ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عراق: امیدواریم ایران و آمریکا با گفت‌ و گو به توافق برسند عراق

عراق: امیدواریم ایران و آمریکا با گفت‌ و گو به توافق برسند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایسنا, وزیر خارجه عراق با ابراز نگرانی نسبت به تشدید تنش میان ایران و آمریکا، ابراز امیدواری کرد که روابط دو طرف برای دستیابی به راه‌حل‌های معین، مبتنی بر گفت‌وگو باشد.
«فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق در مصاحبه با یک رسانه عرب زبان به اظهار نظر درباره مسائل مختلف ازجمله آینده گروه‌های مقاومت اسلامی در این کشور، روابط با دولت جدید آمریکا و پرونده سوریه پرداخت.
او در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» در جریان سفر به لندن با اشاره به توافق آتش‌بس در نوار غزه و احتمال کشیده شدن جنگ به عراق گفت: عراق از جنگ جان سالم به در برده است، اما همچنان با خطرات آن مواجه است. آغاز مرحله سوم سرشماری نفوس و مسکن عراق بخوانید
وزیر خارجه عراق با بیان اینکه «جهان اکنون به ما جور دیگری نگاه می‌کند»، مدعی شد: عراقی‌ها مشکلات خود را با گروه‌های مسلح دارند و هیچ‌کس جز آن‌ها این مشکلات را حل نمی‌کند و حل و فصل این پرونده ارتباطی به واشنگتن و یا تهران ندارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی عراق ادامه داد: بسیاری از کشورها نظرات خود را در باره وضعیت داخلی عراق به بغداد ارائه می‌دهند، اما مسائل ما تنها دغدغه عراقی‌هاست و این برای همه صدق می‌کند. واضح است که مواضع ایران درباره برخی مسائل که در رسانه‌ها منتشر می‌شود، با دیدگاه ما فرق دارد، اما در نهایت، تصمیم نهایی با خود عراقی‌هاست.
وی در این باره تصریح کرد: بحث جدی در جامعه عراق و در میان محافل سیاسی و رهبران وجود دارد. ما بررسی این پرونده را شروع کردیم و برای رسیدن به نتیجه نیاز به یک دوره مشخص داریم. واضح است که ما به سازوکارهای خاصی پایبند هستیم و پیشنهادات مختلفی وجود دارد، مثلاً گروه‌های مسلح جزء تشکیلات الحشدالشعبی باشند که جزو قانونی نیروهای مسلح کشور است. پیشنهاد دیگری نیز وجود دارد که از گروه‌ها می‌خواهد سلاح‌های خود را به نیروهای الحشد الشعبی تحویل دهند و تنها به نهادهای سیاسی تبدیل شوند. ایده‌های زیادی وجود دارد، اما در نهایت باید به تفاهمات داخلی برسیم و از ایجاد شرایطی که خدای ناکرده منجر به دعوای داخلی شود، پرهیز کنیم. این غیر قابل قبول است.

