگانه با دانمارک قرارداد ببندیم. ما حتی میتوانیم با اتحادیه اروپا یک توافق دوجانبه منعقد کنیم. احتمالات زیاد است.»
روز چهارشنبه، شبکه تیوی2 با استناد به یک گزارش محرمانه از نیروهای مسلح دانمارک گزارش داد که دانمارک قصد دارد یک پایگاه هوایی نظامی در غرب گرینلند به منظور «نمایش قدرت» بسازد و پرسنل را در این مقر فرماندهی قطب شمال در مرکز گرینلند «نوک» افزایش دهد.
در اوایل ماه مه 2024، «ترولز لوند پولسن» وزیر دفاع دانمارک گفت دولت این کشور در حال بررسی تقویت حضور نظامی خود در گرینلند است. او خاطرنشان کرد که از جمله امکان استقرار واحدهای فرماندهی قطب شمال در «کانگرلوسواک» در حال بررسی است. پولسن تاکید کرد که موضوع چگونگی توسعه فرودگاه محلی توسط نیروهای مسلح دانمارک هم در حال بررسی است.
ترامپ در هفتم ژانویه تاکید کرد گرینلند باید بخشی از ایالات متحده شود و بر اهمیت استراتژیک آن برای امنیت ملی و دفاع از «جهان آزاد» از جمله چین و روسیه تاکید کرد. او همچنین استفاده از گزینه نظامی برای تحت کنترل گرفتن این جزیره را رد نکرد. از طرف دیگر، نخستوزیر گرینلند گفت این جزیره برای فروش نیست و هرگز فروخته نخواهد شد.
به گزارش نووستی، در پایان سال 2024، ترامپ حین معرفی سفیر جدید ایالات متحده در دانمارک، مالکیت گرینلند را برای ایالات متحده «ضرورت مطلق» توصیف کرد.
گرینلند تا سال 1953 مستعمره دانمارک بود. این منطقه همچنان بخشی از پادشاهی دانمارک است، اما در سال 2009 خودمختاری با امکان خودگردانی و انتخاب مستقل در سیاست داخلی را دریافت کرد. این در حالیست که در سال 2019 هم مجموعهای از گزارشها درباره تصمیم ترامپ برای خرید گرینلند منتشر شده بود. ایالات متحده یک پایگاه نظامی در بخش شمالی این منطقه مهم استراتژیک دارد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331717/