اعلام موضع ترامپ درباره ایران از سوی کاخ سفید؛ تماس آمریکا با عربستان درباره «منافع مشترک در سوریه»
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ، اعلام موضع ترامپ درباره ایران از سوی کاخ سفید و تماس آمریکا با عربستان درباره «منافع مشترک در سوریه» از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بودهاند.
تماس آمریکا با عربستان درباره «منافع مشترک در سوریه»
واشنگتن خبر داد که وزیر خارجه آمریکا مارکو روبیو با همتای سعودی خود درباره «پیشبرد منافع مشترک در سوریه» و دیگر موضوعات منطقهای، تلفنی گفتوگو کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
روبیو با فیصل بن فرحان آل سعود درباره «غزه، سوریه، لبنان و منطقه» رایزنی کرد.
وزارت خارجه آمریکا این خبر را با انتشار بیانیه درباره گفتوگوی تلفنی مارکو روبیو با وزیر خارجه عربستان سعودی منتشر کرد.
به روایت این وزارتخانه، وزیر خارجه آمریکا و همتای سعودی درباره «راه رو به جلو در غزه، راههای پیشبرد منافع مشترک در سوریه، لبنان و سراسر منطقه گفتوگو کردند.»
تماس تلفنی وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ با دیپلمات ارشد عربستان سعودی درباره سوریه در شرایطی انجام شده که بن فرحان اخیرا طی سفری رسمی به سوریه، با ابومحمد الجولانی رهبر شورشیان حاکم بر دمشق دیدار کرد.
در حالی که اقدامات ائتلاف به رهبری آمریکا علیه یمن و تجاوزات واشنگتن و متحدان غربی آن به یمن ادامه دارد، آنها درباره «امنیت دریای سرخ و آزادی دریانوردی» هم رایزنی کردند.
واشنگتن و متحدانش طی یک سال اخیر به بهانه حفاظت از امنیت دریانوردی در دریای سرخ، به عنوان چتر حفاظتی از اسرائیل در برابر حملات یمن به کشتیهای اسرائیلی و به مقصد فلسطین اشغالی عمل کردهاند.
وزیر خارجه دولت ترامپ با وزیر خارجه عربستان سعودی درباره آتشبس در لبنان، تحولات سوریه و ناآرامیها در سودان هم رایزنی کرد.
روبیو ضمن تشکر از «همکاری» عربستان سعودی در قبال مسائل لبنان، سوریه و سودان، گفت که «مشتاقانه منتظر تقویت شراکت ایالات متحده و عربستان سعودی است.»
دیدار نماینده ترامپ با رئیسجمهور ونزوئلا در کاراکاس
فرستاده رئیسجمهور آمریکا در ماموریتهای ویژه «ریچارد گرنل» پس از دیدار با نیکلاس مادورو در کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا، از آزادی 6 شهروند آمریکایی زندانی خبر داد.
«با 6 شهروند آمریکایی (بازداشت شده در ونزوئلا) به خانه برگشتیم.» گرنل این پیام را پس از ترک کاراکاس به مقصد واشنگتن اعلام کرد.
فرستاده رئیسجمهور آمریکا در ماموریتهای ویژه، روز جمعه با رئیسجمهور ونزوئلا نیکلاس مادورو در کاخ ریاست جمهوری این کشور در کاراکاس دیدار کرد.
مقامات دولت ترامپ گفته بودند که یکی از اهداف اصلی گرنل از این دیدار، تضمین آزادی آمریکاییهای بازداشت شده در ونزوئلا است.
گرنل در صفحه ایکس (توئیتر سابق) عکسی از این شش شهروند آمریکایی منتشر کرد، اما اشارهای به نام آنها نکرد. آنها لباسهای آبی روشن پوشیده بودند که لباس مرسوم زندانیان در ونزوئلا است.
رئیسجمهور آمریکا پس از صحبت با این شهروندان آمریکایی گفت که گرنل «شش گروگان را از ونزوئلا به خانه میآورد.»