ایرانیان جهان

وی درباره ریاست جمهوری دوباره «دونالد ترامپ» نیز اظهار کرد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در یک فرآیند دموکراتیک توسط مردم کشورش انتخاب شد و ما به او احترام می‌گذاریم، اما سیاست آمریکا در قبال ایران، با توجه به تنش میان دو طرف، کل منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و عراق با توجه به اینکه همسایه ایران بوده و دارای مواضع مشترک تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی و با آن است، در قلب این تاثیر قرار دارد. ما همچنین روابط قوی با آمریکایی‌ها در گذشته و حال داشتیم و داریم و آن‌ها نیز طبق توافقات روشن در زمینه مبارزه با تروریسم به ما کمک کردند.
فواد حسین در ادامه با ابراز نگرانی نسبت به تشدید تنش میان ایران و آمریکا، ابراز امیدواری کرد که روابط دو طرف برای دستیابی به راه‌حل‌های معین، مبتنی بر گفت‌وگو باشد.
او همچنین گفت گفت‌وگوهای سیاسی در جامعه عراق شروع به بررسی موضوع تعادل موضع در قبال طرف‌های درگیر کرده است و چنین بحثی در گذشته آسان نبود.
وی ادامه داد: ما در راستای این موضع روی یک کمپین رسانه‌ای فشرده کار کردیم تا مردم را متقاعد کنیم که در خطر هستیم. اگر نتوانید درون کشور را متقاعد کنید، نمی‌توانید خارج را نیز را متقاعد کنید. ما موفق شدیم پیام را منتقل کنیم، اگرچه کار آسانی نبود. در ابتدا درک کافی از سوی برخی درباره این مسائل وجود نداشت، اما ما موفق شدیم به همه هشدار دهیم که عراق در خطر است و باید از جنگ دوری کند. واکنش عباس عراقچی به اظهارات وزارت خارجه روسیه : ترسیم دوباره مرزها خط قرمز ماست بخوانید
وزیر امور خارجه عراق همچنین تاکید کرد: 2024 برای ما بسیار سخت بود، زیرا ما با مراکز قدرت و کشورهایی که روابط قوی با آنها نداریم، سروکار داشتیم. عراق اکنون در منطقه‌ای قرار دارد که آتش همچنان در آن شعله‌ور است. اکنون این سوال باقی می‌ماند که چگونه از خود در برابر این آتش محافظت کنیم؟ تلاشی که ما در سال گذشته انجام دادیم در دوره آتی 2 برابر خواهد شد تا عراق را در وضعیتی با ثبات و به دور از جنگ و درگیری حفظ کنیم. اتفاقات سوریه
وزیر خارجه عراق درباره تحولات سوریه نیز اظهار کرد: زمانی که تغییر در سوریه اتفاق افتاد، ناشی از مبارزه و کار مشترک بین اجزای مردم سوریه و احزاب مختلف سیاسی بود که برخی لیبرال، برخی مذهبی و برخی ملی‌گرا بودند. این تغییر به دلیل دخالت عوامل خارجی نیز رخ داد. اگر مداخله خارجی اتفاق نمی‌افتاد، تغییر ممکن نمی‌شد و اکنون باید از این مبارزه مشترک نتیجه آزادی و حمایت از حقوق بشر، زنان و اقلیت‌ها را انتظار داشت. این بخشی از خواسته های بسیاری از احزاب سیاسی است.
وی درباره روابط احتمالی بغداد با دولت مخالفان مسلح در سوریه نیز تاکید کرد: منتظر می‌مانیم تا ببینیم روند سیاسی در سوریه چگونه آغاز خواهد شد. اکنون، دولتی در دمشق وجود دارد که مثبت صحبت می‌کند به نحوی که نشان دهنده نیت خیر آن است، اما برای رسیدن به ثبات سیستم، به ابزارهایی نیاز داریم. سوریه اکنون ویران شده است و بازسازی آن نیازمند اقدام مشترک و حمایت جهان خارج است؛ چراکه بدون حمایت بین المللی، سوریه قابل بازسازی نیست.
فواد حسین تصریح کرد: صحبت از برگزاری کنفرانس ملی قریب‌الوقوع در سوریه است که باید آغاز راه حل واقعی باشد، اما چه کسی اعضای این کنفرانس را انتخاب خواهد کرد؟ چه کسی بر کنفرانس نظارت دارد؟ در دستور کار کنفرانس چه نکاتی وجود دارد؟ هدف از برگزاری کنفرانس چیست؟ آیا بحث یا کار برای رسیدن به اجماع بین احزاب مختلف و نمایندگان اقشار مختلف ملت سوریه است؟ ما همه این سؤالات را می‌پرسیم و در نشست ریاض از وزرای خارجه عرب پرسیدیم و امیدواریم پاسخ‌هایی برای آنها دریافت کنیم. خط و نشان عراق برای واشنگتن بخوانید
وی افزود: دولت بغداد ثبات سوریه را محدود به دمشق نمی‌داند، بلکه می‌خواهد همه اجزای سوریه را در برگیرد بنابراین، رهبری کردها در منطقه کردستان، به دلیل ناسیونالیسم، نقشی محوری در عراق و در مناطق دیگر و به ویژه سوریه دارد.
فواد حسین پیشنهاد یک گفت‌وگو میان کردهای سوریه را مطرح کرد و گفت: در شرایطی که در حلب، سواحل یا دیگر مناطق در شرق مدیترانه یا جنوب سوریه وجود نداشته باشد، ثبات در دمشق نیز وجود نخواهد داشت و به همین دلیل باید یک موقعیت تعاملی میان داخل عراق و سوریه ایجاد کنیم. فواد حسین: تنش ایران و آمریکا نگران‌ کننده است
فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، در مصاحبه‌ای با روزنامه «الشرق الاوسط» با ابراز نگرانی از افزایش تنش میان ایران و آمریکا، تأکید کرد که حل مسائل داخلی عراق و گروه‌های مسلح باید از طریق خود عراقی‌ها و با اجتناب از دخالت خارجی صورت گیرد. او با اشاره به اختلاف دیدگاه بغداد با تهران در برخی موضوعات، بر پایبندی عراق به سازوکارهای مشخص برای ادغام گروه‌های مسلح در نهادهای قانونی همچون الحشد الشعبی یا تبدیل آن‌ها به احزاب سیاسی تأکید کرد. فواد حسین همچنین ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و آمریکا با محوریت گفت‌وگو به مسیر آرامش هدایت شود و عراق از بحران‌های منطقه‌ای متأثر نگردد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331890/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا تهدیدی برای دموکراسی خواهد شد!

