کاهش مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا + جزئیات
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش پارسینه ؛ بررسیها نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی با وجود کاهش سه درصدی حجم کلی تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا در 11 ماهه نخست 2024، صادرات ایران به این اتحادیه پنج درصد رشد داشته است، با این وجود حجم مبادلات شکل کاهشی به خود گرفت.
بر اساس آمار یورواستات، حجم تجارت ایران و اتحادیه اروپا در 11 ماه نخست 2024، چهار میلیارد و 150 میلیون یورو بوده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، سه درصد کاهش داشته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از این میزان، سهم صادرات اروپا به ایران، با چهار درصد کاهش، سه میلیارد و 370 میلیون یورو و سهم صادرات ایران به اروپا نیز با پنج درصد افزایش 773 میلیون یورو بوده است.
گزارش اتاق ایران نشان میدهد، در نوامبر 2024، نیز حجم تجارت میان ایران و اروپا به 377 میلیون یورو رسید که در مقایسه با حجم تجارت 467 میلیون یورویی در ماه مشابه سال گذشته، کاهش 19 درصدی داشته است. صادرات اروپا به ایران نیز با کاهش 22 درصدی نسبت به نوامبر سال گذشته از 383 میلیون یورو به 299 میلیون یورو رسیده است.
از سوی دیگر، در این بازه زمانی صادرات ایران به اروپا از 84 میلیون یورو به 78 میلیون یورو رسیده و رشدی 7 درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل تجربه کرده است.
دادههای منتشر شده نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی، «آلمان» همچنان اولین شریک تجاری ایران در اروپا بوده و «ایتالیا»، «هلند» و «بلژیک» در رتبههای بعدی قرار دارند.
کالاهای صادراتی ایران به اتحادیه اروپا گزارش منتشر شده نشان میدهد، بیشترین گروه کالایی صادراتی از ایران به اتحادیه اروپا (استاندارد SITC) با 20 درصد رشد، شامل «مواد غذایی و دام» به ارزش 270 میلیون یورو و بیشترین گروه کالایی صادراتی اروپا به ایران هم با کاهش هفت درصدی، «خودرو و ماشینآلات صنعتی» به ارزش یک میلیارد و 180 میلیون یورو بوده است. سومین کالای صادراتی ایران به اروپا به «کالاهای تولیدی دستهبندی شده و براساس مواد» با ارزش 168 میلیون و 900 هزار دلار اختصاص داشته است.
عمده کالاهای وارداتی ایران به اتحادیه اروپا دادههای منتشر شده نشان میدهد، در بازه زمانی مورد بررسی «خودرو و ماشین آلات صنعتی» با ارزش یک میلیارد و 179 میلیون و 400 هزار دلار در جایگاه اول قرار داشته است.
بررسیها نشان میدهد «مواد شیمیایی و مواد مرتبط» هم با ارزش کمی بیش از یک میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار داشته و جایگاه سوم هم «سابر محصولات نهایی» با ارزش 542 میلیون و 300 هزار دلار بوده است.
منبع:
اکوایران
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1333083/