ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آیا ترامپ می خواهد ایران را مثل کانادا به یکی از ایالت‌های خودش تبدیل کند یا مانند گرینلند، ایران را بخرد؟ ایالات متحده آمریکا

آیا ترامپ می خواهد ایران را مثل کانادا به یکی از ایالت‌های خودش تبدیل کند یا مانند گرینلند، ایران را بخرد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از روزنامه جوان: برخی اطرافیان و نزدیکان دولت در دیدارهای خصوصی و دورهمی‌ها می‌گویند «ما داریم با ترامپ مذاکره می‌کنیم و شروع شده!» برخی فعالان سیاسی نیز می‌گویند ترامپ از آن 12 شرط توافق عقب نشسته و در اظهارنظرها ملایم شده است.
از نطر این افراد، ترامپ دستور تعلیق کمک‌های خارجی امریکا را صادر کرد که بخشی از آن به ضدانقلاب ایران می‌رسید و برای نخستین‌بار در نشست سازمان ملل علیه حقوق بشر در ایران موضع نگرفت، و اینها همگی نشانه‌هایی از احتمال توافق با امریکاست.
حتی برخی به روزنامه‌نگاران می‌گویند پزشکیان اجازه مذاکره با ترامپ را از رهبری گرفته است. حتی اینان سخنان رهبری در روز مبعث را نیز که «حواسمان باشد با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله می‌کنیم، با چه کسی داریم حرف می‌زنیم. این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند، اما می‌فهمد که چه‌کار باید بکند»، این‌گونه تعبیر می‌کنند که رهبر انقلاب مذاکره و معامله با امریکا را «ممکن» دانسته‌اند، به این شرط که «بدانیم» با چه کسی معامله می‌کنیم. ترامپ وارد دنیای رمزارزها شد! آیا بیت کوین به اوج می‌رسد؟ بخوانید
اگر تمامی آنچه را گفته شد مفروض هم بدانیم، باز مسئله شناخت امریکا در ایران بسیار با نظرات متناقض و متفاوت همراه است. آیا ما می‌دانیم با چه کسی قرار است معامله کنیم؟ واضح است کسانی در دولت و اطراف آن هستند که نگاه‌شان به امریکا «مثبت‌بی‌نهایت» است و هیچ حادثه و واقعیتی در جهان حتی یک واحد از آن کم نمی‌کند. مخالفانی هم که نگاه‌شان «منفی‌بی‌نهایت» است، کم نیستند.
همین نشان می‌دهد نگاه واقعی به امریکا کمیاب است.
بیشتر تحلیل‌ها دچار مغالطه «سوگیری تأیید» است که از پرکاربردترین مغالطات حتی در میان خواص و اندیشمندان است. در این مغالطه از میان دو نظریه رقیب یا اطلاعات جدید، نظریه یا اطلاعاتی را می‌پسندیم که نظریات قبلی ما را تأیید کند. آنها که نسبت به امریکا مثبت‌بی‌نهایت‌اند، رفتارهای دیپلماتیک ترامپ را نشانه‌ای از ظرفیت مذاکره و معامله با امریکا می‌دانند زیرا نظریات قبلی آنان را تأیید می‌کند.
اگر بخواهیم گرفتار این مغالطه نشویم، یکی از راه‌ها آن است که در شناخت امریکا ذهن خود را از مسائل و باورهای گذشته پاک کنیم و امریکا را با آنچه که الان هست، بشناسیم. یکی از صفحات خوب کتاب امریکاشناسی معاصر که کاملاً به‌روز است، همین اشتهای کشورگشایی ترامپ است. امریکا دست روی کانادا، گرینلند، پاناما و غزه گذاشته است. سه‌تای اولی را برای خود می‌خواهد و چهارمی را با درخواست مهاجرت فلسطینی‌ها به مصر و اردن برای اسرائیل، اما در واقع آن‌را هم برای خود! تحقیر شدن دوباره ترودو توسط ترامپ خبرساز شد بخوانید
مسئله گرینلند با اظهارنظر وزیر خارجه امریکا که «درباره خرید گرینلند جدی هستیم» و اظهارنظر وزیر خارجه فرانسه که «آماده اعزام نظامیان خود به گرینلند برای مقابله با امریکا هستیم»، جدی‌تر شد. کانادا نیز واکنش متقابلی داشت و وزیر خارجه‌اش اعلام کرد «همه گزینه‌ها برای پاسخ به ترامپ از جمله توقف صادرات انرژی روی میز است». رئیس‌جمهور پاناما نیز گفت که حتی حاضر نیست بحث واگذاری کانال به امریکا را روی میز بیاورد. اردن و مصر هم اعلام کرده‌اند آوارگان غزه را آن‌طور که ترامپ خواسته است، نمی‌پذیرند. درباره غزه فراتر از تصمیم اردن و مصر آنچه خود فلسطینی‌ها این روزها در مبادله اسیران به نمایش گذاشته‌اند، گویاتر است.
این مثال‌ها دریچه‌ای خوب برای شناخت امریکاست. امریکا به ایران نیز دقیقاً چنین نگاهی دارد. این اگرچه ادعایی است که زیاد گفته شده، اما عمق آن هم زیاد است و تکرار این حرف باید با زبان بهتری بیان شود تا حرفی که کاملاً عمیق است، سطحی و کلیشه‌ای جلوه نکند.
امریکا می‌خواهد یا ایران را مثل گرینلند با دلار بخرد، یا ایران مثل کانادا یکی از ایالت‌های امریکا شود تا مثلاً مالیات کمتری بدهد، یا مثل غزه مخالفان خود را از ایران براند، یعنی چیزی شبیه براندازی.
امریکا قبل از انقلاب چنین مالکیتی بر ایران حس می‌کرد و حالا نیز به کمتر از آن قانع نمی‌شود. اینکه بگوییم ما و امریکا هر دو عوض شده‌ایم، چیزی را عوض نمی‌کند. اتفاقاً عوض‌شدن ما بر حرص و تلاش امریکا برای تسلط بر ما افزوده است.
این حقیقت عمیق که امریکا دنبال سلطه و استیلا بر ماست، از بس که گفته شده است، دیگر گویی حرف عمیقی نیست و ما نتوانسته‌ایم آن را با زبان و ایده‌های بهتری به جوانان بفهمانیم. متأسفانه بسیاری از جوانان از دو دهه پیش تاکنون حتی به اندازه چپ‌های اول انقلاب نگاه ضدامپریالیستی نداشتند و ندارند. این وضعیت به مرور بخش‌های نخبگانی ما را تحت‌تأثیر قرار داده است. چون مدارس، دانشگاه‌ها، سینما و منبری‌های ما درباره امریکا چیزی جز سخنان و تولیدات کلیشه‌ای، تکراری و کلی‌گویی نداشته‌اند. جذابیت مادیگرایانه امریکا و فرهنگ و تمدن غرب از یک‌سو و ناتوانی ما از نشان‌دادن ماهیت غرب هم از همان‌سو، هر دو جوانان را به یک‌طرف کشیده‌اند! کابینه احتمالی ترامپ؛ پر از دشمنان ایران! بخوانید