شرط برنی سندرز برای حمایت از دولت ترامپ

بایدن: در بین اسرایی که آزاد می‌شوند، چند شهروند آمریکایی حضور دارند

اروپا ادعاهای خود علیه روسیه را پس گرفت

خیز «ترامپ» برای اخراج هزاران مهاجران غیرقانونی

برنامه ترامپ پیش از برگزاری مراسم تحلیف اعلام شد

خیز «ترامپ» برای اخراج هزاران مهاجر غیرقانونی

ترامپ برای جلوگیری از ممنوعیت تیک‌تاک فرمان اجرایی صادر می‌کند

حضور چند شهروند آمریکایی در بین اسرای اسرائیلی!

افراط و تفریط در بحث مذاکره با آمریکا

نگاهی به نامه 120 نماینده مجلس در مورد FATF

اسرائیل برای اولین بار در یک جنگ شکست خورد

وزیر دارایی اسراییل: پایان جنگ یک شکست وحشتناک برای ما است

همزمان با اولین روز آتش بس؛ نتانیاهو چنگ و دندان نشان داد

رئیس‌ کمیسیون اصل نود: نزدیک به 10 سال است که در انتظار تکمیل سامانه املاک هستیم

نفت 84 دلاری در راه است؟

نقش‌آفرینی زنان رمز توسعه اقتصادی

مالکی: اروپایی‌ها به دنبال تضعیف ایران هستند/ جهش اقتصادی با نگاه به آسیا

یک شخص مالک 1000 ملک در ایران است

15 تحلیل درباره چشم‌انداز دلار

جزئیات مرگ 4 کودک در پی قصور یک پزشک

توافقات جدید ایران و آذربایجان در شانزدهمین نشست اقتصادی

خسارت 70 میلیارد یورویی اروپا از قطع ترانزیت گاز روسیه

گسترش فعالیت‌های دوریس در سراسر جهان؛ از ایران تا اروپا

چین بزودی نیروگاه خورشیدی به طول یک کیلومتر در فضا می‌سازد

چین نیروگاه خورشیدی به طول یک کیلومتر در فضا می‌سازد

انسداد مرر ایران و افغانستان به روایت فرمانده نیروی زمینی ارتش: آخرین فناوری برای جلوگیری از ورود اتباع

در یک اتفاق تاریخی، تیک تاک در آمریکا مسدود شد

منابع اسرائیلی اطلاعاتی جانبدارانه‌ ارائه می دهند تا آمریکا هزینه واقعی جنگ با ایران را دست‌کم بگیرد

رشد چشمگیر تعداد کاربران دولینگو در پی ممنوعیت تیک تاک در آمریکا

اعلام موضع رسمی روسیه درباره آغاز مذاکرات ایران با غرب

لاوروف: بایدن به روابط روسیه و آمریکا صدمه بزرگی زد

فرمان 9 گانه ترامپ که در اولین روز دولت او اجرا می‌شود

آمریکا گرفتار نکول بدهی می‌شود

سه ستون حمایت‌های آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه

واکنش ترامپ به مسدود شدن تیک تاک در آمریکا

مجارستان: اوکراین تهدیدی برای امنیت انرژی اروپا است

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس هرگز غزه را اداره نخواهد کرد

افزایش قیمت جهانی گازوئیل پس‌از تحریم‌های جدید آمریکا

ارز دیجیتال ترامپ مثل بمب منفجر شد

اروپا از اتهام زنی به روسیه عقب نشینی کرد

استقرار بمب‌های هسته‌ای نسل جدید آمریکا در اروپا

حمله «جوان» به حامیان مذاکره: ماموریت نمایندگان ترامپی!

ترامپ، اسرائیل و ایران: ترکیب قابل اشتعال

واشنگتن در ابهام

چرا تیک تاک در آمریکا فیلتر شد؟

77 اسیر فلسطینی تا ساعاتی دیگر آزاد می‌شوند

ارتش رژیم صهیونیستی 3 اسیر اسرائیلی را تحویل گرفت

تیپ اسراییلی «ناحال» از نوار غزه عقب‌نشینی کرد

ترامپ به فیلتر تیک‌تاک واکنش نشان داد