به گزارش رویترز، مشخص نیست دقیقا چه تعداد تبعه آمریکایی در ونزوئلا در بازداشت هستند، اما مقامات کاراکاس به طور علنی از حداقل 9 آمریکایی صحبت کردهاند.
به گفته مقامات ونزوئلا، اکثر این افراد به جرایم تروریسم متهم هستند و برخی از آنها «مزدور» سطح بالا هستند.
کاخ سفید: موضع ترامپ درباره ایران روشن است
سخنگوی کاخ سفید میگوید رئیسجمهور آمریکا موضع خود را به روشنی درباره ایران بیان کرده است.
«کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید شامگاه جمعه و در کنفرانس خبری خود در واشنگتن دیسی به سوالی درباره ایران پاسخ داد.
لویت در پاسخ به سوال خبرنگار نیوزمکس درباره سیاست «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران گفت: «من فکر میکنم که رئیسجمهور موضع خود را درباره ایران به روشنی اتخاذ کرده است».
ترامپ پیشتر ادعا کرده بود در پایان دور اول ریاست جمهوری خود، «حدود یک هفته با برقرار کردن توافقی با ایران فاصله داشته» و هنوز معتقد است که میتواند توافقی را امضا کند که «مطلقا اطمینان حاصل شود ایران به تسلیحات هستهای دست پیدا نمیکند.»
ترامپ با بیان اینکه «هرگز اجازه نمیدهم ایران به سلاح هستهای دست پیدا کند»، مدعی شد: «راههایی برای اطمینان پیدا کردن مطلق از این مساله وجود دارد، اگر که شما یک توافق را برقرار کنید... شما باید 10 بار راستی آزمایی کنید.»
او در ادامه گفت: «اگر آنها (به سلاح هستهای) دست یابند همه میخواهند آن را به دست بیاورند و سپس کل مساله تبدیل به یک فاجعه خواهد شد.»
ایران، اما بارها اعلام کرده سلاح هستهای در دکترین دفاعی آن جایی ندارد.
لویت در ادامه و در اظهاراتی خصمانه علیه نیروهای مقاومت منطقه گفت: «در زمانی که مذاکرات درباره آتشبس غزه در جریان بود و البته که میدانیم اجرا شده، رئیسجمهور گفت اگر (مذاکرات) آتشبس پیشرفت نداشته باشد، حماس و تروریستهای مورد حمایت ایران باید هزینه آنرا بپردازند و پس از آن بهسرعت این اتفاق افتاد».
این ادعا در حالی است که مقامهای رژیم صهیونیستی اعتراف کردهاند که به دلیل عدم دستیابی به اهداف و آزادی اسرای خود، مجبور شدهاند به آتشبس و تبادل اسرا با مقاومت فلسطین تن دهند.
نماینده اوکراینی در شورای اروپا خواستار ترور پوتین شد
«الکسی گونچارنکو» نماینده اوکراین، آشکارا از قانونگذاران اتحادیه اروپا خواسته است که از ایده ترور «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و ترویج آن در میان مردم عادی حمایت کنند.
این قانونگذار اوکراینی روز جمعه ویدئویی را در تلگرام منتشر کرد که در آن اظهارات جنجالی خود را در مجمع پارلمانی شورای اروپا (PACE) نشان میدهد.
به گفته گونچارنکو، کییف میتواند در بحبوحه تداوم درگیری با مسکو با جلب نظر مردم، حمایت از آرمان خود را در غرب افزایش دهد. او مدعی شد که برای انجام این کار، اوکراین باید یک شباهت واضح بین مرگ رهبر روسیه و مزایایی که هر یک از شهروندان اتحادیه اروپا میتوانند از آن به دست آورند، ترسیم کند.
او که یکی از اعضای فراکسیون همبستگی اروپا در پارلمان کییف است، به زبان انگلیسی به مجمع پارلمانی شورای اروپا گفت: «ما باید به مردم نشان دهیم که چرا باید این کار را انجام دهیم. این فقط انتقام ما یا یک چنین چیزی نیست. این بهترین سرمایهگذاری ممکن است که میتوانیم انجام دهیم. ما به دنبال سرمایهگذاریهای بزرگ هستیم. بهترین سرمایهگذاری ممکن در جهان امروز کشتن پوتین است.»