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1348633/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان «بچه‌های کوه تاراک» در شبکه تهران

ژاپن از تاثیر تعرفه‌های ترامپ بر اقتصاد جهانی ابراز نگرانی کرد

پلتفرم‌های تجارت الکترونیک در قبال کالاهای خطرناک مسئول‌اند!

نسل جدید پژو 405 عرضه شد | معرفی خودرو پژو 405 جدید با مشخصات فنی

رزاقی نیا امشب در اردوی جوانان/ غیبت عجیب بازیکنان گل محمدی!

معمای سیاست خارجی دولت چهاردهم در برابر کابل؛ آیا طالبان بالاخره حقابه هیرمند را می‌دهد؟

دبیرکل ناتو بر لزوم افزایش بودجه دفاعی کشورهای اروپایی تأکید کرد

دستور حملات هوایی و نظامی ترامپ به سومالی صادر شد

بازدید رئیس‌جمهور از موشک بالستیک "اعتماد"

دوست معروف ترامپ به اطلاعات حساس وزارت خزانه‌داری آمریکا هم دسترسی پیدا کرد

ترامپ مثل هیتلر است

ملّت ایران جرات دارد که بگوید «مرگ بر آمریکا» دیگران ندارند | ایران امروز ایران 40 سال قبل نیست

مرگ ناگهانی هم‌ تیمی علیرضا دبیر و علیرضا حیدری؛ جامعه کشتی به عزا نشست!

