نقش مهم اقتصادی کریدورهای مرزی بر توسعه پایدار آذربایجان غربی
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - تین نیوز |
مرزها همواره در بالا بردن توان اقتصادی و توسعه پایدار کشورها تاثیر بسزایی دارند و اهمیت بالایی در افزایش میزان مبادلات بازرگانان کشورهای مختلف با یکدیگر دارند از این رو دولت ها در برهه های مختلف زمانی برای رشد و رونق مرزهای خود با کشورهای همسایه برنامه جدی داشته و دارند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، بازراچه ها و پایانه های مرزی جایگاه ویژه ای از لحاظ ارزش اقتصادی و همچنین جذب گردشگر دارند و یکی از مهمترین نقش ها را در رونق اقتصادی ایفا می کنند.
داشتن 25درصد از پایانه های مرزی کشور و همجواری با 3 کشور و همچنین قرار گرفتن در مسیر ترانزیت با کشورهای اروپایی، آذربایجان غربی را به یکی از استان های مهم کشورمان در توسعه تجارت بین المللی بویژه با کشورهای اروپایی از مسیر ترکیه تبدیل کرده است.
موقعیت جغرافیای آذربایجان غربی موجب شده پایانه های مرزی به یک ظرفیت خوب برای توسعه اقتصادی منطقه تبدیل شود.
در سال های اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه زیرساختی پایانه های مرزی آذربایجان غربی انجام شده و همین امر موجب شده اکنون میزان صادرات، ترانزیت و تردد مسافر از پایانه های مرزی استان به بالاترین میزان خود برسد هرچند برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید اقدامات بسیاری انجام شود.
رضارحمانی، استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه هم مرز بودن با سه کشور، استان را به پایگاه بزرگ صادراتی تبدیل می کند، افزود: اقوام و ادیان الهی، موقعیت جغرافیایی، هم مرز بودن با سه کشور و ثروت های خدادادی از ویژگی های استان است.
وی آذربایجان غربی را از امن ترین استان های کشور عنوان و یادآورشد: آذربایجان غربی دروازه ورود به ایران اسلامی است و باید نگاه به مرزها عوض شود.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مرزهای استان از مزیت های بزرگ برای توسعه است، افزود: بسیاری از کشورهای منطقه، علاقمند توسعه مراودات تجاری با کشور ما هستند و باید به مرزها به عنوان فرصت توجه ویژه شود.
رحمانی با بیان اینکه مناطق مرزی باید به آبادترین مناطق استان تبدیل شود، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرو یک فرصت کم نظیر برای آذربایجان غربی بوده و پایانه مرزی کوزه رش با توافق دو کشور ایجاد می شود و مقدمات کار نیز فراهم شده است.
حجت الاسلام ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه به لحاظ موقعیت جغرافیایی ویژه و هم مرزی با سه کشور خارجی، داشتن پایانه ها و گمرکات متعدد، معادن غنی و ظرفیت های کشاورزی می تواند به یکی از توسعه یافته ترین استانها و شهرهای کشور تبدیل شود.
وی تصریح کرد: با همکاری استاندار آذربایجان غربی و سایر نمایندگان پیگیر توسعه کریدورهای مرزی، استفاده بهینه از ظرفیت های مرزی استان در حوزه های مختلف هستیم تا ضمن رفع موانع تجاری از این ظرفیت بی نظیر برای توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم بهره گیریم.
حجت الاسلام ذاکر، توسعه تجارت فرامرزی و حمایت از صادرکنندگان را امری مهم دانست و گفت: در جلسات مختلف میدانی با مسئولان کشوری ، پیگیر توسعه زیرساخت های تجاری ،زیرساخت های حمل و نقلی و لجستیکی ارومیه و استان هستیم.
ارسلان شکری، مدیر کل راهداری وحمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با تاکید به اینکه استان دارای پنج پایانه مرزی شامل سرو ارومیه، رازی خوی و بازرگان ماکو در مرز ترکیه، تمرچین پیرانشهر در مرز عراق و پلدشت در مرز جمهوری آذربایجان است، افزود: در سال جاری 363هزار و 175دستگاه ناوگان باری از پایانه های مرزی استان تردد کرده اند که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل11درصد افزایش تردد را نشان می دهد.
وی اظهارکرد: پایانه مرزی بازرگان با ثبت 158هزار و 857 تردد بیشترین سهم را در تردد ناوگان باری از پایانه های مرزی استان در 9ماهه سال جاری داشته است و بعد از آن نیز، پایانه مرزی تمرچین با بیش از 116هزاردستگاه تردد قرار دارد.
شکری با اشاره به اینکه داشتن مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان موجب شده تا آذربایجان غربی به یکی از استان های مهم ایران در توسعه تجارت بین المللی به ویژه با کشورهای اروپایی بدل شود، یادآورشد: در 9ماهه سال جاری در بخش ترانزیت، بیش از 135هزار دستگاه کامیون ترانزیتی از چهار پایانه مرزی استان ورود و خروج داشته اند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ترانزیت ورودی 91.19درصد و ترانزیت خروجی 22.44درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیر کل راهداری وحمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: پایانه مرزی بازرگان با ثبت نزدیک به 55هزاردستگاه ناوگان ترانزیت ورودی و خروجی رتبه اول تردد ناوگان ترانزیتی را در این مدت زمان در بین پایانه های مرزی استان داشته است.
این مقام مسئول افزود: همچنین در 9ماهه سال جاری بیش از 4 میلیون و 508هزار مسافر ایرانی و خارجی توسط 7971دستگاه ناوگان مسافری از پایانه های مرزی استان تردد کرده اند.
شکری با اشاره به موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی و قرار گرفتن در کریدور مهم اقتصادی کشور یکی از اولویت های اداره کل راهداری را توسعه زیر ساخت های ترانزیتی دانست و ادامه داد: تلاش می شود با توسعه زیرساخت ها و ارتقای کیفی خدمات، آمار ترانزیت و تردد ناوگان باری و مسافری از پایانه های مرزی استان، بیش از گذشته روند صعودی داشته باشد تا تاثیر مثبت افزایش ترانزیت را در سطح زندگی مردم استان از نظر اقتصادی، فرهنگی و سایر زمینه ها شاهد باشیم.
به طور یقین توسعه زیرساختهای مرزی و استفاده بهینه از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری مرزها علاوه بر توسعه پایدار منطقه می تواند، موجب اشتغال زایی پایدار و بهبود معیشت مردم شود، بنابراین نیاز است دولت با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی و رفع موانع موجود در این راه، به توسعه و رونق مرزها کمک کند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1336826/