مشخص نیست گونچارنکو چه زمانی این اظهاراتش را بیان کرده است. او در حال حاضر ریاست کمیته مهاجرت، پناهندگان و آوارگان در مجمع پارلمانی شورای اروپا را بر عهده دارد. حین سخنرانی ردیفهای پشت سر او تقریبا خالی است و تعداد کمی حین سخنان او حضور دارند.
مجمع پارلمانی شورای اروپا در مورد اظهارات این نماینده اوکراینی اظهار نظری نکرده است. مسکو نیز تاکنون در این مورد اظهار نظری نداشته است.
این نماینده اوکراینی در ادامه پست تلگرامی خود همچنین گفت، کییف به مدت 10 سال به اروپاییها درباره «مبارزه برای حقوق بشر، آزادی، استقلال، قوانین و معاهدات بینالمللی» میگفت. او افزود که صحبتها از سوی غرب حمایت شد، «اما نه آن گونه که ما دوست داریم.»
اکنون، این قانونگذار اوکراینی تغییر تاکتیکهای ارتباطی را پیشنهاد داد که شامل کنار گذاشتن «سخنرانیهای پرطمطراق» و تمرکز بر موضوعاتی است «که همه آنها را میفهمند.»
گونچارنکو که یکی از متحدان «پترو پوروشنکو» رئیسجمهور سابق اوکراین است و بارها با سخنانش جنجال به پا کرده است، افزود: «یعنی مرگ پوتین نه تنها برای ما مفید است، بلکه برای هر آلمانی، فرانسوی، مجارستانی، لهستانی، بلغاری نیز مفید است. همه اینها بر کیف پول آنها تأثیر میگذارد. من فکر میکنم این پیام واضحتر و سادهتر است.»
به گزارش راشا تودی، این نماینده اوکراینی همچنین پیش از این از دولت کییف خواسته بود که به هر قیمتی به سلاح هستهای دست یابد. او گفته بود: «ما باید همه چیز و همه را نادیده بگیریم و بمب بسازیم.»
لفاظیهای این سیاستمدار اوکراینی درباره ترور پوتین در شرایطی مطرح میشود که پیشتر «ویاچسلاو وولودین» رئیس مجلس دومای روسیه از کنگره ایالات متحده و سازمان ملل خواست تا درباره گزارش ادعایی روزنامهنگار آمریکایی که گفته بود «جو بایدن» رئیسجمهور پیشین آمریکا و «آنتونی بلینکن» وزبر امور خارجه دولت او، درباره طرحی برای ترور «ولادیمیر پوتین» بحث کرده بودند، تحقیق کنند.
بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، 27 ژانویه «تاکر کارلسون» روزنامهنگار آمریکایی که زمانی در شبکه فاکس نیوز کار میکرد، اولین بار این خبر را منتشر کرد و گفت دولت بایدن قصد داشت پوتین را ترور کند.
ماکرون خواستار آزادی جاسوسهای فرانسوی زندانی در ایران شد
رئیسجمهور فرانسه ضمن اتهامزنی به تهران، خواستار آزادی اتباع کشورش شد که در ایران به جرم جاسوسی زندانی هستند.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه شامگاه جمعه و با اشاره به اینکه 2 شهروند این کشور به مدت 1000 روز و یک شهروند هم به مدت 842 روز در ایران زندانی هستند، گفت بهزودی با خانوادههای آنها دیدار میکند.
ماکرون در مطلبی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، بدون اشاره به دلیل زندانی شدن آنها به جرم جاسوسی، مدعی شد «بازداشت آنها ناشایست و خودسرانه است».
رئیسجمهور فرانسه در پایان خواستار آزادی این سه شهروند فرانسوی شد.
اواخر دیماه نیز وزارت خارجه فرانسه، سفیر ایران را در همین ارتباط احضار کرده بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1347857/