مرگ ناگهانی هم‌تیمی علیرضا دبیر و علیرضا حیدری؛ جامعه کشتی به عزا نشست!

آتش‌سوزی در یک پالایشگاه در آمریکا

دادخواهی شهروندان آسیب‌دیده در حادثه تروریستی شاهچراغ (ع) از دولت آمریکا

عکس/ بازیگری که از پزشکیان جواب خواست

گدایی جولانی نزد اعراب خلیج فارس!

ترامپ: اتحادیه اروپا، چین و مکزیک راه فراری از تعرفه گمرکی آمریکا ندارند

رهبر معظم انقلاب تبیین کردند: شرط حل مشکلات و پیشرفت، اعتماد به خدا و ورود به میدان/ آمریکا دروغگو، فریب‌گر، استعمارگر و متجاوز است/ پیروزی غزه کوچک بر رژیم صهیونیستی و آمریکا، محالی که با اذن خدا محقق شد

محورگفتگو‌های رهبران مصر و آمریکا:کوچ اجباری فلسطینیان از غزه

محورگفتگو‌های رهبران مصر و آمریکا: کوچ اجباری فلسطینیان از غزه

بزرگترین حامی ترامپ، ایلان ماسک است

«صلح از طریق قدرت»؛ نقطه اشتراک نتانیاهو و ترامپ درباره ایران/ روح ریگان در کاخ سفید

ملّت ایران جرات دارد که بگوید «مرگ بر آمریکا» دیگران ندارند

تارنمای تخصیص کمک‌های خارجی آمریکا از دسترس خارج شد

پیام روشن سفر نتانیاهو/ ترامپ قوی‌تر از بی‌بی است

پیونگ یانگ، واشنگتن را به برهم زدن توازن قدرت متهم کرد

سرمقاله وطن امروز/ محمد ضیف؛ میهمان خدا

تداوم نقض آتش‌بس در غزه توسط رژیم صهیونیستی

یک پیش‌بینی از سال آینده؛ منتظر تورم سی‌درصدی نباشید

تمرین شبانه حریف استقلال در هوای سرد پایتخت

غایبان استقلال مقابل الشرطه عراق

شبیخون پلیس‌های عراقی در شب سرد پایتخت؛ تمرین الشرطه در ورزشگاه پاس قوامین

7 تروریست در مرز صلاح‌الدین و کرکوک عراق به هلاکت رسیدند

حضور 2000 نیروی ایرانی در پروژه‌های عتبات عالیات

علی دایی سریعا پاسخ وزیر ورزش را داد: در بصره استادیوم ساخته‌اند و همانجا به تیم ملی فحش دادند | چند ماه مضحکه کشور‌های عربی شدیم | اول به فکر آبروی ایران باشیم

پروژه‌های عظیم عتبات عالیات در عراق و سوریه ادامه دارد

ترکیب احتمالی استقلال مقابل الشرطه عراق+ ساعت و زمان بازی

روز و زمان بازی استقلال مقابل پلیس عراق در  لیگ نخبگان آسیا

نبرد سرد درورزشگاه آزادی: تمرین شبانه حریف استقلال تهران

نشست مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران با دختران معزز شهدا

محکومیت 460 میلیاردی 4 صراف متخلف ارزی در کرج

شورای مشترک بازرگانان ایران و تونس احیا شود

درآمدهای کرمان به بیش از 60 همت رسید| 40 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی

مصوبات سفر رئیس‌جمهور، تحول اقتصادی خراسان شمالی را رقم می‌زند

بهره‌برداری از 54 طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان زرندیه

پیشبرد راهبردتسهیل صدور مجوزها درکنار توجه به چالشهای نوپدید

کشف 50 میلیارد کالای قاچاق در پایتخت

کانادا خطاب به ترامپ: آماده جنگیم/ مکزیک: انتقام می‌گیریم