اتاق عملیات اضطراری برای نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ایسنا /تشکیلات خودگردان فلسطین تصمیم گرفت برای استانهای جنوبی نوار غزه اتاق عملیات اضطراری را با حضور نمایندگانی از تمامی وزارتخانهها و نهادهای دولتی تشکیل دهد.
دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در رامالله پس از نشست ویژه روز یکشنبه خود بر درخواست مسؤولان مربوطه برای ارائه طرحی جهت ایجاد هیئت مستقلی برای بازسازی غزه با هماهنگی مسؤولان مربوطه و حامیان مالی تاکید کرد.
رامالله تاکید کرد که مسؤولان مربوطه درخواست کردند کنفرانس بینالمللی حامیان مالی با هماهنگی کشورهای حامی و نهادهای بینالمللی مربوطه برگزار شده و نشست شورای وزیران استانهای جنوبی (نوار غزه) به صورت دائمی برگزار شود تا در آن گزارش اتاق عملیات اضطراری ارائه شده و اقدامات دولت در استانهای جنوبی جهت اتخاذ تصمیمات و اقدامات لازم پیگیری شود.
رامالله در ادامه نیز بیانیه دفتر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را تایید کرد. در این بیانیه آمده است کشور فلسطین بر نوار غزه همانند سایر اراضی اشغالی فلسطین در کرانه باختری از جمله قدس قیمومیت حقوقی و سیاسی داشته و مخالف مصادره هر بخشی از آنها و کوچاندن هر شهروند فلسطینی از میهنش است.
دولت رامالله همچنین اعلام کرد که طبق دستورالعملهای محمود عباس، تمامی مقدمات برای بر عهده گرفتن مسؤولیتها در نوار غزه انجام شده و کادر اداری و امنیتی رامالله برای عمل به وظایف خود آمادگی کامل دارند تا از رنج و مشکلات فلسطینیها کاسته شده، آوارگان فلسطینی به خانهها و محلهای سکونت خود بازگشته و خدمات اصلی چون آب و برق دوباره برقرار شده، کنترل گذرگاهها پس گرفته شده و بازسازیها آغاز شود.
به گزارش وبگاه «العربی الجدید»، «محمد مصطفی» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در آغاز جلسه ویژه کابینه که یکشنبه برای هماهنگی اقدامات تیمهای میدانی رامالله در نوار غزه و با حضور روسای موسسههای آب، سوخت و جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت: امیدوارم آتشبس دائمی برقرار شود تا به مردم ما در نوار غزه کمکرسانی شده و بازسازیها آغاز شود و در نهایت کشور فلسطین تحت رهبری مشروعش تشکیل شود.
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اظهار کرد: جلسه امروز دولت برای تعیین اقدامات لازم جهت ارائه حمایتهای لازم به ساکنان نوار غزه در این مقطع زمانی مهم است، محمود عباس امروز در جریان طرح امدادرسانی، ساماندهی اولیه و اقدام اضطراری در نوار غزه را که رامالله چند ماه قبل آماده کرده بود و اخیرا به روزرسانی شد و نیز اقدامات دولت در این مرحله قرار گرفت.
او در ادامه گفت: در حوزه امدادرسانیها، وزارت توسعه اجتماعی با همکاری هلال احمر و نهادهای امدادرسان بینالمللی در راستای هماهنگی در زمینه ثبت نیازمندیها و توزیع کمکها تلاش میکند.
کابینه فلسطین طرحهای وزارتهای منافع عمومی و حملونقل، تلاشهای انجام شده برای بازگشایی مسیرهای اصلی با همکاری شرکای محلی، تهیه کانکس از کشورهای مختلف جهت اسکان موقت، جزئیات طرح آواربرداری و برنامههای توسعهای سازمان ملل برای بازگشایی مسیرها و آواربرداری را مورد بررسی قرار داد.
در حوزه بهداشت و درمان نیز رامالله هماهنگیها میان وزارت بهداشت، هلال احمر و دیگر نهادهای بهداشتی را مورد بررسی قرار داد چراکه در حال حاضر 18 بیمارستان در نوار غزه وجود دارند که به صورت جزئی فعالیت دارند که 6 مورد از آنها وابسته به وزارت بهداشت بوده و 2 بیمارستان نیز مربوط به هلال احمر هستند و بیش از 4200 کادر درمان وابسته به وزارت بهداشت در نوار غزه حضور دارند.
«ماجد ابو رمضان»، وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد که این وزارتخانه محمولههای دستگاهها و تجهیزات پزشکی و داروها را از انبارهای خود در کرانه باختری فراهم کرده تا پس از بازگشایی گذرگاههای کرم ابو سالم و رفح به نوار غزه منتقل شوند و این در حالی است که 2 بیمارستان صحرایی که هلال احمر در جنوب نوار غزه ایجاد کرده، برقرار هستند و کار برای ایجاد بیمارستان صحرایی دیگری در میدان السرایای شهر غزه آغز شده و تلاشها برای انتقال خودروهای آمبولانس به نوار غزه ادامه دارند.
همچنین رامالله آمادگیهای موسسههای انرژی و آب برای تامین صفحههای تولید انرژی خورشیدی و لوازم مربوط به شبکههای آب و برق را که در ماههای گذشته تامین و در انبارهای این نهادها در کرانه باختری ذخیره شدند، مورد بررسی قرار داد، این تجهیزات به محض فراهم شدن شرایط به نوار غزه منتقل میشوند تا خدماتدهی مراکز مهمی چون کلینیکها و مراکز درمانی ازسرگرفته شده و کارهای فنی برای اصلاح شبکههای آب و برق آغاز شوند.
علاوه بر این کابینه فلسطین طرحهای وزارت آموزش و پرورش و وزارت آموزش عالی برای بازگشایی تعداد بیشتری از مراکز آموزشی و آموزش حضوری با مشارکت بیش از 6500 تن از نیروهای وزارت آموزش و پرورش نوار غزه، تلاش برای توسعه سیستم آموزش آنلاین که وزارتخانه در طول ماههای گذشته برای دانشآموزان نوار غزه پیاده کرد و بیش از 290 هزار دانشآموز در آن شرکت داشتند، مقدمات انجام شده برای برگزاری امتحانات دبیرستانها در اواسط فوریه، افزایش سطح هماهنگیها با دانشگاههای نوار غزه برای ازسرگیری تدریجی آموزش حضوری و تامین نیازهای آزمایشگاهها و کارگاههای آموزشی و اقدامات وزارت ارتباطات در زمینه توسعه اینترنت در نوار غزه با همکاری با شرکتهای ارتباطات را بررسی کرد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1332622/